Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Slepo crevo i trudnoca?
PostPoslato: Pon Maj 08, 2006 10:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 2:57 pm
Postovi: 134
Imam 24 godine i ovo mi je druga trudnoca. Sada sam u 27 nedelji trudnoce. Jos u srednjoj skoli sam osecala bolove u predelu slepog creva, pa su oni nekada dostizali i do veoma jakih bolova, kada sam se puzeci dovlacila do telefona da zovem nekog da me vozi kod lekara, a onda bi posle izvesnog vremena ti bolovi prestajali. Od jednog lekara sam dobila informaciju da je to slepo crevo i da ce ono tako da se povremeno "javlja" dok mu ne dodje vreme za operaciju. U toku prethodne trudnoce bolovi su ponovo poceli da budu aktiivni, pa kada sam pitala doktore da li je moguce da dobijem upalu slepog creva u trudnoci i da mora doci do operacije, samo su slegli ramenima i odgovorili mi "Valjda nisi te srece". Hvala Bogu, ja sam prethodnu trudnocu iznela kako treba, i evo do juce se ti bolovi nisu javljali. Sada se ponovo vracaju. Da li je to mozda zbog pritiska bebe? I da li postoji slucaj da dodje do operacije slepog creva u trudnoci ili je moja zabrinutost neopravdana?
Molim za bilo kakvo misljenje...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 3:37 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 4:43 pm
Postovi: 86
Lokacija: Beograd
Super bi bilo da neko odgovori.
Ja imam povremeno bolove u donjem desnom delu stomaka. Desilo mi se kada mi je ginekolog radio transvaginalni uz u fazi kada je folikul bio 16.8mm da me zaboli kao da me je bocnuo noz tu, to mesto kada je doktor dodirnuo sondom jajnik.
Pritom, unazad godinu dana sam u par navrata bila na urgentnom zbog sumnje na slepo crevo - radjene analize krvi, čak su me jednom poslali u D. Mišović sa uputom da me operišu ali su oni odbili jer su rekli da to nije slepo crevo.
Da li neko moze da objasni kako slepo crevo boli, kako reagovati i kada, da ne bih mucila lekare i sebe i oduzimala vreme pacijentima koji su stvarno hitni slučajevi.
Takođe, ovo sa trudnoćom me zanima jer moj momak i ja zelimo bebu i radimo na tome (već gore navedeno - išli smo na folikulometriju).
Inače, imam 33 godine, uredne cikluse na 24 - 28 dana (trenutno na 25, vec skoro 6 meseci), nikada nisam bila trudna, hranim se prilično zdravo, nisam gojazna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 3:47 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 2:56 pm
Postovi: 1378
Draga Aleksandra,

To sto Vas boli nema nikakve veze sa slijepim crijevom, nego sa bolom koji prouzrokuje istezanje ligamenata koji se nalaze izmedju fundusa materice i zidova karlice, a zovu se okrugli ligamenti ili ligamentum rotundum. Kako trudnoca napreduje i fetus raste, tako se ovi ligamenti vise istezu, i bole, jer su oblozeni peritoneumom koji ima jako mnogo zivcanih zavrsetaka. Bol iscezava poslije porodjaja i javlja se cesce kod viserotki.
Mozete uzeti tablete protiv bolova kao sto su paracetamol, codeine, morphine tablete ako bol postaje nesnosan...ponekad se desi da se pacijenti moraju primiti u bolnici zbog terapije za bol, i da se cim trudnoce predje 37 nedjelja vrsi indukcija porodjaja.
Srecno.

Ovi bolovi ne uzrokuju nikakve druge probleme trudnoce ili fetalne komplikacije.

_________________
Pozdrav,
ObGyn


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 33 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: