Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)
PostPoslato: Uto Jul 15, 2008 8:00 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:43 am
Postovi: 3
Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)

Stvarno neznam odakle da pocnem. Mozda ovako. Zivim u ne bas seksualno otvorenoj sredini, i u jako konzervativnoj porodici. Svaki razgovor na temu seksa i seksualnih odnosa je bukvalno nemoguc. Stvarno ne mogu da smislim kako bi clanovi moje porodice reagovaili kada bih pokrenuo neku ovakvu temu. Predpostavljam da bi u najmanju ruku bili neprijatno iznenadjeni i zgrozeni. U mojoj porodici se cak i na pomen neke psovke "oseca" neprijatnost u vazduhu. Pod ovakvim okolnostima mozda ce te bolje sagledati moje probleme, i shvatiti zasto sve do sada nisam "imao snage" da reagujem i obratim se za pomoc.


1. Erekcija...

U trideset prvoj (31.) sam godini, i jos uvek NISAM IMAO SEKSUALNE ODNOSE. Ne zato sto nisam hteo, zato sto nisam pokusavao, ili zato sto nisam uspevao da nadjem partnerku. Naprotiv. Pokusavao sam ni sam neznam koliko puta. Moj problem je u erekciji, odnosno potenciji. Imam jako slabu erekciju, i to ne onu koja nastaje psiho fizickim podsticajima sa strane, vec iskljucivo onu koja nastaje tokom masturbacije. Do sada sam imao samo par nocnih erekcija u zivotu (bar one za koje znam). Nemam erekcije koje su nastale "same od sebe", odnosno vizuelnim podsticajima kao sto su gledanje pornica, erotskih scena ili slicno. Erekciju iskljucivo mogu da postignem masturbacijom, i to nakon dva tri minuta masturbiranja. Za vreme trajanja masturbiranja cini mi se kao da je sve ok sa erekcijom, medjutim cim prestanem sa masturbiranjem, veoma brzo (pola minuta do minut) dolazi do potpunog gubitka erekcije. Sada vam je verovatno jasno zasto do sada nisam imao seksualne odnose. Nisam uspevao da odrzim erekciju potrebnu za seksualni odnos. Od strane suprotnog pola sam vise ili manje nailazio na razumevanje, ali se sve uvek pre ili kasnije zavrsavalo "pucanjem" veze.
Moja pitanja u vezi ovog problema su sledeca:
-Da li mojoj potenciji ima bilo kakve pomoci na duzi period?
-Da li bi mi kratkotrajno pomogli lekovi tipa "vijagra" i slicni?
-Da li su i koliko bolni hirurski nacini resavanja problema sa potencijom?


2. Fimoza...

Trenutno imam tezi oblik fimoze, i ne mogu navuci navlaku cak i kada mi je ud u opustenom stanju. Ovo stanje nije od "vajkada", ali ga vucem vec neko vreme. Zanima me sta je uzrok nastanka ovog stanja navlake? Napominjem da je ranije sve bilo u redu, i da je fimoza nastala za nekih nedelju dve dana. Nisam stigao ni da ukapiram sta me je snaslo :(. Obratio sam se urologu, predlozio mi je hirurski postupak, ali posto sam u medjuvremenu imao operaciju zucne kese, odlucio je da je najbolje da se sa operacijom fimoze saceka par meseci nakon predhodne operacije. Trenutno su se zavrsila ta par meseca cekanja, ali sam u nedoumici da li da sacekam jos par meseci dok ne pocne malo hladnije vreme. Inace ne mali problem mi je i kako da o ovom problemu razgovaram sa porodicom.
Moja pitanja u vezi ovog problema su sledeca:
-Da li je normalno da fimoza nastane u ovako kratkom roku, i koji bi mogao biti uzrok?
-Da li da sacekam da prodju ove temperature, i operaciju zakazem za kraj septembra?


3. Bol u preponama... (samo u desnoj preponi)

Prvi put sam ovu vrstu bola osetio pre par godina kada sam podizao nesto tesko, ali je to bio bol sasvim male jacine. Bar sam ja ubedjen da je to tada nastalo prvi put. Mozda i nije, nisam sasvim siguran. Nakon tog pocetnog "osecaja", nisam imao problema sigurno narednih godinu dve dana, ali sam povremeno osetio po neko kratkotrajno "sevanje" u desnoj preponi. Vremenom se "sevanje" pocelo javljati i u gornjem delu desnog testisa, i u podnozju, odnosno u desnoj strani korena penisa. Sada se neprijatan osecaj javlja skoro svakodnevno, i to ne samo u vidu kratkotrajnog "sevanja", vec je to vise osecaj koji bih mogao da opisem kao "sevanje" pomesano sa trnjenjem, ili nesto slicno. Zaista neznam kako da opisem taj osecaj. Takodje ovaj osecaj mi se po neki put javi i na unutrasnjoj strani desne butine, pa se cak spusti i do kolena, odnosno se po neki put prosiri i na desnu stranu debelog mesa. Takodje pod prstima imam osecaj da struktura tkiva na desnoj strani butine, odmah ispod prepone (onaj deo koji se obicno ojede prilikom dugog hodanja), nije identicna strukturi na levoj strani butine. Takodje duz desne prepone pod prstima se oseca neka vrsta tvrdog tkiva. Neznam kako bih moga to da opisem, ali najpriblizniji opis bi bio da su to kao neka vrsta cvorica, ali koji nisu cvorici vec se protezu kontinualno. Kao kada bi se protezala malo tvrdja vena. Nadam se da sam dobro objasnio, posto stvarno bolje ne umem. Takodje bih napomenuo da nemam problema sa mokrenjem (peckanje i slicno), ako je to uopste bitno za razresavanje ove medicinske situacije.
Moja pitanja u vezi ovog problema su sledeca:
-Da li se ovde radi o nekoj vrsti kile, bruha, ili je u pitanju neko teze oboljenje tipa tumor i slicno?
-Da li se hirurska intervencija, ako je potrebna, moze obaviti prilikom obavljanja zahvata nad fimozom? Znaci oba zhvata istom prilikom!
-Koliko traje hirurski zahvat, i koliko traje postupak oporavka?


Par reci za kraj.

Posto sam vec pomenuo da sam imao operaciju zucne kese, vrsena mi je kompletna analiza krvi, mokrace, i sve ostalo sto je potrebno. U analizi nije pronadjeno nista drugo sto nema veze sa oboljenjem zucne kese. Jedino mi je prilikom ultrazvuka zucne kese utvrdjeno da imam i "masnu jetru". Bio sam kod relevantnog lekara za tu vrstu oboljenja, i dobio vrlo optimisticne nalaze i uputstva. Da izbegavam alkohol, gazirana pica, zasicene masti, i vremenom ce sve biti u redu. Nesto kao "jetra je organ koji najbolje vrsi regeneraciju". Takodje mi je receno da to nije nista neobicno kod osoba koje su nesto gojazanije (visina oko 190cm, tezina oko 115kg).

Nadam se da sam izneo dovoljno podataka da neko moze da mi ukaze na moguce resenje ovih problema. Takodje bih zamolio nekog ko je eventualno imao neki slican problem da mi prenese svoja iskustva.


PS
Da li svi gore navedeni problemi mozda imaju uzrocno posledicne veze?


Hvala svima unapred na odgovorima i pomoci!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 12:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 11:05 am
Postovi: 5
nemogu da verujem da ti niko do sad nije odgovrio na tvoja pitanja, ali ako ti je za utehu, i ja uskoro treba da idem na fikarenje piše zbog težeg oblika fimoze. Još uvek tražim dobrog urologa za tu operaciju, pa ako si ti to već obavio i imaš neka iskustva postavi odgovor na ovu temu da nebi duplirali postove


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 12:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 11:05 am
Postovi: 5
Slobodan1969 je napisao:
nemogu da verujem da ti niko do sad nije odgovrio na tvoja pitanja, ali ako ti je za utehu, i ja uskoro treba da idem na fikarenje piše zbog težeg oblika fimoze. Još uvek tražim dobrog urologa za tu operaciju, pa ako si ti to već obavio i imaš neka iskustva postavi odgovor na ovu temu da nebi duplirali postove

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ght=fimoza


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 02, 2008 10:25 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 9:46 pm
Postovi: 53
TUZNI_GRINGO!
STO SE TICE FIMOZE POGLEDAJ KOMENTARE S FORUMA KOJI TI JE DAO SLOBODAN1969, A STO SE TICE BOLOVA U PREPONSKOM DELU TO NAJVEROVATNIJE UKAZUJE NA NEKU UPALU ILI INFEKCIJU. TI CVORICI SU OTECENA LIMFNA ZLEZDA, MADA NE MORA DA ZNACI DA SU TI UZROCI.
SVAKAO ZA SVE STO SI NAVEO TREBA DA POSETIS UROLOGA I ON CE TI SIGURNO DATI ADEKVATNA RESENJA!
SRECNO!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)
PostPoslato: Pon Jan 25, 2010 5:14 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:43 am
Postovi: 3
Proslo je dosta vremena, operacija fimoze je protekla super, sve je zavrseno ok, ali je onaj problem sa bolom u preponi i dalje tu.

Posecivao sam urologa nekoliko puta u vezi tog problema, ali sam uvek dobijao odgovor da mi "nije nista". Poslednji put sam isao i kod hirurga, jer sam pitao urologa "ako mi nije nista zasto osecam bolove?", na sta me je on uputio kod hirurga recima u stilu "Idi kod hirurga mozda ce on nesto da ti nadje".

Hirurg me je pregledao i rekao mi je da je "najverovatnije" pocetak nekog bruha, ali da on tu nista ne bi radio u ovoj fazi.

U sustini od postavljavanja ove teme do sad, problem sa tim bolovima se nije smanjio, vec je naprotiv jos i pojacan. Takodje sam primetio da onaj "kanal" ili "zila" ili kako se vec zove, sto se spusta ka testisu (u "kesi" testisa), a ide skroz do testisa, da je on znatno veci nego kod levog testisa. Jos jedna bitna stvar u vezi toga je da kada osecam jace bolove, taj kanal je vise uvecan i slicno.

Molio bih vas da mi date neki savet sta da radim, i kako da "nateram" urologa da me posalje na neko snimanje (ultrazvuk ili slicno), jer na svaku moju molbu da se tako nesto uradi kako bi se utvrdilo sta mi fali, urolog mi je uvek odgovorio da mi nije nista i da za tim nema potrebe.

Jako mi je bitno vase misljenje, jer od tog problema skoro da ne mogu normalno da hodam, a kamoli da potrcim. Na primer kada potrcim, osecam bol bas na tom mestu koje sam gore opisao.

Takodje bih vas pitao koja su moja prava kao pacijenta, i ako insistiram da se obave odredjena ispitivanja, da li su lekari obavezni da me na ta ispitivanja posalju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)
PostPoslato: Pon Jan 25, 2010 6:38 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 1:58 pm
Postovi: 141
A jel ste u mogucnosti da promenite urologa? Ako jeste ucinite to odmah!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)
PostPoslato: Pon Feb 01, 2010 12:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 11, 2009 9:36 am
Postovi: 17
tuzni_gringo je napisao:
Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)

Stvarno neznam odakle da pocnem. Mozda ovako. Zivim u ne bas seksualno otvorenoj sredini, i u jako konzervativnoj porodici. Svaki razgovor na temu seksa i seksualnih odnosa je bukvalno nemoguc. Stvarno ne mogu da smislim kako bi clanovi moje porodice reagovaili kada bih pokrenuo neku ovakvu temu. Predpostavljam da bi u najmanju ruku bili neprijatno iznenadjeni i zgrozeni. U mojoj porodici se cak i na pomen neke psovke "oseca" neprijatnost u vazduhu. Pod ovakvim okolnostima mozda ce te bolje sagledati moje probleme, i shvatiti zasto sve do sada nisam "imao snage" da reagujem i obratim se za pomoc.


1. Erekcija...

U trideset prvoj (31.) sam godini, i jos uvek NISAM IMAO SEKSUALNE ODNOSE. Ne zato sto nisam hteo, zato sto nisam pokusavao, ili zato sto nisam uspevao da nadjem partnerku. Naprotiv. Pokusavao sam ni sam neznam koliko puta. Moj problem je u erekciji, odnosno potenciji. Imam jako slabu erekciju, i to ne onu koja nastaje psiho fizickim podsticajima sa strane, vec iskljucivo onu koja nastaje tokom masturbacije. Do sada sam imao samo par nocnih erekcija u zivotu (bar one za koje znam). Nemam erekcije koje su nastale "same od sebe", odnosno vizuelnim podsticajima kao sto su gledanje pornica, erotskih scena ili slicno. Erekciju iskljucivo mogu da postignem masturbacijom, i to nakon dva tri minuta masturbiranja. Za vreme trajanja masturbiranja cini mi se kao da je sve ok sa erekcijom, medjutim cim prestanem sa masturbiranjem, veoma brzo (pola minuta do minut) dolazi do potpunog gubitka erekcije. Sada vam je verovatno jasno zasto do sada nisam imao seksualne odnose. Nisam uspevao da odrzim erekciju potrebnu za seksualni odnos. Od strane suprotnog pola sam vise ili manje nailazio na razumevanje, ali se sve uvek pre ili kasnije zavrsavalo "pucanjem" veze.
Moja pitanja u vezi ovog problema su sledeca:
-Da li mojoj potenciji ima bilo kakve pomoci na duzi period?
-Da li bi mi kratkotrajno pomogli lekovi tipa "vijagra" i slicni?
-Da li su i koliko bolni hirurski nacini resavanja problema sa potencijom?

!


jesi li probao da uzmesh vijagru ili cijalis?

nemash jutarnje erekcije? sta je sa hormonima,tj jesi li vrsio pretrage?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)
PostPoslato: Uto Feb 02, 2010 7:24 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:43 am
Postovi: 3
Bio sam da zakazem ponovo pregled, i hteo sam kod drugog urologa, ali su mi rekli da moram kod onog kod kog sam prvi put bio...

A vijagru ili cijalis nisam nikad probao da uzimam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gomila problema (Erekcija, Fimoza, Bol u preponama...)
PostPoslato: Ned Feb 07, 2010 9:23 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 9:35 pm
Postovi: 35
Lokacija: Srbija
tuzni_gringo je napisao:
Bio sam da zakazem ponovo pregled, i hteo sam kod drugog urologa, ali su mi rekli da moram kod onog kod kog sam prvi put bio...

A vijagru ili cijalis nisam nikad probao da uzimam.


Pa sta cekas onda?! KUPI VIAGRU ILI CIALIS! :-)
I budi malo vise musko znaci trgni se malo covjece! Nemoj da budes pi*ka.Oprosti na recniku ali pomoci ce ti moj savjet. Kupi za pocetak viagru ili cialis i udri.. Ali nemoj da se prepadnes kad budes sa zenskom jer nece djelovati nego opusteno i rokaj..

_________________
Narucite tablete za potenciju > www.ciplapharmacy.com <


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 52 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: