Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jul 15, 2010 11:47 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
E još nešto - nemoj da se prevariš da uzmeš neki preparat za jačanje imuniteta na bazi pečuraka. Pretpostavljam da to znaš, al ipak da napomenem.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jul 18, 2010 11:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Svaki organizam je za sebe.Jedna zena mi je pricala da njoj nikako nije prijao C vitamin i na VMA su joj rekli da on hrani Kandidu.Meni jogurt prija,ali sutradan kad se on spusti u creva,krkljanje,Kandida buja,nadimanje,tecnije i ucestalije stolice. Sta bi tek bilo da ne uzimam probiotike i Nistatin?
Citala sam da treba stalno uzimati razlicite vrste probiotika,ne samo jednu vrstu.Meni je pomogao DuoBiotik,Bulardi + mnogo stegne stolicu,a nije los ni ovaj novi Erceflora.Ivancic kao da je mnogo slab.
Jedan americki nutricionista koji je doktorirao na Kandidi kaze da Kandidu prvo treba "iznenaditi" ishranom koja nju nece razvijati,pa onda popiti lekove koji je suzbijaju i to par dana jedan lek,pa menjati,pa tek onda podizati imunitet.
Jer ako se odmah krene sa podizanjem imuniteta i Kandida ce da jaca.To ima neke logike!
Jedna zena je sve probala i na kraju je izlecila samo sa Daktanol gelom za oralnu upotrebu.6 nedelja ga je 3x1 kafenu kasicicu topila u ustima i uspela je da je pobedi.
Cula sam da je dobro i ujutru cim se ustane grgotati po ustima i muckati maslinovo ulje i onda ispljunuti.Ono pokupi sve toksine i otrove preko jezika i pljuvacke.
Ja sam u prvo vreme pila Nistatin 3x2,pa sam posle smanjila i bilo mi je dobro,ali morala sam na MR gde sam morala da poijem kontrast u kom je bilo glukoze,a pre 2 dana sam morala da popijem lek Monural zbog urinarne infekcije.U njemu ima saharoze.I kako onda da izlecim Kandidu,kad ne mogu bakterijske infekcije da pobedim? Prodiru mi crevne bakterije u besiku.
Sto se tice Krona on uopste nije kod mene dokazan.I na MR
enterografiji (pregled tankog creva) sve je bilo OK.Nista nisu videli.I na kolonoskopiji su bila cista creva.
Todoxin mozda pomaze,ali su skupi.Mora da se pije oko 6 meseci,a to sve kosta oko 10 000 din.
Srebrnu vodu sam pila,ali su mi non stop izbijale i bakterijske infekcije i herpes.Ona cisti organizam tako sto izbacuje na povrsinu sve sto je u organizmu lose.To treba izdrzati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 19, 2010 10:29 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Dobro je ako nemaš kronovu bolest ili uc. U odnosu na njih kandida je mala beba, veruj mi. A misliš da je skupo 10 000 dinara? Grdno se varaš. U ondosu na zdravlje to je smešno mala cifra. Mene je, po mojim procenama, kandida koštala od 50 - 70 000 dinara. Ne mislim tu samo na preglede, lekove i pomoćna lekovita sredstva (Candida clear je oko 2000, G 132 oko 4000, srebrna voda 1000 din...), već i na mnogo izgubljenih poslova, pošto radim i privatno. A o bolovanjima da ne pričam. Mesec dana bolovanja i meni je plata tri puta manja. Inače, 2000-te sam oboleo od ulceroznog kolitisa. Kada sam posle skoro godinu dana bolesti konačno ušao u stabilnu remisiju, bio sam dužan svojih 6 tadašnjih plata. Plus mnogo izgubljenih privatnih poslova, plus žestoko smanjena plata tokom 6-to mesečnog bolovanja (a bio sam dužan 6 punih plata), plus pregledi, vitamini, pomoćna lekovita sredstva, babe vračare, radiostezisti, lekari alternativne medicine koji sve leče i ostali prevaranti. A izgubljeni živci. E to je nenadoknadivo.
Mogao bih još dosta mojih muka na putu izlečenja da ti pričam, ali mislim da sam ti očitao dovoljno bukvice :D . Bar što se tiče para. Zato pamet u glavu i ne žali pare za zdravlje. Kada si zdrava onda ćeš lako doći do para.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jul 20, 2010 8:03 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Apsolutno te razumem! Samo sto sam ja vec godinu i po dana nezaposlena,muz ima 21 000. platu (sto je sramno),a imamo dvoje dece. Izdrzavaju nas njegovi roditelji sa kojima delimo kucu,a mnogo pomazu i moji.Pre par meseci su tvrdili da su potrosili na mene oko 100 000. din. Da bar ja radim,veruj mi,ne bih zalila pare! Ovako stalno moram da molim nekog da mi da. Oni i daju,ali tesko je odjednom izvdojiti 10 000 din. Ove godine nismo nigde otisli na odmor,a svi mi govore da bi trebalo zbog mene da odemo,negde na planinu,da se brze oporavim.
Skoro su moji platili 12 400 MR pregled.A sto vec mesecima pijem probiotike,cajeve,Nistatin,pa sam isla homeopatski da se lecim,pa kvantnom medicinom,pa specijalna hrana koju smem da jedem (od integralnih brasna,sojinog mleka...).
Mislim da su lekari najveci krivci ovom mom dugotrajnom lecenju.Svako ima nesto svoje,svako trazi jos neki dodatni pregled,jer ne veruju da Kandida daje ove simptome.Rekli su mi i da posle svih ovih pregleda,iako nista nije nadjeno u crevima i dalje postoji mogucnost da je Kron.On se tesko otkriva.Imala sam slicnu situaciju 2002 god.,kada su se na terminalnom ileumu videli pseudopolipi,a kolonoskopijom nije moglo da se dodje do tog mesta.A i taj kreten sto je radio nije hteo da uzme biopsiju,iako mu je drugi lekar to savetovao.
Reci mi Ikare,da li si ti imao Kandidu,prenego sto su ti otkrili UC ili posle? I kako si lecio te dve stvari odjednom? Za Krona i UC bi trebalo da se pijiu i neki lekovi na bazi kortikosteroida,a oni pospesuju Kandidu.
I kod mene ima vise problema odjednom.Operisan mi je desni lobus stitne zlezde,a i na drugom je sad nesto krenulo.Pa sad ova operacija zuci me je dotukla.A da ne pricam o nasim zenskim ginekoloskim problemima,kojih uvek ima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jul 20, 2010 11:31 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Izvini za jučerašnju grdnju, nisam znao da si u lošoj materijalnoj situaciji. Mene je uvek štednja na zdravlju mnogo koštala, pa mi uvek krivo kad vidim da je nekome teško da odvoji novac za lečenje. Znam ljude koji uvek imaju za cigare i benzin, a skup im je i beli hleb od 20 din. a ne daj Bože da moraju da kupuju integralni ili bilo šta zdravo ako je skuplje od najjeftinijeg. Al ti si u drugačijoj situaciji, zato izvini još jednom.

Inače, UK sam dobio 2000-te i koliko se sećam tada mi je rađena koprokultura ali nije bilo kandide. Nju sam zapatio početkom 2008. Dosta sam se premarao te zime, posao, izlasci, treninzi, pa je sve to uzrokovalo padom imuniteta i čestim prehladama. Njih sam lečio na svoju ruku jakim antibioticima koji su pobili korisne bakterije u crevima (onda su se na njihov račun razvile gljivice kandide). Ne znajući za to počeo sam da pijem neki preparat za jačanje imuniteta na bazi pečuraka. To je, naravno, još samo pospešilo razvoj kandide. Najgore od svega je što sam ja bio ubeđen da mi se kolitis povampirio pa sam primenjivao lekove, dijete i čajeve za njega. A to je većinom u suprotnosti sa lečenjem kandide. Trebalo mi je 6 meseci da ukapiram o čemu se radi i tada sam lako izlečio kandidu diflukanom i dijetom. Nekoliko puta mi se vraćala (nju lek ne može tako lako da ubije, ona se učauri i čim oseti šećer u ishrani krene da buja. Čak mi je i jedna zaslađena kafa škodila), ali svaki put slabijim intenzitetom. Pošto nisam bio siguran da li me samo kandida muči u septembru te godine sam uradio kolonoskopiju kod Dr. Dodera. On nije video zapaljenje debelog creva, mada su nalazi biopsije pokazali da postoje promene na tkivu. Sve u svemu dr. mi je rekao da ja više nemam ulcerozni kolitis i da mogu da prestanem sa lekovima. Tako da nisam imao i kandidu i UC istovremeno.

Na temi "ulcerozni kolitis" sam dosta detaljno opisao sve što znam i sve što sam primenjivao u lečenju, pa pogledaj.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jul 22, 2010 12:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Hvala ti na odgovoru.Nema veze za grdnju.Apsolutno si u pravu.Nikad ne treba stedeti na zdravlju.Imala sam puno natezanja sa mamom da je ubedim da mi finansijski pomogne. I sad me ona i muz grde da prestanem da idem po lekarima i da kad se smirim,samo ce sve prestati.
Medjutim,imam sad veliki problem,koji ne znam kako cu da resim?
Pojavila mi se bakterija Proteus Mirabilis u urinu i to masa.Gastroenterolog mi je rekao da je za moje stanje bolje da primam injekcije,a moja doktorka me ubedila da popijem Monural (jedna doza od 3 g) koji mi je samo pogorsao stanje sa crevima,a pri tom uopste ne deluje na Proteus.Ne mogu da se izborim i sa lekarima koji "bolje" znaju od mene sta mi prija. Od tog Monurala koji u sebi ima i puno saharoze ,creva mi krkljaju,svaki cas imam nagon da idem u wc,nadimanja,tacno znam da mi Kandida buja (iako sam sve vreme pod Nistatinom).Plasi me,posto je ona crevna bakterija,da se i ona nije namnozila u crevima zajedno sa Kandidom?Da li je to moguce?Ili da nije mozda ona sad prevagnula? Danas me bas boli stomak.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jul 22, 2010 12:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 9:56 am
Postovi: 9
E evo i ja da se ukljucim u temu, vec 3 godine vodim borbu sa kandidom u crevima, ali stomak i dalje boli, imao sam iste probleme kao i ti što sa doktorima što sa porodicom jer svi kao proćiće samo ti jedi i jačaj organizam a ja znam čta tada biva, sad me boli desna strana stomaka i pupak, ustanovljen mi je gastritis reflux, kandida u velikom broju i to je to, ultrazvuk ok, krvna slika ok, eda i imam heliko bakteriju ako se tako piše za koju bi trebao da popijem antibiotike koji bi me dotukli. Jedino što mogu da te posavetujem je da se stvarno odrekneč slatkog i svaki dan probitici koji mene jedino drže čitavog, mada ovi bolovi koje sad imam ne zanm od čega su i sad počinju da me tripuju da je slepo crevo pa sam sad još luđi :o .
Ne daj se i bori se protiv nje pa i ako nikad ne ode nedaj da te nadvlada bolje i ovako nego se predati pa šta bude.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 23, 2010 12:14 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
I ja sam sa mojima imao problema. A tek sa doktorima - pa otkud to mlad čovek pa bolestan... ma nemoguće... to si ti nešto uobrazio... proći će to samo od sebe... samo ti devojčicu za rukicu pa u park... nemoj da se nerviraš sve je to od sikiracije...itd itd. A ja smršao 20 kilograma, od nekadašnjeg sportiste postao senka. Ma ne veruje sit gladnome, to ti je to. Treba ti dobar lekar i dobra dijagnoza, onda će im valjda biti jasno. Bilo bi ti spasonosno da dobiješ uput za VMA ili KBC, a najbolje bi bilo kada bi te primili da ležiš tamo. Mislim da tvoj slučaj zahteva tako nešto pa probaj da na sve načine izdejstvuješ uput.

A verovatno ti pričaju da će bolest proći samo od sebe kada prestaneš da misliš o njoj. To su i meni govorili i to me je neviđeno nerviralo mada sam se uverio da u tome ima malo istine. Doduše ne može se izlečenje bazirati samo na pozitivnom razmišljanju ali je i ono dosta bitno. Evo ti jedna knjiga na tu temu. Zove se Tajna. A pogledaj i knjigu - Nijedna od ovih bolesti- tu je objašnjeno zašto i kako bolesti uopšte nastaju u čoveku.

http://rapidshare.com/files/408480392/4_knjige.rar

Inače krajem te 2000 godine, posle skoro godinu dana bolesti, počeo sam da pijem hladno ceđene sokove od cvekle, šargarepe i celera i čaj od nevena. Takođe sam pošeo da se molim Bogorodici. Čitao sam molitvu Njenoj ikoni Trojeručici. Koliko od sokova i čaja, koliko od molitve, uglavnom stomak mi je posle dva dana proradio kao da nikada nije bio bolestan :D .

Inače o bakteriji koju si pomenula ne znam ništa, ne mogu ti tu pomoći. Možda da postaviš temu o toj bakteriji. Meni je pre kolitisa jedino pronađena helicobacteri pilori u želucu i nju sam uništio određenim lekovima.

Srećno...

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 23, 2010 12:24 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Jao,strasno! Tri godine? Ja bih poludela na tvom mestu!
Ja slatko uopste ne jedem,mada sam pre Kandide jela slatkise u ogromnim kolicinama.To me je dotuklo.Citala sam da slatkisi oslabe imunitet,kada se preterano koriste.
Probiotike uzimam vec 7 meseci svaki dan,nekad i preskocim.Silne pare smo dali na njih.Menjam svaki dan neki drugi probiotik.
Da li si probao Diflukan ili Mikoseb tablete?Ja se sve nadam kad budem u stanju da ih popijem,da ce mi pomoci.Prethodno moram da izlecim bakteriju u mokraci Proteus Mirabilis,nadam se da cu moci bar injekcijama (Gentamicin).
Za Helikobakteri imas i alternativu.Mislim da je Bizmut u pitanju.Lek se zove Bicit.Probaj i homeopatske lekove.Rekla mi je jedna doktorka,koja se bavi homeopatijom,da ima tabletice za Helikobakteri.Samo nemoj antibiotike!
Meni se Kandida aktivirala posle lecenja Helikobakteri .Par dana posle te terapije imala sam 12 stolica.Sutradan sam zavrsila u Hitnoj,na infuziji.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 23, 2010 12:37 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
I ja se molim vrlo cesto i stvarno osetim neko poboljsanje.Meni je molitva Bogorodici uspesno spasla mladjeg sina.Odmah po rodjenju,zavrsio je u sok sobi,a posle par dana bio je na samrti.Sta da se radi?Takav je zivot! Nekad se pitam,kako sam uopste ziva od ovoliko zdravstvenih problema?
I mojih i ljudi bliski meni. A zamisli kad ti je dete na samrti? Strasno!
Samo neka cudna volja i molitve su me odrzale da ne popustim,mada posle par meseci mi je otisla stitna zlezda.Mnogo je teze izvuci sebe,nego nekog drugog.Bar se meni tako cini.
Danas sam bas pricala ,da cu mozda sa nekim da popricam i o svojoj psihi,mada sam ja dosta psihicki jaka.Realno gledam svet oko sebe,tolerantna sam,saosecajna (to mi ne valja),pozrtvovana,nisam razmazena,ne trazim nemoguce. Ali kao sto si i sam zakljucio,dok neko ovo ne prozivi,ne zna kako nam je.
Moju mamu dok nije jedan dan zaboleo stomak,bila je hladna prema mojim tegobama.Posle me je vrlo brzo shvatila.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Jul 23, 2010 8:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 9:56 am
Postovi: 9
Ne znam sta da vam kazem dobri ljudi, idem od doktora do doktora, i tako u krug sad me boli desna strana stomaka kompletna simptomatika slepog creva samo bez povracanja i velikih bolova, pa sad hoce da mi snimaju creva da vide sta je. Vise ne znam ni sam opterecujem i sebe a bogami i okolinu jer stalno se nesto prenemazem ali nije bez razloga a strah se polako uvlaci u kosti. E da 3 godine ide ta muka pio sam nistantin i tako to i bilo je povremenih poboljsanja ali to je to nisam bas rad da pijem diflukan mada mi svi kazu jedna tura toga i probiotika plus dieta i bice sve vrh. Ali posle toliko vremena nista ne verujem sto bas i nije dobro za mene. Oticicu jos da snimim creva da skinem sumlju da li je to slepo crevo ili nije posto me to posebno izbezumljuje za dalje videcemo. Ko moze da popije te jace antimikotike nek proba mozda stvarno rade posao.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 24, 2010 1:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ja bih htela,ali se plasim.Pogotovo sto sam operisala zuc.Kod mene su jetrene vrednosti bile povisene.Danas sam dala urinokulturu i koprokulturu,pa ako ima bakterija u mokraci,prvo cu to da lecim zajedno sa Nistatinom,pa cu ili da popijem Mikosab tablete ili Duflukan.
Neka nam je Bog u pomoci!
Vlado,obavezno odradi kolonoskopiju pod totalnom ili kako ces vec da pregledas creva,da budes nacisto sta ti je.Ja sam sve to odradila i nista mi nisu nasli.To sto te boli sa desne strane,moze da bude u predelu terminalnog ileuma.Ako tu nesto primete,obicno je u pitanju Kronova bolest,sto ne bih volela da ti nadju.I mene je 2002.god. u tom predelu bolelo i tada sam imala s vremena na vreme dijareje,ali posle terapije za Helikobakteri sve je prestalo. Sad smo mislili da mi se ta bakterija vratila,jer me je bolelo u predelu zeluca(ali izgleda da nije) pa mi se posle te terapije javila Kandida.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 24, 2010 6:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 9:56 am
Postovi: 9
Ma uradicu ili irigografiju ili magnetnu ako skupim para :D , pa da zavrsimo sa time jer imam i helokobakteriju koja je verovatno tu i dalje a imam i kandidu pa u rat sa njima mada kad vidim lekove kosa mi se digne na glavi, ma za to sa desne strane jedni kazu refleksija zeluca drugi kandida treci tanko crevo i tako dalje pa snimanje pa cu videti sta je. Mada moram krenuti zesce da se borim jer mi bas umanjuje kvalitet zivota. U tri godine samo sam jednom imao rezultat stolice bez kandide i dva puta u manjem broju svi ostali rezultati uvek u velikom (vodim statistiku :( ). Ali moramo izadji sa njom na kraj i drugi su pa cemo i mi, mom drugu sam ja provalio kao iskusan da ima kandidu ali on se ne boji lekova i kojekavih preparata pio je propolis u velikim kolicinama, pa aloju kao vodu to jos nisam video plus je presao i na noni i na kraju posle jedno 2 meseca nije vise imao kandidu, isao je posle opet da proveri i stanje je i dalje ok, e sad ja kad vidim sve te preparate i tako to ja se predomisljam pa mi tako valjda ide i lecenje, Tebe razumem za diflukan ali probaj ako mozes sa lukom kazu da je on pravi ja ne smem zbog gorusice. Ne znam ja mislim da su mene stres i nervoza plus nepravilna ishrana doveli dovde ne znam za tebe ali i na tome mora puno da se radi. Mogao bih da pisem jos mnogo o ovome jer mislim da sam procitao sve na net-u o kandidi ali bas ne koristim sve sto sam naucio nesto zato sto ne smem zdravstveno a nesto zato sto mislim da ce mi stetiti pa udjem u onaj cuveni zacarani krug.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 26, 2010 12:42 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Molim te,reci mi,gde si davao analizu stolice?
Ja sam uvek u "Batutu" i jednom privatno.Kad pijem Nistatin i dam stolicu na analizu,Kandide navodno nema.Ali,ja znam da je ona jos uvek tu,jer osecam krkljanja po crevima.
Sad sam u haosu zbog antibiotika Monural,koji mi je moja lekarka opste prakse prepisala.Vrlo "pametno" sa njene strane.Nije htela da prihvati predlog gastroenterologa da mi prepise injekcije.Sutra podizem rezultate urinokulture,pa ako jos imam bakterije,a ona mi dala pogresnu terapiju,moracu da joj kazem koliko je strucna.
Znas sta moze kod tebe jos da bude:da imas Kandidu u zelucu.To zvuci neverovatno,ali sam cula pricu doktorke koja je "Bikomom" lecila jednog mladica,da su njemu izolovali Kandidu u zelucu.
Obavezno uradi gastroskopiju,nek ti uzmu biopsiju.Jedino tako ces sigurno znati sta ti je u zelucu.Jel tebe boli sa desne gornjeg dela stomaka ili creva?Kako znaz da imas Helikobakteri?
Meni su radili i kolonoskopiju (pod anestezijom) i gastroskopiju.Navodno nisu nasli Kandidu,a u stvari nisu je ni trazili.Samo,ako gastroenterolog trazi histopatologu da pogleda i mikoloski, biopticki uzorak,onda gledaju da li ima Kandide u crevima.A na Klinickom to nece da traze jer je Kandida za njih normalna flora.Ona i jeste,ali kad se namnozi ,pravi haos. Ne mogu vise da se raspravljam sa "ogranicenim"doktorima.Trebalo je odmah da idem na VMA ili na Zvezdaru,kod prof.Jojic.Oni znaju kako Kandida stvara probleme.
Moramo se resiti ove napasti.Postoje prirodne tablete "Candida clear",kostaju oko 2200 din.Htela sam da ih kupim,kad su bile na popustu,ali su se umesali moji roditelji,da su to prevare.Sad se kajem sto ih nisam uzela.Cim skupim pare,uzecu ih.Postoje i Mikoseb tablete koje su blaze od Diflukana.Samo da se resim ovih bakterija,odmah krecem u zescu borbu protiv Kandide.
U "As medikusu" su mi rekli da oni biorezonantnim terapijama lece Kandidu bez lekova.Od prilike potrebno je 250 evra za pregled i terapije.Da imam sad te pare,probala bih i taj nacin lecenja.Probala sam i homeopatske lekove i lecenje "Bikom" terapijama,ali kod mene to jako tesko ide.Sve je neuspesno.Samo se smenjuju neke infekcije,a lekari ne mogu da nadju uzrok tom padu imuniteta.Sve zive testove sam radila,na sve bolesti i viruse,nista nisu nasli.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 26, 2010 12:54 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Dobar je Candida Clear. Ja sam ga koristio u dva navrata. Jedan od njegovih sastojaka je i origano (tačnije ulje origana), pa ako nemaš preparat ti posipaj svako jelo origanom. Dok sam imao problema sa kandidom primetio sam da čim večeram pizu sutradan mi stomak bolje radi. Naravno pizu sam uvek jeo bez pečuraka sa dosta origana. Evo ti tekst o Candida Clear:

http://www.akadem.rs/index.php?page=sho ... &Itemid=26

Što se tiče Mikoseba, dobar je lek a jeftiniji je od diflukana i manje toksičan. Ja sam kandidu izlečio ali mi se nekad desi da dobijem proliv pa radi svake sigurnosti 2-3 dana pijem mikoseb.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 30 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: