Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Ned Maj 09, 2010 8:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 09, 2010 8:19 pm
Postovi: 2
U poslednjih recimo mesec dana prilicno cesto mi se desava glavobolja, i to uvek na istom mestu, u potiljku ali iskljucivo sa leve strane (maltene je vise vrat nego glava u pitanju). Bol nije konstantan, vec se pojacava na trenutke kada pomeram glavu u bilo kom smeru. Uglavnom pocinje kasno popodne ili uvece. Ponekad prodje samo od sebe a nekad moram da popijem neki lek za to (uglavnom koristim Nimulid). Zna li neko od cega to moze biti? Inace imam 26 godina, ne bavim se sportom ali nisam preterano gojazan, tj na svojih 192cm visinie imam 105kg.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Čet Okt 21, 2010 3:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 10, 2009 10:20 pm
Postovi: 24
evo da ne otvaram novu temu pitat ću vas ovdje.
dakle danas mi se javila glavobolja na cudnom mjestu.
da sada ne objasnjavam evo slika mjesta gdje me boli. dakle ovaj dio što je označen zeleno i to uglavnom više prema naprijed je bol.
Slika
danas me na tom mjestu možda minutu jako, jako probadalo. nikada me nije toliko bolilo. imala sam osjecaj da mi netko zabija nozeve. zareca bol vise. pojacala se kada sam se ustala. nakon mozda minutu, najvise dvije bol je skroz prestala. ja sam se dosta uplaslila, tako da sada samo osluskujem hoce li me to zaboliti :roll:
imala sam problema sa srednjim uhom i vestibularnim sistemom na toj lijevoj strani. takoder sam imala i trnjenje te lijeve strane lica prije mozda negdje pola godine. radili su mi tada MR i nalaz je bio uredan. dopler je bio uredan, protok krvi kroz vrat savrsen. eeg u granicama normale. vidni potencijali uredni. unazad par mjeseci javile su mi se glavobolje uz mucninu i povracanje. neurolog je rekao da su to migrene. no ta bol mi je bila drugacija nego ova danas i zadnji napad sam imala prekjucer. tada prilikom migrene imam osjecaj da mi netko lupka po glavi i boli me najvise lijevo oko i u celu iznad oka, oko suzi, a bol cesto prede i na cijelu polovicu lijeve glave. no eto ovo danas je bilo drugacije. nisam imala drugih simptoma (osim straha, ne znam zasto me to toliko prepalo, mozda zato sto sam sama u studentskom stanu cijeli tjedan). jedino mi je cijeli dan muka (imam utvrden gerb i gastritis, a pijem antibiotike pa mislim da je od toga.). imam li razloga za brigu? od cega se moze javiti ovakva glavobolja? MOLILA BI VAS ZA SAVJET!
zaboravila sam napisati da imam 20 godina, ne pusac, ne pijem alkohol, nisam gojazna (na 173 imam 56 kg)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Pet Okt 22, 2010 5:41 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 4:17 pm
Postovi: 66
@loodack - taj tip glavoboljle je nejverovatnije posledica lose prokrvljenosti vrata - ili krv ima slab dotok u glavu ili slabo otice iz glave. Ako imas vrtoglavice prilikom naglog ustajanja - to je slab dotok, a ako glava boli i dok sedis, onda verovatno postoji i problem slabog odlaska krvi iz glave. U svakom slucaju, trebalo bi da posvetis vise paznje svojim krvnim sudovima - npr proveri holesterol, pij vise vode, hrani se zdravo, bavi se sportom - klasika ;-)
Ana_17 - tebi ne znam sta bih rekla osim da je i ovo najverovatnije jedna vrsta migrene... (radila si MR, znaci nema niceg "skrivenog"). Mozda ce ti znaciti da pijes neke preparate koji imaju Ginko, posto on pomaze kod migrena... I naravno - puno vode, manje kafe i gaziranog...
Nadam se da vam je ovo bar malo znacilo :-)

_________________
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja odraslog coveka stedi 64 dinara;
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Čet Okt 20, 2011 8:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 7:46 am
Postovi: 3
Pozdrav nov sam ovde :)) imam jedno pitane zamolio bih vas da mi odgovrite sto pre !!!
VEC par meseci unazad imam cudnu glavobolju u levom delu potiljka i levom delu iznad uha ..osecam onako jako zarenje kao da ta tacka gori unutra...i ponekad onako prolazi me neka jeza niz ledja ...gde usecam utrnulost .....ne mogu da se koncetrisem najbolje,...da jednsotavno misli drzim na okupu ...a desava mi se da vidim i mutno .....u neki trenucima ..desava se u momentu da budem zaboravan....a ne znam da li ovo moze biti uzrok ...pre par meseci imao sam jako stresnu situaciju gde mi se od soka ukocio jezik .........to je proslo kako je proslo...ali cini mi se da je od tada sve krenulo........bio sam kod lekara krvna slika mi je bila uredu i ono klasika da je neka prelada...ili tako to ..ali imam osecaj da je iz dana u dan sve gore......bukvalno osecam zategnutost tog nekog nerva u levom delu glave i sprecava,...razmisljanje..emocije.....naravno utice i na fizicku aktivnost uopste... pomisljao sam da je i depresija ...izazvana ovim stresom koji me je bukvlano promenio.....nerovza u predelu stopala ...koji snjimak savetujete da urdim ili sta vec ....?zaboravio sam napisati da imam 16 godina.Po onoj slici gore....imam bolove u onom zelenom iznad uha vise ka potiljku

UNAPRED HVALA :)))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Sub Okt 22, 2011 2:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2011 1:36 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima.
Moji problemi su poceli pre dve godine, lupanje srca, bolovi u grudnom kosu, preplasena na smrt mislila sam da ce me ko zna sta snaci, odradjen je ekg, uz srca, laboratorija i sve je u najboljem redu. Taj period jeste bio izuzetno stresan te se sve odrazilo na taj nacin. Danima sam sedela isred racunara i tragala za kojekakvim boelstima i istog momenta pocela da dobijam simptome istih. Uzas. osle par meseci pocele su glavobolje, radjen eeg, dopler krvnih sudova i tu je sve ok, kazu anksiozna sam i to su tenzione glavobolje. Smirim se ja na nekoliko meseci pa sve iz pocetka, pre mesec dana opet te neke glavobolje i resim ja, opet pod uticajem raznih foruma i bolesti na netu da uradim ct glave. Nalaz u endokranijumu u granicama normale, jedinomi nadju upalu levog sinusa i kazu da nema patoloskih promena osim neke ovalne promene koja je najverovatnije projekcija sulkusa. Mene sada zanima da se javi neko ko ce to malo da mi pojasni i kaze neku lepu rec da bih mogla mirno da spavam, jer vec sada planiram i MR jer ne mogu da odagnam ruzne misli. Student sam, imama 22 godine, ne pijem ne pusim...Hvala u napred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 8:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 7:46 am
Postovi: 3
AUUuuuuu i meni su rekli da imam uplau levog sinusa....gotovo da imamo isti problem .. .. ......


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Ned Okt 23, 2011 10:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2011 1:36 pm
Postovi: 2
Alex, znaci nisam jedina :)? Sta je tebe mucilo i dovelo do ct-a?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cudna neka glavobolja
PostPoslato: Sre Okt 26, 2011 6:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 7:46 am
Postovi: 3
hehehehe ma ja nisam ni bio na CT ..... ne mogu moje da ubedim da snjimam glavu a osecam da mi potiljak gori i iznad potiljka nzm sta je ..... i zato pitam al ovde niko izgleda nece da odg :D meni je to pocelo kolko mogu da zakljucim zbog jednog stresa ili soka nzm kako da naozvem to....naso sam chat svoje devojke sa nkim likom ali sam video stvari koje nisam trebao ...msm on je kriv i to ali sam pogresno shvatio...znam samo da mi se jezik ukocio i osetio sam veoma jak bol oko srca uhvatila me je neka drhtavica..ceo sam se treso od tada je pocelo sve...depresija ili kako vec...galva je bolela jako u predelu leve strane kao da mi se neki zivac zatego ili kako vec....to je trajalo celog leta....i naravno nzm posle dodje i nervoza zbog tih bolova...i oni lekari te prehlada ...krvna slika mi je bila uredu tad...a osecam da mi iznad potiljka gori deo glave nzm od cega to moze biti .......to je to :)) a ti od kud tebi ovo :D ? a da i ne pijem ni alkohol i ne pusim a imam 16 god :))


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot], larsfloris i 85 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: