Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Urasli nokat - pitanje?
PostPoslato: Pet Apr 14, 2006 12:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 12:42 am
Postovi: 2
Lokacija: Vozdovac / BGD
Pozdrav, imam 22 godine i imam problem sa uraslim palcem na levoj nozi. E sad, isao sam na tretmane kod dermatologa i pocelo je da me prolazi ali cim sam prestao, vratilo se na staro.
Nemam povisen secer; krv, urin, pljuvacka, nos, svi nalazi su odlicni tako da je ta uraslina nastala od gljivica valjda... Sve u svemu ja to vucem negde oko godinu dana, ne boli me kad hodam a ranu osecam tek kada je grubo pipnem ili kada me neko nagazi.

Interesuje me koliko je ova stvar sa uraslim noktom ozbiljna i koliko moze da se iskomplikuje posto kao sto rekoh sve to vucem godinu dana i nikako da se nakanim da opet odem kod dermatologa pa sam se malo i zabrinuo. Interesuju me iskustva vas koji ste imali ovaj problem. Koliko je bolna operacija uraslog nokta posto sam razmisljao i to da uradim da se resim vise ovog problema... ?


Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 14, 2006 6:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am
Postovi: 92
Lokacija: 110 km juzno
Nakani se da opet odes kod dermatologa jer to je gljivicno oboljenje noktiju koje se leci upornom terapijom u saradnji sa lekarom. Operacija nije toliko bolna koliko je nezgodna jer par nedelja ne mozes da obujes normalnu cipelu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 16, 2006 11:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 7:40 pm
Postovi: 21
Imala sam problem sa uraslim noktom isto godinu dana, Boze me sacuvaj koliko sam se napatila oko toga :cry:
Zakazali mi i operaciju kod hirurga u Zvezdarskoj bolnici, na koju SRECOM nisam otisla..

Reci cu ti par stvari iz mog iskustva :

1. urastao nokat nastaje u 99 % slucajeva zbog tesne i neadekvatne obuce..Patike su takodje uzasne za urastao nokat, bez obzira sto ti se cini da su kao sire nego cipele :roll: Takodje cesto vojnici imaju ovaj problem, jer su stalno u cizmama..

2. nisu u pitanju gljivice, nego ti izlazi gnoj i krvari , je l tako?

3. na operaciju kod hirurga nemoj ni slucajno da ides ?? Zasto?! Zato sto se urastao nokat najcesce posle par meseci ponovo urasta, a sigurno ti nije u interesu da svakih par meseci ides na operaciju :roll: Plus, anestezija brzo prestane, posle mnoooogo boli, najmanje nedelju dana ne bi mogao da hodas :(

Dakle, ovo je dobitna kombinacija koja ce ti sigurno pomoci :

1. kupi u apoteci ovo : 3% hidrogen i hidrociklin mast.
Nekoliko dana se potrudi da ne izlazis iz kuce, i hodaj bez carapa, da prst bude sto vise otvoren.
Na vaticu stavi hidrogen, i malo stavi na prst. Videces kako se hidrogen penusha, tj. cisti tu ranicu. Kad lepo ocistis sa hidrogenom, namazi malo hidrociklin mast . Ako moras da izadjes napolje, zalepi flaster.

2. Posle par dana, kad se rana malo smiri, otidji kod pedikira! Ali ne kod obicnog pedikira..Sad imaju po salonima samo pedikiri koji rade na problemima sa noktima (citaj : urastanje i slicno)

Pedikirka ce lepo da isece nokat, i da ti išćupa deo nokta koji urasta u meso. Nastavis i dalje da mackas sa hidrogenom i hidrociklinom.
Posle par dana, prst ce se sam smiriti, jer je ostranjen deo nokta koji je urastao..

3. Ne bih da te plasim, ali kao sto sam ti rekla, kod ovog problema je cest recidiv, pa ako primetis da ti se prst malo crveni, nemoj da cekas, nego trk kod pedikirke.. Meni je jedna na isti ovaj nacin spasila zivot, a hirurzi su unistili par mojih drugarica, koje su isle po nekoliko puta na operaciju ..
Svaka cast doktorima, ali ovaj problem je za STRUCNE pedikire, a ne za anestezije i usivanje..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 17, 2006 2:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 12:42 am
Postovi: 2
Lokacija: Vozdovac / BGD
Lola* je napisao:
Ne bih da te plasim, ali kao sto sam ti rekla, kod ovog problema je cest recidiv, pa ako primetis da ti se prst malo crveni, nemoj da cekas, nego trk kod pedikirke.. Meni je jedna na isti ovaj nacin spasila zivot, a hirurzi su unistili par mojih drugarica, koje su isle po nekoliko puta na operaciju .


Kao prvo, hvala ti na ovom iscrpnom odgovoru e sad bih voleo da mi pojasnis ovo sto sam citirao :)

1.Kako su ti spasili zivot (jel to samo izraz ili...) ?
2. Sta je to recidiv?



Hm, sve sto si mi rekla je tacno i tako sam ja radio, mislim da sam i napisao u prvom topicu. Dakle isao sam kod profesionalne pedikirke, jedne od najboljih, koristio sam hidrogen kod kuce i gomilu masti i krema kao sto mi je i ona govorila. Stvar je u tome da je urasli deo nokta malo dublje u mesu pa mu se nemoze tako lako prici, zato je pedikirka mazala nekim kamenom (kiselina ili sta vec u tvrdom obliku) koji deluje tako sto ti potamni i isprzi deo koze koji ti otpadne posle par dana i tako se stvara prostor za nokat i za rast a samim tim i prostor za bolji prilaz uraslom delu nokta. Sve je to super i lepo i to je stvarno pomoglo ali stvar je bila u tome sto sam ja isao kod nje u pocetku svake nedelje pa kad je pocelo da prolazi, svake dve do 3 nedelje i na kraju sam dolazio svaki mesec dok nisam presao na kucnu negu i brigu (upravo ono o cemu ti pricas, hidrogen,kreme i zavoji) gde nastupa moja lenjost i sve mi se ponovo vraca posle nekog vremena.

Mislim da su u pitanju gljivice posto mi se dogadjalo da mi sa palca predje na prst do njega ili na treci prst ali je sve to brzo prolazilo, cesto samo od sebe dok sa palcem eto traje godinu dana...


E sad mi molim te pojasni ono o spasavanju zivota jer pocinjem polako da se brinem... :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 17, 2006 3:02 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 7:40 pm
Postovi: 21
Dr.Agan je napisao:

Kao prvo, hvala ti na ovom iscrpnom odgovoru e sad bih voleo da mi pojasnis ovo sto sam citirao :)


nema na cemu, i drugi put..

Dr.Agan je napisao:
1.Kako su ti spasili zivot (jel to samo izraz ili...) ?
2. Sta je to recidiv?


1. E sad si me bas nasmejao! Pa naravno da je samo izraz :) Godinu dana nisam mogla da hodam a da me ne boli, mazala svakakve gluposti i ispobavala babske recepte, setala po Domu zdravlja i bolnici, naravno da cu da kazem da me je spasila :lol:
Nisi valjda mislio da se od toga umire?! 'Ajde ne drami, imamo isto godina..

2. recidiv je bolest koja se ponavlja, tj. moze da se ponovi (recimo, izlecis narkomana, a on posle ponovo pocne da se drogira, itd..)
Na to sam mislila kad je urastanje problem--kad se sredi, moze posle par meseci da urasta ponovo..



Dr.Agan je napisao:
Mislim da su u pitanju gljivice posto mi se dogadjalo da mi sa palca predje na prst do njega ili na treci prst ali je sve to brzo prolazilo, cesto samo od sebe dok sa palcem eto traje godinu dana...

E sad meni nije jasno---sta je to preslo na ostale prste?! I ostali prsti su poceli da ti urastaju, ili ...?!
Mislim, urastanje nokta je kada nokat urasta u meso, i ne moze da "predje" na druge prste, nije to zarazno..Naravno, mogu i drugi prsti da obole, ali to sad prvi put cujem da prelazi sa jednog prsta na drugi :o

Meni se sad cini da ti imas i urastanje nokta, i neku koznu bolest (te gljivice sto ti kazes, ili nesto slicno)

U svakom slucaju, da ja sad ovde ne pricam bezveze, lepo uzmi knjizicu i pravac kod lekara!!!


Dr.Agan je napisao:
E sad mi molim te pojasni ono o spasavanju zivota jer pocinjem polako da se brinem... :-?


kao sto sam ti vec rekla, ne drami bree toliko, jesi musko ili sta?! :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 19, 2006 10:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 03, 2006 1:59 am
Postovi: 8
Lokacija: Beograd
Ja imam godinama probleme sa uraslim noktima... svašta su navodili kao razlog - predispoziciju (tata ima urasle nokte), loše sečenje noktiju, tesnu obuću, gljivice,... tako sam se patila godinama, sve dok se jedan nokat nije zagnojio pa je morao da se odstrani, ili što bi rekli u narodu iščupa. Znači najgore životno iskustvo!!! Još osam puta bih se poradjala ali nijednom više ne bih dala da mi čupaju nokat!!!!!!! Pre mene je jedan čovek toliko urlao, da je to bilo gore nego svi oni porodjaji na filmovima...
A onda je, blago meni, nokat izrastao još interesantniji, kao rolat....
Lola je potpuno u pravu - samo iskusan pedikir rešava celu priču! Uz, naravno, pažljivu higijenu stopala!

_________________
Kada bismo hteli biti samo srećni, to bismo lako postigli. Ali mi želimo biti srećniji od drugih, a to je uvek teško, jer smatramo druge srećnijima nego što jesu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 19, 2006 1:10 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm
Postovi: 347
Lokacija: Beograd
Htela bih samo da se nadovezem..moj suprug je imao visegodisnje probleme sa uraslim noktima na oba palca ...to je bilo strasno...cak je isao i na operaciju..ali mu je bilo jos gore...
E onda smo nasli sjajnu pedikirku...isao je svake nedelje jedno 6 meseci ..pa na jedno dve nedelje nekoliko meseci...i evo sad je ko nov...sve je u redu...samo kad primeti da nesto nije u redu...ode kod nje na proveru....naravna plus pazljiva higijena stopala

ako treba savet...pisite u privatnoj poruci..i dacu vam telefon od te zenice koja je sjajna...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 14, 2006 10:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm
Postovi: 109
Moj tata je godinama imao probleme sa uraslim noktima.Probao je sve ,sem operacije!Izlecio se domacim propolisom koji sadrzi 96% alkohol! U pocetku se koza jako peruta< ali treba biti uporan!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 20, 2009 11:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 11:00 pm
Postovi: 1
ja takodje imam problema s uraslim niktima,prije 2-3god mi je poceo urastati lijevi palac,a prije 2-3mjeseca i desni...kada sam bio ljetos na moru urasli nokat me je prestao,i nije vise urastao..mogao sam sve normalno da radim,bilo je normalno kao da nikad nije ni urastao,ali posle 30tak dana opet je pocelo urastanje...sad sam nekako uspijeo da malo umirim ljevi palac al me desni boli...sto je najgore nemogu da trcim,skacim ni da igram fudbala...pa ako neko ima neku dobru kremu da mi preporuci da kupim u apoteci...
pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 05, 2009 7:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 7:43 pm
Postovi: 1
Imam problem:
Imao sam pre dva meseca operaciju,vadili su mi deo koji je urastao,mnogo je bolelo posle i ne bih da ponavljam,urastao mi je opet nokat ali na drugoj nozi e sad ne zelim nikako na tu operaciju nego sam cuo da je moguce operisati prst laserom,pa jel mi moze ko reci nesto vise oko ovoga?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 20, 2009 7:46 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:02 pm
Postovi: 74
Lokacija: Novi Beograd
Posto sam profesionalac a volim da radim svoj posao i volim da pomognem ako nista bar savetom.Problem urastanja je 90% genetika(kao sto sam napisao i mala deca koja nemaju jos cipele imaju problem) da ne preteram sa procentima a ostalo je mehanika.Sto se tice urastanja noktiju (moram opet da napisem a pisem na forumu "urasli nokti")dok se ne odstrani parce nokta koje moze biti velicine desetog dela milimetra i mhoogo, mnoogo, veci nema pomoci sve je trenutnog karaktera.Pije se antibiotik da prst ne bi "buknuo" posle dve kutije antibiotika sledi pitanje "sta sad?", ako se tkivo nije smirilo da moze da se intervenise.U vecini slucajeva se stvara zatvoreno kolo, ne intervenise se jer je pod upalom tkivo,tkivo se ne smiruje jer je nokat urastao a urastanje ne moze da se odradi jer je upaljeno tkivo.Problem resavaju perikiri specijalisti za takve probleme(mnogi odbijaju da rade dijabeticarima i "secerasima" jer ne mogu da im zaustave krvarenje kod lose intervencije)normalno i hirurzi,kod hirurske intervencije sece se uglavnom i nokat i tkivo(divlje meso ili koren nokta)bolnije je (kod vecih upala anestezija nema velikog efekta) i nije trajno resenje ni garancija da nokat nece urasti ponovo.Kod pedikira koji rade skalpelom istu stvar rade samo trebalo bi da se ne sece toliko tkivo i tu nije garancija da se nece vratiti problem.Secenje specijalnim makazama je minibalno bolno i mnogo prihvatljivije.Kod pravilnog secenja uraslog nokta dobija se da se vremenom to "meso"ispod nokta podize jer ga nista ne pritiska tako da oni koji su isli kod pedikira na primer posle 10 dana vremenom glatko izdrzavaju i po mesec dana i nije neka napeta situacija.Trudio sam se da pomognem i objasnim koliko sam uspeo u tome procenite sami

_________________
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 29, 2009 2:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 6:19 pm
Postovi: 6
Urastao nokat je sklon gljivičnim oboljenjima pa je potrebna higijena. Većina ljudi čačka po tome pa se sve dodatno inficira i opeta na to legnu gljivice. Ja sam problem uraslog nokta riješila kod jedne stare pedikerke( nije više živa), imala je posebnu metodu stavljanja kopči na nokat. Vidjela sam da se takova metoda protetike noktiju upotrebljava pri medicinskoj pedikuri
(http://www.medi-ped.hr/medicinska_pedikura.html),
nisam probala pa neznam da li je to isto takova metoda koja je spasila moj nokat. Moj sin je imao istih problema, pedikeru je išao par puta , ali nije bilo rezultata, već je pediker svaki puta kopao sve dublje. Morao je kirurgu, ali odstranili su mu samo dio nokta( klin koji je bio zagnojen s korijenom). Nakon toga nokat mu je ispravno izrastao i nema više problema ali pazi da nokte reže ravno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokat - pitanje?
PostPoslato: Pon Nov 30, 2009 12:13 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:02 pm
Postovi: 74
Lokacija: Novi Beograd
Opet, urasrao nokat je genetika pa sve ostalo,ljudi cackaju jer imaju problem kod manjih upala i mogu nesto da urade a kod ozbiljnog problema samo profesionalci.Nokte treba seci ravno ali kad prvo resite problem sa strane,o kopcama nemam dobro misljenje ja licno jer kako cete nesto da zakacite ispod nokta kad nema mesta dlaka da prodje a da ne govorim da nesmete da pipnete tkivo koliko boli od upale, znaci profesionalac i deo nokta koji pravi proces odseci i izvaditi to je resenje.Jednom nastalo urastanje uglavnom se vraca pre ili kasnije.

_________________
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokat - pitanje?
PostPoslato: Uto Jan 12, 2010 7:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 7:42 pm
Postovi: 34
pazi ovako,ja sam imao dve operacije uraslog nokta na palcu na nozi i veruj mi da sam se namucio posle svake.sama operacija nije bolna uopste,prakticno nista ne osetis.ali posle oce da boli neko vreme jer ne smes da spustis nogu posto ti se slije krv u prst pa boli ko otrov.

ovo ti ne pricam da te plasim vec da ti kazem da sto pre resis da odes da ti to srede jer sto duze cekas vise ces da se mucis.da sam ja otisao odmah kod lekara kad sam primetio urastanje to bi sredili za 2 minuta i otrcao bih srecan kuci.ovako sam se mesec dana vukao od jednog lekara do drugog jer se to nesto iskomplikovalo...da te ne davim sad.

u svako slucaju mani se babskih lekova, odi do hirurga,garantujem da operacija nece nista da te boli,neces ni da osetis.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokat - pitanje?
PostPoslato: Uto Jan 12, 2010 11:37 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:02 pm
Postovi: 74
Lokacija: Novi Beograd
Ja opet ponavljam nije sve za operaciju kao sto nije sve za pedikira.Pravilan put da bi se izbegli bolovi posle operacije i ostalo, prvo pedikir za probleme(medicinski) pa ako treba hirurg.Ima problema(urastanja koje golim okom ne mogu da se vide,"krivine" i slicno ali mogu lado da se odseku sa specijalnim makazama tu skalpel ne moze da prodje(kod nezgodnih krivina)mora da se sece tkivo a kod nekih slucajeva verujte bukvalno secenje dela nokta traje sekundu do dve(moram da naglasim da ovu ima ko da potvrdi-pacijent) tako da nema krvi i ako bude bola to traje sekund,dva.Nisu svi problemi za sekund,dva ali dosta toga moze da se odradi bez operacije.

_________________
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 39 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: