Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Orvagil tablete
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 7:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:54 pm
Postovi: 10
Imam vec godinama problema sa urinarnim infkcijama, dobijam ih non stop. Isla sam kod specijaliste i uradio mi je sve moguce preglede i nije nasao nikakve anomalije niti neki razlog zbog cega se ove moje muke non stop vracaju. E sad sve se vrti u krug. Ja dobijem infekciju i onda me naravno sopaju antibioticima posle kojih dobijem ginekoloske mikoze, belog pranja na tone i sve sto sa tim ide. Donela mi mama iz Beograda Orvagil 250 i rekli joj u apoteci da treba piti po jednu tabletu onoliko dana koliko se piju i antibiotici. Prvo pitanje jel to tacno i da li to stvarno sprecava mikoze, belo pranje itd?
Ja sam pre nekih dva meseca morala da popijem 4 vrste antibiotika za neko kratko vreme, za oko cetri nedelje. Naravno da sam navukla jezivu mikozu, naravno bila sam kod ginekologa i dao mi je lekove i kremu i bilo mi je bolje. To bolje je trajalo oko mesec dana i sada ponovo vec par dana pocinjem da imam doooosta belog pranja pa me interesuje (pitanje broj 2) da li ovaj lek Orvagil moze i naknadno da se koristi i da li pomaze u izlecenju ili nista od toga i ponovo milioniti put moram kod ginekologa? Hvala na vasim odgovorima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Orvagil tablete
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 10:01 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am
Postovi: 139
Ovako, Orvagil je u stvari lek metronidazol, i koristi se uglavnom za lecenje Trichomonas vaginalis i Gardnerella vaginalis infekcije u ginekologiji a inace je lek za amebijazu. Takodje ovaj lek leci i anaerobne bakterijske vaginalne infekcije, tako da vam ove tablete nece pomoci za lecenje gljivicnih infekcija koje imate zbog upotrebe antibiotika. Takodje bih vam savetovala da ako imate mogucnost da dodjete u Beograd da vam se napravi vakcina na Torlaku bas za vas soj bakterija koje vam izazivaju urinarne infekcije i da probate na taj nacin da ih kontrolisete. Verujem da su vam do sada poznati svi ostale metode kojima olaksavate sebi zivot tipa uvin caj, dosta tecnosti.... Takodje mislim da je potrebno spreciti vase gljivicne infekcije u startu, tj na pocetku koriscenja antibiotika a ne cekati da se ona razvije u punom obimu, pa vec ako znate da se to desava trebalo bi paralelno sa antibiotikom uzeti vaginalete protiv gljivica. Takodje postoji mogucnost da uzmete lek koji se zove Flukonazol 150mg
( Diflucan od 150mg) i to popijete u jednoj dozi. Pre toga bi bilo dobro da imete uradjenu biohemijsku analizu krvi sa enzimima jetre i ako nisu poviseni ALT i AST probajte i to ali neka vam to bude poslednja opcija. POzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Orvagil tablete
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 2:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:54 pm
Postovi: 10
Od tri litara vode dnevno preko uvinog caja (a bogami i svih ostalih cajeva) pa sve do ispijanja raznih buckurisa na bazi belog luka i tableta od brusnice... i nista nikad da pripomogne... Reci te mi nesto malo vise detalja za tu vakcinu, ako vam nije tesko.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Orvagil tablete
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 2:44 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am
Postovi: 139
Vakcina se pravi bas od soja bakterije koju vi imate a to se dobije urinokulturom tj izolovanjem soja koji kod vas izaziva upalu. Idite na sajt Torlaka i kontaktirajte njih sa pitanjem kakva je procedura da to uradite ili se raspitajte kod vaseg urologa za tacnu proceduru. To vam je najbolji put.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Orvagil tablete
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 2:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:54 pm
Postovi: 10
Nazvacu ih i raspitati se o detaljima. Hvala vam na pomoci.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: