Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: crvenilo i sip po obrazima bebe
PostPoslato: Uto Apr 11, 2006 2:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 2:25 pm
Postovi: 17
eh imam jedno pitanje i mozda netko moze da mi i pomogne...imam sina godinu dana...i sve cesce na obrazima mu se pojave dva crvena kruga i samo na tom mjestu mu bude crveno i kao sitne male bubuljice, vremenom prodje ali mu na tom mjestu ostaje suha koza...ne znam da li je to normalno kod bebe mada mazem mu lice kremom (bekutan), i ne znam dali ce to tako ostati ili ce vremenom proci....
ako ima netko neki savjet unaprijed hvala
pomalo zabrinuta mama...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 11, 2006 10:27 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 10:13 pm
Postovi: 169
Lokacija: Beograd
Vi verovatno imate ekcem, kao i mi. :lol: Nemoj da mazes nista na biljnoj bazi to ekcem ne podnosi, i nicim sto je na bazi kortikosteroida, jer ce se vracati u jos gorem obliku.
Mi smo isli u ordinaciju Ovija (dr. Filip Šer, dermatolog), Dobračina 33. Prepisao nam kremicu, smuckali u apoteci i mogu ti reci da je straaaava. Proveri sincicu i ostale delove tela. Nama se nakon obraza pojavilo na nogicama sto sam upocetku jeeeedva uocila, ali je kasnije postajalo gadnije.
Srecno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: jos par pitanja
PostPoslato: Sre Apr 12, 2006 5:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 2:25 pm
Postovi: 17
ja ne znam niti sta je to ekcem? dali to vremenom prolazi ???
i dali se to moze izlijeciti???
hvala na prvom odgovoru...samo ja zivim u americi, pa vjerovatno postoji neka krema pa cu morati dijete voditi kod pedijatra ili?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 13, 2006 1:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm
Postovi: 210
Da li ste sigurni da je ekcem?Da li je to pedijatar potvrdio??Ja imam sina od deset i po meseci,i povremeno mu se javi to crenilo obraza sa sitnim,sitnim osipom i pedijatar mi je rekao da hoce i od zubica...(jos nema nijedan zubic,a bas ga muce...) Ne znam,ne kazem da sam u pravu ali trebalo bi prvo potvrditi dijagnozu pa tek onda krenuti sa terapijom...Pozdrav

_________________
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: atopijski dermatitis
PostPoslato: Sub Apr 15, 2006 11:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 15, 2006 11:00 pm
Postovi: 2
Ma sto posto je ekcem, moj mali je to imao od rodjenja pa do godine i po. To se naziva atopijski dermatitis sta je otprilike uvertira za alergiju koja ce se javiti u kasnijoj dobi. I ja imam alergiju i moja starija kcer, pa pretpostavljam da je to tacno. U pocetku smo mu mazali kortikosteroidnom kremom i to je bilo ajmemajko, a kasnije je doktor prepisao tu neku kremu muckalicu iz apoteke koja se pokazala fenomenalnom. Samo se ne smije koristiti vise od 7 dana uzastopno. Ja zivim u Splitu, a ovaj je roditelj to kupio u Beogradu pa pretpostavljam da toga ima svugdje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 17, 2006 11:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 05, 2006 1:10 am
Postovi: 24
Lokacija: centar grada beograda
moj sin ima tri godine i ima ekcem u najgoroj mogucoj formi i to od cetvrtog meseca i po obrazima i po nogama a najvise po rukama. Nema gde nismo bili i sta nismo probali ali kazu da ce proci do pete godine. Nemoj da koristis hormonske preparate jer samo prave jos gore. :P :P :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 21, 2006 10:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 2:25 pm
Postovi: 17
hvala na odgovorima .....ovako sto se tice mog sina on dobije na obrascicima crvenilo koje se pojavi jedno vrijeme pa se poslije povuce, pa ga nema danima pa opet se pojavi i tako....nisam jos bila kod pedijatra da ga pitam ali idem sljedece sedmice....s tim sto su mi rekli da je to mozda od deterdzenta ili od krema koje mu stavljam na lice...(kremu sam mu stavljala bekutan) sada mu stavljam losion jedan i nije se crvenilo jos pojavilo, sada je sasvim normalna koza osim sto mu je na tom dijelu malo suha. tako da cu vijdjeti sa pedijatrom...ali iskreno bas sam se zabrinula jer sam se malo raspitivala o ekcemu i saznala da je to kozna bolest ali da je ona neizlijeciva, ne znam stvarno sam se uplasila ali opet cu sacekati do sljedece sedmice do dokora da vidim sta ce pedijatar reci...u svakom slucaju hvala jos jednom i obavijesticu vas sta je bilo kad zavrsim appoitmant.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 27, 2006 5:18 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 2:25 pm
Postovi: 17
bila sam kod doktora....uhhh..doktorica kaze da je to blagi tip ekcema. dala mi je nekakvu kremu i rekla mi je da mu mazem od tri do sedam samo i da onda prestanem. ona kaze da je to jako blagi tip ekcema i da ce se to povuci ali da ce se kasnije vracati. e sada ne znam. ne znam dali se moze to do kraja povuci i koliko treba da se povuce. a prijateljica je pokusavala sa svojom kcerkom i znam da je tata pa sigurno hiljadu krema promijenila ali nije mogla nikako da nadje odgovarajucu i ona kaze da je pustila i da se to samo vremenom povuklo, cak mi je rekla da ekcemu puno pomaze (koliko je ona primijetila) more i slana voda. posto mi zivimo na floridi eto i to cu probati. ali bas sam se zabrinula...Uhhh...
hajd ako saznate nesto javite
pa se cujemo
hvala puno na svemu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: VAŽNO ZA RODITELJE ČIJA DJECA IMAJU ATOPIJSKI DERMATITIS!
PostPoslato: Pet Avg 04, 2006 7:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 15, 2006 11:00 pm
Postovi: 2
Sam dermatitis će proći s vremenom. Zlo je u tome što su ta djeca jako podložna razvoju virusnih bradavica-moluska (MOLUSCAE). One nisu rožnate nego sjajne, kuglaste i boje kože. Čim primjetite dvije-tri brzo u dermatologa gdje se mogu ukloniti tekućim dušikom. Zahvat je skoro bezbolan i nije skup (ovdje u Splitu oko 20 eura kod privatnika za cijelo lice). Moj sin ne može da ih se riješi. Bili smo dva puta na terapiji, te odu ali na svaku dođu tri nove. Očajni smo. Zakasnili smo jer nam je njegov pedijatar rekao da to ne diramo, da će se same povući. Evo ima ih već godinu, puno mu ih je lice. Čitam na net-u da ako dođu na kapak, mogu izazvati kronični konjuktivitis.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 12, 2008 1:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Dec 12, 2008 1:30 am
Postovi: 1
zdravo svima...ja sam se tek sada prikljucio ovom forumu..moram da krenem sa pitanjem...sta da radim sa atopijskim dermatitisom..poludecu..vucem ga vec godinam..upoznacemo se vremenom :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 12, 2008 11:19 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
A imash ga ti, odrasla osoba ili tvoje dete?

Ovo je podforum Pedijatrija, na podforumu Dermatologija imash temu o dermatitisu i vishe ljudi koji od toga pate pa ti savetujem da se tamo prebacish.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: