Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Caj za lecenje upale jajnika
PostPoslato: Sub Feb 25, 2006 12:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 1:29 am
Postovi: 12
Pre 4 meseca otkrivena mi je cista na desnom jajniku velicine 480x420. Koristila sam od tada Diane-35, ukupno 4 kutije. Posto se stanje pogorsalo, (cista je na ultrazvuku od pre 4 dana bila velicine 860x650), predlozena mi je operacija. Medjutim, cula sam od od par drugarica da su uspesno izlecile vodene ciste koriscenjem cajeva. Kazu da je najbolji "Caj protiv upale jajnika i jajovoda", a proizvodi ga Alkaloid iz Skoplja, medjutim, nabavljale su ga u Makedoniji. Ako neko ima informaciju da u nekoj nasoj apoteci moze da se nadje ovaj caj, molim vas da mi sto pre javi! Naravno, ako neko ima pozitivnih iskustava i sa nekim drugim cajem bila bih mu jako zahvalna na odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 25, 2006 9:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2006 5:16 pm
Postovi: 21
Pogledajtte na www. herbateka.com


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: jajnik
PostPoslato: Uto Mar 07, 2006 3:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 12:49 am
Postovi: 22
molim te reci mi sta se desava sa tvojim jajnikom? i aj iamm isti probelm a moj je 40 sa 39mm. A sta kazes ti 480 cega bre? Ja sam isprimala pored svih antibiotika i 14 garamicina i nsita se ne poboljsava. zabrinuta sam i ja.

pzodrav
riA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: opet ja
PostPoslato: Uto Mar 07, 2006 3:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 12:49 am
Postovi: 22
izvini sad sam pazljivije procitaal .to je velicina ciste jel? aja imam male cistice a ovo moje ej velicina jajnika koji je uvecan.
sorry


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 08, 2006 5:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 1:29 am
Postovi: 12
Nasla sam konacno taj caj u Makedoniji, kod nas ga izgleda nema. Pijem ga vec treci dan po litru svaki dan, nadam se da ce mi pomoci. U ponedeljak idem na pregled i da mi zakazu punktiranje ili operaciju (tako je doktorka rekla)... Inace, one dimenzije je napisala druga doktorka, pretpostavljam da je to ustvari 48x42 mm. Ne znam koliko je ozbiljno to sa jajnikom, ali mozda bi ti ovaj caj mozda mogao pomoci...ja jos uvek ne znam da li deluje, videcu na pregledu za par dana. Ako pomogne javicu ti sigurno! Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 09, 2006 10:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 10:27 pm
Postovi: 34
Ja iskreno nisam cula za takve cajeve ali znam da moj lekar kada imam zaostale ciste koje se ne povlace ( uglavnom je to na jajniku koji i ovako ne radi kako treba) obicno mi prepise endometril koji pijem, sve zavisi od situacije sto znaci u mom slucaju 2 tabletice 4 dana sto opet ne bih preporucila da se uzima napamet. Posle toga obavezno dobijem menstruaciju a cista nigde nema. Ja sam ga jos u pocetku pitala sta tu moze da se uradi: njegov je odgovor bio da se operacijom u vecini slucajeva nista ne resava jer ovako stvari stoje:
svaki put posle menstruacije tebi se stvaraju folikuli u jajnicima. Jedan naraste najvise, prsne i izadje jajasce. Medjutim, moze da se desi i da ne prsne, da oko njega ima i vise folikula ( 1-2) i da se sa njima nista ne desava. E sad, ako neki folikul ostane i za vreme ocekivanog sledeceg ciklusa to onda postaje vodena cista.Sto znaci da i pored operacije cista moze ponovo da se stalno javlja. Koliko je meni poznato moralo bi da se odrade mnoge analize pre svega hormonske da bi se video uzrok i sa tim i adekvatno lecenje. Policisticni jajnici nisu toliko strasni ali treba ici na redovne kontrole da se ne bi nesto iskomplikovalo.
Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 85 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: