Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Krvarenje grlića materice ?
PostPoslato: Ned Feb 10, 2008 2:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 1:58 am
Postovi: 7
Pozdrav svima, zamolila bih za odgovor.

Pre skoro 2 godine imala sam operaciju grlića materice, radjena je takozvana LOOP DIATHERMIA, pri čemu je spaljen površinski deo grlića.
Indikacija za ovu intervenciju bilo je postojanje kondiloma na samom grliću i III grupa na Papanikolau testu.

Intervencija je obaveljena u Beogradu u državnoj ustanovi, uz totalnu anesteziju i hospitalizaciju. Sve je dobro proteklo, ali meni grlić materice krvari, i posle 2 godine od operacije, i na svakoj kolposkopskoj kontroli, koje radim na oko 3 meseca, kažu mi da postoji deo grlića koji nije zarastao i koji krvari na dodir, i da je "to jednostavno tako" !?! Bez ikakvog drugog obrazloženja, kao da peru ruke od neke svoje eventualne greške.
Meni nije normalno da nakon svakog odnosa imam manje ili veće krvarenje, kao i nakon svakog jačeg fizičkog napora, prilikom bavljena sportom itd. To nisu obilna krvarenja poput menstrualnog, nekad se pojavi svega nekoliko kapi, mada nekad bude mnogo više.

Da spomenem da je HP nalaz dela grlića otklonjenog tokom operacije uredan, kao i svi naknadni Papanikolau testovi, koji pokazuju II grupu.
Inače, imam 28 godina, nemam decu za sada, ali ih planiram u najskorije vreme, i zato želim ovaj problem što pre da rešim.

Da li neko može da mi kaže da li se susreo sa sličnom situacijom, i šta bi trebalo da uradim da bi prestalo krvarenje grlića materice ?

Unapred zahvalna


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 11, 2008 6:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 8:46 pm
Postovi: 1001
Mislim da u najmanju ruku treba da odes kod privatnog ginekologa za drugo misljenje. To mi uopste ne zvuci normalno!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 16, 2008 3:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 1:58 am
Postovi: 7
Isla sam kod nekoliko različitih ginekologa, što privatno, što po državnim klinikama.

Jedan od njih je rekao da mi je takav hormonski status, pa tkivo ne može brzo da se regeneriše i zaraste (u to vreme prošlo je godinu ipo od intervencije :o ), drugi je prokomentarisao da mu se ne svidja kako grlić izgleda, ali pošto je Papa test pokazao 2. grupu, savetovao me je da ne brinem previše, već da nastavim da redovno radim kolposkopije i Papa test, što sam i činila.
Treći kaže da se obratim doktorki koja mi je radila operaciju, jer je ona najbolje upoznata sa situacijom, a kad odem kod nje na kontrolu, ona se začudi kako to još nije zaraslo :-? , ali kaže da je sve OK, da mi je jedan deo grlića preosetljiv na povredjivanje, i da je tako kako je. :o A ja znam da takva krvarenja nisu normalna, što su i drugi doktori potvrdili.


Išla sam i na 4D ultrazvuk, i svojim očima gledala na ekranu, uz pokazivanje i obrazloženje doktora, grlić izgleda kao da je upaljen, kao da je pod nekom infekcijom, a nije, jer su rezultatzi briseva uredni.

Neko od njih mi je rekao da stavljam vaginalete od kantariona, ili mast na bazi propolisa... probala sam i to, ali je stanje i dalje manje-više isto. :-?

Ovaj problem me jako opterećuje, pa bih molila ako neko od doktora sa sajta ima još neki savet, ili ako postoji neko novo sredstvo čija je namena baš za potpomaganje zarastanja grlića nakon ovakvih ili sličnih intervencija?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: isti problem
PostPoslato: Sub Mar 22, 2008 12:05 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 17, 2008 12:11 am
Postovi: 5
Ćao, ja se patim sa problemima sličnim tvojim, istih smo i godina. Imala sam 4 razne "intervencije" (loop diat., konizacija...), koje niko od doktora neće detaljno da ti objasni zašto, šta se radi, kako sprečiti. Poslednju sam imala pre 4 meseca. Doktorica mi je prvo dala gentamicin inekcije pošto sam imala krvarenja, a pošto se ništa nije popravilo radila mi je tu intervenciju i dalje ništa. I dalje krvarenja, sad mi je dala ciclo progynovu, rekla mi da pazim na imunitet, vaginalete na bazi kantariona, bla, bla, sve se to vrti u krug i ne znam kad prestaje. O deci da ne pričam. Ništa dve godine. Išla sam kod raznih doktora, više ne znam šta ću sama sa sobom. Ako nađeš neko rešenje piši. Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Krvarenje grlića materice ?
PostPoslato: Pet Sep 11, 2009 11:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm
Postovi: 39
Moj problem:

U 12 nedelji sam trudnoće.
Imam 33,5 godine, dete od 2,5 godine, bez ab i spontanih. Bivši sam pušač (vec godinu dana), dobrog zdravlja inače.

Pre dva dana primetila sam ne bas zanemarljivu kolicinu krvi, cak mi je i probilo... Krv je bila vodeno rozikasto braonkasta... Sad je skoro prestalo... vise je to obris na gacicama braon boje... Nisam imala nikakve bolove, nikakvu najavu... samo krv.

Dalje... u maju mesecu 2009. god. radjena mi je konizacija omčicom ili tzv. loop zbog utvrđene 3a grupe na papa testu u aprilu mesecu. Hp nalaz uzetog tkiva pokazao je da nema znakova cin-a vec je u pitanju hronicni cervicitis (pretpostavljam zbog godinama lecene hlamidije).
Intervencija je rađena u lokalnoj anesteziji, privatna ordinacija, dr koji je obavio inace je sa instituta za onkologiju... znaci neko proveren. Malo su mi teze zaustavili krvarenje tokom intervencije jer je ranica koju sam imala, bila kako oni kazu na nezgodnom i veoma prokrvljenom mestu (na zadnjoj usni, tj na 6h). Krvarila posle vrlo oskudno oko 2 nedelje... Posle dva ciklusa otisla na kontrolu da se pogleda kako zarasta... i dr je bila prezadovoljna, kaze jako,jako, jako lepo.
S obzirom da sam planirala vec uveliko trudnocu, kaze ona meni ne moras cekati 2 - 3 meseca, vec odmah mozes u akciju.
I stvarno, odmah ja zatrudnim i islo sve lepo do sada.
Odmah sam otisla kod ginekologa (u roku od 1 sat) i uradjen je expertni uz (jer je vec bilo vreme). Uz je pokazao sve ok... Grlic ok, nije skracen... ne vide se neki znakovi neceg loseg... Beba ok!!! Onda mi je uradila vaginalni uz, grlic ok, materica, beba, sve ok, ali pojavila se krv, kad je vadila onoj instument. E, onda sam presla na onaj sto i lepo zena usmerila lampu, pogledala sa spekulumom i videla tacno da krvarim sa istog mesta gde je radjena omcica. Apstinencija ubuduće - tako je rekla.
Pitanje: Kako i zasto kad je jako, jako, jako lepo zaraslo?
Odnosi su poredjeni zbog mucnina i pospanosti... dva dana pre krvarenja smo imali odnose...
Da li ima veze sto je u trudnoci grlic osetljiviji, prokrvljeniji i uvecaniji pa je to uticalo da ranica proradi?
Nameravam za koji dan opet da uradim Papa test (mada je hp nalaz od kraja maja) i da posetim dr koji mi je radio omcicu.

Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 113 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: