Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: tablete u trudnoci
PostPoslato: Sub Jan 17, 2009 3:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 3:17 pm
Postovi: 2
Imam nekoliko pitanja koje me muce.. Prvo, ne znam koja sam krvna grupa..moj tata je 0- a mama B+.. dalje, ostala sam trudna odmah na medenom mjesecu a moj suprug takodje ne zna koja je krvna grupa.. Ono sto me najvise brine je sto nisam znala da sam trudna a popila sam 5 bensedina po 2mg u roku od 15 dana i za Novu godinu sam popila paracetamol i analgin jer sam se razbolila.. kad sam nakon 5 dana posumnjala da sam trudna (trebala sam da dobijem oko 2. u mjesecu) uzela sam test i uradila ga... bio je pozitivan. Od tad nisam nista popila, ne pijem cak ni kafu. Ovo mi je prva trudnoca. Moja svekrva je teska osoba.. tjera me da abortiram jer misli da cu da rodim monstruma, najkrace receno. Ja sam se toliko obradovala ovom djetetu da mi tesko pada pomisao na takvo nesto ali me svi tjeraju da to uradim, jer moram. Jos veci problem je sto sam u drugoj drzavi a ovdje se bensedin tretira kao LSD pa mi svi tvrde da moram da abortiram.. Sta vi mislite? Hocu li moci imati opet djecu ako abortiram? Hoce li uticati te tablete na bebu iako sam ih pila na samom pocetku trudnoce (nisam znala da sam trudna)? Hvala.......


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: tablete u trudnoci
PostPoslato: Sub Jan 17, 2009 4:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 9:21 pm
Postovi: 24
moj savjet je nemoj da slušaš niti svekrvu niti bilo koga drugog ako ti je stvarno stalo toliko do tog djeteta. tablete nekada znaju da uticu na tok trudnoce a i nemoraju sve je individualno. ako znas otprilike koliko nedjelja si trudna moj savjet ti je da odes ginekologu izmedju 10 i 12 nedjelje. to je idealan termin da se vidi da li je sve ok kod zametka. ginekolog ako posumnja na bilo koju nepravilnost i sam ce ti predloziti abortus. SAVJET: Ako ginekologu bilo sta bude cudno reci mu sta si konzumirala i on ce znati kako dalje voditi trudnocu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 17, 2009 8:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 4:05 pm
Postovi: 247
Nemoj nikako da abortiraš.Jedna moja drugarica je po preporuci lekara par puta popila bensedin u trudnoći.Ništa ti se neće desiti.Idi kod ginekologa,on će ti sve reći,a ne da slušaš neka nestručna lica.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 1:14 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Postovi: 237
Ajoj, kakav crnjak.
Prvo se lepo nasmeši svim ukućanima i reci im da je diiiiiivno što si uspela tako brzo d azatrudniš i da si presretna. Potom sve savetodavce s po' grama mozga pošalji odakle su i došli i ubuduće NE SLUŠAJ nikoga sem lekara kom ćeš verovati.
Nije preporučljivo piti lekove na svoju ruku, ali to važi za svako doba, a ne samo za trudnoću. Većina trudnica i ne zna u prvih mesec-mesec i po da su trudne, nit' si prva, nit' jedina.
Paracetamole možeš da piješ kad god ti zatreba, bensedin više nemoj, ali ni on nije toliko štetan...
Možda si trebala svima da ispričaš da si uzela lsd, pa kad se dobro zdrmaju i iskolutaju očima i spakuju ti kofere za kliniku tad da si im rekla: "ma šalim se, samo bens"
Mani ih, uživaj, nisi napravila nikakvu štetu, što ćeš u toku trudnoće još hiljadu puta i proveriti i imati šta da natrljaš na nos svekrvi koja pruža tako vajnu podršku. :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 1:18 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
sve lekove koje si popila smeju da piju trudnice.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 1:34 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Postovi: 237
Zaboravih - krvnu grupu ćeš svakako određivati, reci doci da je ne znaš. Nije nikakva frka, koja god da si, može se samo potrefiti da ti posle bude potrebna jedna boca (ako ti je rh-) i teraš dalje. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 1:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 3:17 pm
Postovi: 2
znaci po vasem misljenju nisam napravila nikakav strasan belaj? Da sam znala da sam trudna ne bih sigurno nista pila, evo vec nekoliko dana mi je ujutro strasno muka, mogu samo voce da doruckujem a osjecam i da me pomalo bolucka stomak kao kad dobijem menstruaciju.. i da me pomalo nekad zaboli desni jajnik.. ja imam zakazano kod babice (ovdje se ide kod babice na odrzavanje trudnoce, kontrole i preglede a ne kod ginekologa) ali tek za 2 sedmice.. pa se plasim jer su mi svasta napricali a valja cekati do tog termina da vidim je li sve ok.. Nisam ni rekla da sam nesto pila, nego mi je svekrva preturala po stvarima i nasla... hvala za utjesne rijeci jer stvarno zelim ovu svoju bebu i jedina podrska mi je moja mama ali ona je daleko.. mada i moj suprug je bio protiv abortusa ali su se postarali da i njega zastrase i napune mu glavu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 2:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 3:52 pm
Postovi: 98
Pa najbolje bi bilo da 'dragu mamu' posaljete daleko od vas, ili mozda vi odete daleko od nje.
Prvo trebala bi da se raduje detetu, sto po prici bas i ne pokazuje, mozd ase plasi da ce jos vise sina izgubiti, drugo, zasto si dozvolila da ti pretura po stvarima?

Da bi trudnoca bila dobra, da bi beba bila zdrava i vesela kad se rodi, takva mora biti i mama, vesela i smirena, puna optimizma. Stresovi nisu dobri, a prisustvo takve osobe u kuci sa takvim ponasanjem ne obecava. Kad je tako na pocetku, sta ce biti kasnije?

To biste i ti i tvoj muz trebali znati i stati na put tome, na vreme.

Puno pozdrava!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: trudnoca i antibiotici
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 3:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 3:17 pm
Postovi: 3
Lokacija: Beograd
Dragi forumasi, konacno da i ja postanem clan,, htela sam da se registrujem, od prvog dana kada sam saznala da sam trudna,, pa evo tek sad ( u 19 nedelji trudnoce) a forum mi je dosta pomogao od samog pocetka,,, teme testovi za rano otkrivanje trudnoce i ostalo..

Zapravo imam problem da su mi prosle nedelje otkrili kako imam u vaginalnom brisu enteroccocus i doktor mi je prepisao antibiotik Panklav od 1000 mg i vaginalete Canesten 3 ( prvi put cu koristiti sa aplikatorom). Ja zaista imam poverenja u mog doktora, vodi mi trudnocu od pocetka,, ali pokusavala sam da pronadjem na forumu da li ima jos neke trudnice sa ovakvim iskustvom,,, i posto nisam uspela,,, ja sam pocela o tome,, Pa pomozite,,, dajte neki savet .

I posto cu uskoro prestati i da radim,, a u svom okruzenju nemam trudnica,, dosta cu vremena provoditi na netu,,, i nadam se saznati korisnih saveta..
:(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 18, 2009 4:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 9:21 pm
Postovi: 24
Draga Ellie 85 savjet je uzmi tablet folacin plus one su jako bitne u prva tri mjeseca embriogeneze za razvoj ploda


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 72 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: