Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: crvenilo u očima
PostPoslato: Sub Dec 20, 2008 3:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 2:10 am
Postovi: 5
Pozdrav svima!
Imam 25 god, ovaj problem imam poslednje 3 god. Konstantno mi se javlja crvenilo u oku, tj naizmenicno u oba oka. Nekada obuhvati veci deo oko zenice i bude cak bolno,a nekada samo unurtasnji deo. Povuce se za tri do cetiri dana a nekeda traje i po sedam dana. Koristila sam razne kapi:prokulin,kapi sa antobiotikom, bornu kiselinu, vestacke suze... Bilo je reakcije u pocetku ali kasnije ne.
Cula sam misljenje petorice ocnih lekara. Uglavnom su sumnjali na infekcije i alergije ali niko nije uspeo da ukloni problem. Moram da napomenem da sam vise puta proveravala krvnu sliku-bila je u redu, snimila sinuse-takodje u redu, snimala zube-takodje u redu. Inace ocni pritisak,vid, ocno dno, i sve sto ide uz pregled je u redu. Takodje nemam tegobe,nisam izlozena stresu i naporu. Osecam se dobro. Nikako ne mogu da povezem crvenilo sa nekom promenom u oklolini ili organizmu.
Pusac sam,ali umereni, pa jedino ako je moguce od duvana,mada i to nisam primetila da utice,ali ne iskljucujem mogucnost.
Molim Vas da mi pomognete i uputite,bila bih Vam jako zahvalna. Ovo vec dugo traje i brine me a ne znam sta bi mogao biti uzrok i sta da preduzmem.
Unapred zahvalna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Dec 27, 2008 1:42 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Veoma cesto ,razlog crvenih ociju bude nepotpuno zatvaranje ocnih kapaka u toku sna.U tom slucaju,donji deo beonjace ostane izlozen susenju i reakcija je-crveno oko,cesto i bolno.Tretman takvih slucajeva je pokusaj da se napravi ,,vlazna komora,, za oko,stavljanjem gaze navlazene fizioloskim,sterilnim rastvorom,ili jednostavno lepljenje oftagal flastera(koristi se u lecenju razrokosti i ima ga u svim apotekama),koji takodje treba malo navlaziti .
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 03, 2009 11:26 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 11:00 pm
Postovi: 53
Nadam sa da cu ti pomoci jer mi se cini da imamo isti problem s tim sto ja imam i dijagnozu. SKLERITIS. Najcesce se javlja kao posledica reume. Moze da se zaleci - koristila sam Deksametazon-neomicin i Brufen od 400mg 3 puta dnevno i crvenilo se povuce- na oko 3 nedelje. Ako su ti ostali nalazi uredni , uradi i reumatski faktor i ASTO -cisto da proveris da nije reuma. Meni su izgleda problem sinusi a CRVENE OCI imam oko 3 god. ali su mi ih lecili kao alergiju-bezuspesno. Javi kad saznas o cemu se radi-posebno ako otkrijes lek POZDRAV!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 11, 2009 2:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:37 am
Postovi: 3
Ja imam slican problem crvenila ociju tj beonjace i ocnog dzepa.Lecim oci vec 4 meseca (dva razlicita oftamologa) prvo sa kortikosteroidima,zatim sa vividrinom,onda mi je pronadjena bakterija koju sam lecila marocenom i sad vec druge razlicite vestacke suze koristim (sensivite,systane sol) i crvenilo ne prolazi.imala sam svrab ociju,pa onda svrab u uglovima i na kraju svrab trepavica i to je sad prestalo ali oci su i dalje crvene i imam stalno osecaj pecenja kao posle plakanja.Inace nosila sam meka sociva mozda cak i previse a sada ne mogu da ih nosim jer mi oci posle vadjenja sociva budu jos vise crvene.Inace par sekundi posle stavljanja systane sol kapi oci mi se smire ali posle 10-tak minuta sve se vrati na staro.A ujutro su mi oci najcrvenije .Ako neko ima odgovor molim vas pomozite jer ne znam vise sta da radim.
Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 21, 2009 2:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 2:10 am
Postovi: 5
Hvala Vam puno na odgovoru i komentarima. Pocela sam da koristim vestacke suze "hemodrops" i od kako ih koristim-oko 15 dana, nije bilo crvenila. Mozda je samo privremeno, ali je bolje, oko nije suvo i ako je to u pitanju, verovatno mi ove kapi pomazu.
Videcemo kako ce biti dalje...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 01, 2009 11:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 5:55 pm
Postovi: 6
Lokacija: BG
Pozdrav, zanima me sta je ovo:

Na desnom oku mi se pojavila crvena mrlja na beonjaci kao ka pukne kapilar, samo sto se ovo pomera izgleda mi kao da imam krv u beonjaci. Dakle pomera se kako pritisnem oko, bilo je razvuceno, a sada se napravila loptica...

_________________
You know something Rudy? You're like school in summertime!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: crvenilo u očima
PostPoslato: Pet Jan 18, 2013 11:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 2:10 am
Postovi: 5
DraganicaN, prošlo je dosta vremena od poslednje poruke, ali ako vidis ovo, znacilo bi mi puno da mi napises kako ti je sada oko. I moja dijagnoza je skleritis, istu terapiju su mi uveli, ali mi je i posle svega toga i dalje crveno i to sve cčešće i jače... Ako vidis ovu poruku, piši kako ti je i da li si možda rešila problem. Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: crvenilo u očima
PostPoslato: Sub Jan 19, 2013 2:33 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
За употребу у току спавања одличан је Vidisic - гел за влажење очију.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: