Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: varikokela?
PostPoslato: Sre Dec 07, 2005 1:08 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 1:03 am
Postovi: 3
postovanje.
zanima me nesto vise o varikoceli/varikokeli/prosirene vene..
moze li to biti uzrok neplodnosti? (dalli se plodnost moze vratiti nakon operacije?)
kako se operira?
jeli to velik problem?
itd..
hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 09, 2005 3:05 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Varikolkele negativno utiču na plodnost a mogu da dovedu i do atrofije testisa ili bolova i osećaja nelagodnosti u tstisima i preponi. To je proširenje venskog spleta koji odvodi krv iz testisa. Kako tačno deluje nije poznato (vrši pritisak na testis ili ometa termoregulaciju).
Najčešče se operiše tako što se pravi rez u preponi, identifikuju se proširene vene i podvežu se.
Obično se popravlja spermogram posle intervencije. Mogući su i recidivi.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 12, 2005 12:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 1:38 am
Postovi: 24
i meni je hirurg rekao da imam "bezazlenu" varikokelu i rekao da se obratim urologu. isao sam kod dva urlologa (svi za njih kazu da su najbolji urolozi u okruzenju) i obojica su rekli da to nije nista. na pitanje zasto osjecam tezinu u desnom testisu rekli su da to nije nista i da malo trpim.

inace spermiogram mi je odlican sto se tice broja spermatozoida i kolicne ali je pokretljivost 0,15 a treba iti barem 0,35 ili tako nesto. takodje u ejakulatu mi je pronadjeno dosta leukocita pa me interesuje da li varikokela moze da bude uzrok za leukocite?

oba urologa su mi rekli da je to zbog skore operacije preponske kile. inace kilu sam operisao u junu ove godine i idalje imama tegobe kao i prije operacije sto znaci po meni da sam dzaba operisan i da niko nema pojma sta mi je. svi nalazi uredni i radio sam preglede na sve polne bolesti i hepatitise jer su mi oba bilirubina blago povisena. da sve to je praceno bolom ispod rebara sa desne strane. (kao u predjelu jetre)
takodje radio sam ultrazvuk testisa i kompletan ultrazyvucni pregled i nista nije nadjeno.

inace pitanje ponavljam jer vidim da su se malo obrazovaniji ljudi vratili na ovaj podforum.

pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Dec 14, 2005 5:05 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
1.Leukociti u testisima
Smanjena pokretljivost spermatozoida, leukociti i tegobe u predelu testisa zahtevaju u najmanju ruku spermokulturu. Posle toga može da se razmišlja o mogućim uzrocima.
2. Nelagodnost u testisima posle operacije preponske kile
Ovo ponekad može da se desi jer operativni zahvat uklučuje i manipulaciju struktarama u preponskom kanalu, a jedna od njih je i semena vrpca koja vodi spermatozoide od testisa do semenih kesica i prostate. Iz tog razloga, zbog iritacije zida semene vrpce posle operacije moguće je povećanje leukocita u spermi, ali koliko sam razumeo tvoja operacija je bila u junu, a sada je decembar, to je do sada odavno trebalo da prođe(ukoliko je uzrok bila operacija).
Varikokela, ukoliko je nisi imao pre operacije, takođe je mogla da se pojavi zbog procesa stvaranja ožiljka koji pristiska vene koje se takođe nalaze u preponskom kanalu. One bi mogle da budu takođe uzrok nelagodnosti u testisima.
Ukoliko je sa testisima sve u redu, tvoje tegobe će verovatno proći kada se organizam privikne na stanje posle operacije, ovo može da traje i 6 meseci, a i duže.
3. Jetra
Ukoliko su svi ostali testovi jetre (AST, ALT, gama GT, alkalna fosfataza, anti-HCV, HBsAg) i ultrazvuk jetre, žučne kesice i žučnih puteva uredni, za blago povećanje bilirubina mogu biti odgovorni urođeni poremećaji transporta i metabolizma žučnih kiselina (Žilberov ili Rotorov sindrom, žutica se na primer povećava posle gladovanja ili većih količina pića a i jedan i drugi su bezazleni), takođe je moguće uzimanja alkohola u većoj količini ili puno masne hrane.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 23, 2005 4:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 1:38 am
Postovi: 24
prvo
hvala na odgovoru :)

sto se tice spermokulture radio sam je jos davno u martu i taad su prnadjene neke streptokoke koje sam lijecio antibioticima i na ponovljenom nalazu nekih mjesec dva kasnije je nalaz bio uredan. urin je takodje bio uredan kao i urinokultura.

sve ovo je radjeno po nalogu urologa kojem sam se javio 3 dana nakon sto sam osjetio nesto nalik varikokeli na testisu i bol u preponi. dakle operacija je tek u junu bila i evo sad je decembar. u medjuvremenu sam radio kako sam i naveo sve pretrage i samo je na brisu uretre (u kako boli) nadjena enterokokus bakterija, koju sam kobajagi lijecio antibiotikom, ali mi urolog nije propisao ponovni bris jer je rekao da je to bakterija koju svi imamo manje vise i da ponvim spermigram za koji mjesec da vidimo da li je nestalo leukocita.
ja sam samoincijativno otisao u biljnu apoteku i kupio neki caj za prostatu i moram priznati da mi dosta pomaze. takodje poceo sam da jedem sjemenke bundeve i da pijem po 1 kasiku ulja bundeve dnevno. prestao sam piti vodu iz cesme i poceo da pijem prolom vodu.
sada su tegobe daleko rijedje i po mom misljenju za mjesec dva bi mogle potpuno nestati.

ako nekoga interesuje neka pita ovde pa cu navesti tacno ime caja, da ne bude da reklamiram nekoga ovde.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: isto
PostPoslato: Čet Jan 05, 2006 9:33 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
mozda cu ponoviti neke stvari-jer sam vec pisao vise puta o mom problemu koji je jako slican-imao sam streptokoke pre operacije bruha i pio antibiotike i proslo me skoro al ne sasvim-dupli mlaz mokrace nikako da se izgubi.Onda je bila operacija(laparaskopska)preponske kile i posle sam se dobro osecao al trosio sam kapsule brusnice i pocelo da nestaje i dupli mlaz.Posle 2 meseca od operacije bio sam malo prehladjen i kasljao sam i osetio slicne probleme u preponi a analiza brisa bila uredu.Hirurg mi zajkazao ponovo pregled 10.01.-bolovi su prestali skoro al pod rukom osetim kad kasljem slicno kao ranije.Problem je sto osecam sad jos bolove prema testisu-pa mislim da odem na ultrazvuk testisa i prostate i ostalog.Urolog kaze da mogu da sexam 2xnedeljno al meni se cini da mi pogorsava posebno kad duze sexam.Imao sam pre te prehlade 2 dobra sexa-nisam tad osecao nikave bolove-valjda sam se tadi prehladio i opet se sve ponavlja????????Kazi mi koji caj koristis?Dali ti sex smeta ili ne?pozdrav i srecno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 14, 2006 9:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 1:38 am
Postovi: 24
Evo malo da vratim temu iz zaborava i da napomenem da me jos uvijek boli sve i da mi je hirurg rekao da sam dzaba operisan jer izgleda nije bila preponska kila nego nesto drugo... i rece mi da se javim urologu... samo ne znam kojem urologu kad sam ih sve obisao u ovom smrdljivom gradu... **** ima ja mater u po usta svima kad nemaju pojma... postao sam jebena statisticka greska koja treba da trpi i pusi... neka neka su se oni nauzivali mojih para dabogda im za lijeka trebalo...

radio sam danas krv i urin i samo je bilirubin blago povisen tj 26,6 dok je sve drugo uredu...

ne znam koje metke mi preporucujete da sebi pucam u glavu... ne bih da ostanem invalid :)

evo skoro je bila puna godina kako imama iste simptome samo sada vec zivci popustaju... lako je bilo do sada ali sad mi vec smeta za normalan zivot... jebemti ....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: d
PostPoslato: Pet Mar 17, 2006 3:20 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
evo samo kratko da ti kazem-kod mene jos uvek postoje tegobe al ne u toj meri-cak mi ni u sexu ne smeta previse-ne pijem nista vec nedelju dana-pokusaj i to-samo ciste vode i cajeva -nana kantarion i puno nezasladjene limunade-a nalazi su inace uredu osim male ciste na testisu koju teba pratiti-tako kazu-Videcemo
ma ne predaj se-ima da prodje


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 75 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: