Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 43  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Pet Mar 04, 2011 2:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 1:44 am
Postovi: 2
Ja inace oduvek imam problem, znaci bar 10 godina, svasta sam isprobavala kozmeticari, krecno mleko, jonoforeze ni ne secam se vise. Nekad mi smetalo vise, nekad manje, nekad vise upaljeno, nekad manje. Kod dermatologa ovaj poslednji put sam slucajno otisla jer mi se stvorio aterom, pa je hirurski odstranjen, i tada sam zapocela ovo pravo lecenje. Doktorka mi je rekla da sam trebala i ranije.
Stvarno sam bila jako srecna kada su nakon prva tri meseca krenula poboljsanja. Prvo sam bila odustala jer Zorac gel jako pece u pocetku, pa sam posle nekog vremena opet resila i otisla na prvu kontrolu. Bila sam uporna i tako..
ali sve lepo ima kraj, sta cu sad opet raditi, nemam pojma. Ne mora da bude totalno izlecenje, ali bar u nekim granicama. Ne znam nikog u okolini sa ovakvim stanjem, pa mi je prijalo da iscitam svo dosadasnje vase pisanije.

i ja takodje smatram da treba ici kod lekara, nista na svoju ruku, i biti uporan.
pozz od mene


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Čet Mar 17, 2011 12:02 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2011 11:51 pm
Postovi: 2
ne mogu verovati da vas toliko ima.sve u svemu moj problem su bubuljice koje su mi se prvi put pojavile sa 22 :o ,preskocila pubertet i usla u zakasneli kaze dermatolog :roll: .naravno sve sam zivo probala jedina stvar koja mi je pomogla je tri meseca sunca i morske vode lice mi je bilo savrseno,naravno radila na moru pa nekako se i moglo.ali sad su se opet pojavile i to akne vulgaris :cry: pa nikako da ih se resim a klindamicin losion koristim vec mesec i po.kazu treba bar tri ali one umesto da se smiruju povecavaju se,pakao.dermatolog mi nimalo nije pomogao jer kako sam isla kod nje i kako sam se mackala sa svim i svacim cak i koristila diane 35 mesecima,one kao da su se povecavale a dokktorica je govorila kako se poboljsava,kakva krava :wink: .sad me interesuje kakva su vam iskustva sa akne intensive i da li vredi i to jos probati.a da sad mi je skoro 27 tako da vec pet god vodim rat sa bubuljicama..
hvala u napred na odgovoru


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Čet Mar 17, 2011 11:48 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Sta ste koristili od krema do sada?
Akne zahtevaju terapiju medicinskim kremama,a kozmetska sredstva mogu biti samo pomoc nikako osnovna terapija,te mislim da preparat prof.Milojevica nije najsrecnije resenje.
Vi u terapiji akni pored klindamicina(koji je inace dobar za gnojanice) koji koristite morate imati topijski retinoid(diferin,airol,zorac).Takodje ukoliko dominiraju komedoni mora se uvesti i nesto na bazi benozil peroksida.Ovi prerarati su jako dobri,ali posto cesto daju iritacije mora ih voditi dermatolog,koji ce na pravi nacin okupirati nezeljenje efekte i u pravo vreme uvoditi pomenute preparate.
Diane se daju kod policisticnih jajnika ili hormonalong disbalansa.Da bi vam ih neko prepisao za akne,morali biste prvo da uradite uz jajnika i nalaz hormona,drugacije nema smisla.
Akne se danas sigurno lece,samo potreban je dobar dermatolog.Nazalost mi dok dodjemo do dobrog dermatologa prodje dosta vremena.Ako ste iz Beograda javite se za preporuku lekara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Čet Mar 17, 2011 12:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2011 11:51 pm
Postovi: 2
iz sombora sam.a koristila sam dok sam isla kod dermatologa i antibiotike,kreme,onda preparate za umivanje losione i na kraju vise nije znala sta da mi preporuci doktorica pa mi je rekla da pijem diane uz obican pregled. a ginekolog mi je tada rekao da mi je sve u redu i da nema potrebe da pijem diane osim ako bas zelim.znaci bas nikakav pregled koji si ti naveo nisam imala.i ovde je jako tesko i dobiti uput sad i kod dermatologa a da ne pricam za nekog drugog specijalistu.i ceka se naravno mesecima..a sad sam na svoju ruku pocela pre mesec i po koristiti klindamicin losion 3 put dnevno na upaljena mesta ali to se kod mene pogorsava i sve ih je vise pogotovo u donji deo lica i na obrazu.tako da i to sad prestajem da koristim je mi je od toga lice sve gore.cak ih nisam toliko imala pre mesec i po a sad ih je mnogo vise..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Čet Mar 17, 2011 9:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Jedino da se dobro raspitas ko je dobar,pa da ides kod njega,bilo drzavno bilo privatno.Sama ili slusajuci savete apotekara neces nista postici.Porazgovaraj sa lekarom o retinoidima,jer ih moras imati u terapiji i ako to ne pomogne treba razmisliti o rokautanu.
Ako si u mogucnosti mozda bi najbolje bilo da odes kod dermatologa u Bg.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Pon Mar 28, 2011 11:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 10:47 pm
Postovi: 1
Imam 20 godina i već godinama imam problema sa bubuljicama, uglavnom po licu..nešto manje na leđima. Do sad sam i ja koristila razne losione i kreme ali nisu mi baš pomogli, i dalje ih imam dosta. Skoro sam od mamine koleginice iz Slovenije čula za Cerin (nije eucerin - nego kapsula koja se pije protiv bubuljica), koji je skroz bezbedan... ona kaže da je tamo baš popularan i da bi trebalo da deluje. Ne znam šta da radim, jer ne bih da je cimam bez veze.....da li je neko čuo za ovaj lek? Možda neka iskustva?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Uto Mar 29, 2011 9:43 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
Posto vidm da je tema i o bubuljicama a ne samo o aknama moram podeliti svoje iskustvo.Imam 30 god u pubertetu sam imala normalnih problema sa pubuljicama sve se to rascistilo do 20 tada uzivam u kozi jedno 2-3 godine i onda pocinje haos ne haos kao sto mnogi imaju problema ali imam masan tip koze lica al samo lica i stvaraju mi se sitne bubuljice i prosirene su mi jako pore tako da imam i mitesere nije to nista pod upalom ali je konstantno prisutno i lice nikada ne deluje lepo i cisto, svasta sam isprobala kao i vecina od jeftinih do skupih preparata do narodnih lekova i saveta al nista posle duzeg kopanja po netu dosla sam do klindamicin losiona i evo vec posle 3 nedelje ekstra rezultat jos samo da resim problem sa prosirenim porama a ne samo da se patim njihovim ciscenjem flasterima itd i sve ce biti ok.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Uto Mar 29, 2011 9:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Anita,cerin ti ence puno pomci,koliko se secam to je vitminski dodatak i kao takav nema nekog znacajnog uticaja na akne.Tebi treba dobar dermatolog i da budes disciplinovana u onome sto ti kaze i rezultat u tom slucaju ne moze da izostane.

melita keller,
klindamicin ne deluje na mitisere niti na pore,ali evenutalno moze smanjivati upalu istih.Nikada se ne daje sam,tako da to sto koristis nije bas adekvatno.Posavetuj se sa dermatologom da se uvede nesto sto bi razgradjivalo mitisere,a sto se tice pora tu je prvenstveno potrebno nesto od nege koja ce regulisati lucenje sebuma,a samim tim i smanjiti pore.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Sre Mar 30, 2011 12:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
S obzirom da jesam bila kod dermatologa ali iz drugih razloga i za te ozbiljnije stvari dermatolog se pokazao po meni krajnje nestrucno posto mi je dao nebulozni naziv leka za kojim sam procesljala pola grada dok se jedan pametan apotekar nije nasao u pomoc i rekao mi da taj isti doticni svaki put kad ne zna lupi istu stvar u pitanju je bilo ajkulino ulje umesto nekog odredjenog sampona.Za savet oko koze mi je rekao da citam po internetu tako i otud ja ovde.Posto to jeste jedini drzavni dermatolog a para za privatnog nemam savet sam pokusala da dobijem ovde.Znam da klindamicin nije za mitesere i prosrene pore pa zato i pitam sta jeste?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Pet Apr 01, 2011 12:29 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Za mitisere se obicno koriste preparati na bazi benzoil peroksida ili salicilne kiseline.
Benzoil peroksid na pocetku terapije susi kozu,moze dati i crvenilo,te je potrebna hidratacija i zastita od sunca.Zbog toga je uvek pametno da terapiju benzoil peroksidom vodi dermatolog.
Prvo poboljsanje se ocekuje posle mesec dana.Efekta obicno traje samo tokom koriscenja,te se koristi dugo.
Preparati na bazi salicilne kisleine obicno ne daju nezeljene efekte u smilsu susenja i slicno,ali su i manje efikasni.
Na prosirene pore trebalo bi da deluju matirajuce kreme(npr efaklar m) ili kreme sa vocnim kiselinama npr exfoliac.Hemijski pilinzi su verovatno najefikasniji.

Saveti za negu problematicne koze su:
blag gel za umivanje 1-2 puta dnevno,
hidratacija nekomedogenim kremama,
blag mehanicki piling jednom nedeljno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Sub Apr 02, 2011 6:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 24, 2007 12:25 am
Postovi: 169
ocajna sam, imam preko 35 godina i do sada fantasticnu kozu lica, nikada u zivotu nisam imala nijednu bubuljicu, ni u pubertetu ni kad sam imala problem sa hormonima, mogla sam bilo sta da stavim na lice ali od pre 10 dana mi se pojavile sitne, kao pristevi po celu brojne bubuljice, a sad se sire i ispod brade, deo do vrata i oko usiju, a evo vec od pre 2 dana i po dekolteu.Bila sam bolesna 3 nedelje od gripa, imala bas teske simptome, ali ne znam da li je sad to posledica svega, gubitka imuniteta..evo postavicu i fotografiju, pa ako je neko imao slican problem.Bila sam i kod dermatologa , ona ne zna bas sta mi je kaze da je kontaktno, ja cisto sumnjam, prepisala mi exfoliac gel i kremu, to mi ne pomaze, a silne sam pare dala
PS.Ne uspevam da posaljem sliku, izgleda je slanje onemoguceno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Ned Apr 03, 2011 9:14 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
kjarax,
svakoj terapiji moras dati neko pristojno vreme(bar dva meseca) peroid od nekoliko dana je isuvise kratak.
Ako nikada nisi imala takve probleme,mozda bi trebalo detaljnije isipitati sta je bilo okidac za pojavu bubuljica.
Ne znam kakvo ti je stanje lice,ali u principu exfoliac,efaklar,normaderm su kozmetika koja se koristi kao dopuna u nezi koze,a sve u cilju sto boljeg krajnjeg ishoda,obicno ne idu samostalno kao terapija.
Daj malo vremena ovoj terapiji,pa ako ne bude pomaka,menjaj dermatologa ili porazgovaraj sa sadasnjim o nekim drugim vidovima terapije kao sto su retinodi,benozil peroksid itd.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Ned Apr 03, 2011 5:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 24, 2007 12:25 am
Postovi: 169
jao dva meseca, meni je stvarno shok jer nikad nisam imala bubuljice ali ovo sad groznoizgleda pogotovu iznad slepoocnica kao grozdovi sitnih crvenih bubuljica, i kad predjem rukom taj deo ima potpuno drugi kvalitet, teksturu i vrlo je hrapav...i meni je sve sumnivo, mislimda je nesto iznutra s obzirom da nije postojao razlog zbog kojeg bi meni bubuljice izlazile po licu, jako otporna koza -bila :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Pon Apr 04, 2011 2:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 03, 2011 6:54 pm
Postovi: 13
I ja isto imam problema sa aknama.Vec 2 god.idem kod dermatologa privatno u Beogradu.Prethodno sam isla kod kozmeticara-dermatologa.U poslednje 2 godine stalno idem na kontrole.Koristila sam do sada sve i svasta,ali akne mi se nisu u potpunosti povukle.Kosistim i aktivni kiseonik ,benzoil peroksid,mikosev sampon,conntatubex,i mnogo toga jos,ali da sam zadovoljna-nisam.Ne znam sta vise da radim :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bubuljice
PostPoslato: Uto Apr 05, 2011 6:43 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Mislim da je vreme da promenis dermatologa.Ako nije tajna kod koga ides?
Od ovoga sto si nabrojala jedino je benzoil peroksid dobar izbor.Ne znam da li si koristila topijske retinoide(zorac,diferin,airol) oni bi trebali da budu ukljuceni u terapiju.
Ne znam sa kojom idejom ti je lekar dao aktivni kiseonik i mikosev sampon.
Contratubex ti je verovatno dao za oziljke,mada on nije za atorificne oziljke koji najcesce nastaju kod akni.Treba tu jos videti i sta je sa hormonima i jajnicima. I eventalno,kazem evenutalno,porazgovarati i o roakutanu ukoluko je tezo oblik akni.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 38 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: