Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Uto Jun 02, 2009 3:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:00 pm
Postovi: 309
Zanima me preporuka za 4d uz u Beogradu. Takodje sta je ukljuceno u ovaj uz (21.ned), da li se svuda radi i fetalna ehokardiografija koja mi je potrebna. I cena naravno.
Analife u Zemunu 4d obuhvata anatomsko - morfoloski pregled ploda i ehokardiografiju, pregled posteljice i spoljnjeg izgleda, cena je 6800 din. Malo su kratki sa terminima pa se ceka. Da li se ovo dobije i u drugim ordinacijama i za koje novce? Iskustva?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 02, 2009 4:39 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm
Postovi: 931
Cao,

Ja znam samo za ANALIFE i oni su, cini mi se, ubedljivo najpopulariniji jer bukvalno sve trudnice i iz zivota i sa foruma raznih idu samo tamo... i mi smo tamo isli, doktor je stvarno ok, ne prica mnogo ali temeljno pregleda... cena je 5500 sa popustom koji dobijes ako odneses kupon iz casopisa TRUDNOCA.

Samo ja mislim da sam 21. nedeljom ne mogu da se dobro vide neke stvari koje mogu sa recimo 24 kada smo mi isli. Naravno, na njihovom pamfletu pise da moze da se ide maltene svake 4 nedelje ali se u svakoj gledaju razlicite stvari.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 03, 2009 9:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:00 pm
Postovi: 309
Hvala na odgovoru! Nasli smo kuponic u casopisu, cena koju su mi rekli telefonom bila je bez popusta, ovako je mnogo povoljnije.

Ono sto mi je prioritetno je ehokardiografija fetusa, jer to moram zbog gest. dijabetesa. Gin. mi je rekla od 22. nedelje pa na dalje, da ranije nema svrhe. U Analife do duse kazu da to rade i u ranijim nedeljama, ali po svemu sudeci srculence pre toga nije dovoljno razvijeno da se vidi sve sto je potrebno. Jedino nisam zadovoljna sto nemaju posebnog lekara koji gleda srce, nego sve radi ginekolog.

Belmedic naplacuje 4d 9500, ne znam sta ulazi u ovu bezobraznu cenu. Medjutim, kome treba detaljna ehokardiografija, kod njih radi dr koja je bila pionir kod nas u ovoj oblasti - Ida Jovanovic, i samo ovaj pregled je 8000. Ona pregleda srculence tek od 25. nedelje.

Jos sam pitala u Jevremovoj, mislim da su nesto jeftiniji od ostalih pomenutih, ali za ehokard su otvoreno rekli da gledaju samo osnovno, jer vise kod njih ne radi doticna dr Ida koju preporucuju za ovo.

Eto, nadam se da sam nekome pomogla ovim podacima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 4:19 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:00 pm
Postovi: 309
Imala sam pomenuti 4d u 21. ned. i jos jedan u 33. ned trudnoce, pa da podelim utiske.

Multipopularna ordinacija Analife je dosta prebukirana pa se termin pregleda dobija otprilike za dve nedelje. Ono sto mi se nije dopalo je odnos prema pacijentu. Sestra trazi da ispraznim besiku, ja kazem da sam to uradila pre pola minuta kod njih, ona ne veruje (?), uporno ponavlja ovaj zahtev. Prijem u ordinaciju je nepotrebno teatralan. Tata ne moze da udje dok ne "pripreme" mamu za ultrazvuk. Pa kakva priprema treba za tako nesto? Nalazu mi da udjem u kabinu da se pripremim, tamo ceka mantil i nazuvci, hvala bogu ne moram da se skidam kao sto je pretilo da ce traziti :). Tata i dalje ne sme da udje, jer moraju jos da me pripremaju, valjda da se ne istraumira jadan ako ugleda porub od mog vesa, ili tako nesto :). Ja sam pod tenzijom da li ce sve biti ok na pregledu, pa me ovakve mistifikacije bas nervoze. Dalje pripremanje se sastoji od smestanja na krevet za pregled, kao da je to neki specijalno zahtevni ritual koji zahteva pomoc sestre, i pokrivanja da samo stomak viri, i ako sam obucena iz dva dela i jednostavno zadizanje majice je zagarantovano liseno svakog lascivnog detalja :roll: . Pregled ok, nama kratko traje, verovatno bi vise da je imalo potrebe ili da se beba krila, doktor ne deluje bas pristupacan za neka posebna zapitkivanja, pa to ni ne cinimo. Sve je onako zvanicno, i vise je osecaj kao da smo dosli u neciju ustanovu da nama ucine uslugu, a ne da je to usluga koju kupujemo. Ne u smislu da bih za to volela nekakve namestene osmehe, naprotiv, ali ni namestena ukocenost nije najprijatnija varijanta.

Od narednog zakazivanja kod njih sam odustala posto me je sestra preko telefona ubedjivala da cu iz 31. ned. za dve nedelje do pregleda biti u 32., i da nedelja ima sedam dana (?). Znaci nekako ta komunikacija mi je kod njih konstanto skripala i nije mi prijalo.

Cena 5500 sa kuponom iz "Trudnoce" (naravno to nece sami da ponude, ko zna, zna) ili za pacijentkinje koje su vec bile ,sto je ok cena. Bez toga 6800.
Ordinacija Jevremova - cena 8000, naravno preskocili smo je.

Ordinacija 4D, dr Irena Jurisic. Cena 6700. Pregled se ceka do nedelju dana. Eliminacijom nekih drugih ordinacija zbog losih iskustava citanih po internetu, a nekih zbog cena, nije mnogo preostalo. Pa smo u 33. ned. odlucili da odemo u 4D i pored vece cene nego u prethodnoj ordinaciji. O dr Jurisic na internetu nije moglo da se sazna vise, osim da lepo izgleda :) , sto je steta, jer nam je pregled bio bas lepo iskustvo. Trajao je preko 40 minuta (prethodni oko deset min), doktorka je vise puta proveravala mere i protoke, strpljivo i bez ikakve zurbe ili nervoze sacekala da beba pomeri ruku sa lica i probudi se. Nije imalo sanse da zavrsi pregled dok se to ne dogodi, koliko god je bilo potrebno da saceka. Jako je komunikativna, prirodno vedra, odgovara na sva moguca i nemoguca pitanja i vidi se da uziva u ovom segmentu svoje profesije. Posvecuje punu paznju i zainteresovana je. "Priprema" za ultrazvuk kao i kalkulisanje o trenutku ulaska tate, da li treba da pomenem, da ne postoje, sve je najnormalnije, ukljucujuci i sestre. Tako da, sto se naseg iskustva tice, sve preporuke za ovu ordinaciju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 5:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 30, 2007 10:41 pm
Postovi: 21
Moram da napisem svoje iskustvo u vezi sa megapopularnom ordinacijom "Analife".
Na prvi pregled, otisli smo u desetoj nedelji jer je bio besplatan.
Cinilo nam se sasvim ok, mada se slazem sa ejmi gore da su sestre neljubazne, naporne, a ako pokusate nesto da pitate, sa strahom ce reci da sve pitate doktora. O doktoru pricaju kao da je Bog :)

Doktor je prica za sebe. Tamo smo otisli jer smo na netu citali hvalospeve o njegovoj strucnosti, medjutim, njegov pristup trudnicama je ocajan. Potrebno je da ga vise puta zamolite da otkometarise sta se vidi na ekranu, sto on nerado i vrlo kratko ucini. Prilicno je hladan, NERVOZAN i prilicno neljubazan. Za tih 6800 zaista cete ocekivati mnogo vise. Ne daj boze da mu postavite neko pitanje, hladno ce odbrusiti da to pitate svog ginekologa. On je kao masina koja meri vasu bebu. Posto sam tamo dvaput kontrolisala rast bebe, pristup je svaki put bio isti.
I da...Nece vas ponuditi da sednete ako imate pitanja jer kad ustanete sa tog kreveta u ocima im pise:SLEDECA! Takvu nekulturu, nervozu i neljubaznost nisam srela ni kod jednog doktora.

Ovo je bilo moje misljenje, i naravno, mozda ce neko napisati sasvim suprotno. Dok nisam procitala prethodni post, mislila sam da mi nismo imali srece i da smo ga ulovili u losem raspolozenju.

O njegovoj strucnosti ne mogu da raspravljam, nisam kompetentna. Medjutim izvestaji koje daje su, po misljenju mog ginekologa, sturi, nedovrseni, nejasni bez jasnih tvrdnji o razvitku organa kao sto su srce, bubrezi...

Ne znam gde cu na sledeci pregled, pa cu citati vasa iskustva da vidim ima li drugacijih pristupa trudnicama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 10:45 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am
Postovi: 150
Ja sam radila fetalnu ehokardiografiju u Tirsovoj, potpuno besplatno uz uput od ginekologa iz doma zdravlja. Bilo je to u 24. nedelji i na tom uz su prisutni decji kardiolog, ginekolog i radiolog.

4D ultrazvuk sam radila u "Dijagnostici' (5.000 dindzi)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 11:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am
Postovi: 139
Ekspertski uz uz sve moguce detalje sem onog kako vam izgleda beba mozete da uradite i bez 4d uz. Dr. Amira Egic u N.Frontu je najbolja i najstrucnija. Drage mame ne dozvolite da vam zbog nedovoljne obavestenosti uzimaju pare. 4d uz je zabava.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Čet Sep 03, 2009 8:46 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:25 am
Postovi: 753
..uh, ovo pitanje sam nameravala, uskoro, da krenem da "razmatram"...te, dobro dođe već postavljena tema.. :D te ne mogu da odolim.. :wink:

Protivnik sam odlaska na UZV, mimo postojećih standarda...i ne marim uopšte za stavove naših dr, o tome...Nadam se da neću imati problem u saradnji sa izabranim dr, u nastavku trudnoće...po ovom pitanju! Moram da prihvatim da naši ginekolozi neće da "nostrifikuju" svoju diplomu :evil: , te prihvate uspostavljene Evropske i svetske standarde o potrebnom i neophodnom broju UZV, tokom trudnoće...Negde ću se prilagođavati, a negde ću biti explicitna, kao i do sada! Moja trudnoća, moja beba!

U startu me iritirao stav Analife ordinacije o "besplatnom" uzv u 10.nedelji trudnoće..Što je po meni gruba zloupotreba!zato što nije vreme za UZV..te bi volela da mi objasni zbog čega ga uopšte raditi, da li će takav uzv otkloniti, uočiti moguće anomalije..itd...Dakle, smatram čistom brukom!Što se tiče odnosa tokom uzv, hahahaa...kakvi kompleksi..ccc...stvarno, kao i u svakoj profesiji, što ste veći stručnjak, profesionalno dokazani, to ćete biti jednostavniji, neposredniji.."običniji"!A kod nas????Sve naglavačke!Ja bih ustala sa tog famoznog pripremnog kreveta i otišla...ali, stvarno!jer, kada znam šta je sve iza mene, baš me briga za te mediokritete...

Dr. iz DZ mi je , između ostalog, naveo i ovu ordinaciju kao predlog za 4D...Cenim mog dr, ali mislim da ga neću poslušati..nešto ću već naći...ukoliko ne bude u bolnici u kojoj pratim trudnoću, gde samo 2 dr. znaju da čitaju 4D UZV :roll: :o ............

Inače, 4D nam uopšte nije neophodan....kao što reče Joni..bar ne u ranim nedeljama trudnoće...Što se cene tiče, i to..sram ih, bre, bilo! u Engleskoj se naplaćuje 75funti, u Rusiji 50evra, a kod nas...cene do neba..kakva je to lukrativnost!Cccc!

Dr. iz DZ mi predložio sledeći uzv oko 16 nedelje, u mom slučaju, vrlo skoro, ..kaže "kod nas se tada radi"....dok 4D oko 22 nedelje...

Prema prenatlascreeningu klinike u kojoj sam radila Etransfer, drugi UZV bi trebalo raditi tek između 20 i 24 nedelje, osim ako između 12 i 14 nedelje( što bi bio drugi uz, nakon utvrđivanja trudnoće)nema indicija o nekom deformitetu!Ako pak ima, onda bi UZV trebalo uraditi između 18 i 20 nedelje!Kod mene je sve ok, kuc-kuc :D 8) :P

No, kako sam po prirodi radoznalo biće, koje želi da samo razluči dobro, loše...itd...mislim da neću propustiti jedan odlazak na 4D..."da se računa da sam bila i videla i to čudo" :wink: ali, kada sam to rešim..ne zato što sam sam svoj dr, već što ću raditi shodno standardima...Više od 20 markera se može utvrditi između 20-24 nedelje, putem UZV, te sam odlučila da to uradim u ovom intervalu, bez obzira na stav ordinirajućeg lekara, a nadam se da ćemo se "dogovoriti" :wink: jer, ja sam pacijent, trudnica, žena, buduća majka tog deteta, pa je valjda meni više stalo do mog deteta od ma koga od njih...i, konačno, što ne bih verovalo zvaničnom stavu Ruskog ministarstva zdravlja?ne zato što sam teški rusofil, već što smo mi, u odnosu na medicinu Rusije..joj..tako malecki :( u kontekstu svega ovoga, odlučila da i ne radim više ni jedan test..triple, kvadri..lalalala...ako se bez njih rađaju deca u Britaniji, u Holandiji, u Rusiji,hmm..pa i moje će... :D Nisam paušalna,već sam se dobro raspitala...
Sofija, molim za odgovore:
1. koliko se čeka i da li se zakazuje u Tiršovoj?to mi nekako deluje kao najsvestraniji i najobuhvatniji pregled, bez obzira što nije 4D, ako sam dobro razumela?Tiršovoj sam se obratila emailom, jer ga imaju na svom site, ali, avaj...ko još odgovara na email..u Srbiji? ....Kada su naši dr tako buuusyyyy :x no, zvuči mi interesanto...videću..
2.Gde se nalazi ta Diagnostica?Ordinacija..ko radi tamo?

Da li NF ima 4D UZV, znate li?Da li samo određeni tim lekara radi na njemu ili...kako ko...??
Hvala. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Pet Sep 04, 2009 8:34 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:00 pm
Postovi: 309
Ja sam fetalnu ehokardiografiju radila u Visegradskoj na uput.

Za 4d uz mogu stvarno da kazem da sam posle Zivanovicevih deset robotizovanih minuta bila odusevljena Irenom Jurisic, koja je vasa i samo vasa citavih 40 minuta. Nikakve zurbe,objasnjava sa entuzijazmom. Osecala sam se bas opusteno da pitam sve sto me je interesovalo.

E sad, naravno da kada je trudnica pokrivena redovnim pracenjima 4d uz nije medicinska potreba. To je samo segment pregleda ciji duzi deo su razna merenja koja se obavljaju u klasicnoj 2d tehnici i kolor doplerom. Ali, psiholoski, nezaboravna injekcija entuzijazma je da vidimo to malo cudance, nasu beku. A znaci nam i da u onom "ozbiljnom" delu sa merenjima (koja nisu 4d) ne budemo pasivni objekti i ne zavisimo od citanja grimasa sa lica doktora. Sticajem okolnosti vecina uz pregleda koje sam imala bila je u Visegradskoj, ekran okrenut tako da ne mogu da ga vidim, i naravno bez prisustva tate. Igracka, pa, u nekom nivou to i jeste, ali nije sve vezano za mame i tate valjda nuzno strogo medicinski, moze svesno da se da novac i za malo uzivanja, i da bi se otklonili razni strahovi i sumnje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Pet Sep 04, 2009 10:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm
Postovi: 365
Ja sam dva puta isla u analife u 10 i 18 nedelji, i ja sam prezadovoljna dr.Zivanicem i njegovom strusnoscu, odnosom prema pacijentima. UZ je trajao oko 30-40 minuta i za sve to vreme je doktor pricao, pokazivao i objasnjavao nam sta sve vidi na UZ!
Da nije bilo Jevremove i dr.Milice kod koje sam od pocetka trudnoce i IVF, i sa kojom sam takodje prezadovoljna trudnocu bi vodila kod dr.Zivanica, sigurno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Pet Sep 04, 2009 10:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am
Postovi: 150
Lilly-an, mogu da ti posaljem privatnu poruku za Dijagnostiku, nisam sigurna da smem ovako javno da reklamiram.

U Tirsovu moras da odes ili posaljes muza :) da zakaze fetalnu ehokardiografiju. Radi se u 24. nedelji i stvarno ispostuju taj termin (bar je tako bilo 2008. kad sam ja bila trudna).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Pet Sep 04, 2009 11:18 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Postovi: 614
Lokacija: beograd
ja imam jedno pitanje, cisto sto sam primetila, posto nisam trudnica: Primecujem ovde, a i u razgovoru sa drugim trudnicama da cesto radite na svoju stetu i to debelo placate. Neko je ovde pomenuo da je bio u ordinaciji "Analife" i da nije bio zadovoljan, a opet ste isli posle toga? Doktor neljubazan, analiza stura, a tamo ne moze da se stigne na red? Pa, koje tu lud? Ako je to sve tako, sta tog doktora preporucuje da svi trce tamo, izlaze nezadovoljni i jos placaju prilicno? Pitam ovo, jer mi stvarno nije jasno, ne mislim nista lose, niti imam nameru da nekom nesto prebacujem, ali me stvarno zanima taj fenomem koji vidjam kod trudnih zena, da nisu zadovoljne uslugom, placaju i dalje idu? Zar nema niko drgi da to odradi, bar da bude ljubazniji, ako nista drugo?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Sub Sep 05, 2009 12:39 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am
Postovi: 150
Dannina, kao sto si sama primetila, ne mozes to da shvatis jer nisi trudna.

Ne znam za druge zene, ali mogu da ti pricam o sebi. Kad cekas bebu, osecas neopisivu srecu pomesanu sa strahom i brigom. U takvom stanju svesti spremna si sve da ucinis samo da budes sigurna da je sve dobro. Ako ti neko kaze da je neki dr dobar, daces sve od sebe da dodjes do njega, makar bio i neljubazan.

Licno nisam imala iskustva sa neljubaznim doktorima, ali jesam sa gomilom verovatno nepotrebnih pregleda. Tipa, uradila sam dabl test, sve je bilo u redu, a, kad je dr spomenula i kvadripl, nisam mogla da ga preskocim. Sada, kad razmisljam o tome, sigurna sam da nije trebalo, ali ne garantujem da ga sutra, ako ponovo budem bila trudna, necu ponovo raditi.

Nadam se da nisam bila konfuzna i zelim ti da budes u stanju da jednog dana izbegnes ovakve greske. Ako budes mogla :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Sub Sep 05, 2009 1:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
Postovi: 47
Lokacija: BG
U strucnost dr Zivanica ne mogu da ulazim, ali znam da ga mnogi ginekolozi po Domovima zdravlja reklamiraju kao najveceg strucnjaka za pregled ultrazvukom. Meni,kao trudnici, je bila najvaznija strucnost lekara koji ce me pregledati. Novac, kao ni odnos prema pacijentu u mom slucaju je bio od minorne vaznosti. Medjutim...
Izvestaji koje ovaj doktor napise nakon pregleda su, u najmanju ruku, necitljivi, nepotpuni. To jednom profesionalcu ne bi trebalo da sluzi na cast. To sto daju slike i filmove fetusa je, rekla bih, predvidjeno da ozareni roditelji napustanjem prostorija Analajfa i debelim placanjem imaju osecaj da su i dobili nesto neprocenjivo. Rekla bih - rade to marketinga radi. Drugim recima, nakon duze analize svih aspekta pregleda kod dr Zivanica, shvatila sam da nisam dobila ono sto sam MISLILA da placam. Njegovu strucnost nisam dobila. Cutanje pri pregledu, cutanje posle pregleda, lose koncipiran izvestaj - to je moralo mnogo bolje.
Medjutim, u nasoj zemlji je sve dozvoljeno jer ne postoje kriterijumi. Da postoje, mnoge klinike bi odavno bile zatvorene, a trudnice bi bez mnogo lutanja pronasle pravu kliniku za sebe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 4D u 21. nedelji, gde raditi u Beogradu
PostPoslato: Sub Sep 05, 2009 3:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Postovi: 614
Lokacija: beograd
Hvala vam na odgovoru, razumem vas i potpuno me razbesnjuje cinjenica da se taj prirodni strah za potmstvo iskoriscava..Svaki test, novo nerviranje, stalno nesto iscekujete, kakav ce rezultat biti, pa cekanje po raznim ordinacijama, kao se sve sabere od silnih testova uz pomoc kojih kao hoce da vas sacuvaju briga, vi od stresa nacisto poblesavite...A kao neophodno je, doktor ne progovara ni rec!
Ja nisam pristalica one teze "moja baba se poradjala na njivi, pa sta joj fali", ali stvarno sta su zene radile do pre 20-30 godina, kad se svi ovi testovi nisu rutinski radili, da li je ucestalost raznih anomalija bila tada veca i da li je s vremenom opala, to ne znam ,ali bas nije u redu...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 80 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: