Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 563 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 38  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: vertigo
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 11:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 1:02 pm
Postovi: 2
Prvo uzni eucerin sapun za osetljivu kozu ili seba-med ima ga u svim apotekama, clindamicin gel ali onaj sto prave u apotekama i lonsion od sumpora takodje ga prave u apotekama za oziljke mozes da se javis kod kozmeticare koji rade microdermoabraziju posle 2 tretmana videces veliko poboljsanje u medju vremenu koristi contractubex ima ga u apotekama. Ja sam pre 2 godine ima jako zapaljeno lice i ostali su oziljci radi ovo sto sam ti napisao i videces poboljsanje ja sam uspeo sve da skinem sa lica. POZZZ :wink: :D :wink: :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Molim was za savet..
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 9:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 8:47 pm
Postovi: 9
Zdrawo swima.. :D
Ja imam 13god i zovem se Bojana.. :lol: Najpre bih was zamolila da mi ne zamerite na duzini texta i na mogucim gramatickim greskama..Da pocnemo..
Nazalost vec 1god imam bubuljice.. :( Mitisere ne ali bubuljice da.. :x Imam jako dosta sitnih na celu,dok po bradi i obrazima dosta manje..Medjutim ponekad sazzre neka i tako stoji 2 dana..bruka..Dakle,koristila sam:Clean&clear,aknorm gel,dosta gelova iz avona,losione(doroslovcev..),sapune(kosili,sebamed,merima..),swe preparate iz kolekcije puzzle,alkohol etanol 70%,cak mi je tetka donela iz nemacke neka sra** koja nicemu nisu wredela! :evil: Nakon medicinskih "delotwornih" preparata odlucila sam se za narodnu medicinu..glupo a ?Dakle mazala sam zalfiju na lice a pila zeleni caj jedno 2 meseca(koliko inace swe preparate isprobawam) i nista..zatim mazala limun,kaladont,majcinu dusicu,razne meleme,med s cimetom itd..A da pre swega sam isla kod dermatologa koja mi je werowali ili ne preporucila neki gel koji je izasao sa trzista jos pre dwe god!Pa su mi u apoteci preporucili wec pomenuti aknorm gel..nista..lice ni tam ni wam..Dakle iz moje nesrecne price mogli ste da zakljucite da nisam imala srece ni sa cim dakle MOLIM ZA RESENJE :x ..Preporucite mi nesto a da nije nesto od ovoga..a da trenutno koristim hloramfenikol i cinkovu pastu..ae u zdrawlje..pozZ


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 07, 2008 6:09 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Bojana,najbolje ti je da odes kod dobrog dermatologa,eventualno kozmeticara.Nije losa kambinacija,ja je koristim,eucerin gel za umivanje za problematicnu kozu,vichy normaderm dnevna krema, to mi je dnevna nega,za uvece bi tebi trebalo nesto drugo,recimo avene cleanance k ili ako je problem teci diacnelal-iskljucivo uvece....Obavezno se konsultuj sa dermatologom,da ne napravis gore....Pitaj ga i za roacutan kapsule.Srecno....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 12:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Pozdrav svima, nije me bilo neko vreme cekala sam da vidim da li ce koraci koje sam preduzela dati nekog rezultata i mislim da imam sta da podelim sa vama. Posle godinu dana moj problem sa aknama skoro resen.
Posto imam skoro 33g, problem vucem vec 20g i svasta sam isprobala ali u pitanju su bile samo mazalice.
Posto sam izvadila krv i konstatovano mi je da imam visak testosterona, uzrok je sindrom policisticnih jajnika, pocela sam da uzimam Diane. Takodje sam promenila kozmeticarku i krenula da se lecim u kozmeticko-terap. centru Fenix gde se zaista posvete vasem problemu na svim nivoima. Tamo sam osim klasicnog ciscenja dobila odgovarajuce preparate.
Nije islo glatko ali posle 6 meseci sam primetila da su mi se pore suzile da mi se koza manje masti i mogu reci da je doslo do poboljsanja od 50% cime sam bila pomalo razocarana (ocekivala sam vise i brze) ali posto terapija Diane traje godinu dana nastavila sam dalje s tim sto sam dodala MERZ-komplex vitamina specijalno napravljen za kozu, kosu i nokte. Ovo ima da se kupi u svakoj boljoj apoteci, kostaju oko 1000 dinara za mesec dana ali vrede svaku paru! Posle tri meseca uzimanja meni se lice preporodilo u procentima bih rekla da mi je 85%-90% problema nestalo. Sam metabolizam koze mi je postao bitno drugaciji. Rekla sam da su mi se pore suzile ali su mi zlezde i dalje lucile vise nego sto je pora mogla da izbaci. To je sada stvar proslosti. Moji white head mitiseri sa dosta sadrzaja i potkozna zla koja sam imala su se pretvorila u vrlo sitne i plitke mitisere.
Ostala mi je gomila oziljaka ali barem sada mogu da planiram njihovo odstranjivanje. Bilo bi to suludo raditi to dok koza nije izlecena od Akni cije su posledice.
Volela bih da sam za ove tablete cula ranije ali bolje ikad nego nikad. Nastavljam dalje sa mazalicama iz Fenixa, Diane i Merzom a kada zahladni i Sunce prekine da przi planiram da u Fenixu uradim kiseline kako bi transformaciju dovela dokraja i napokon imala kozu koju ne moram da krije ispod pudera i kose.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 10, 2008 3:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 7:17 pm
Postovi: 34
Lokacija: BiH/Novi Travnik
Ne znam jel tko od vas pokusao sa domacom medicinom!
Nesto sam ovi dana dosta okrenut ka toj "Domacoj medicini" Vrijedi pokusati pa vidjeti sta ce biti!

Sada radim 2-3 puta na dan!
Bjelance od jajeta, kasika meda, i par kapi limuna i to izmjesam i nanesem na lice drzim nekih 20 min i saperem toplom vodom!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Airol krema
PostPoslato: Uto Sep 16, 2008 7:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 16, 2008 7:41 pm
Postovi: 1
Da li je neko mozda cuo ili koristio kremu AIROL, kakva je i kakvi su efekti?
Imam probleme sa bubuljicama, od kojih ostaju oziljci...[/quote]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 22, 2008 9:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 5:33 pm
Postovi: 20
i ja sam imala, i cinjenica je da DERMATOLOZI NE LIJECE BUBULJICE...ko ima mogucnost da dodje u CG ili je pak iz CG, Fontis je resenje za sve, malo je skupo ali pomaze, zena magistar je pravi profesionalac, lijecila je grozne stvari, za nju su bubljice najmanji problem, za sve zainteresovane evo sajt, pogledajte...ja sam pocela da lijecim lice kod nje i hvala bogu napokon mi se micu i bubljice i oziljci od bubuljica :)

http://www.fontiscg.com/en/kontakt.php i pravac na galeriju :)

_________________
:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 23, 2008 7:07 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am
Postovi: 59
Vecina nas je probala goimilu raznih stvari i svako ima svoje... Moj problem sa aknama prestaje od kada sam cuo za aktivni kiseonik koji ima da se kupi u svakoj apoteci a dejstvo mu je dezinfekciono. Probao sam dosta stvari i nista mi nije tako efikasno pomoglo kao AK. Neznam zasto svi beze od sunca, dok sam i ja bezao od njega lice mi je bilo blago receno haos, ali sad ga bas volim. Trenutno koristim puzzle sapun i tecni sapun, aktivni kiseonik i posto jos ima par oziljaka stavljam povremeno puzzle korektor i tusiram se i umivam iskljucivo hladnijom vodom, brijem se elektricnim brijacem da ne bi gulio kozu i to za sada deluje...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 28, 2008 1:32 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 12:39 am
Postovi: 1
Pozdrav svim forumašima, zovem se Dragan i imam 18 godina. Moj problem se pojavio prije dvije godine, uglavnom akne koje nisu bile toliko aktivne. Sve sam riješavao običnom kozmetikom. Ništa jako i pretjerano. Ali sve se izdešavalo ovog ljeta, moje lice više nije ono što je bilo. A i ja sam se kroz te probleme promijenio, kao što to i bude u takvim situacijama. U predhodna 4 mjeseca, to jest u ljetnom periodu.
Počele su da mi se pojavljuju akne ispod brade (upale), na čelu, na ramenima, leđima grudima. Najviše su me zabrinjavale akne na licu, zbog toga što su bile najprijetljivije. A upale su grozno izgledale.
Vrlo sam bio uporan, pa sam odlučio posjetiti dermatologa.
I tada sam počeo ozbiljno da liječim akne, ali to gledajući do nekidan i nije pomoglo. I prije 4 sedmice sam izvršio još jedan pregled i tada dobio neke skupe proizvode, koji su mi se odmah zgadili zbog toga sto nisu ništa pomogli. A poslije ostavljanja te terapije, prijatelj mi je preporučio domaću mast Plantoderm.
Slika
Interesuje me dali ima ikakvih iskustava sa korištenjem Plantoderma. Meni se ponekad čini da suši akne i tako pod kožom ostavlja neke tvari kojima treba vremena da nestanu. Upale sam djelimicno riješio, ali naravno sad su ostala crvenila. Kao neke fleke, koje se baš i ne povlače. Pa me interesuje šta se najbolje pokazalo što se tiče skidanja fleka od akni. Iznenadili su me vaši komentari o lijeku Roaccutan, interesuje me dali baš dermatolog mora pratiti uzimanje ovog lijeka u 6 mjeseci. Pošto je moj dermatolog malo čudan. PA nisam siguran da bi mi to odobrio. Predlagao mi je neko bockanje iglama. Baš u srijedu imam pregled kod porodičnog doktora, pa razmišljam dali bi mogao pitati doktorice dali je to za mene i da to kupim preko recepta. Kao što ste već rekli, lijek ne smije da se uzima sa alkoholom, mada mi zvuči nemoguće 6 mjeseci bez alkohola. Ma sve samo da se riješim ovoih akni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 29, 2008 11:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Terapiju roaccutanom mora da ti vodi dermatolog svih 6 meseci,i to bi bilo dobro da je dermatolog koji ima iskustva sa primenom ovog leka.Sto se tice alkohola u upustvu pise da treba prekinuti ili smanjiti konzumaciju alkohola,sto znaci da mozes tu i tamo i da popijes nesto,ali naravno da ne preterujes i to bas u nekim prilikama,nikako cesto.Differin ti je dobar za nocnu negu,a i roaccutan i differin u pocetku dovode do privremenog pogorsanja.O plantodermu ne bih previse raspravljao,prosto svima je malo pomogao,nikog izlecio.Ako antibiotici i razne kreme ne pomognu,to je apsolutna indikacija za roaccutane.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 29, 2008 11:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 6:13 pm
Postovi: 4
mozete li mi reci posto sam takodje sve zivo isprobala, dugo sam isla na skuupe tretmane i od cega mi je i unisteno lice, tako da sam preko neke veze otisla kod dr sera u dzordza vasingtona i bas mi je ocistio lice neki krec koji mi je dao, ali me je posle prebacio kod neke druge doktorke i mogu vam reci da je odlicna. shvatila je da je mom jadnom izmucenom, iziritiranom licu dosta mackanja tako da sam prestala da stavljam ista sem tog kreca uvece ako mi izadje eventualno neka upala, isla sam sad u prolece i na te muradove tretmane enzimima i kiselinama i tek sad po slikama vidim koliko mi je pomoglo, ali sad mi se lice opeet nesto pogorsalo i ne znam sta da radim, evo vec par dana mazem adapalen gel, ali...razmisljam o llaseru zato sto su mi ostali sitni oziljci po celim obrazima, sta mislite????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 30, 2009 3:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2007 4:31 pm
Postovi: 13
Evo mene posle duuuuugo vremena opet u ovoj zastarjeloj temi,ne posjecuje je niko od one stare garde, nadam se da su nasli rjesenje za probleme koje su imali :D
Posle svih bezuspjesnih pokusaja lijecenja i bacanja novca dosla sam do rjesenja za svoje probleme sa aknama..naime ustanovljen mi je disbalans hormona, policisticni jajnici su u pitanju i dobila sam na koriscenje diane 35...pocinjem uskoro sa petom kutijom, ostalo je oziljaka i flekica od rucnog rada(kao sto mi rece jedan dermatolog: to mora da su se bratski udruzili svi tvoji crnogorci i zajedno ste to kopali) :oops: :lol:

Isla sam i na 4 tretmana mikrodermoabrazije, mada nisam primjetila neko veliko poboljsanje po pitanju oziljaka(bice da sam previse ocekivala),koza mi je bila znatno meksa i barsunasta nakon njih...al su solidno skupi tako da ne vjerujem da cu ih vise nastavljati. Nadan se da ce nekom ovo moje iskustvo biti od koristi, posto sam godinama lutala u potrazi za carobnim stapicem protiv akni a nisam znala da su definitivno hormoni glavni krivac za to.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 14, 2009 2:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 10:39 pm
Postovi: 5
Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovo...
Pocela sam da pijem Jeanine kontraceptivne pilule koje mi je preporucio moj ginekolog iz razloga sto imam neredovan ciklus, AKNE, blago pojacanu maljavost i kosa mi je vidno oslabila. E sad, danas mi je 10-ti dan kako sam popila pilulu, ali meni se stanje lica pogorsalo. Ne samo lica, i ledja su mi se osula. Da li je normalno to? I da li vazi ono pravilo ovde da je u pocetku stanje gore pa se poboljsava nakon nekog vremena...? i da li je normalno da sam razdrazljiva emotivno? :)) i da se osecam kao naduvena krava od 200 kg ? :D
Unapred zahvalna na odgovoru :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 16, 2009 2:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 4:17 pm
Postovi: 4
ladyDee, mislim da je kod pilula sve individalno, moze da bude normalno ali i ne, ja sam imala iste probleme kao i ti .Prvo sam pila diane, od njih mi se bubuljice nisu povlacile, a diane su prvenstveno namenjene za to, zatim od jasmin sam se osula i po licu i po ledjima a kada sam prestala da ih pijem...e to je vec posebna prica, imala sam najgore cireve po obrazima i po ledjima.Inace sam vadila i hormone i doktorka mi je rekla da sam idealan kandidat za diane i da ce mi pomoci a nisu...Inace prva 3 meseca jeste neki period privikavanja i kao moguce nus pojave se navodi naduvenost, razdrazljivost....sad za bubuljice mislim da to i nije normalno, mada ukoliko nemas bas nekih smetnji kao sto su pritisak u glavi i grudima, gusenja i lupanje srca, preporucujem ti da nastavis da ih pijes i nelagodnosti bi ubrzo trebalo da prestanu...A ipak si pocela da ih pijes po preporuci lekara ne na svoju ruku, tako da je najbolje da ih pijes najmanje mesec dana pa da vidis...Pozzz!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: za sve koji imaju problem sa aknama
PostPoslato: Pon Feb 16, 2009 11:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 4:03 pm
Postovi: 24
ja sam imao problem sa bubuljicama 5 godina sve sam koristio- kreme ,antibiotike nista mi nije pomoglo jedna zena mi je rekla da stavljam led na bubuljice,prethodno operem lice dove sapunom od krastavca i 2kocke leda stavim u duplu salvetu i drzim na bubuljice dok mogu da izdrzim,a onda uzmem peskir i drzim na lice nekoliko minuta dok se ne povuce crvenilo od leda,to ponavljam nekoliko puta dnevno i prezadovoljan sam lice mi se ocistilo,,probajte pa javite ako ima rezultata :wink:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 563 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 30 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: