Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3610 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 241  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Čet Okt 22, 2009 3:52 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:25 am
Postovi: 753
Drage moje,
nisam u stanju da vam se pojedinačno obratim...................sada

Rekla sam da ću ovih dana na UZV, ali ja sam zapravo išla danas...toliko sam uzbuđena bila danas, a toliko sam se i isplakala, izridala, ma sve pomešano, jedva se suzdržavala pred dr, jer pred njim sam uvek izigravala neku heroinu, jaku ženu, jel....a sva sam se tresla danas, .......................sve se pomešalo, osećanja, nadanja, strepnje, i tuga i seta, i bol, i i sreća,...u stvari samo cmizdrim....od sreće i uzbuđenja!
MM je odlepio kad me zvao telefonom, iako prepoznaje moje plakanje,mogao je da zna da nije ništa loše, ali ja nisam mogla da zinem ,danas, kada smo se čuli, posle pregleda,odnosno nisam bila u stanju da mu kažem dve proste reči :da je sve ok........ inače, prvi put sam išla sama na UZV...Moralo je tako...i zbog toga mi žao bilo...i tako sve, grcala kao ..ne znam....ko....toliko od mene sada.


Sa bebom je sve u savršenom redu!

Milče! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Čet Okt 22, 2009 4:51 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm
Postovi: 234
Ih bre Lily mogu da te zamislim. Ti tako hrabra i jaka zena da cmizdris. Stvarno si luckasta. Bravo za bebca. Jadan tm, bas ga ne stedis.

Nisam BMW depresivna. Malo sredjujem utiske, a ciklus nikako. Bila na UZ sve je ok, ali braonkasto imam vec sigurno 15 dana, od toga je jedno 4-5 bilo nesto kao pravi ciklus. Ovo braon nikako da prestane. Rekli mi za mesec dana ponovo mogu da radim IUI. Ali, kako da uradim briseve sa tim sr... A i zar to nije brzo posle stimulacije?
Na poslu je malo zategnuto, sistematizacija, otpustanja, a ja cesto na bolovanjima. Zato dok sam tu grizem, dirindzim i gazim sve pred sobom. Da utisak potraje kad opet izostanem. Kad bi me strefila neka velika beta ne bi mi mogli nista.

Moram da dodam da izgleda i taj IUI uspeva kod nekoga, od nas cetiri dvema je uspelo (jednoj iz prvog, drugoj iz treceg puta).

_________________
Vaš potpis za vise beba možete dati ovde http://formular.srb.rs/view.php?id=1


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Ned Okt 25, 2009 7:42 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm
Postovi: 640
Pretorija - hi - dobro dosla na forum. Nadam se da ces da izaberes pravu kliniku. Pogledaj na FF i druge klinike u SA. Imaju neke klinike sa jako dobrim rezultatima. Ima thread razradjen za SA i mozda vredi da pogledas. Nema tu garancije nikad, ali eto... Vredi biti dobro informisan....

Lili - ne mogu da verujem da si vec 6 mesec ...Wow !!! Jos malo ...samo malcice pa ce stici bundle of joy.... UHhhh....

Rolnice - dobro sto se kristalisu ideje.... To daje coveku cilj i lakse je nekako....

Ivana - super sto si nam opet na forumu.... Hvala na recima utehe... Kako si ti? Kako klinci? Kako se snalazis sa rutinom?

BMW - sta se desava kod tebe? Jel planiras nesto?

Bokice - nadam se da ces dati sebi vremena da se oporavis... i ako se ponekad i ne osecas top, i to je ljudski i OK... U stvari normalno je...

Ja pokusavam da take one day at a time... DH se muva jos tu kod mene, kao da mi bude podrska... Bilo je to OK, ali ne bih htela da se previse odomaci, jer ce biti gore za nas oboje... Opet je pala retail terapija... Kupila sam sebi haljinu za Xmas ... na snizenju.... No brinu me malo moji trokadzijski instikti... No haljina je super... Eto, trudim se da bolje izgledam i da ne dopustim sebi da upadnem u neku bedaru...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Ned Okt 25, 2009 10:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 5:19 pm
Postovi: 9
Pretorija napisala
Hvala vam svima na lijepoj dobrodoslici
Puno toga sam naucila na ovim vasim stranicama.
Mini -pogledacu jos ali sam izgubila povjerenje u ove klinike jer nemaju fiksnu cijenu za donor tretmane kao sto vidim da imaju Cesi i ostale klinike po Eurpi.
ovdi moras uzet agenciju za donora pa onda donora platit posebno u kliniki ostavit * SPAM *,
i naravno placassve troskove njezine za koje ti kazu da vec ovise jer smo svi razliciti naravno
onda ti troskovi odu na 3100 euro u mom sucaju a zena je bila tako mi rekli PD.
Zamrzavanje je poseno i sve imse extra placa tako da na kraju ispadne oko 6000 eura
Na kraju sam dobila 1 blasticu i nikakav discaunt za sledeci tretmant.To je bio moj zadnji pokusaj.
Prezadnji pokusaj js su bile lose tako je sve propalo a morala sam platit sve trskove kao nije njihova greska moram nac boljeg donora a oni su ti koji su mi trebali rec da donor nije bas 100%.
Tako neznam pisala samu Reprofit da rade liste za septembar sada vec velika guzva je nastala sigurno je tako i u Pronatalu njima necu ni pisat.
Rusi odma odgovorili i moze odma u januaru.
Mislim da cu se odlucit za Zlin i tamo nema cekanja pogledacu na ff mozda nadem nesto onjima.
posto je ovdi sada ljeto i +40 ne ide mi se u zimu a nije dobro ni za organizam sacekacu vase proljece pa da imam i holiday zajedno 2 in 1.

Sve vas lijepo pozdravljam


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Ned Okt 25, 2009 11:52 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am
Postovi: 232
Deca imaju skoro 4 meseca. Slatki su, porasli su i ojacali, smeju se poznatim licima, mucu, gucu, mlataraju rukama i nogama, znaju da izraze sta hoce a sta im se ne svidja. A do pre samo 2 meseca su onako lezali, kmecali i spavali, nisu znali gde se nalaze i bili su ko dve mrvice..
Imam sada zenu koja mi pomaze, zivi sa nama, te mi je puno lakse, ma neuporedivo!
Meni opet neki problem, na kontroli ustanovili da mi je ostao deo placente u materici i to se lepo videlo na ultrazvuku. Doktor (hirurg-ginekolog) pokusao da mi izvadi onako na zivo (vristala sam od bolova) ali nije uspeo nego se samo malo odlepilo i sada cekam da dobijem pa posle opet na kontrolu da vide je li otislo. U slucaju da ostane unutra, moracu opet na hirurski sto a od toga se, verujte mi, uzasavam, ne mogu vise, nemam snage, ne ogu da podnesem bol i da po treci put idem na operaciju u manje od godinu dana :o .. Zato ni ne razmisljam o tome sada, prosto i zaboravim da postoji, ignorisem, tako mi je lakse.

Pozdrav novim devojkama na forumu, sigurna sam da ce im nase iskustvo pomoci da ostvare svoje snove, ja navijam za Cesku, to je moj favorit i naravno, klinika Repromeda :wink: ja sam zahvaljujuci njima prvi put u zivotu ostala trudna i to se primili svi embrioni (a do tada nista - 5 fiv-ova i jedna donacija)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Pon Okt 26, 2009 12:52 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:25 am
Postovi: 753
Ivana, dokle, bre, više?
Jel ono tm rekao da zaslužuješ orden?Mislim, ....dva ordena!Veliki pozdrav!Kako se kucov sanašo, sada, u proširenoj pordici :D :wink: Da ne zaboravim i njega :wink:
BMW, postaviću post jedne koja treba da se porodi ovih dana, korisno je i za Miniku našu...Žena ima 46god, radila kao što ćete videti embrio adopciju, a priča o tome da namerava da detetu kaže istinu...Inače, tako mi iz njenih postova proizilazi neka smirenost, neopterećenost,...
Pretorija, ova žena je radila 5 puta DE, uspelo joj je , takođe, iz prve u Avi...I(nače, nema bračnog partnera...)

Citiraj:
i to što si nam se pridružila i "javno " progovorila veliki je uspeh,budući da se mnoge žene dugo kriju ne znajući da se upravo na ovaj način delimično oslobađaju svog tereta....deliti sa nekim problem,biti posavetovan,pročitati nešto korisno u vezi svog problema,

BMW, mm je, ovih dana, u kontekstu ove priče, rekao nešto tipa: bilo je total tabu ići na( nakaradno i dalje nazivanu "veštačku oplodnju"), do pre koju godinu..posle medijske animacije , evo već koju godinu unazad, a potom i politički korektnog :wink: angažovanja na ovom polju, u smislu besplatnog finansiranja, jednog dana, i to ,vrlo brzo, smatra on - mm, da će se imati identični pristup i stav i prema asistiranoj oplodnji putem DEi..MM je ubeđen da će za manje od 10tak god. to biti tako uobičajeno, da će se svesti na samo na čistu medicinsku proceduru!...Nama nikakva( međusobna) hipokrizija nije neophodna, te mislim da je apsolutno iskren, ne znam samo da li je i u pravu....nadam se...

Rolnicice :D :wink: ,
jel bejaše fsh kod tebe nešto preko 100...Negde mi ostalo da je 134 :roll:

Minka,
Vasa Pelagić rekao da se raspinikom postaje tako što se troškari na malo i sitno, tj, kupovinom "ne skupih stvari" :wink: Dabome da se šalim, :wink: Ako se tebi dopada
`aljinče, sigurna sam da si nam mnogo nice u njemu.. :wink: Inače, ...od kako sam upoznala Mini, nekako imam utisak kao da i ostale znam...kada Ivana reče da su bebe već 4 meseca, a ja u 6.mesecu...i mnogo sve pre toga...jbt...koliko vremena smo zajedno.. :roll:

Boki, u pravu si ..jeste, Milče zvuči malko ruralno :roll: hihihii... ... :wink: U pregovorima smo :wink: oko imena...Ali, onog pravog, stvarnog...Lepog...Mini, cyber kumo??? :wink: :roll:

Pretorija :D ,
zašto ne ići putem konkretnih pozitvnih iksustava?Čemu traganje....Možda se Mini neće složiti, ali ja bih baš zaobišla Reprofit...Sve mi se manje dopada ta servilnost Stepanova, mnogo marktinškog pristupa, a jc bude znatno manje..štednja donora, koji pri tom nemaju već svoje potomstvo??Repromeda je skuplja, ali prema Ivaninoj kompletnoj priči, ne samo zbog prvo i uspešnog tretmana, očigledno da ima utemeljenja za tu višu cenu, u odnosu na ostale...Ipak, moram reći za Zlin...Meni je to bila jedna od ozbljnijih alternativa...

No, rad sa proven donorima,ima svoju prednost....Znači: Poljska, Moskva, SP...U Avi su najskuplji...meni bi bio problem br. 1 cena DE, nikako eventualno Ruske vize?I koji bi to bio problem?
Citiraj:
ko zna sta jos ima.
Hi, pa ja znam šta sve ima :wink:
Oni su se tržišno, ekonomski ...otvorili mnooogo više od Srbije, ima interesantnih recidiva "prošlosti" kroz po koji manir, dah tradicije, ali , veruj, to sam samo ja videla :roll: SP je jedna mega metropola!Olga se čak ponaša, po meni,hmmm :wink: malo i pretereano onako...kosmopolitski...Ali, zato odlična saradnja sa Nemcima, Englezima, ...Ona je to shvatila, a i klinika..da nije sve u arogantnoj ruskoj stručnosti i vrhunskom med. servisu, već i u načinu.....Imaju donore sa po 15-16-20 jc!!! I to, kvalitetnih, znaju odlično kako reaguju na stimulaciju i sve do detalja....ne mogu da zaboravim, da je Olga na polasku rekla da imam" dobre šanse za trudnoću"..Bilo je to iznenađenje od nje, čak i za mene..koja sam je već prilično upoznala...
Eh, sada odlaganje....ja sam mesec dana odložila, klinika za još jedan, pa sve to izašlo nekako dugačko....baš...ja bih što pre ušla u postupak....
Javi nam se, mnogo pozdrava!
ps.ali, kako, ne znam nikakv detaljčić :wink: onako šire...malo o tebi... :wink: Ih, pa ne može tako :wink: šta se nosi u SA na +40?? :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Pon Okt 26, 2009 1:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:25 am
Postovi: 753
evo dela iz spomenutog posta...

" You asked about telling the baby about egg donation. In my case it's egg donation + sperm donation. I intend to tell her the truth, starting from a very early age. I want to be honest to my child, and keeping the truth from her on such an important matter would feel like lying. I think that by telling about the egg + sperm donation at an early age, it will be a normal part of the childs life, and not come as a shock. I think it's more damaging for a child if it suspects there is a secret, than to know the truth. Of course this is very personal. But suppose you decide not to tell the child about the egg donation, and it finds out by accident. The child will feel betrayed by you and it can cause serious identity problems, especially if this happens during the childs teen years. Still it's a choice each couple has to make for themselves."

ovo je njenog potpisa:
Me 46, single, POF since 1997, TTC since 2006
5x DE treatment, BFP on 2-3-2009!!!

A ja sam mišljenja da kod early menopauze, pored jc, odličnog kvaliteta, skoro jednako važna je i predhodna priprema..jer, nije isto.......


Pozz svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Pon Okt 26, 2009 1:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:25 am
Postovi: 753
Lili- PART NNNNNN-ti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: ..Dok sam još uvek sama kod kuće, dok se Lman nije pojavio...i dok još nismo krenuli u ozbiljnije "grublje" radove - pripreme u stanu.....za dolazak Milčeta :wink: da vam još i ovo velim :D

Grdim sebe što nisam bila angažovanija, već sam to prepustila drugarici i mm :x da mi oni, jelte, traže onu knjigu o trudnoći, od srca je preporučujem!Ima je i na tržištu engleskog govornog područja, a u Srbiji, ja sam on-line naručila, isporuka bila za 48h, i to preko izdavača direktno, dakle link, preko Novosadske Čarobne knjige! nadam se da se ova info , ovde, neće obrisati, kao što je tamo demonstrirana uskogrudost te obrisana ona tema o pripremama za bebu...ne razumem...


Originalni naziv knjige: The girlsfriends gudie to pregnancy, autor Vicki Iovine

Radi se o ženi koja je svoje treće :roll: dete rodila u 39.godini, a ukupno 4 komada :o :roll:
Da sam je nabavila blagovremeno, sve bi mi bilo lakše.......

I da ne ostanete u uverenju da je " u trudnoći sve čarobno"..u delu knjige ona kaže:" one koje govore da uživaju i da nikada lepšeg perioda od trudnoće, ili lažu ili su poremećene ličnosti"! :roll: Tako sam ja i pucala u leto! :win

Test na trudnički dijabetis, u svemu se poklapa sa standardima u USA, u odnosu i na stav mog dr, te sam jako, jako zadovoljna što ćemo ga raditi sada, za razliku od načina i prakse ovdašnjih dr, a ima saveta kako da tu bljuvotinu lakše progutate...itd, itd...Dakle, sudeći po našim postovima, ovde, to je prava knjiga za vas, buduće trudnice, pogotovo što pokriva period rađanja od 30.te pa nadalje....Šteta bi bilo da je ne nabavite!Preko Bg linka košta 12evra, a preko izdavača direktno, svega 660 dinara, zajedno sa troškovima pouzeća...

i još.... :lol: :lol: :lol: Olga se javila...kaže: "great news"... poslala mail, prošle nedelje, nakon onog UZV, tek da joj kažem da je sve ok na anomly scanu, ali i o Milčetu :D

:D 8) :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Pon Okt 26, 2009 6:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm
Postovi: 640
Lilika - e bas se uvek nasmejem tvojim kontextualizacijama... Gde ga iskopa Pelagica... Moj tata ima njegove literature...
Slazem se s tvojim muzem po pitanju donacije... DA mislim da ce biti totalno normalno... vec i sad jeste ...

Ivana - bas mi je zao da cujem za novu operaciju. Ebiga... Super sto klinci lepo napreduju... kako se ti osecas ovako uopsteno... Koliko jos imas maternity leave? Vracas li se na posao ili ces biti malo s klincima... Da li je to skupo kod vas da unajmis neku zenu da ti pazi decu?

Pretorija - mozda nije losa ideja sa Zlinom. ONi nemaju liste cekanja...

BMW - nista nam ne kazes o novim planovima... Nadam se da si dobro...

Bokice - samo polako , prvo malo TLC, pa onda u akciju....

Rolnice - kako si ti? Nisam te odavno 'videla ' na forumu...

Ja ... bistrim danas neke stvari za posao...pokusavam da sebi dam male tasks i da ne mislim too much...Nisam bas jos nista ukapirala... Dok to mene stigne... ie result of bos gena...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Pon Okt 26, 2009 7:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
Postovi: 205
Na temu "normalnosti" i opsteg drustvenog prihvatanja donacije mislim da ce se ipak pricekati ,jer ovo je ipak Balkan i Srbija.Jos uvek veliki broj ljudi misli da su tzv bebe iz epruvete upravo to,vestacki stvorena bica u nekoj laboratoriji,mozda i vanzemaljci :roll:

Nemaju pojma kako su ta deca zaceta,pa kao sto su u ranoj praistoriji ljudi dozivljavali grom ili kisu ili neku drugu prirodnu pojavu sa strahom od kuda ona dodje,tako,dobro mozda sad bas banalizujem stvari,ali zaista mislim da nemaju blage veze sta je vto.A tek donacija,pa to je tek pra,pra istorija.

Lily,ne znam sta si konkretno htela da nam preneses ovim clankom? Da li si i ti takvog misljenja ili ne.Ja zaista ne bih rekla detetu da mu nisam bioloska majka,mislim da za tim ne bih osecala potrebu,ne znam zasto bih....prica o tome da bi dete osecalo krizu identiteta,ako bi saznalo kojim slucajem,mislim da ne stoji...jer dete nije usvojeno,nema negde tamo roditelje koji su ga "napravili" i odbacili vec ima svog oca i mene,koja sam ga nosila u svojoj utrobi,pod srcem,hranila svojom ljubavlju i dopremala mu hranu svojom krvlju,rodila ga,odgajala ga,vaspitavala,skolovala,omogucila sto bolji zivot,razumela ga,podrzavala njegova interesovanja....... i pre svega volela.

Nesto iz mog zivota.Moja baka se razvela od maminog oca kada je moja mama imala samo tri godine.Moju je majku njen otac odbacio,ozenio se,dobio dva sina...i moja baba se preudla i dobila jos dvoje dece.Ja sam oduvek znala da moj deda nije moj pravi deda.Kada sam bila 4.razred osnovne sa mamom,tatom i malim bratom sam otisla da posetim svog bioloskog dedu.
Nije mi se svideo,jer nije pokazao nikakvo interesovanje za cerku koju nije godinama video, i nas,unucice,koje nikada pre toga nije video.
Moj deda uvek bio i ostao mamin ocuh. Nikada nisam pozelela da ponovo vidim maminog oca( ni tada nisam zelela,nego je moj otac mislio da bi za moju mamu bilo lepo kada bi ostvarila nekakvu vezu sa ocem,sto je bilo sasvim pogresno,jer ni ona nije to zelela,znala je da je odbacena od njega )
I da zakljucim,uopste me ne interesuje genetika koja dolazi od bioloskog dede,te ujake i bracu od ujaka ja i ne poznajem,niti njih i brojim u svoj rod.Ja imam ujaka i tetku iz babinog drugog braka,sa kojima sam odrasla,koji su me cuvali i koje volim i nikad ne razmisljam o tome da oni nisu 100% moja tetka i ujak.Njihova deca su mi sestre i braca koje najvise volim,najmladja ima 4 godine i obozavam je.Svi smo jako bliski.
Moj bioloski deda je umro,a da ja i ne znam kada,ali zato i dan danas placem za svojim dedom koji je umro pre 9 godina i koga sam obozavala.

Eto,raspisah se i ja,ali to je praksa,dakle ne teoretisem.
Medjutim,mm je protivnik usvajanja upravo iz bojazni odbacivanja od strane deteta kada bi saznalo istinu.Ali usvajanje je sasvim druga tema od donacije,slicna ali u mnogo cemu razlicita,bar po mom misljenju.

Ali,posto se ja nadam da ce se na ovom forumu uskoro sretati sve vise zene koje su rodile decu putem donacije,bice prilike da razmenjujemo misljenja iz nase sopstvene prakse.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Pon Okt 26, 2009 11:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 5:19 pm
Postovi: 9
Lily an - ja bi naj rade u Avu jer mi se dopada priprema koju su radili kod tebe.
Kod dr sam bila u januaru pogledao me na UZ rekao da je uterus ok uradili hormone i osnovne brisove test na hepatitis i AIDS sve ok i sad sam ja trazila donora nasla sam ju preko agencije u junu.
Ja sam im rekla da imam menstruacije svakih 3-4 mjeseca i mislila sam da ceme stavit na kontracepciju tako da prvo dobijem kad i donorka jer je tobar bilo lako u mom slucaju
Medutim vele oni meni ta to meni netreba a zadnji menzis mi je bio u aprilu.
a tada je vec bio august i tako ja sam pocelasa hormonima bez prethodne menstruacije
Pocela sam sa Lucrin one male inekcije koje mislim da sprecavaju ovulaciju ja ne ovuliram tako neznam zasto su mi ih dali.
3 sedmice prije planiranog ET sam dodala progynova 6mg uvece da bi ja prokrvarila nakon 8 dan.
I tako nije doslo do svjezeg ET a dbili smo samo 1 blasticu i zamrznuli
I posle ciklusa opet sam pocela sa sada samo progynova 2 dan ciklusa i 13 dan kad je endomet bio 10mm su mi dodali progesteron cepice 2 uvece 1 ujutro i tako do transfera i posle.
Tako drage cure recite mi vase misljenje ja milim da je moja priprema bila losa posebno prvi dio.
Na +40 nosim minimalno odjece i stalno smo pod klimom i u zatvorenom prostoru ovo ljeto nam je jako toplo a kise nigdje na vidiku.
Ruske vize nisu preskupe kao sta sam mislila tako mozda stignem i do Ave samo da ovog mog muza ubjedim vec sam im pisala i odma kazu moze za januar.
Nego zanima me ako jekoja od vas imala lagane grceve u venama na nogama posle transfera kad se uzima njvise hormona ja sam se jako uplasila a uzimala sam aspirin tako da cu ovi dana poc do dr da me posalje na kakve pretrage u vezi tih ugrusaka.
Drago mi je da sam vas pronasla jer puno naucila od vas.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Uto Okt 27, 2009 10:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 5:19 pm
Postovi: 9
Mini molim te posalji mi web site od Repromede tamo gdje je Ivana bila
ovo sto ja imam je na ceskom ili neki mail na koji odgovaraju. tako da vidim koliko s e kod njih c

Regards


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Uto Okt 27, 2009 12:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm
Postovi: 111
Pretorija dobro dosla, nadam se da ces odabrati pravu kliniku, a ovdje imas Lily, Mini i Ivanu koje ti mogu pomoci.

Lily kraljice..........pusa za Milce

Meni donacija jeste jedina opcija, ali mm to odbacuje kao i usvojenje. Ja ne mogu pronaci pravi nacin da se borim protiv toga, on jednostavnim pristupom svemu tome,smirenoscu i taktom me svaki put razoruza da nemam niti mogu zauzeti stav oko definitivnog pokusaja donacije.Tako "zavidim" vama koje ste to napravile i koje se spremate.Sto ce zivot donijeti i ko ce biti u pravu to niko ne zna(mislim mm ili ja).Ja sam pokopala svaku nadu ,bas svaku da se nesto eto moze desiti i tek sad se osjecam bolje, nema vise onog toplo-hladno i sad to uzimam kao da sam nakon teske bolesti ponovno dobila sansu da zivim,da budem zahvalna bar na tome.
Sto mi preostaje je da pogodim pravu terapiju, cp. sam sad prestala uzimati, ali necu dugo biti bez terapije. Meni je izazivala neke cudne nuspojave,mislila sam da nije od nje ali se ispostavilo da jeste.Citam da mnogima nije smanjila fsh , ja nisam ni kontrol.pa ne znam, ali sam prije koristeci Trisequens imala fsh oko 5-7 te nakon prestanka imala periode po 6mjes. redovitih menzesa.
U nekim studijama se govorilo da pacijeticama s POF -om daju Vivell-dot , ali nisam uspjela pronaci nista kako bih mogla uzeti.

Svako dobro svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Uto Okt 27, 2009 2:05 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:25 am
Postovi: 753
Pretorija,
evo, kako sam ja na trud. bolovanju, :D ...dok Ivana čuva svoju dečicu, a Mini je busy, da pomognem:

na ovoj temi, na strani 54. ili 55. imaš Ivanin post, sa odgovorima iz tri klinike, među njima i iz Repromede, sa web adresom i emailom.Takođe, imaš na drugoj temi: Donacija jc-isključivo info, logistika, imaš detalje u vezi Repromede.Tema je pala, dugo tamo ništa nismo pisale...Lako ćeš naći, a mislim da je dovoljno da ukucaš: http://www.repromeda.cz opcija-engleski jezik.

Pročitaj,takođe, šta sve piše na Avinoj web stranici o donor egg-u, pod kojim uslovima..itd...U vezi aspirina koji spominješ itd...Oni obavezno/ insistrijau/ na potvrdi o tvom opštem zdravstvenom stanju, da nema kontraidikacija za trudnoću itd...ja sma aspirin koristila čak do 12. nedelje trudnoće...Po Olginoj th.Ovde se ne daje aspirin, tokom trudnoće, a inače, bila je striktna prepokruka o prestanku, za slučaj poz. bete i krvarenja...to ne možeš emialom rešiti, bitan je taj screening, tj. prvi odlazak...ja sam imala reumatološke markere koji su ukazivali na vrednosti ispod dozvoljnih, što je bilo indikovano za upotrebu aspirna...Ukratko o tome, trebaš konsultaciju po ovom pitanju sa dr, a kao se odlučiš za Avu, prepusti to njima.Olga će se, po potrebi, konsultovati sa drugim dr, ako nađe za shodno i najmanju indikaciju: za ili protiv aspirina. Što se tiče tvoje th, hmm...nije ni približno slična...mojoj, ne znam....kod mene je bilo i slojevite i raznovrsne th....individualn pristup za pripremu - izuzetno bitan, koji se , ponavljam, razlikuje kod menopauze!najvažnije je, dotle, upotreba cykloprogynove.

Lisy,
ne znam šta bih rekla na tvoj post...Osim da mi je žao da konačna odluka bude odustajanje od donacije! Ali, stvarno!
i tebi i BMW..želela bih da prenesem, da nije bilo ni jedne noći, niti jednog , jedinog jutra, tokom trudnoće, da sam na spavanje otišla ili se probudila sa mislima da sam trudna putem donor egga...Kunem vam se da je tako!

[quote] mm je protivnik usvajanja upravo iz bojazni odbacivanja od strane deteta kada bi saznalo istinu.[quote]
Iskreno, fala bogu te se radi donacija!Što se mene tiče, imala bih iste strahove, pri tom ne mislim da su oni iracionalni, već naprotiv, itekako utemeljeni u realnim životnim događajima!Iako potpuno usvojenje treba da obezbedi , u svakom smislu, i usvojioce i usvojenika, to nije garant nepredviđenih, potencijalnih događaja koji bi mogli sve da povrede..i ko zna šta još!Radije bih se odlučila za hraniteljstvo: sve je jasno, sve čisto, od samog starta...Na RTS-u je bilo priloga o deci bez roditelja, uzrasta od 6-7 do 12 godina, još ne mogu da se otmem utisku koliko su ta deca: pametana, zrela, odgovorna,niti mogu da zaboravim te dečije reči-iskonski iskrene- čega su sve željni u životu: struje, knjiga, kupatila, a jedno je čak reklo i detinjstva, jer mnogo radi, u polju + škola!!Ta deca su tako smerna, razumna, pri tom telesno zdrava...A o njima nema ko da brine, sem daljih rođaka i sredine!opčinila su me svojim pričama!

Komparacija: usvojenje i donacija...Mislim da nije čak ni slično, a tek ne isto! Ni teoretski ni praktično!
Sa formalnog aspekta, potpuni usvojilac postaje na bazi mišljenja centra+ konačne sudske odluke, sa zabeležbom u matični list o usvojenjeu...Dakle....tragovi na sve strane....nemam ličnog iskustva sa ovim, ali imam iskustvo koje ukazuje da i posle više decenija mogu nastati neobične životne koencidencije i porodična iznenadjenja, koja za neke mogu biti na niovou trauma.....

na drugoj strani- kod donacije, u Srbiji, a i u ostalim da ne kažem civilizovanim, ali , eto, visoko razvijenim zemljama, samim činom rođenja deteta, žena postaje MAJKA, i to počev od: bolnice, matičnih službi, suda, znači, pred celokupnim sistemom! Sve i da neko hoće ili zna podatke o donoru,...npr. radi se donor egg u Varšavskoj klinici, oni daju info o donoru, ne može žena upisati drugu osobu-ženu kao biološku majku,titulara jajne celije, već: samo i isključivo majkom postaje žena koja se porodila!!!
A gde su ostali argumenti?Trudnoća, porođaj?Ako nm žele bračnu zajednicu, sa nama, mogu li doći do biološkog potomstva bez nas?Nikako!
Itd.itd....
O emotivnoj strani...o fiziološkoj strani...pokretima bebe koje osećam,....A sada predstoji i razmišljanje o porođaju....nema smisla dalje....Sve dok neko može finansijski da podnese, ne treba razmišljati o usvajanju, neuporedivo.....Šta smo mi sada?Nas dvoje?mali pordični nukleus, koji čeka prinovu, svoje i naše dete!Pa, šta bi ste rekle da čak "zloupotrebljavam"...hmm drugim rečima čak izazivam- namerno malecku ljubomoru kod mm, jer ja bebu osećam, tu je...deo mog organiznma...MM može samo da sluša moje priče o svemu tome i da ga testiram..." jel osetio ili nije osetio pomeranje bebe, kada bi stavio ruku"???

BMW,
ono je lični stav žene koja treba da rodi devojčicu, do 7.novembra, koja / zauvek/ neće znati svoje biološke roditelje.Ni oca, ni majku! Ni to se ne da porediti sa donor egg...No, ona je odlučila da detetu, u ranom uzrastu kaže celu istinu!
Ja to ne bih želela, a da li imam potrebu....hm, nisam sigurna, ne mogu da garantujem da neću reći detetu....Nisam sigurna da mogu da ostatak života to prećutkujem, pa makar to bila i nazovimo bela laž...Kažem, ne želim, ali da li će do toga doći.....ne znam. Za sada o tome ne razmišljam, već ..možda mi nećete verovati...ali, sve češće mi se vrzmaju 2blastice u SP...zašto, bože zdravlje, ne bih do svoje 43.godine, kada žene po prvi put rađaju, dobila i drugo dete, te ostavila Milče sa bratom i sestrom???Eto, više sam time zaokupljena.....Videćemo..o svemu!
A, inače, ponekada mi dođe da vrisnem iz sve snage i kažem svim dušebrižnicima, koje su samo sexsanjem postale majke, da su žene sa donor egg prave dive!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
PostPoslato: Uto Okt 27, 2009 2:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:25 am
Postovi: 753
Verovatno ste shvatile da je Milče dobilo svoj pravi identitet.....Obzirom na priču od tamo..znate već........pa do sada, zar ne? :roll:
Mislim ,....razloge mog prošlonedeljnog transa??

Mini???Bos geni...teško.... :wink: javiću vam... :D ako niste.... :wink:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3610 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 241  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 58 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: