Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Naočare da ili ne?
PostPoslato: Čet Okt 21, 2010 8:48 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 25, 2010 9:35 am
Postovi: 2
Pozdrav.

S obzirom da mi se posao svodi na višečasovno gledanje u monitor, počele su da se javljaju i posledice. Bol u očima i u glavi, igranje živca u kapku koje je sve učestalije suzenje očiju, zamagljen vid (nekad posle radnog dana mi je jako teško da fokusiram na daljinu od nekih 10-15 metara, kao i da samo bacim pogled na monitor) itd.

Par puta sam, tokom studija, išao kod očnog, a bio sam i juče. Dr.(privatnik koji inače prodaje i naočare) mi kaže da imam mali minus (-0,2) (tako je bilo i prethodnih godina) i da dioptrija nije rasla. Ali mi je i rekao da imam astigmatizam i da je to uzrok glavobolje i bolova u oku. Predložio mi je da uzmem naočare koje ne moram da nosim stalno već dok radim...

E sad moje pitanje je da me neko stručniji posavetuje da li da ih uzimam ili ne ... da li mi te naočare sa malom dioptijom za daljinu mogu pomoći u radu na blizinu (komp)? Prijatelj mi kaže da ih bolje ne uzima, jer kad mi se oko navikne na njih, počeće samo dioptrija da mi raste, i kasnije neću moći nikako bez naočara... da li je to istina? (možda dr samo želi da zaradi na meni prodajom naočara???)

I još jedno pitanje: doktor je napisao, pored diotrije, i HMC. Kad sam ga pitao za EMi sloj (protiv elektromagnetnog zračenja) on je rekao da je to -to, da taj HMC sloj obuvata pojačavanje tvrdoće, antireflex, antifog, kao i zaštitu od em zračenja... Da li je to istina, ili je taj HMC sloj samo "tvrdi" sloj a ovi ostli su posebno (odvojeno naručuju)?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: