Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Ned Dec 12, 2010 12:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 9:01 pm
Postovi: 6
Jutros mi se desilo nešto veoma čudno. Ustao sam, otišao do kupatila, vratio se u krevet i osetio nešto vlažno oko čmara. Prvo sam pomislio da sam, možda, uz puštanje gasova, imao proliv, ali kad sam skinuo gaće video sam neku sluz sa vrlo malo sukrvice (par tačkica). Obrisao sam se i to se više nije pojavljivalo. Ponekad imam peckanja od hemoroida, a juče sam baš imao problem posle nužde kad mi je bilo neugodno i da sedim. Pomislio sam i da je od suve hrane koju sam cele nedelje jeo i sedenja i neaktivnosti jer sam učio za ispit. Bilo bi mi lakše kad bi mi neko potvrdio da su to razlozi, ali zabrinut sam. Inače, redovno se praznim, nekad i dva puta dnevno, čak svako jutro u skoro isto vreme i nisam primetio promene u stolici. Jutros nisam vršio nuždu. Imam 37 godina. Pregledao sam sve teme i malo je odgovora za ovu pojavu, a ja baš i nemam mnogo vremena da jurcam od lekara opšte prakse do specijalista, i nazad, po trista puta jer oni ne znaju šta mi je. Ovo pričam iz iskustva. Zato molio bih da mi neko objasni šta su razlozi ove pojave. Unapred zahvaljujem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Ned Dec 12, 2010 1:27 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3083
Citiraj:
a ja baš i nemam mnogo vremena da jurcam od lekara

vi imate liniju manjeg otpora, koju morate da prevladate! jasno vam je da na forumu, bez pregleda ne moze da se kaze o cemu je rec!
u igri su i veoma ozbiljne dijagnoze, idite kod gastroenterologa

_________________
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOKZJ3l4XBTjpRaYrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-doktor-1034611066561672/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Pon Dec 13, 2010 5:21 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ono sto ja (nisam lekar) predlazem,da bi se smanjilo cekanje po lekarima,ako imas para daj stolicu na analizu sam.Na okultno krvarenje,Candidu (najbolje je na VMA,oni jedini broje kolonije i kosta 390 din),parazite i protozoe i prianalni bris.Ove tri zadnje analize se daju tri puta i bolje da uzmes uput za Batut da ti tamo odrade,ako si iz Bg-a.Ako nisi onda ili privatno ili u svom nadleznom centru.
Ne gine ti pregled hirurga-proktologa,koji uopste nije bolan,a ako nije problem u tome,onda kolonoskopija (u analgosedaciji).
Jel ti se to desava najcesce ujutru,pre gasova,pre stolice?Jel osecas da ti je donji ves vlazan?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Pon Dec 13, 2010 9:15 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3083
quincekap,

ne vidim poentu, da ako vec vidite da je lekar odgovorio na post, vi stavljate tacku na i???
vas savet je u ovom slucaju pogresan, i iziskuje gubitak vremena!

_________________
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOKZJ3l4XBTjpRaYrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-doktor-1034611066561672/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Sre Dec 15, 2010 5:05 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Izvinjavam se sto sam upala u odgovor,ali covek je sam rekao da nema vremena da jurca po lekarima,a dok ceka na zakazani pregled,moze sam da odradi neke stvari,kako ne bi gubio vreme.
Znate li vi,koliko se dugo ceka na pregled? Prvo se zakazuje kod lekara opste prakse,pa ako ima srece da ima razumnu doktorku koja ce mu dati uput,mora da juri po Klinickom,koji zakazuju samo 15. u mesecu i to za mesec dana kasnije.Pa,kad tamo dodje na red,ako bude imao srece da ga primi neko iole razuman,normalan lekar ce mu sve to traziti ili ce mu dati upt za kolonoskopiju koja se ceka od 3-6 meseci.
Prisustvovala sam kad je covek dosao na Klinicki da moli za svoju zenu da joj zakazu kolonoskopiju jer zena krvari,a oni su ga samo gledali ko budalu i rekli da se ceka 6 meseci,da ide da juri njenog gastroenterologa.Samo ako ima neku vezu da ga ubace,moze ranije da se zavrsi.
Na VMA se kod dr.Tarabara ZA PLACANJE ceka 3 meseca.
Pa,mi smo u SRBIJI! Zdravstvo i administracija su nam jos uvek u kamenom dobu.
Nadam se da me razumete.Ovo sve govorim iz licnog iskustva.Godinu dana ne mogu da ustanove sta mi je,ne veruju da toliki problem moze Kandida da stvara,dzabe sam operisala zuc i sad se mucim.Ili se dugo ceka na zakazivanje ili ne rade pola analiza ili mi svako od njih predlaze nesto svoje,a meni nikako da bude bolje.
SVE NAJBOLJE!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Pet Dec 17, 2010 3:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 9:01 pm
Postovi: 6
Hvala na savetima. Sluz se vise ne pojavljuje, ali i dalje sam zabrinut. Poverio sam se kolegi koji mi je rekao da mu se isto desilo kad je imao probleme sa hemoroidima. Raspitao sam se i zaista se ceka kod specijaliste, a nesto nisam pri parama da bih isao kod privatnika. Ova ideja sa VMA nije losa, ali iziskuje vreme koje bas, trenutno, i nemam. Sem tog jednog puta, i ponekad hemoroida, ja nikakve druge probleme sa stomakom ili debelim crevom ne osecam. Sve us vemu, hvala na savetima. Javicu sta sam uradio. Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Sre Mar 16, 2011 7:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2011 1:57 pm
Postovi: 20
Moj problem je sledeci... pocetkom decembra, nakon jednog slavlja i hektolitra piva i pelinkovca, pojavila mi se krv na stolici. Prvi put stolica je bila cvrsta, i u toku tog dana sam imao jos dva krvarenja ali sa prolivastom stolicom... Sutradan sve je prestalo, otisao sam kod dr on je utvrdio da imam imam hemoroide jer sam imao jedan spoljasnji koji je izasao ili sta vec... Medjutim, i pored te dijagnoze, ja sam iz predostroznosti uradio kolonoskopiju u jednoj privatnoj bolnici u Bg-u kod doktora koji je inace bivsi nacelnik gastroenterologije na VMA, i koji je utvrdio da imam blago naglasene, izrazene, unutrasnje hemoroide i neku malu blagu upalu, bez patoloskih promena sluznice itd... Prepisao mi je faktu mast i orvagil tablete 10 dana 2 puta dnevno... Posle pregleda, krvarenja nije bilo sve do juce, stolica ,koja je inace bila redovna, vise nije bila kasasta kao sto je meni pre bila skoro uvek, sa faktu i orvagilom sve je bilo u najboljem redu... Medjutim dva meseca nakon pregleda pocetkom februara, posle prekida dijete, gaziranih sokova, grickalica koje jedem stalno, stolica je ponovo postala kasasta, nije proliv ali nije ni formirana, ali sa jednom razlikom pojavila mi se sluz... Prvi put sam imao proliv koji je bio braon boje i sluzav, pojavio se dva meseca nakon pregleda jednom i vise ne...Posle dve, tri nedelje od prve pojave sluzi, prilikom defekacije imao sam vetrove uz pojavu providne sluzi obojene stolicom u maloj kolicini ali posle probiotika to je momentalno prestalo... Medjutim juce sam imao prvi put posle dva tri meseca, krv na stolici, bez bolova jer su unutrasnji hem. u pitanju, ali sa jednom razlikom! Tri krvave stolice sam imao, mala kol. krvi je u pitanju, ali poslednja treca je bila blago obojena sluz sa svetlom krvlju, gde nakon izbacivanja te sluzi usledila je normalna svetlo zuta stolica bez krvi i sa komadicima hrane koji se vide... Inace radio sam skoro UZ abdomena i sve je ok, iako imam te hemoroide ne pridrzavam se dijete vec jedem sve, alkohol, gazirano, grickalice, slatkisi, a neposredno pre ovog poslednjeg krvarenja i sluzi, jeo sam kisele punjene paprike i salatu sa sircetom...Brine me ta sluz jer je pre nisam imao a ciitam po netu da je simptom kolitisa i krona itd, da li ona moze da bude i posledica unut. hemoroida ili neke bak ili virusne upale? Kolonoskopija bi pokazala da sam imao nesto ozbiljno... Inace imam 24 god..hvala unapred na misljenju i izvinjavam se za dugacak post... :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Pet Mar 18, 2011 2:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2011 2:05 pm
Postovi: 20
Furio je napisao:
Brine me ta sluz jer je pre nisam imao a ciitam po netu da je simptom kolitisa i krona itd, da li ona moze da bude i posledica unut. hemoroida ili neke bak ili virusne upale? Kolonoskopija bi pokazala da sam imao nesto ozbiljno... Inace imam 24 god..hvala unapred na misljenju i izvinjavam se za dugacak post... :)

A jel imaš krkljanje u stomaku.. ? A ovo sa komadićima hrane... sličan problem sam i ja imao sa određenom hranom... recimo kupusom, ili kikirikijem... imao sam i ja tu sluz povremeno. Mada kontam da to ima neke veze sa želucem, čim očigledno ne svari hranu kako treba.

Jesi li se testirao na helikobakteriju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Pet Mar 18, 2011 2:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2011 1:57 pm
Postovi: 20
Nisam se testirao na helikobakteriju... Nemam probleme sa grcevima ili nesto slicno... Redovna stolica, najcesce normalno formirana, do kasaste, znaci nije u pitanju dijarea... Ponekad kad pojedem pasulj mi se desi da mi krce creva pri savijanju, ali ubrzo mi prestane jer izbacim to gasovima, koje imam u normalnim granicama. Desavalo mi se, mada retko, tako da imam komadice pasulja u stolici, ili svezeg belog luka... Bolove, tezinu u zelucu ili bilo sta od simptoma te bakterije nemam, apetit mi je najnormalniji... Otkad sam radio kolonoskopiju, inace na moj zahtev u privatnoj bolnici, zbog krvi na stolici, maltene nisam imao probleme sa hemoroidima, ocigledno da raznim sokovima posto ih pijem u velikim kolicinama, grickalicama i slatkisima irititaram creva... a neposredno pre zadnjeg krvarenja i sluzi sam jeo salatu sa sircetom i kisele punjene paprike...
Bio sam kod dr, i trenutno radim lab proveru stolice na bakterije, parazite i protozoe....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Uto Mar 22, 2011 11:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2011 2:05 pm
Postovi: 20
Vazi... javi kakvi su nalazi. Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Čet Mar 24, 2011 7:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2011 1:57 pm
Postovi: 20
Uradjeni rezulati, negativni na parazite, protozoe, bakterije, i candidu odnosno gljivice... Posto ja nikakvih drugih problema nemam sa stomakom u vidu grceva, krkljanja, bolova, niti gorusice i bolova u zelucu, a u poslednje vreme sam imao verovatno zbog prehlade neko blago curenje nosa tj postnazalno slivanje u maloj kolicini, tu sluz iz cmara, koju se inace javila 3 puta od nove god, pre toga nikad nisam je imao, prepisujem tom slivanju i hemoroidima jer sam cuo od ljudi koji imaju hemoroide dugi niz godina, da sluz iz nosa prolazi kroz probavni trakt i izlazi takva kakva jeste prilikom defekacije... BTW, imam unutrasnje hemoroide gr I/II, u kombinaciji sa spoljasnjim hem, ali sem povremenog svraba, i retkog bezbolnog krvarenja u vidu fleka krvi na povrsini stolice, nikakvih problema nemam. Stolica redovna,mogu sat da navijam po tome, bukvalno se ne secam da sam ikad imao zatvor, ponekad cvrsta fomirana, uglavnom kasasta vece ili manje gustine, nikad vodena i sa onim neizdrzivim nagonima kad neko ima dijareju... A i posto sam student svasta trpam u sebe, i u kombinaciji sa stresom odnosno anksioznoscu koju ponekad imam moguce da imam nervozna creva....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Uto Mar 29, 2011 10:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2011 2:05 pm
Postovi: 20
Furio je napisao:
Uradjeni rezulati, negativni na parazite, protozoe, bakterije, i candidu odnosno gljivice... Posto ja nikakvih drugih problema nemam sa stomakom u vidu grceva, krkljanja, bolova, niti gorusice i bolova u zelucu, a u poslednje vreme sam imao verovatno zbog prehlade neko blago curenje nosa tj postnazalno slivanje u maloj kolicini, tu sluz iz cmara, koju se inace javila 3 puta od nove god, pre toga nikad nisam je imao, prepisujem tom slivanju i hemoroidima jer sam cuo od ljudi koji imaju hemoroide dugi niz godina, da sluz iz nosa prolazi kroz probavni trakt i izlazi takva kakva jeste prilikom defekacije... BTW, imam unutrasnje hemoroide gr I/II, u kombinaciji sa spoljasnjim hem, ali sem povremenog svraba, i retkog bezbolnog krvarenja u vidu fleka krvi na povrsini stolice, nikakvih problema nemam. Stolica redovna,mogu sat da navijam po tome, bukvalno se ne secam da sam ikad imao zatvor, ponekad cvrsta fomirana, uglavnom kasasta vece ili manje gustine, nikad vodena i sa onim neizdrzivim nagonima kad neko ima dijareju... A i posto sam student svasta trpam u sebe, i u kombinaciji sa stresom odnosno anksioznoscu koju ponekad imam moguce da imam nervozna creva....

Super da su negativni nalazi :)

Pazi ovako... ja imam identican problem kao i ti, bukvalno identican. Takodje su mi nalazi bili isti kao i tvoji. Ta sluz je nestala isto ubrzo, ali oblik/sastav stolice mi je promenjen od kada sam prvi put imao ovaj problem. U smislu, da vise nije iste sirine stolica, malo je uza i gusca je nego ranije.

E pa pazi.. i ja sam pod stresom (makar mislim da jesam) ali sta je resenje, ako i jesu u pitanju nervozna creva?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sluz iz čmara!!!
PostPoslato: Uto Mar 29, 2011 11:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2011 1:57 pm
Postovi: 20
anon381 je napisao:
Furio je napisao:
Uradjeni rezulati, negativni na parazite, protozoe, bakterije, i candidu odnosno gljivice... Posto ja nikakvih drugih problema nemam sa stomakom u vidu grceva, krkljanja, bolova, niti gorusice i bolova u zelucu, a u poslednje vreme sam imao verovatno zbog prehlade neko blago curenje nosa tj postnazalno slivanje u maloj kolicini, tu sluz iz cmara, koju se inace javila 3 puta od nove god, pre toga nikad nisam je imao, prepisujem tom slivanju i hemoroidima jer sam cuo od ljudi koji imaju hemoroide dugi niz godina, da sluz iz nosa prolazi kroz probavni trakt i izlazi takva kakva jeste prilikom defekacije... BTW, imam unutrasnje hemoroide gr I/II, u kombinaciji sa spoljasnjim hem, ali sem povremenog svraba, i retkog bezbolnog krvarenja u vidu fleka krvi na povrsini stolice, nikakvih problema nemam. Stolica redovna,mogu sat da navijam po tome, bukvalno se ne secam da sam ikad imao zatvor, ponekad cvrsta fomirana, uglavnom kasasta vece ili manje gustine, nikad vodena i sa onim neizdrzivim nagonima kad neko ima dijareju... A i posto sam student svasta trpam u sebe, i u kombinaciji sa stresom odnosno anksioznoscu koju ponekad imam moguce da imam nervozna creva....

Super da su negativni nalazi :)

Pazi ovako... ja imam identican problem kao i ti, bukvalno identican. Takodje su mi nalazi bili isti kao i tvoji. Ta sluz je nestala isto ubrzo, ali oblik/sastav stolice mi je promenjen od kada sam prvi put imao ovaj problem. U smislu, da vise nije iste sirine stolica, malo je uza i gusca je nego ranije.

E pa pazi.. i ja sam pod stresom (makar mislim da jesam) ali sta je resenje, ako i jesu u pitanju nervozna creva?



Pa verovatno manje stresa, zdravija ishrana, ponekad uzimas probiotike itd.... jbg tako psiha utice na organizam kod nekih ljudi... na googlu verovatno ima puno o nervoznim crevima... manje nervoze i to je to...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 48 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: