Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Operacija tumora na debelom crijevu-pomoc!
PostPoslato: Čet Jun 24, 2010 2:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 28, 2008 10:14 pm
Postovi: 17
E ovako...moj djed je 10 mjeseci imao problema sa stolicom! :o Imao je proliv, i doktori su mu samo davali Linex i jos neke onako tablete, sve dok on nije otisao privatno i snimio sve, i tada su mu otkrili zadebljanje na debelom crijevu, na nekih 15cm od otvora. Uzeli su uzorak i poslali na biopsiju, i kad je rezultat stigao, pisalo je da nema malignih celija. Doktori su rekli da ce mu to operisati, i da ne bi trebalo biti problema. Operisali su ga prije 2 mjeseca, izvadili tumor, i odmah nakon operacije rekli mojim roditeljima da je maligni. Kao poslali su uzorak na analizu, ali vide oni da je maligni. Ali se nigdje nije prosirio. Ugradili su mu stomu. Nakon 7 dana, djed je ponovo operisan, iznenada, valjda mu negdje procurilo unutra, da li je crijevo puklo ili sta vec. Nakon operacije, prolazi 7 dana, cim su ga vratili na odjeljenje iz sok sobe, ponovo problemi, opet negdje curi, i njega ponovo operisu!!!! Ugradjuju mu jos jednu stomu sa strane, kao da nesto izvlaci ili sta vec. On pristaje, zato sto se i sam nada, i zeli da mu bude bolje. Nakon toga, doktor kaze da ga vise ne smije operisati(djed ima 74 godine), i da se nada da ce sve biti u redu. Medjutim, nakon 7-8 dana, opet isti problemi, doktor poziva dr. Tomislava Randjelovica iz Beograda, i on dolazi i predlaze novu operaciju. Djedj ponovo pristaje, operisali su ga, i doktor je rekao da je nasao gdje je crijevo propustilo, i da su to odsjekli. Kazu da je problem bio to sto mu je hrana dugo stajala u crijevima, i da nije nista izlazilo, samo pomalo, i da su se crijeva ostetila. Djed se nastavlja oporavljati, i nakon 15 dana, pono dolazi dr. Randjelovic iz Bg, za koga kazu da je veliki strucnjak, i ponovo ga operise. Uklanja mu jednu stomu, ostavlja samo jednu, uklanja dren i kateter i sve zasiva. I kaze da je sad sve na njegovom organizmu. Znaci 5 operacija za nepuna 2 mjeseca! :o Nakon toga, poceo je jesti pomalo, i podizali su ga da sjedi i hoda i doktor je rekao da ce to nesto da curi jedno 4-5 dana, da bi posle trebalo da stane. Medjutim, proslo je skoro 20 dana, to jos nije stalo. Inace, pritisak mu je odlican, srce, pluca, bubrezi, nista nije otislo. Sveeeee mu zdravo, osim toga. Zadnjih 3-4 dana je poceo da bunca. Zna on ko smo mi i sve, zna sta ga pitamo, ali izmedju svega ubaci nesto kao kako je on vojnik ili nesto drugo. Kao da halucinira. Sinoc je sam ustao i dosao do pola sobe, i htio je sebi izvaditi onu iglu sto stoji u vratu, i onda su ga zavezali. Danas i dalje zna ko mu dodje i sve, ali i dalje prica nepovezano. Doktor je na odmoru, imaju ovi neki drugi, koji ni sami ne znaju jesu li posli ili dosli.

Zanima me, je li ko imao slican slucaj? Sta se to desava? Postoji li ikakav nacin da mu se pomogne?

Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija tumora na debelom crijevu-pomoc!
PostPoslato: Čet Jun 24, 2010 7:40 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:27 pm
Postovi: 66
Prof.Randjelovic je operisao mog tatu. I mi smo culi da je najbolji u toj oblasti. Nazalost, tata nije preziveo - oporavio se od operacije, ali, metastaziralo je na jetri. Svako je slucaj za sebe, i ne treba praviti poredjenja.Nadajte se dobrom!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija tumora na debelom crijevu-pomoc!
PostPoslato: Čet Jun 24, 2010 9:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 28, 2008 10:14 pm
Postovi: 17
Hvala vam na odgovoru. Dosta ljudi mi je reklo da je dr. Randjelovic veoma dobar strucnjak. Meni samo nije jasno sta se sada desava. Otkud odjednom ta promjena?! Zbog cega moze poceti da se gubi?! Jako mi je zao zbog vaseg gubitka! :(


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: