Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Cetse upala besike
PostPoslato: Čet Nov 20, 2008 7:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:36 pm
Postovi: 3
Imam 29 godina, nisam radjala niti imala abortusa i sa ginekoloske strane je sve u redu (jednom godisnje radim papa i uvek je druga grupa, a kolposkopski nalaz takodje uredan). Moj problem je taj cesto nakon odnosa dobijem upalu besike... bolovi ne prestaju sve dok ne popijem Monural kada sve nestaje... ne znam vise sta da radim, bojim se da cu poceti da izbegavam odnose iz straha od upale. Radila sam cesto i urinokulturu, esherihija koli je najcesce prisutna...probali smo i sa antibioticima po antibiogramu ali posle mesec dana opet se javlja isti problem. Uz antibiotike koristila sam i vaginalete, mislim da mi je doktorka do sad izmenjala apsolutno sve vrste vaginaleta koje postoje. Citala sam o pojavi ''cistitis medenog meseca'' sto u stvari i predstavlja moj problem. Molim Vas ako mozete da mi pomognete i kazete sta bi bilo dobro da radim da bih resila ovaj problem jer resenje svakako nije u tome da jednom mesecno pijem Monural ili neki drugi lek? Napomenjem da mokrim pre odnosa, a nakon odnosa obavezno idem na tusiranje i naravno i tad ispraznim besiku. Unapred Vam hvala na odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 16, 2009 11:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 2:08 pm
Postovi: 18
Imam apsolutno isti problem vec godinama unazad, sve sam probala, ali se uvek vraca, i da, imam strah od odnosa, jer znam sta me ceka posle, jesi li nasla resenje do sada?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 22, 2009 1:45 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am
Postovi: 152
Ponekad mi se čini da je jedino rešenje upravo apstinencija.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jan 27, 2009 3:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:36 pm
Postovi: 3
Imajuci u vidu da se bas tako lako ne zelim odreci neceg sto je tako lepo kao vodjenje ljubavi nastavljam sa traganjem za resenjem. Sledece nedelje imam n ajednoj privatnoj poliklinic zakazano kod urologa...javicu njegovo misljenje.
Mojoj drugarici je urolog rekao da nakon odnosa popije dve kapsule antbiotika (dao joj je i spisak kojih i kojim redom da ih uzima, naravno sve na osnovu antibiograma) i ona zaista nema vise problema... sad je pocela i da preskace i da nakon svakog 2-3 pa nekad i cetvrtog odnosa uzme lek. A cula sam i da neki lekari u ovakvim slucajevima preporucuju 3-4 meseca konstantkog uzimanja male doze odredjenih antibiotika.
Pitacu urologa i za obe varijante i kao sto rekoh javljam se ako nesto novo saznam.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 24, 2009 6:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 5:18 pm
Postovi: 4
Imam 23 godine i isti problem, probala sam sve- od cajeva, svih vrsta antibiotika preko injekcija koje primam skoro stalno, ali eserihija se stalno vraca, na svakih mesec dana.
Bojana, zanima me kako je prosao pregled i sta je doktor rekao za tu kombinaciju da se uzimaju antibiotici posle odnosa, meni to malo rizicno zvuci zbog nus pojava koje nastaju od antibiotika (gljivicnih infekcija), kao i stvaranja rezistentnosti na antibiotike...
I da li neko mozda zna da li uopse postoji nesto za bolove u tom slucaju, posto mi se cini da bi sve bilo mnooogo lakse da bar malo manje boli :D
Hvala i pozdrav :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 24, 2009 7:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Ko resi taj problem moze odmah da dobije Nobelovu nagradu.

Mnoge zene kazu da im pomaze upotreba lubrikanta i izbegavanje poza u seksu gde dolazi do pritiska na prednji zid vagine, pa samim tim i iritacije besike i uretre... probajte, mozda pomogne.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 26, 2009 11:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:36 pm
Postovi: 3
Cao...evo i mene.
Bila sam kod urologa... on je gotovo siguran da je kod mene problem samo taj sto sam, na moju zalost, nasledila od roditelja gene koji su takvi da uticu na stvaranje zastitnog omotaca besike tj. moracu da se pomirim sa tim da mi je besika slaba tacka (a svi imamo neku) i da cu do kraja zivota kuburiti sa ovim problemom. Rekla sam gotovo siguran posto sam odradila jos par analiza jer doktor zeli da zatvori sve moguce izvore, i ako sve bude tako kako pretpostavlja tj. da ce i ti rezultati kao svi do sada biti dobri, on ce moci samo da konstatuje vec pomenuto a na meni ostaje da se raznim biljnim preparatima trudim da mi imunitet bude sto jaci a samim tim i besika.
Sve u svemu, rezultate dobijam do kraja ove nedelje i nakon toga idem kod urologa na kontrolu. Javicu se sa novim informacijama.


Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 30, 2009 3:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 2:57 pm
Postovi: 1
Ćao svima...
Evo još jedne koja ima isti problem već evo 4 god...Nisam imala takav problem u sex.odnosima sa bivšim dečkom sa kojim sam bila 6 godina.
Infekcije mokraćnih kanala kod mene su se javile kad sam promenila sex. partnera..(iako su njegove analize pokazale da je apsolutno zdrav).
Mislim da je tu presudni faktor koliko su partneri fiziološki kompatibilni, kao i koliko je seksualni snošaj intenzivan ..Iz svog iskustva rekla bih da kod nas sa osetljivijim zidovima vagine dolazi do mikropovreda tokom odnosa koje su idealno mesto za razmnožavanje bakterija koje se u nekim malim količinama već tu prirodno nalaze, koje se onda nekim čudom nasele i u mokraćne kanale..
Meni se skoro uvek javlja proteus mirabillis...i na anibiotiku sam(NOFOCIN) povremeno već 4 godine..
A sve što su lekari mogli da mi daju kao savet je kljukanje istima, što mi samo oslabljuje imunitet..
Ako neko uspe da pronadje neko "zdravije" rešenje pls. neka podeli to na ovom forumu.. A mogao bi i neki lekar sa foruma da se oglasi.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 01, 2009 8:35 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm
Postovi: 1468
Pa obzirom da ste dame i da ste predisponirane za urinarne infekcije preventivno treba da uzimate dosta tecnosti da se urinarni putevi isperu od bakterija koje eventualno dospeju u besiku i da obratite paznju kako se brisete posle nuzde.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 02, 2009 12:50 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 1:48 am
Postovi: 201
Ljudi - ako nema povisenih leukocita (u krvi) i/ili temperature - u principu - sistemski antibiotike treba jako kriticno primenjivati - ako iz nekih razloga bas mora!
Vi u najludjim snovima pojma nemate koliko je to komplikovano za resavati kada neko ima ozbiljnu urinarnu inf., a godinama se bezveze kljukao antibioticima! Pogtovo po principu - topom sa dva metra (NOFOCIN)! Nemojte to da radite! Prethodni odgovor (mozda malo sarkastican) je u principu tacan - DOSTA TECNOSTI i TOALETA! Ako se upala i javi pocnite sa jednostavnijim manje agrsivnim lecenjem - uvin caj, pa zatim posle nekog vremena uroantiseptici, pa kontrola i eventualno antibiogram, pa tek onda i po njemu i to najstariji i najjeftiniji antibiotik... A tek na kraju ako bas mora (ima razloga i kada mora odmah ali 99% vas niste u toj prici) idete na novo, skupo, egzoticno...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 12, 2009 7:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 5:18 pm
Postovi: 4
Meni su uvek poviseni leukociti, iako se jako retko desi da imam i povisenu temperaturu (samo 2 puta). Sad ovaj poslednji urolog kod koga sam bila, mi je savetovao da jedino sto treba da uzimam od lekova je najobicniji Baktrim, i to sat vremena pre odnosa, i da se opustim sto je vise moguce, jer su velike sanse da se to javlja i usled te silne napetosti, kao i ustaljenih rituala pre i nakon odnosa (razne kapi i vaginalete odmah nakon, naravno tusiranje, lubrikanti...), usled kojih i sam taj odnos izgubi car, i pozeljno bi bilo izbegavati upotrebu kondoma, ko to moze sebi da priusti, sto nije moj slucaj, jer usled konstantne upotrebe antibiotika godinama unazad, gljivicne infekcije su neizbezne :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cetse upala besike
PostPoslato: Čet Jun 10, 2010 6:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 24, 2010 9:47 pm
Postovi: 1
znam da je slicno vec pisano ali ja sam trenutno jako ocajna...imam 20 god. u duzoj vezi sam u kojoj sam i prvi put sam imala odnose. nikada nisam imala probleme sa besikom i mokracnim kanalima do tada. mislila sam da je jaca prehlada ...pila cajeve, antibiotike, 3 vrste. na kraju je mokraca bila u redu, radila urinokulturu i sve je bilo ok.bila kod ginekologa bila na ultrayvuk sve savrseno,stavljala vaginalete, pila naturoplex za prevenciju...sve bilo savrseno a onda opet posle odnosa se vrati... Decko je davao mokracu i kod njega je sve u redu.Ne znam vise sta da radim, da li on treba kod urologa da ide. Kad god. mu to predlozim uvredi se i ubedjuje me kako je do mene...i :o posvadjamo se. Kolika je sansa da ja imam nesto bez obzira na sve lekove? :o :o hvala u napred...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cetse upala besike
PostPoslato: Pon Jun 14, 2010 2:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Ne razumem, sta je pronadjeno u urinokulturi, i kako i koliko dugo si to lecila? Probaj da pijes 2,5 litra vode dnevno, koristite kondom od pocetka do kraja odnosa i obavezno lubrikant, donji ves 100% pamucni i obavezno ga peri na 90 stepeni, uloske od prirodnih materijala i intimni sapun sa pH izmedju 3,8 i 4,5. Nesto od ovoga je meni pomoglo, ili kombinacija svega. Evo da izreklamiram i proizvode koje koristim :lol: Ulosci Libresse natural (zeleni), gel za intimnu higijenu IntimElle (plavi, pH 4,0 kupujem ga u prodavnici prirodne kozmetike Maslina u Katanicevoj), lubrikant Durex Feel (plavi), kondomi Sico Sensitive.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cetse upala besike
PostPoslato: Sub Jul 24, 2010 1:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am
Postovi: 152
Mogla bih reći da sam pronašla rešenje za ovaj problem koji me muči godinama.
Uzimam puno tečnosti pre odnosa i nalivam se vodom nakon istih. Tuširanje pre i posle. Izbegavam odnose noću, jer jedino tokom dana mogu da uzimam dovoljno tečnosti. Izbegavam duge i intenzivne odnose, pri tom mislim na penetraciju.
Lubrikant itekako pomaže.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Cetse upala besike
PostPoslato: Čet Okt 14, 2010 10:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 20, 2010 10:41 am
Postovi: 5
Eto i jaimam iostiproblem, posle odnosa uvek,ali uvek upala besike. Naravno koristimo kondom i ja uvek isto prodjem. Pijem caja na tone, ponekad baktrim, puno prolom vode i nista... Prodje posle 3-4 dana, ali pre toga muke zive. Jedna drugarica mi je savetovala da jutro-vece uzimam po kasiku mesavine (1kg meda, 1/2 kg limuna sa korom (samlevenog), pola kg korena persuna i 300-400 gr brusnice.... Od juce sam pocela sa ti,sta ce biti, videcemo.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 57 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: