Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Uto Sep 23, 2008 11:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Postovi: 25
Lokacija: novi sad
Sta posle operacije tumora na debelom crevu,kada doktori kazu da su uradili svoje i da se sad ide na terapije?moj otac(52godine)je letos operisao tumor na debelom crevu,upucen je na hemoterapiju,vec je primio dve.Operacijom su mu uklonili tumor i okolne zlezde.Interesuje me,sta jos koristiti,da bi lecenje bilo uspesnije? Cula sam za todoxin.Da li neko ima iskustva u borbi sa ovom bolesti? kako zastititi druge organe?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 23, 2008 12:00 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Ovako, ako je operacija uradjena kako treba i otkonjen je tumor sa debelog creva, onda ste dobili i nalaz posle patohistoloshkog pregleda tkiva koje je otklonjeno i limfnih chvorova iz okoline koji se uzimaju tokom operacije da se utvrdi koliko je tumor napredovao i da li se infiltrirao i u druge delove creva.

Na osnovu oporavka, zarastanja rane i patohistoloshkog nalaza predlaze se hemoterapija ako je potreba, ali se skoro uvek preporuchuje bar 6 meseci, naravno svakome individualna doza hemoterapije, u zavisnosti od lokalizacije tumora, opshteg stanja, itd...

Todoxin je nachin ishrane kod osoba sa kancerom, a vash otac ako je operisan taj rak vishe nema!

Hemoterapija se u sluchaju posle opercije debelog cvreva obichno daje PREVENTIVNO!

Ako zelite da ga izgladnjujete i muchite probajte sa todoxinom ali sasvim je dovoljno da se pridrzavate saveta u ishrani koje ste nadam se dobili od lekara, bez vrele i ledene hrane, hrana se sprema bez zachina, puno povrca, minimum skroba i svega shto stishnajva stolicu, dostaa technosti... ako pak niste dobili savete onda je bolje da se razpitate i specijalizujete u tom pogledu nego da jurite todoxin i kojekakve napitke!


Ne zna se shta sve ima u todoxinu i mislim da vam ne trebaju dodatne komplikacije!

Najbitnije je da sada rana od operacije zaraste kako treba i da se creva konsoliduju!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 26, 2008 12:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Postovi: 25
Lokacija: novi sad
Hvala sto si imala vremena da odgovoris.
Patohistoloski je pokazao da od 15 uzoraka- 3 su bila pozitivna,lekari su rekli da je bolje nego sto su mislili,da su ostali organi uredu.Na prve tri zlezde su bile zlocudne celije,a uzeto je sa 10 zlezda uzorak.Uklonjen je deo creva i tumor,tanko je spojeno sa debelim crevom.Ovo sam napisala svojim recima,nije mi tu nalaz,ali ako bi htela da odgovoris i interesuje te tacno kako pise,uzecu nalaz od tate za koji dan i napisati. Sada mi je najbitnije da se oporavi,hranu mu spremamo po uputstvu koje smo dobili. Ineresuje me sta jos mozemo da ucinimo da se lakse podnese hemoterapija,da se ostali organi zastite.Preparati? Cajeve cemo mu ukljuciti,procitala sam da su dobri kadulj,preslica,neven,kantarion.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 26, 2008 6:32 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Hemoterapija je korišcenje odredenih lekova za lecenje bolesti. Premda se operacijom ili radijacijom uništavaju ili oštecuju celije raka u odredenom delu, hemoterapija deluje na celo telo. Lekovima koji se koriste u hemoterapijom se mogu uništiti celije raka koje su metastazirale ili se raširile u delove tela koji su daleko od primarnog tumora. U hemoterapiji se koristi više od 100 razlicitih lekova u razlicitim kombinacijama. Iako se svaki od tih lekova može koristiti pojedinacno u lecenju raka, uopšteno njihovo dejstvo je snažnije kada se koriste kombinovano. Tako da se hemoterapija propisana za svakog pacijenta posebno, najverovatnije sastoji od više od jednog leka. ovo se zove kombinovana hemoterapija i pretstavlja kombinaciju lekova sa razlicitim delovanjem kako bi ubili što više kancerogenih celija i smanjili verovatnocu da pacijent postane rezistentan na odredenu vrstu leka. Lekar odreduje vrstu kombinacije lekova, njihove kombinacije i dužinu trajanja tretmana koji je najbolji za pacijenta. Sve ove odluke u vezi lecenja hemoterapijom zavise od tipa raka, njegove lokacije, koliko se razvio, kako on utice na vaše normalne telesne funkcije i generalno zdravlje.

Lekovi koji se koriste u hemoterapiji su napravljeni da uništavaju celije raka koje se brzo razvijaju, ali pošto ovi lekovi putuju kroz celo telo, mogu da uticu na normalne, zdrave celije. Sporedni efekti se javljaju usled oštecenja zdravih tkiva.

Konstipacija - mnogi usled hemoterapije pate od konstipacije (zatvora), mada se ona može pojaviti usled smanjene aktivnosti, usled smanjenog unosa hrane, ili usled uzimanja lekova koji smanjuju bol. Ukoliko zatvor traje duže od 2 dana obratite se vašem lekaru, možda ce te morati da koristite neke laksative. Kako bi ste sprecili ili olakšali zatvor pijte svakodnevno puno tecnosti, pogotovo je dobro da pijete tople napitke. Jedite što više namirnice koje sadrže celulozu, npr. cerealije, sveže ili kuvano povrce, voce. Povecajte svoje fizicke aktivnosti, dovoljna je šetnja ali o tome konsultujte lekara.
Najcešci sporedni efekti su muka...gadenje i povracanje, opadanje kose, iscrpljenost, povecana sklonost ka krvarenju i pojavi modrica, povecana sklonostka infekcijama.
Pacijenti razlicito reaguju na hemoterapiju, neko ima tek poneki sporedni efekat a neki ni jedan, a izraženost sporednih efekata takode varira od osobe do osobe. Lekar vam može prepisati neke lekove koji ce spreciti neke sporedne efekte hemoterapije, u svakom slucaju treba da razgovarate sa njim o tome kakvi se kod vas javljaju simptomi posle hemoterapije, koliko su izraženi, koliko dugo traju i kada su ozbiljni da treba da pozovete lekarsku pomoc.

Slab apetit - možda ce biti dana kada necete moci da jedete zbog mucnine ili zbog problema sa ustima (suva usta) ili grlom.

Ako je nedistatak apetita vaš problem probajte ovo:

Uzimajte male obroke ili cak zalogaje kad god zaželite, ne morate da jedete strogo 3 obroka dnevno. Uzimajte raznoliku hranu, probajte nove recepte. Kad god je moguce izadite u šetnju pre obroka, možda ce vam povratiti osecaj gladi. promenite uobicajenu rutinu tokom obroka, npr. napravite romanticnu atmosveru sa svecama ili promenite mesto gde uobicajeno jedete. Jedite sa prijateljima ili clanovima porodice a kada ste sami gledajuci TV ili slušajuci radio.

Gubitak kose - svi lekovi koji se koriste tokom hemoterapije ne izazivaju gubitak kose, kod nekih vlasi postaju samo tanje, što može da primeti samo doticna osoba. Ipak opadanje kose može da bude veoma izraženo ali je uglavnom privremeno a kosa ponovo izraste na mestima gde je opala po završetku terapije. Opadanje kose (cesto i drugih dlaka na telu), se ne javlja odmah, mnogo je cešce posle nekoliko tretmana. Kada se pojavi može biti ili postepeno ili opada u pramenovima, a kosa koja preostane je bez sjaja i suva.

Pomaže da: koristite blage šampone, meke cetke za cešljanje, kad god je moguce ne koristite fen, nemojte farbati kosu, fenirati je. Ošišajte se na kratko, tako ce vam kosa izgledati punije i i lakše ce te je održavati kada se pojavi njeno proredivanje.

Simptomi povezani sa nervima - neki lekovi mogu izazvati simptome periferne neuropatije:gubitak ravnoteže, nespretnost, probleme da podignete neki predmet ili kod zakopcavanja dugmeta, problemi tokom hodanja, bocovi u vilici, nagluvost, stomacni bolvi, zatvor.

Neki od lekova koji se koriste u hemoterapiji deluju na nerve i mišice, cineci ih slabim, umornim i bolnim. Ovi problemi su cesto obeshrabrujuci, ali u vecini slucajeva nisu opasni, privremeni su i vrlo brzo osecate poboljšanja. U svakom slucaju ako ih osetite, treba da konsultujete lekara koji ce možda odluciti da vas na neko vreme odmori od hemoterapije.

Uticaj hemoterapije na kožu - mogu se javiti manji problemi sa kožom tokom tretmana kao što je crvanilo kože, perutanje, suva koža i akne.

Neki lekovi koji se koriste u hemoterapiji mogu da potamne kožu, ova promena boje nestaje par meseci po prestanku terapije. Ipak obavestite odmah svog lekara ako tokom primanja hemoterapije ili odmah posle osetite jak svrab, ako vam se pojavi osip ili imate probleme sa disanjem. Ti simptomi mogu da ukažu na alergijsku reakciju, koja treba hitno da se tretira.

Iscrpljenost i osecaj umora je najcešci nus efekat hemoterapije. Može da varira od osrednje letargije do potpunog osecaja iscrpljenosti. Osecaj iscrpljenosti je obicno najjaci na pocetku i na kraju ciklusa tretmana, nestaje potpuno kada se završi sa hemoterapijom.

Problemi sa bubrezima - neki lekovi iritiraju ili nanose privremena ili trajna oštecenja bubrega. Zbog toga urin može da promeni boju (postaje narandzasta, crvena ili tamno žuta), i dobija jak miris lekova. Simptomi o kojima treba da obavestite lekara su: osecaj peckanja ili bol tokom mokrenja, cesto mokrenje, crvenkast ili krvav urin, groznica.

Ove probleme možete smanjiti ili spreciti pijuci što više tecnosti.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 06, 2008 11:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 12:55 pm
Postovi: 10
Lokacija: Beograd
draga duskans,
moja mama je otprilike isti slucaj kao tvoj tata - operisana je u aprilu, tumor uspjesno odstranjen, od odstranjenih 26 limf.nodula 6 je bilo pozitivno i preventivno joj je prepisano 6 hemo-terap. ima jos jednu do kraja.
tamaraft je sve lepo objasnila i hvala joj puno.
ja evo iz iskustva sa mamom mogu isto da ti potvrdim da je sve upravo tako i da ne treba da se plasite ove h-terapije, jer se prilicno dobro podnosi.
kod moje majke nus-pojave nisu strasne, ali ih ima - dijareja nedelju dana posle terapije i onda ponekad usledi konstipacija dan-dva.
sve promjene prijavi tatinom onkologu i on ce vam prepisati nesto za regulisanje probave.
moja mama uzima "probiotik" koji je dobar za regulaciju i obnavljanje crevne fluore (koja, ako sam dobro razumjela, biva narusena h-terapijom), a kod konstipacije je par puta koristila glicerinske cepice.
nemojte nista od ovoga uzimati na svoju ruku, uvijek pitajte dr-a.
mi se nismo upustali u eksperimentisanje sa cajevima, drzimo se kamilice i nane po principu - ne moze da skodi, a bitno je, JAKO BITNO da tata unosi puno tecnosti, kako bi stolica bila meksa i redovna.
mojoj mami su preporucili da dok prima terapiju ne unosi nikakvu kiselinu u organizam, dakle cak ni voce zbog vocne kiseline, jer moze stvoriti mucninu.
druga stvar koju navodno treba izbjegavati tih dana dok traje terap, su mlijecni proizvodi jer oni najcesce stvaraju osjecaj mucnine i gadjenja, sto se kod moje mame i pokazalo kao tacno jer prilikom prve terapije nismo ovo znali, a zena je potpuno ovisna o siru i jogurtu pa joj je konstantno bilo muka.
mislim da je bitna stvar u cijeloj ovoj prici raditi na jacanju imuniteta, jer organizam od terapije oslabi i podlozan je infekcijama, prehladama,itd. mi smo se odlucili da to radimo iskljucivo kroz ishranu. sto vise povrca, ribe, masl. ulja, itd...mislim, znas sta se podrazumjeva pod zdravom ishranom...to ti ne moram pisati; s tim sto ovdje morate voditi racuna da ne koristite tesko-probavljivo povrce koje nadima, kao sto je kelj, kupus, pasulj, grasak...
jos jedna bitan stvar je da radite na odrzavanju stabile krvne slike koju terapija narusava, a ako leukociti padnu ispod odredjene granice tata nece moci ispratiti prepisani protokol za h-terapiju.
moja majka svako jutro cedi sok od svjeze cikle, mrkve, jabuke i pije to na prazan stomak. dok traje terapije koristi samo ove 3 stvari, a u pauzama dodaje i ostalo voce - narandze, kivi, itd.
mami nije opala kosa, malo joj se prorijedila poslije 4. terapije, ali nista strasno.
vrlo je moguce da ce tata imati pojacane gasove i vazno je da se ne suzdrzava, vec da ih pusta iz sve snage. nije bas prijatno za ukucane, ali kad je za zdravlje... ;)
i tata mora svaki dan da seta i da se krece, sto vise to bolje. nemojte ovo olako da shvatite, kretanje je kljucno za uspostavljanje pravilnog rada creva kretalnje je jako bitno.
eto...ako mi jos nesto padne na pamet, javicu se...
pozdrav tebi i tati i nedajte se! ovo se moze pobjediti!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: rak debelog creva sa metastazama na jetri
PostPoslato: Pet Okt 17, 2008 8:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 1:18 pm
Postovi: 3
Lokacija: D-Velbert/Leskovac
Moje pitanje nekom ko je strucniji ili ima mozda slicno iskustvo bi bilo sta je pravilinije uraditi sa ovakvom diagnozom.
Da li po misljenju hirurga treba prvo operisati debelo crevo a zatim poceti sa hemoterapijama na metastazama jetre ili ipak poceti najpre sa hemoterapijom.
Cula sam da moze takodje istovremeno operacija debelog creva i jetre da se obavi, da li neko mozda zna vise o tome.

Kako se odluciti za pravilni nacin lecenja, kad postoje toliko razlicitih misljenja lekara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Okt 17, 2008 9:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Postovi: 25
Lokacija: novi sad
Aka,drago mi je da si se javila na ovu temu i da mogu sa tobom da razmenim korisne informacije i iskustva.
Moj tata je primio tri terapije,a u januaru treba da obavi sve pretrage i kontrolu.Da li tvoja mama koristi jos nesto za imunitet,osim soka od cvekle,voca i povrca?Neki preparat?Pitam te posto sam cula da treba voditi racuna o ostalim organima za vreme hemoterapije tj. zastititi ih od stetnog uticaja iste.Kazu da je dobar KURKUMIN ili SILIMARIN-za ocuvanje jetre. Aloja vera?Da li koristite nesto od alternativne medicine?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 20, 2008 12:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 12:55 pm
Postovi: 10
Lokacija: Beograd
draga duskans,
ja iskreno mislim da organizmu treba pomoci nekim dodatnim sredstvima.
nama je cak i mamin hirurg to preporucio; on je konkretno pomenuo ekomer, za koji i ja mislim da savrseno odgovara bas za ovakve situacije, jer stimulise obnavljanje leukocita (koji najvise stradaju od he-terapije, a kljucnu ulogu igraju u imuno-sistemu).
medjutim, moja mama je stari skeptik i nije htjela ni sa cim eksperimentisati, nisam je mogla nagovoriti.
njoj je frka i andol da popije. :)
tako da se ja trudim da to nekako nadomjestimo ishranom, sto je vise moguce.
ne znam kako zastititi jetru ili bilo koji drugi organ od h-terapije i da li je to uopce moguce...mislim da je kljucna stvar uopsteno raditi na jacanju imuno-sistema i to na sto prirodniji nacin, pa ce se organizam sam zastititi i regenerisati s vremenom.
nesto sto mozete uraditi ishranom, a bitno je, jeste da pospjesite obnavljanje crevne fluore, koja takodje dosta strada od h-terapije. za tvog tatu je najbitnije da creva uspjesno uspostave punu funkciju posle operacije. ta funkcija ce biti malo poremecena tijekom h-terapije (dijareja, zatvor, gasovi...).
za ovo je odlican obicni jogurt ili jos bolje neki od ovih sa imuno-formulom, mozda cak i kefir.

dakle, ne mogu te posavjetovati sto se tice alternativne medicine, jer se mi nismo upustali u ta iskustva, ali ja iskreno mislim da sve sto jaca imuno-sistem ne moze nikakao da skodi.

moja mama ove nedelje ide na 6. i ako Bog da, poslednju terapiju. :)
ona je posle trece imala prvu kontrolu i svi rezultati su bili, hvala Bogu, u redu.
kad zavrsimo ovu poslednju terapiju, ide ponovo na kompletnu kontrolu (t-markeri, skener, itd...) i onda nadam se, pocinje neko bolje vreme... :))

samo glavu gore, bice tata ok!
kako podnosi terapiju? ima li neke nus-pojave?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 26, 2008 10:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Postovi: 25
Lokacija: novi sad
cao,aka.
Moj tata je primio tri terapije i za sada je dobro podnosio,hvala Bogu. Primetila sam da mu je koza na licu malo drugacija,kao da je suva,da ima nekoliko crvenih tackica,kao da su mu kapilari popucali.Prima leukovorin i fluorouracil.Moram da se raspitam da li je to zbog terapije.
Posle terapije malo odmori,odspava i posle je aktivan,cak i radi.
Postoji nesto sto me nervira kod njega,nekad ga smara sto se svi motamo oko njega,sto ga kljukamo povrcem,cajem,cveklom.On je odrastao na selu i u njegovoj ishrani je meso bilo svakodnevno.Mama se trudi da za vreme terapije mu sprema povrce,a ostalih dana nekad uzme piletinu ili ribu.Ja sam na studijama,pa nisam stalno sa mamom i tatom tako da nemam kontrolu sta jede svaki dan,znam da se mama trudi da jede zdravo,ali on nekad uz povrce uzme ribu ili piletinu. Da li tvoja mama jede meso?Da li jede mleko i jela sa mlekom,npr griz?
Gde nalazite recepte?Tata kaze da mu izgleda da stalno jede jedno isto.
Zakazali smo kontrole,posto se na to ceka duze,ali pre toga ima jos tri terapije,nadam se da ce biti ok.Inace moj tata je pre operacije omrsavio 20kg,a sada se ugojio 10kg.
Da li je tvoja mama vadila markere?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 27, 2008 10:52 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 9:43 am
Postovi: 55
duskans,
s mojim tatom je isto - on ne zna za drugo jelo sem mesa.
Medjutim, posto smo saznali za nalaz, da mu se posle operacije tumora na debelom crevu,javila i promena na jetri za koju sumnjaju da je metastaza, i posto sam nacitala mnogo toga od dobrih ljudi ovde i na sajtu svetbilja, sve sam poskidala i dala mu da procita o tome kako je nuzno da podize imunitet i doslovce mu rekla ono sto sam u svemu tome procitala: ako jedes slatko i meso, bukvalno hranis svoju bolest.(hvala, zlatiborac)
On se odrekao slatkog (sem secera u kafi), ali mesa naravno ne moze - ali ga je smanjio i drukcije ga priprema. Necu ni da ga teram, jer znam da ne moze - covek od 66 godina, ne moze preko noci da postane makrobioticar.
Ali daje sve od sebe, posebno sto smo se svi toliko uplasili od ovog nastavljanja agonije, kada smo mislili da je sve zavrseno.

Zbog toga je jako bitno da tvoj tata shvati koliko je bitno da radi na svom imunitetu da bi ucinio sve da ne dodje do ovog do cega je doslo kod mog tate, mi smo prosto odbijali da razumemo koliko je ta bolest podmukla i opasna, i da se treba braniti od nje cak i kad je izvrsena operacija i nema nikakvih njenih daljih vidljivih znakova.


Imas ovde na nekoj temi jako lep tekst od jednog milicajca koji je lecio zenu - on je napisao sve sto je koristo da joj podigne imunitet, i ja sam to prepisala i dala ocu da izabere sta MOZE da koristi.
On je izabrao tablete revil forte za jetru, echinaceu za imunitet, da pije surutku,ekomer, sojino mleko, mekinje,salate sto vise....Znaci sve ono sto ce mu podici imunitet, a sto on moze da uzima.
Naravno, njegova situacija trenutno je jako ozbiljnija,ali bar deo od toga bi trebali da uzimaju svi koji su se uopste operisali od ove bolesti, koliko sam do sada naucila. U stvari, da jacaju organizam.

Moj tata je jako lepo podneo ove pocetne hemoterapije posle operacije, ali ove koje sada slede po recima lekara, su mnogo jace, tako da se za to pripremamo, a ne mozes nista vise nego da mu dizes imunitet, koliko sam ja razumela sve ove dobronamerne savete.

I moj otac je imao u pocetku taj stav prema svim tim dodacima koji je mene isto nervirao,ali rekla sam mu da je to bukvalno rat, da je on u ratu sa svojom bolescu i da mora da se bori.Ako covek sam nece nesto da uradi, onda ni mi svi ostali, ne mozemo nista.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 28, 2008 4:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Postovi: 25
Lokacija: novi sad
pozdrav melody
da li mozes da mi napises gde je taj deo o preparatima za podizanje imuniteta?Ne mogu da nadjem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 28, 2008 8:17 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 9:43 am
Postovi: 55
Pozdrav, duska - evo ovde:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... &start=120

Deveta-deseta poruka na stranici, od eveline - prenet tekst iz Wikipedije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 04, 2008 9:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Postovi: 25
Lokacija: novi sad
pozz,
Da li je potrebno sa nekim se konsultovati pre upotrebe npr. ehinacea,taheebo caja...? Da li ste se Vi konsultovali sa nekim?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 08, 2008 12:58 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 9:43 am
Postovi: 55
Za tahebo caj sam procitala da ga ne smeju piti ljudi koji su imali emboliju (kao moj tata), pa ga ne pije.

Ehinacea - koliko ima pobornika, toliko i onih koji upozoravaju na razne posledice nesmotrene upotrebe.
Moj utisak generalno - problematicno, i treba biti jako oprezan, a nikako da pije stalno, nego sa pauzama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 1:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Postovi: 25
Lokacija: novi sad
Da li ste uspeli da objasnite Vasim roditeljima da ne konzumiraju meso?Da li jedu meso za vreme terapija i uopste posle operacije?Ja pokusavam da urazumim tatu,ali vreme je slava...Njemu je tesko da zamisli obrok samo od povrca.Tako da se stalno natezemo sta je jeo.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: