Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Šta dalje sa aritmijom?
PostPoslato: Ned Mar 12, 2006 3:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2006 2:05 pm
Postovi: 9
Od oktobra meseca imam povremene jake aritmije koje me jako uznemire. Uzimam verapamil 3x40 mg, bromazepam 3x 1,5 mg i rivotril po potrebi. I pored redovnog uzimanja terapije, aritmije nisu prestale, javljaju se uglavnom kada mirujem i nisu nicim izazvane (mislim na akutni stres ili fizicki napor).
Pre nekoliko godina, imala sam tahikardije i uzimala sam 1/4 propranolola 3x dnevno kao i bromazepam. Posle nekoliko meseci, tahikardije su prestale a i obratila sam se psijijatru za pomoć, jer sam imala napade anxsioznosti i fobije. oko 6 meseci uzimala sam flunirin i osecala se savrseno.
U avgustu prosle godine, imala sam smrtni slucaj, i sve se poremetilo. Ne uzimam antidepresive, jer mi ne odgovaraju (seroxat narocito), ali mi je prepisan rivotril 1/4 po potrebi. Dijagnoza je anxsioznost i fobia.
Inace sam zdrava, imam 30 godina, jako losu cirkulaciju sa modrim prstima, menstruacije uredne, jedan porodjaj,uredan nalaz na plucima iako sam pusac( 5-6 cigareta denveno),kao i deformitet kicme iz detinjstva scoliosis thoracalis grav.
Internista mi je uspostavio dijagnozu arrhythmia ES per anamnesis. Krvna slika je savrsena i po mislnjenju interniste, moje srce je zdravo ,ali ja i dalje imam aritmije koje me cine jako uznemirenom.
Koje analize bih trebala da uradim da bih potpuno uklonila sumlju na oboljenje srca?
Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 13, 2006 5:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2005 12:45 am
Postovi: 11
Pa ukoliko je uradjen Holter EKG dvadesetcetvorocasovni, kardiolog pregledao srce, uradio eventualno ultrazvuk, ocigledno da je srce fizioloski zdravo. Ono sto bi eventualno moglo da bude uzrok je stitasta zljezda tj. poremecaj hormona ali ja licno mislim da kod tebe treba tretirati psihicki faktor. To nije tako strasno jer ti poznajes tu temu. Samo treba da vise obratis paznju na svoje psihico zdravlje pa ce i tegobe prestati. Ja NISAM LEKAR I GOVORIM IZ ISKUSTVA STO ZNACI DA NE MORAM DA BUDEM U PRAVU. Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 13, 2006 7:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2006 2:05 pm
Postovi: 9
Hvala Pasadena!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 07, 2006 5:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 2:32 am
Postovi: 17
da ne otvaram novu temu vec cu ovde da postavim pitanje.

Desava mi se da imam aritmije i povisen pritisak, imam osecas kad da mi se odjednom nabije knedla u grlo. Prv dobijem promenu ritma srca, to traje nekoliko sekundi i onda mi knedla stoji u grlu. Ne znam da li je zbog stresa. Inace imao sam koksaki.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 30, 2006 5:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2006 2:05 pm
Postovi: 9
Dragi svi, problem sa tako "bezazlenom" pojavom kao sto je aritmija, zaista me dovodi do ludila. Ma koliko ignorisala osecaj da mi srce ne radi normalno i borila se na sve moguce nacine-jednostavno, ne ide. Rivotril se inace, pokazao kao prilicno dobar u smirivanju napetosti koja je , kako moja doktorka kaze, uzrok mojih aritmija. ALI, Rivotril izaziva zavisnost posle odredjenog vremena, pa treba biti oprezan sa njim. Uzimam ga po potrebi i izbegavam u sirokom luku, ali fakat-pomaze!
Holter jos nisam radila i by the way, zna li neko koliko kosta nosenje holtera i koje klinike pruzaju usluge tog tipa( 3d eho, holter itd.)?
Pozdrav svima


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 26 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: