Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Pon Jun 29, 2009 3:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 3:36 pm
Postovi: 213
pozdrav svima,

vidim da se antibiotici cesto prepisuju za akne, pa me zanima koji od antibiotika su najbolji, tj. koji su najefikasniji...

znam da je rec o tetraciklinima, ali o kojim je tacno rec?

meni je, svojevremeno, dr karadaglic prepisao dovicin kapsule, a isto tako znam da se ponekad daje i amracin... cuo sam i za eritromicin, itd...

ali koji od ovih antibiotika najvise pomaze kod akni?


ne planiram da izigravam dermatologa, nego je nesto drugo u pitanju...

pozz :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Čet Jul 09, 2009 2:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 2:13 am
Postovi: 1
[Moja borba sa aknama,trajala je trideset godina!

Koristila sam svakakve kozmeticke preparate,kao i antibiotike,te konraceociske pilule "Diana"....i sve to bez ikakvog rezultata.


Tek sada u mom zrelom dobu uspjela sam da se rijesim tog problema,pijuci par puta dnevno,te jednom dnevno brisuci lice,Srebrnom vodom.


Upale su nestale,oziljci se smanjuju,te koza podmladzuje.

Dovoljan je procenat od 20mg,na litar destilovane vode.

Ne nasjedajte farmaceutskoj industriji,jer je to najveci biznis na svijetu i cisat prevara!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 15, 2009 3:51 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Upravo ta 3 koja si nabrojao se i daju najcesce,naravno najbolje je antibiotik odrediti po brisu i antibiogramu.Jedino sto je efekat antibiotika kratkotrajan i traje oko 2 meseca po prestanku terapije,tako da i nisu bas lek izbora u terapije akni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: MOJE ZNANJE O ANTIBIOTICIMA
PostPoslato: Sre Jul 15, 2009 9:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 8:32 pm
Postovi: 2
Antibiotici su anti bakterijski ljekovi kojima se ubijaju bakterije i neki drugi nametnici....u lječenju akni antibiotici su vrlo uspješni kod sljedečih nametnika: Staphilococus epiderminis, prirodni stanovnik kože koji kad dospije u dublje slojeve epiderme izaziva upale i manje prištiće.....tu su djelotvorni NOVOCEF AUGMENTIN KLAVOCIN CEFALEKSIN itd
Streptococcus - bakterija koja se lako uništava pencilinskim ljekovima...
Antibiotik slabo djelovanje ima na bakterije roda STAPHILOCOCUS AUREUS koji izazivaju veće prišteve i upalne procese....Staphilococus aureus uništava se djelotvorno losionom sa NITROFORANTOINOM što je antiseptik na kojega bakterije postaju teško otporne pa se koristi i uspješan je u lječenju svih oblika kani.
Ostali losioni djelotvorni su ovisno o kojoj bakteriji govorimo......zato je antibiogram važan.......od ostalih antibiotika koji dolaze u obliku losiona istaknuti treba ERUITROMICIN KLINDAMICIN CLORAPHENICOL....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Ned Jun 19, 2011 12:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am
Postovi: 39
Znam da je tema stara, ali mislim da nema potrebe da otvaram novu zbog jednog pitanja. Zanima me da li Dovicin može da ima neželjena dejstva na kosti i zube muške osobe stare 18 godina?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Ned Jun 19, 2011 3:28 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 5:34 pm
Postovi: 58
tilulilu je napisao:
Znam da je tema stara, ali mislim da nema potrebe da otvaram novu zbog jednog pitanja. Zanima me da li Dovicin može da ima neželjena dejstva na kosti i zube muške osobe stare 18 godina?

Kao i svi tetraciklini ako se koriste izuzetno visoke doze duže vreme.Ako je pod nadzorom lekara, onda ste bez brige.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Ned Jun 19, 2011 6:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am
Postovi: 39
Da, pod nadzorom je lekara naravno, ali mi ono "trajno se deponuje u koštanom tkivu i zubima u fazi rasta" iz uputstva deluje odbojno.. :)
Hvala u svakom slučaju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Ned Jan 17, 2016 6:43 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 10:32 pm
Postovi: 59
Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke. :evil: Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Sre Feb 17, 2016 1:38 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 15, 2016 4:16 pm
Postovi: 14
..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akne i Antibiotici?
PostPoslato: Pon Mar 28, 2016 5:29 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 8:03 pm
Postovi: 69
Ljudi,
Ja sam imala problem sa aknama 4 godine. Pojavile su se kada sam imala 22, nakon velikog stresa. Svasta sam probala , nema sta nisam stavljala na lice. Onda sam videla drugaricu koja je imala ne akne, nego sundjer od lica, kako joj je sada lice kao kod bebe. Pitala sam je sta je koristila i ona mi je rekla da je bila kod jednog dermatologa u Novom Sadu i da joj je pomogla. Naime posto nisam mogla da odem tek tako do Novog Sada , ja sam se toj doktorki javila mailom. Pomogla mi je i moje lice je sada mirno , nema vise onih ogromnih crvenih bubuljica koje svrbe i iritiraju, nema vise mojih muka :)
Ime doktorke je Milica Subotic. Nadjite na internetu.
lek koji mi je prepisala je bio Zorac gel. Ali na nasim prostorima ga na zalost nema , ali kako sam cula sada ima neka zamena. Nju mozete samo na recept dobiti. Tako da podjite kod te doktorke i sigurno ce vam pomoci. Uz ovaj gel u pocetku sam koristila i Aknefug gel za pranje lica. Ali posto je moza koza jako osetljiva on mi je smetao.
Savet ove preparate molim vas da ne koristite na svoju ruku. Ja sam oba koristila i normalno je crvenilo i peckanje, ljustenje koze i svrab, ali samo prve 2 sedmice. Kod mene se zbog drugog sredstva to produzilo, te mi je doktorka rekla da prekinem sa Aknefug, a nastavim samo sa gelom.
Takodje mi je prepisala i kremu za dnevnu upotrebu koja mi je jako smirivala kozu lica i pomogla. Od eucerina je ali nisam sigurna tacno kako se zove.
Nadam se da sam vam pomogla i da cete posetiti ovu doktorku. Imate na internetu sve podatke o njoj kao i komentare svih zadovoljnih ljudi :)
Puno pozdrava


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 26 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: