Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: koksaki virus opet posle 2.5god
PostPoslato: Pon Avg 25, 2008 8:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 7:28 pm
Postovi: 2
Lokacija: beograd
[imam 29 god pre 2.5 god sam imao cocsaki virus sa zaspaljenjem misica isrcane maramice ,posto nisam znao da imam virus setao sam se po lekarima pola godine ali ga ni oni nisu odmah nasli .bio sam kod stomatologa do dermatologa itd.... medju njma i kod kardijologa interniste SLAVICE RADOVANOVIC bezaniska kosa koja mi je izvrsila sve moguce preglede od Holtera ekg.pritiska .ego test.ekg.ultra zvuksrca i ostalo!!! i dala dijagnozu hipertenzija .terapija.cortijazen.xanex0.25 2*2 i obavezno trcanje i dijeta isto vise bavljenja sportom!naravno ja sam je poslusao i poceo da trcim N BG__-Aerodrom nikola tesla to je nekih 20KM oba pravca!trcao sam tako punih 40dana i smrsao 16kg .a meni sve losije temperatura 37.3 ,pritisak 150\95 itd.DRUGAR ME NAGOVORI da dam krv na cocsaki na torlak ali nisam znao i dam krv privatno,dobijem rezultate in kazu pozitivan igg130 igm 90! odem ODMAH kod privatnog kardijologa HADZAGICA i covek poludi kad sam mu ispricao sta mi se desavalo i kad je napravio UZ srca ima sta da vidi miokarditis perikarditis sa izlivom 70ml vode!! covek odmah inukcije 10kom usarbon brufen lek protiv virusnih upala!i uput na torlak !posle 20dana dobiop nalaz kaze cb 4 128 cb 3 64!malte ne se vratili na normalu!!TAKO DA SAM PRELEZAO NAJVECI TITAR COCSACIA NA NOGAMA i dosa o kod pravog lekara tek na kraj u!posle tog sam lezao jos 3 mes !vadio novi torlak na koksaki i kaze nema!doktor mi je davao c vitmin Q10 brufen prpolis aloja mlec mumije neke cajeve itd!!!ITAKO posle 2.5 godine dobijem ponovo titar krvi na antitele b grupe cb4 528 i cb3 256 ali nemam uplu nikakvu sad mirujem tako mi rece moj doktor hadzagic pijem concor 0;5 xanex mucim se nespavam znojenje preskakana itd ocu da poludim u kuci jako sam psihicki los da vam nepricam i cekam bolje dane!!dali je virus opasan za BEBU 6MES iostale ukucane ?kadCEMI VISE BITI BOLJE?MIRUJEM vec 30dana?dali se mogu malo setati ITD!IZVINITE NA OVOLIKOM PISMU PISI TE MI STa da radim?poZDRAV COCSAKOVCIMA

_________________
dalibor krajina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ponovni koksaki
PostPoslato: Pet Avg 29, 2008 3:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am
Postovi: 19
Sto se tice bebe, nema panike, ti koksaki nemozes da preneses nikome, vec vodi racuna da tebi neko nesto ne prenese jer ti je imunitet oslabljen. Ako ti je za utehu ja imam imam koksaki virus i to svih pet titra od kojih su dva od 1024, dva od 512 i jedan od 256. Uz njega imam i epsten-bar virus. Lecim se vec godinu dana i samo su dva titra spala(jedan od 1024 i jedan od 512) Sve vreme mirujem (koliko mogu , posto imam troje dece kojima je mama i te kako potrebna), ne nosim nista tesko, ne radim teske kucne poslove, jedino sto mi je obavezno jesu blage setnje. Na pocetku sam imala konvulzije, zbog kojih sam uzimala Rivotril, koji je opet stvorio zavisnost, pa sam se 6 meseci sa mukom skidala sa njega. Bile su prisutne i depresija i nervoza, od koji sam mislila da cu da poludim. Uz sve to i tahikardija i aritmija... Od terapije uzimam Concor 2,5mg, Q10 od 100mg, Centrum vitamine,po potrebi bromazepan od 1,5mg. Ono sto ti mogu reci je da nisi sam u ovome, probaj da ne mislis mnogo na bolest, uzimaj redovno terapiju, upraznjavaj setnje svaki dan i hrani se koliko god mozes zdravo, znaci sveze voce i povrce, riba i glavu gore, znam da je tesko jer virus dugo traje, ali misli na to da si ga jednom pobedio, pa ces i drugi put.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 29, 2008 3:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 7:28 pm
Postovi: 2
Lokacija: beograd
Saska hvala ti na podrsci :) .Zanima me kakvi su ti to Centrum vitamini?Ja uzimam Biofarov C 1000mg vitamin ali me boli zeludac od njega.Koliko ti je dugo trajala depresija,anksioznost i sta si (u)radila po tom pitanju?
poZDRAV COCSAKOVCIMA

_________________
dalibor krajina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: koksaki
PostPoslato: Čet Sep 04, 2008 5:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am
Postovi: 19
Centrum vitamine mozes da kupis u bilo kojoj privatnoj apoteci, to ti je isto sto i ologovit samo ga zeludac bolje podnosi i organizam bolje iskoriscava vitamine iz njega. Sto se tice depresije i nervoze, ja sam je dobila posle ukidanja leka Rivotril i nisam mogla bez pomoci psihoterapeuta da je se oslobodim. Toplo ti preporucujem Dr. Vladimira Diligenskog koji radi u bolnici Dragisa Misovic. Covek se zaprepastio kad je cuo sta mi je kardiolog dao da pijem bez konsultacije sa psihoterapeutima. Trebalo m je 5 meseci da prebrodim sve to. Sada sa promenom vrmena osetim blagu nervozu ali brzo prodje.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 04, 2008 8:47 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 1:28 pm
Postovi: 226
Lokacija: Tamo daleko..
Ja sam imao slabo pozitivan koksaki, znaci po meni je ishrana tu najbitnija i mirovanje, jeo sam tone voca, unosio puno tecnosti, jeo posnu hranu i otarasio se virusa posle 1ipo meseca, nikakve antibiotike i vitamine u obliku tableta nisam uzimao, znaci samo sve prirodno.. Evo me sad treniram aktivno 5-6puta nedeljno, trcim, dizem tegove, normala znaci, i nadam se da vise necu imati probleme sa tim virusom dace Bog valjda.. Eto ako ti je to za neku utehu, znaci samo miruj i mnooogo voca jedi, i zaboravi na slatko (cokolade itd)... Pozz :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 04, 2008 9:12 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3083
nema bojazni za bebu.
zivotni ciklus koksaki virusa se odigrava u gastrointestinalnom traktu coveka, i velika vecina populacije je imala kontakt sa ovim virusom koji je prosao ili nezapazeno, ili kao proliv kojije trajao dan-dva.
kod manjeg dela popuacije virus probija imunoloske barijere i stize do srcanih struktura.
lecenje se sastoji u mirovanju i uzimanju propisane terapije i vitaminskih preparata.
imunoglobulinska terapija koja se u nekim svetskim centrima primenjuje nije prihvacena od strane nasih eminentnih strucnjaka, i u srbiji se ne primenjuje.
psiholoski aspekt u borbi protiv koksakija je vazan, maksimalno je potrebno iskljuciti paznju od simptoma (lupanje srca, malaksalost..) kako ne bi doslo do neurotizacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jan 20, 2009 4:57 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
Postovi: 144
pozdrav svima , BLAGO TEBI UROSE
taman kad sam mislila da je sve u redu , ja sam ponovo na pragu ove dosadne i pre svega teske napasti .
ali sta da se radi . veliki pozdrav

_________________
borba


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: