Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Potrebna informacija ! ! !
PostPoslato: Sre Jan 04, 2006 12:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 12:13 am
Postovi: 6
Zapravo imam veliki problem i ne znam kako da ga resim, imam kriv penis na dole, pod 40 stepeni a to je mnogo, nisam ni razmisljao o tome ali poceli su problemu u samom sexu i vise nemogu da odradim to kako treba pa sam se pitao da li postoji mogucnost da se operisem i da ispravim penis da bude prav posto se svakim danom sve vise i vise krivi. To je moj problem i nadam se da cete mi pomoci. Hvala vam unapred.

Znaci treba mi informacija gde i kako da dodjem do bilo kakvog kontakta sa nekom privatnom uroloskom ordinacijom koja se bavi tim stvarima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ivan666
PostPoslato: Sre Jan 04, 2006 10:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 12:13 am
Postovi: 6
Zar nema niko ko poseduje takve informacije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 05, 2006 4:47 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Rainbow6 ima problem sličan tvom, ali koliko vidim iz tvoje poruke tebi se krivina povećava. Da bih ti poslao potpuniji odgovor napiši sledeće:
1. Koliko imaš godina?
2. Da li ti je penis kriv od uvek, ili možeš da daš okviran period kada je to počelo i koliko traje?
3. Da li je postizanje erekcije praćeno bolom?
4. Da li na mestu na kom je zakrivljenost najveća možeš, kada je penis u opuštenom stanju, da napipaš neko zadebljanje?

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ivan666
PostPoslato: Čet Jan 05, 2006 1:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 12:13 am
Postovi: 6
Pa ovako imam 26 godina a penis mi je kriv pa recimo od kada sam poceo da masturbiram sa nekih 10 godina, znaci malte od samog pocetka, Postizanje erekcije NIJE praceno bolom, znaci to je ok niti ima bilo kakvog zadebljanja. Znaci nemam navedene probleme, vec pri samom odnosu desi se da naglo padne i da nemogu lepo da prodrem u nju. A velicina iskrivljenosti je velika, u odnosu na ------- kriv na dva mesta na samom pocetku tj. korenu i na sredini gde se povija naglo na dole pod 40%, znaci bas bas. to je to
Razmisljam se za neku operaciju ali ne znam gde i ko to radi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 06, 2006 2:14 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Na osnovu toga što kažeš da ti se penis sve više krivi palo mi je na pamet da imaš Pejronijevu bolest, međutim to je nešto rano počelo. Pejronijeva bolest se retko javlja kod ljudi tvojih godina. Doduše, moguće je da si imao prirodno kriv penis, koji je sad počeo pojačano da se krivi zbog ove bolesti. Manifestuje se krivinom na penisu u erekciji, a nekad i u opuštenom stanju. Može, a ne mora da bude praćena i nečim od sledećeg - bol pri postizanju erekcije (to dakle nemaš), pločica (stručno plak) koja se palpira na mestu najveće krivine (kod tebe bi to bilo na donjoj strani, u temenu krivine, ali nema ni toga) i erektilna disfunkcija (nisi u stanju da održiš erekciju). Zašto se ova bolest javlja nije poznato.
Redosled postupaka bi trebao da bude sledeći:
1.Nađi nekog urologa, ja bih ti preporuči da ukoliko imaš zdravstveno osiguranje ideš redovnim putem (lekar opšte prakse --> uput za urologa --> neka državna klinika). Tu možeš da dobiješ najbolje informcije gde šta može da se uradi.
2.Dobra dijagnostička metoda za utvrđivanje krivca za krivinu je ultrazvuk penisa, tu se vidi da li postoji neka struktura koja vuče na svoju stranu ili od sebe. Kod Pejronijeve bolesti vidi se zadebljanje fascije penisa koje možeš, a i ne moraš da napipaš.
3. Lečenje je uglavnom hirirško, ali je u slučaju Pejronijeve bolesti moguće i prethodno lečenje raznim lekovima. Ono sa čime bi mogao da počneš je vitamin E, ali rezultati nisu impresivni. Drugi lekovi su potencijalno toksični, a od urologa dobićeš preporuku šta je ovde aktuelno.

Izbor hirurške intervencije zavisi od toga kolika je krivina, kako je usmerena, da li ima nekih drugih, dodatnih promena koje komplikuju kliničku sliku (erektilna disfunkcija npr.). Postoji mnogo različitih operacija. Dele se u tri velike grupe:
1. Plikacije - nabiranje fascije na mestu konkaviteta krivine, u tvom slučaju pošto ti penis ide na dole, operacija bi se radila na gornjoj strani. Hirurg bi "zategao" fasciju tako da ti ispravi penis. Ove operacije su jednostavne i vrlo uspešne, ali im je mana to što dovode do skraćenja penisa u proseku za 1 cm.
2. Plastično rekonstruktivne operacije, rezervisane su za one koji neće da imaju ni 1 mm kraći penis od onog pre operacije. Isecaju se delovi fascije na krivini i menjaju se sintetičkim ili prirodnim materijalima (vena sa noge - safena). I ove operacije imaju popriličan uspeh, a dešava se da posle operacije penis bude i malo duži.
3. Ugradnja proteze za penis - vrlo retko u najkomplikovanijim slučajevima, pa zato neću detaljnije o tome.
Pravilo je da se hirurškoj intervenciji pristupi onda kada se iscrpe sve druge opcije i KADA KRIVINA DOBIJE DEFINITIVAN OBLIK, onda kad prestane da se krivi i dalje.

Pošto sam ja studirao u Beogradu, sigurno znam da se na Institutu za urologiju Kliničkog centra Srbije takve operacije rade. Mnogi od onih koji tu rade nalaze se i po raznim privatnim klinikama. Ovo je kompleksan problem i trebalo bi brzo da se konsultuješ sa nekim urologom, i to bi bilo pametnije sa više njih kako bi mogao da izabereš šta je najbolje, jer imaš više opcija na raspolaganju.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ivan666
PostPoslato: Uto Jan 10, 2006 12:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 12:13 am
Postovi: 6
P dobro, ali ja nemam izbora i moram da se operisem tako da cu morati da platim cenu koja je potrebna za to.

Ali nemam nikako poverenja u drzavne institucije
tako da ako imate informaciju o privatnim ordinacijama koje se bave ovim problemom kazi te mi da bih stupio u kontakt sa njima.

Hvala vam unapred na pomoci, sada mi je mnogo jasnije sta se desava i koje su mogucnosti da se to resi.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 36 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: