Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 03, 2009 6:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 03, 2009 6:19 pm
Postovi: 1
Draga Lana Stojakovic, citajuci vas text od Sub, 29 Nov 2008, kao da sam procitala nesto sto sam ja napisala, jer se i ja upravo tako osecam i ne mogu da izadjem iz tog vtrloga konstante bolesti, pa lekovi, bolesti-lekovi..... Htela sam da vas zamolim da napisete kako moze da se stupi u kontakt sa vasom homeopaticom Zlatom. Bila bih vam jako zahvalna, jer sam prosto zaboravila kako je biti zdrav i bez ikakve terapije....

_________________
6666


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 03, 2009 8:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Postovi: 349
Posle pozitivnog iskustva i ja sam resila da lecim migrene i za sada je vise nego uspesno, jer za pola godine koliko se lecim homeopatski nisam imala ni jenu migrenu.

Preporucujem svima koji imaju slicne probleme da predju na lecenje homeopatijom.[/quote]
Molim Vas da mi detaljnije opisete kako tece tretman kada je rec o migreni?Gde bih ja mogla da pronadjem dobrog lekara homeopatu,koliko to sve kosta...ma sve sto vam padne na pamet,jer ja skoro pa ne znam nista o tome.Kada ste rekli da niste imali napad migrene pola godine to mi je izgledalo kao naucna fantastika!Molim Vas,pisite mi ako hocete i na pp.I usput,da li ste probali akupunkturu za terapiju migrene i da li je funkcionisalo?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 03, 2009 8:34 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Postovi: 349
Zaboravih da kazem da zivim u Krusevcu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 05, 2009 11:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 08, 2009 1:40 am
Postovi: 12
Lokacija: Beograd
neverending je napisao:
katakina je napisao:
...Verovatno svi znate i efekat biljke koja se nalazi pored zvucnika na iz koga izlaze zvuci Metal muzike i iste te biljke pored zvucnika iz koga izlaze zvuci Klasicne muzike. Naravno uz prvu vrstu muzike biljka je ubrzo uvenula. Sve je stvar harmonije, povezanosti, osecajnosti...


Čista glupost koju sam ja oborila višemesečnim eksperimentom u svom domu ;)


Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ne i da pljuje drugog.....
Imas li komentar za vodu???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Pon Avg 24, 2009 6:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 1:57 pm
Postovi: 8
Posto mi nikako ne prolaze poruke na pp, zamolila bih O'konnelly, koja mi je poslala privatnu poruku, da mi posalje svoj mail, kako bih joj odgovorila.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Pon Avg 24, 2009 6:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 1:57 pm
Postovi: 8
Draga O'konnelly, nikako ne mogu da ti posaljem poruku na pp, pa te molim da mi posaljes svoju e-mail adresu, kako bih mogla da ti napisem nasa iskustva u vezi sa homeopatijom i nocnim mokrenjem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Pet Avg 28, 2009 11:58 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 11:53 am
Postovi: 7
Mi smo imali problem sa kasljem u trajanju od preko 10 sati,pri cemu se Pavle(2godine) zakaslje na svakih 15 sec(pokusajte da zamislite taj kasalj)... U domu zdravlja isu znali sta je i kako da ga se resimo... Razno smo probali, sirupe belizles, prospan, fluimucil, islandki brsljan, jagorcevine i sl....

Nista..


Onda, dr.Srdjana, dala Rumex, 3x10kapi na 2 sata i pogodite....Kasalj prestade..

Homeopatijaje prava stvar, svakome ko ima problema toplo preporucujem bar da proba.... A onda na osnovu posledica homeopatskog tretmana neka sam odluci sta da radi dalje..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: homeopatija
PostPoslato: Pon Sep 14, 2009 9:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 7:23 pm
Postovi: 39
LanaStojkovic je napisao:
Evo mog iskustva sto se tice Homeopatije.koliko znam sada i priznate grane medicine pored akopukture.
pre 7 godina sam svakog meseca imala problema sa gnojnom anginom,upalama uha i bronhijama.Naravno kljukana silnim antibioticima postala sam "imuna" na sve zive lekove i pritome dobila stecenu alergiju na penicilin (anafilakticki sok).
Nakon svega rekli su mi doticni lekari DR.MR.PR kako treba da izvadim krajnike,naravno uvek sam bila za varijantu sve,sve ali hajde da probam nesto drugo pre noza.
I dobila sam savet Homeopatsko lecenje.Dr.Zlata,mislim da je prva medju homeopatama u Srbiji.Od tada od kada sam krenula kod nje nikada vise,ali zaista nikada...nij edna prehlada,ni jedna upala grla,pa cak ni crvenilo,cak sta vise radili smo pored standardnih problema koje sam imala i na onim koje nisam ni znala da imam kao sto su kamen u zuci koji sam resila homeopatiom,6 kamena u bubregu takodje reseni bezbolno homeopatskim lecenjem i zivot mi se pokrenuo i preokrenuoza 360c. sada imam 29 godina i imam dete od godinu dana,zbog situacija i virusa koji vladaju i obavezne posete pedijatrima u Domovima zdravlja moje dete se za godinu dana nakljukalo antibiotika koliko ja nisam popila u proteklih 7 godina,(btw. lecenje virusa antibiotikom????) no dobro,znaju oni sta rade,bore se za broj pacijenata.Naravno poucena svojim iskustvom odlucila sam se za homeopatu,pediatra ,na preporuku prijateljice koja ima bebu DR. Srdjane.

Mihailo,moj sin i suprug su kacili svaki virus i 4 meseca provodili lececi se u domu zdravlja,vracali su se kuci sa 101-om bocicom sto suspenzija antibiotika,sto antibiotika...i naravno nista.
Kada sam presekla i rekla dosta vise sa penicilinima i ostalim glupostima i odvela dete kod Dr.Srdjane sve je prestalo,popio je samo jedn tableticu (kuglicu) kako god.Ide u vrtic,deca oko njega nose viruse i bakterije ali je on svaki dan sve snazniji i snazniji,i povratkom iz vrtica ne vraca viruse niti bilo kakve upale.ima vec skoro 3 meseca...nadam se a ce se ako nastaviti.Isto vazi i za mog supruga koji je po tom pitanju jako skeptican,zaboli ga trepavica i vec je u domu zdravlja i naravno sta je homeopatija????

moje dete od 14 meseci nema "PLACEBO EFEKAT" I ne mogu mu ga ja usaditi,da sam licno u pitanju,uz duzno postovanje DR. koji prica o Placebo efektu mozda bih i verovala,moc podsvesti je najjaca,ali beba od 14 meseci...sta da Vam kazem osim imam jako dobro iskustvo!

Vjerujte, čitam vaše iskustvo i plačem kao kiša !!!
Imam bebu od 11 mjeseci i od kako se rodila od 20 og dana života je pod antibioticima, i na tolike terapije opet zakači sve moguće viruse, upalu bubrega, svaku bakteriju u mokraći . Zadivljena sam vašom pričom i iskustvom, jer samo želim da prestanemo više sa tim prokletim antibioticima i terapijama, moje dijete ima VUR V i sa tim je rođena, tako da sam od 8 mjeseca trudnoće pa do danas stalno pod istim stresom ! Šta sad??? Šta da radim??? Ne želim da trujem svoje dijete antibioticima više, znam da joj to ne pomaže ali kud dalje...
Želim da i moje dijete bude kao ostala djeca a ne uvijek pod lupom, čim je malo nervozna ,odma DOM ZDRAVLJA, URIN, URINO KULTURA... I tako 11 mjeseci. U podsvijesti znam da je moje dijete zdravo, a doktori me ubijeđuju u suprotno, ja sam ipak uvjerena da svaka majka zna šta je najbolje za njeno dijete, bez uvrede doktorima, pola moje familije su doktori specijaliste... Ali ipak ja znam šta je najbolje za nju,
HVALA PUNO ŠTO STE SA NAMA PODIJELILI VAŠE ISKUSTVO I POMOGLI NAM DA NAĐEMO SVOJ PUT KA IZLIJEČENJU !!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Uto Apr 27, 2010 2:47 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am
Postovi: 93
Kada spominjete homeopatiju aj malo spomenite efekte u izlecenju psiholoskih problema. Verujem da leci upale i tome slicno ali mene zanima pod ono kada se trazi lek za pacijenta zbog nekih problema pa se odgovora sa da i ne. I onda homeopata nadje njegov "zivotni'' lek.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Pet Apr 30, 2010 3:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 5:58 pm
Postovi: 137
Homeopatski centar postoji u Takovskoj 40 u Beogradu... telefon ne znam ali znam da pregled,terapija i kontrola koštaju 5000 din....iskustva sa ovim lečenjem nemam ali čula sam neke pozitivne stvari... pa sad...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Sub Maj 01, 2010 9:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 6:28 pm
Postovi: 160
Da li neko zna dobrog lekara homeopatu u Novom Sadu, to mi je najblizi veci grad, ja imam problema sa migrenom, pokusala bih


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Uto Nov 23, 2010 7:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 4:03 pm
Postovi: 14
molila bih one koji su isli kod dr Milosa Popovica da mi posalju njegov kontakt telefon. Vodila bih dete kod njega i jako nam je hitno.
hvala svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Pet Jan 28, 2011 1:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm
Postovi: 347
Lokacija: Beograd
Malo da obnovim temu..

Resila sam da vodim dete ( dve ipo godine) kod homeopate...imunitet itd. Da bi mi drugarica u poslednjem trenutku rekla da je gledala emisiju na BBC-u vezano o homeopatiju i o coveku koji je skeptik i voli sve da proveri. Dosao je do zapanjujuceg podatka da homeopatija ne deluje tj. da isto deluje kao i voda (tj. ''voda koja pamti''). Ubacivanjem vode /tecnosti koja je bila pod uticajem neke odredjene bolesti razredjena u vecoj kolicini vode i slican odnos homeopatskog leka u vodi ili alkoholu, i dosao do zakljucka da iste efekte daju na izlecenje bolesti...postavlja se pitanje, ako voda leci, cemu homeopatski lek?

Zanimljivo, evo za one koje koji znaju engleski

Homeopathy: The Test

Programme summary
Questions and answers
Web interview with James Randi
Transcript
Weblinks



Homeopathy: The Test - programme summary

Homeopathy was pioneered over 200 years ago. Practitioners and patients are convinced it has the power to heal. Today, some of the most famous and influential people in the world, including pop stars, politicians, footballers and even Prince Charles, all use homeopathic remedies. Yet according to traditional science, they are wasting their money.


The Challenge

Sceptic James Randi is so convinced that homeopathy will not work, that he has offered $1m to anyone who can provide convincing evidence of its effects. For the first time in the programme's history, Horizon conducts its own scientific experiment, to try and win his money. If they succeed, they will not only be $1m richer - they will also force scientists to rethink some of their fundamental beliefs.

Homeopathy and conventional science

The basic principle of homeopathy is that like cures like: that an ailment can be cured by small quantities of substances which produce the same symptoms. For example, it is believed that onions, which produce streaming, itchy eyes, can be used to relieve the symptoms of hay fever.

However, many of the ingredients of homeopathic cures are poisonous if taken in large enough quantities. So homeopaths dilute the substances they are using in water or alcohol. This is where scientists become sceptical - because homeopathic solutions are diluted so many times they are unlikely to contain any of the original ingredients at all.

Yet many of the people who take homeopathic medicines are convinced that they work. Has science missed something, or could there be a more conventional explanation?

The Placebo Effect

The placebo effect is a well-documented medical phenomenon. Often, a patient taking pills will feel better, regardless of what the pills contain, simply because they believe the pills will work. Doctors studying the placebo effect have noticed that large pills work better than small pills, and that coloured pills work better than white ones.

Could the beneficial effects of homeopathy be entirely due to the placebo effect? If so, then homeopathy ought not to work on babies or animals, who have no knowledge that they are taking a medicine. Yet many people are convinced that it does.

Can science prove that homeopathy works?

In 1988, Jacques Benveniste was studying how allergies affected the body. He focussed on a type of blood cell known as a basophil, which activates when it comes into contact with a substance you're allergic to.

As part of his research, Benveniste experimented with very dilute solutions. To his surprise, his research showed that even when the allergic substance was diluted down to homeopathic quantities, it could still trigger a reaction in the basophils. Was this the scientific proof that homeopathic medicines could have a measurable effect on the body?

The memory of water

In an attempt to explain his results, Benveniste suggested a startling new theory. He proposed that water had the power to 'remember' substances that had been dissolved in it. This startling new idea would force scientists to rethink many fundamental ideas about how liquids behave.

Unsurprisingly, the scientific community greeted this idea with scepticism. The then editor of Nature, Sir John Maddox, agreed to publish Benveniste's paper - but on one condition. Benveniste must open his laboratory to a team of independent referees, who would evaluate his techniques.


Enter James Randi

When Maddox named his team, he took everyone by surprise. Included on the team was a man who was not a professional scientist: magician and paranormal investigator James Randi.

Randi and the team watched Benveniste's team repeat the experiment. They went to extraordinary lengths to ensure that none of the scientists involved knew which samples were the homeopathic solutions, and which ones were the controls - even taping the sample codes to the ceiling for the duration of the experiment. This time, Benveniste's results were inconclusive, and the scientific community remained unconvinced by Benveniste's memory of water theory.

Homeopathy undergoes more tests

Since the Benveniste case, more scientists have claimed to see measurable effects of homeopathic medicines. In one of the most convincing tests to date, Dr. David Reilly conducted clinical trials on patients suffering from hay fever. Using hundreds of patients, Reilly was able to show a noticeable improvement in patients taking a homeopathic remedy over those in the control group. Tests on different allergies produced similar results. Yet the scientific community called these results into question because they could not explain how the homeopathic medicines could have worked.

Then Professor Madeleine Ennis attended a conference in which a French researcher claimed to be able to show that water had a memory. Ennis was unimpressed - so the researcher challenged her to try the experiment for herself. When she did so, she was astonished to find that her results agreed.

Horizon takes up the challenge

Although many researchers now offered proof that the effects of homeopathy can be measured, none have yet applied for James Randi's million dollar prize. For the first time in the programme's history, Horizon decided to conduct their own scientific experiment.

The programme gathered a team of scientists from among the most respected institutes in the country. The Vice-President of the Royal Society, Professor John Enderby oversaw the experiment, and James Randi flew in from the United States to watch.

As with Benveniste's original experiment, Randi insisted that strict precautions be taken to ensure that none of the experimenters knew whether they were dealing with homeopathic solutions, or with pure water Two independent scientists performed tests to see whether their samples produced a biological effect. Only when the experiment was over was it revealed which samples were real.

To Randi's relief, the experiment was a total failure. The scientists were no better at deciding which samples were homeopathic than pure chance would have been.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Pet Jan 28, 2011 1:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm
Postovi: 347
Lokacija: Beograd
Izvinjavam se ...malo sam brzala sa pisanjem...evo malo boljeg pojasnjenja (ono sto sam ja htela da kazem je da i ako voda zaista ima memoriju i ona sama moze da leci...) bas sam konfuzna...evo boljeg objasnjenja


Memorija vode je konceptualna osnova homeopatije koja tvrdi da je voda u stanju da zapamti koje su čestice bile u njoj ranije rastvorene. Ta „memorija“ omogućuje vodi da zadrži osobine originalnog rastvorka čak i kada nema nijedne čestice prvobitnog rastvorka u njoj. Jasno da ova ideja spada u domen pseudonauke.

Najistaknutiji pobornik ove ideje bio je francuski imunolog Žak Benveniste (Jacques Benveniste), koji je time pokušao da ponudi objašnjenje za homeopatiju. On je otišao toliko daleko da je tvrdio da se memorija vode može preneti telefonom ili internetom.

Pokušaji da se ponove njegovi rezultati bili su protivurečni. Međunarodni tim pod rukovodstvom profesorke Madlen Enis(Queen's University of Belfast) navodno je uspeo (videti reference), međutim, dalji pokušaji nisu [1].

Istaknuti skeptik Džejms Randi (James Randi) ponudio je milion dolara svakome ko pokaže (u kontrolisanim uslovima) ispravnost teorije o memoriji vode. BBC televizijski program Horizont je organizovao i prenosio takav jedan pokušaj da se valjanost ove zamisli proveri. Eksperimenti su izvedeni po strogo naučnoj metodologiji a ceo proces je nadgledao potpredsednik Britanskog kraljevskog društva (Royal Society), profesor Džon Enderbi (John Enderby). Pokušaj da se potvrdi postojanje memorije vode je propao.

Koliko traje memorija vode

Sada kad se zna koliko se molekuli vode brzo kreću (napravljen je proracun) i koliko imaju vremena na raspolaganju da razmišljaju o svojoj sudbini, treba oceniti nakon koliko sudara će molekul vode pamtiti gde je pre toga bio i šta je radio. Dakle, nakon koliko sudara molekul vode izgubi memoriju o svom prvobitnom stanju. Postojanje ili gubitak memorije u ovom slučaju se odnosi na to nakon kolikog vremena molekul vode zaboravi gde je bio. Ako zamislimo da molekul nije mnogo pametan mogao bi da izgubi memoriju nakon jednog sudara. Pametniji molekul mogao bi da pamti gde je bio i nakon čitavih 100 sudara. Ali nema toliko pametnog molekula da zapamti gde je bio nakon 1.000.000.000.000 sudara. Čak kada bi takav jedan super molekul i postojao, to bi mu bilo dovoljno da zapamti samo šta je bilo pre jedne sekunde. Jer 1.000.000.000.000 (milion miliona) predstavlja broj sudara koje prosečno molekul vode na sobnoj temperaturi pretrpi u jednoj sekundi.

Dakle, odgovor na pitanje ima li molekul vode memoriju je potvrdan: da, molekul ima memoriju samo što je izgubi u intervalu kraćem od milijarditog dela sekunde.

Stručno rečeno, korelaciono vreme molekula vode na sobnoj temperaturi je reda veličine pikosekunde zbog čega je prenos informacija na vremenskoj skali dužoj od toga praktično nemoguć. I tu je homeopatija izgubila teorijsku podlogu za svoje tvrdnje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gde naci lekare homeopate?
PostPoslato: Pet Jan 28, 2011 10:51 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Sad ću da prekršim dugi zavet ćutanja i nekomentarisanja, jer moram na neki način da "proslavim" odlazak iz ministarske fotelje gospodina Milosavljevića, uništitelja srpske medicine!

Ja u martu 2007. godine ovde napišem da je homeopatija nepriznata u Srbiji. Onda se napred pomenuti "ministar" seti da "ozvaniči" gatanje, bajanje, ajurvedu, pa i homeopatiju. Njegov problem. I problem onih koji misle da ako neko nešto napiše, potpiše i ispečatira, da to automatski postaje i istinito!

Potom se ovde pojavi u decembru 2008. godine osoba koja se potpisuje sasvim odgovarajućim blejućim pseudonimom i izvređa me, iako bi me u stvarnom životu verovatno zaobišla na kilometar, jer mi nije dorasla ni u intelektualnom, ni u moralnom, niti u bilo kom pogledu - pa bi bilo kakav duel (dokazima, znanjem, retorikom, svejedno) - za tu osobu bio potpuno nepotrebna frustracija i bruka.

Pojave se zatim i ljudi koji veruju da se leče kod homeopata i negiraju da se radi o placebo efektu, jer je lečena osoba u stvari malo dete - ali zaboravljaju da se pod "homeopatijom" u Srbiji već uveliko prodaju i hemijski potpuno AKTIVNE supstance, uključujući čak i alkoholne tinkture - što je potpuno strano osnovnim postavkama homepatije. U tim konkretnim slučajevima, homeopate su dvostruka slogale: niti homeopatija leči, niti je to što su davali homeopatsko sredstvo!

Nadam se da će se ova zemlja konačno dozvati pameti i da će se naći neko ko će izbrisati mrlje i mrljetine što ih je iza sebe ostavio TM. Između svih ostalih bljuvotina i tu sa "ozvaničenjem" takozvane "alternativne medicine" (čitati: nadrilekara). Kad se to desi, onda treba preispitati i kakvo se sve đubre prodaje u domaćim privatnim i državnim apotekama i ko je kriv za takvu pljačku naivnog naroda.

Na žalost, praznoverja je bilo i biće ga dok je sveta i veka, a ja sa zadovoljstvom aplaudiram D.J., koja je podsetila da onih milion dolara izazova da se dokaže da homeopatija leči još uvek stoji nedirnuto kod Rendi Džejmsa!

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: