Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 08, 2008 2:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 8:22 pm
Postovi: 107
Lokacija: Srbija
Za kandidu nikako jabukovo sirce.Kandida uziva u kiselini(enormno se razmnozava),treba upravo suprotno(baze,soda bikarbona...).Od lekova koristiti:Nistatin,Mycoseb,Kansen,Diflucan i to ovim redosledom od slabijeg ka jacim.Ako prethodni ne pomogne razmisljati o sledecem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 08, 2008 6:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
i ja sam imao prpblem sa Candidom Albicans. Rezim je sledeci: ESI fermental kapsule, izbaciti sirce, slatko, mleko. 1x Fuconal 150mg, pakovanje Niystatina posle toga 2x dnevno (5 dana) pa nakon 15 dana analize stolice. Inace Kod IBDovaca moras raditi 1 godisnje UZ, KKS, i analize stolice na bakterije, gljivice, parazite...sada imate na KBCZ i VMA faceal calprotectin izvanredan marker srednje specificnosti i senzitivnosti od ~95% pa je odlicna zamena za kolonoskopiju i reaguje uvecanim titrom na inflamatorne polipe, aktivnost IBDa, TU i hronicne latentne infekcije/infestacije...dakle, mnogo bolji od testa na okultno krvarenje, leukocite u stolici...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 09, 2008 6:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 5:07 pm
Postovi: 2
Lokacija: beograd
vauuu bas mi je drago da nisam jedini koji ima tu bolest.Naravno nije mi drago sto je i ja imam ni bilo ko od vas ali je lakse kada znas da nisi jedini.Mogli bi da napravimo neki sajt za nas ulcerozne koliticare :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: kolitis i kandida
PostPoslato: Čet Jun 19, 2008 4:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 14, 2008 3:27 pm
Postovi: 2
Da li neko od vas ima ulcerozni kolitis i kandidu u crevima istovremeno?Da li se neko resio kandide zauvek i kako? Ocajna sam jer me ona sprecava da jedem neke stvari koje kolitis dozvoljava i jer mi pravi jos vece smetnje u crevima i provocira jaca krvarenja.Probala sam sa nistatinom, daktanolom i diflukanom no avaj.. uvek se vracala.Priznajem i sama sam malo kriva jer nisam izdrzala bez slatkisa duze od 3 meseca. Unapred beskarajno zahvalna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 22, 2008 4:27 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Hvala Dux-u i Kichi na ekspresnom i odličnom savetu. Izvinjavam se što vam se tek sada zahvaljujem, imao sam problema sa kompom prethodnih dana. Poslušao sam vas i od prvog dana dijete imam urednu stolicu. Prethodnih 10 dana sam se uz tu dijetu pio Nistatin, juče sam završio sa njim a dijetu ću još malo držati.
Evo nekih pametnih linkova i saveta a obavezno treba uzeti u obzir dijetu i za kolitis, pošto su ove dijete predviđene samo za kandidu.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... dida+creva

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=kandida


>>> Prehrana / Gljivična infekcija i prehrana



Prehrana kod mioma | PMS i prehrana | Dismenoreja i prehrana
Prehrana kod endometrioze | Prehrana u menopauzi | Osteoporoza
Utjecaj prehrane na nastanak raka | Rak dojke i prehrana
Gljivična infekcija i prehrana | Herpes i prehrana | HPV i prehrana



Zadnja izmjena: 10.1.2006

Najčešći uzročnik gljivične infekcije je Candida albicans (90 - 95%), gljivica koja se i prirodno u manjem broju nalazi u naborima našeg crijeva. Pod različitim utjecajima, a prije svega kod liječenja antibioticima, kod oslabljene reakcije imunološkog sustava ili uporabe imunosupresivnih lijekova, oralnih kontraceptiva, hormonske nadomjestne terapije ili antiandrogena, kod dijabetesa melitusa kao i u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja. Posljedica ovog bujanja gljivica nije samo lokalna infekcija rodnice, već i utjecaj na propustljivost sluznice crijevnog trakta, tako da je na ovaj način omogućena apsorpcija mnogih štetnih tvari i alergena iz hrane, koje bi inače bile u potpunosti eliminirane kod očuvane funkcije sluznice crijeva.

Uobičajeni simptomi gljivične infekcije su peckanje, crvenilo, neugodan osjećaj i svrbež, te bjelkasto-žućkasti sirasti iscjedak iz rodnice. Uklanjanje ovih simptoma relativno je jednostavno i za to postoje brojni lijekovi, kako u klasičnoj tako i u homeopatskoj medicini. Holistička medicina ukazuje kako je neophodno izliječiti sveukupnu gljivičnu bolest, a ne samo lokalnu infekciju, te simptome kandidijaze svrstava u pet kategorija:

* Opći simptomi: umor i nedostatak snage, depresija, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitak pamćenja, izrazita osjetljivost prema kemikalijama, ponavljane mokraćne infekcije, osjećaj ošamućenosti.
* Probavni simptomi: plinovi, nadutost, učestali zatvor i proljevi, probavne smetnje, grčevi u crijevima.
* Respiratorni simptomi: kronični iscjedak iz nosne šupljine koji se cijedi po stražnjem dijelu ždrijela, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergije.
* Kožni simptomi: ekcem, peckanje, osip, infekcije drugim vrstama gljivica.
* Hormonalne smetnje: neredovita mjesečnica, menstrualni grčevi, predmenstrualni sindrom, promjene raspoloženja, poremećaj rada žlijezda s unutrašnjim lučenjem, hipotireoza, hipoglikemija.

Prehrana kod gljivične infekcije podrazumijeva na prvom mjestu prehranu bez kvasnih gljivica. Ovakova prehrana je istodobno i dijagnostička i terapijska. Učinke treba pratiti najmanje nekoliko tjedana, a s ovim načinom prehrane može se nastaviti onoliko dugo koliko nekome odgovara. Neke se žene osjećaju mnogo bolje odabirući namirnice po ovim preporukama i odlučuju se nadalje zadržati ovaj način prehrane. Ipak, dobro je postupno vraćati namirnice u svakodnevnu prehranu kako bi se ustanovio njihov učinak. Ukoliko se simptomi koji upućuju na gljivice ponovno javljaju, tako ćete točno znati koju hranu doista trebate izbjegavati.

Prehrana bez kvasnih gljivica podrazumijeva

* izbjegavati šećer, kao i
* izbjegavati namirnice koje sadrže gljivice i plijesni.

Izbjegavati šećer: Gljivice se hrane šećerom, razlažući ga do ugljičnog dioksida i vode. Pri tome nastaju mnogobrojni simptomi, a najčešće se javljaju probavne smetnje kao što su stvaranje plinova i nadutost. Izbjegavati šećer znači mnogo više od jednostavnog prestanka dodavanja šećera u jelo ili čaj, to znači provjeravati prisutnost šećera u svim jelima kojima se hranimo. Na svakom proizvodu je potrebno ponaosob pratiti oznake proizvođača o svim sastojcima koji su korišteni u proizvodnji. Potrebno je izbjegavati: maltozu, kukuruzni sirup, umjetna sladila, fruktozu, kukuruzni škrob, sodu, laktozu, mliječni šećer sadržan u mliječnim proizvodima.

Izbjegavati namirnice koje sadrže gljivice i plijesni: Ovo prije svega znači izbjegavati namirnice kao što su kruh, kolači, keksi i drugi rafinirani ugljikohidrati, industrijski voćni sokovi, umak od rajčice (osim "domaćeg" pripremljenog od svježih rajčica), potom izbjegavati hranu koja sadrži ocat, ukiseljeno povrće, dimljenu hranu, alkohol, fermentiranu hranu, sušeno meso i voće, gljive, pistacije i kikiriki.

Umjesto toga jedite zdravu hranu koja ne sadrži gljivice i plijesni: cjelovite žitarice popute smeđe riže, prosa, ječma, te svježe povrće. Veoma je korisno zeleno povrće pripremljeno na pari jer obiluje klorofilom koji djeluje pročišćavajuće. Dopuštene su i morske biljke, raženi kruh, kukuruzne kokice, tortilje, tofu, miso, obični jogurt, krto meso, svježa riba, meso prirodno hranjene peradi i jaja prirodno hranjenih kokoši. Novija istraživanja pokazuju kako i prirodno čisto maslinovo ulje, uzimano u malim količinima suzbija neprirodno razmnožavanje gljivica. Češnjak, kako sirov, tako i kratko prokuhan pomaže u procesu uklanjanja kandide iz crijeva.

Suplementi: Pokatkad promjena načina prehrane nije dovoljna u obrani od gljivica. U suzbijanju gljivične infekcije od koristi mogu biti i slijedeći dodaci prehrani:

* Lactobacillus acidophyllus: radi se o "prijateljskim" bakterijama koje u prirodnim uvjetima naseljavaju kako crijeva, tako i rodnicu. Ove bakterije stvaraju iz glikogena mliječnu kiselinu koja osigurava nizak pH sredine u kojoj se nalaze, te na taj način čine prvu obrambenu liniju u nastupanju različitih infekcija. Prirodni izvor laktobacilusa je obični jogurt (Acidofil, LGG, Biojogurt itd). Također su mnogobrojni suplementi koji sadrže ove bakterije: tablete, kapsule, prah i napitci.
* Sredstva protiv gljivica: Osim lijekova, od pomoći mogu biti ekstrakt limunovih sjemenki, češnjak, kaprilna kiselina i berberin, koje možete potražiti u nekoj od trgovina zdrave hrane. Ova sredstva se ne resorbiraju u krv, pa ih možete uzimati i za vrijeme trudnoće i dojenja.
* Candida Yeast: homeopatski pripravak koji potpomaže uspostaviti zdravu ravnotežu gljivica u organizmu.
* Multivitamnski preparati: vitamin C; vitamini B kompleksa (ali ne iz kvasca), cink, magnezij, elementi u tragovima i esencijalne masne kiseline pospješuju obrambenu sposobnost organizma i sprječavaju povrat gljivične infekcije.





OPASNE CANDIDA - GLJIVICE
    Znaci infekcije sa candida gljivicama su veoma različite. Često nailazimo na nespecifične znake, koje mogu pripasti bilo kojoj drugoj bolesti.
U  sledećim slučajevima možemo ozbiljno pomisliti na candida infekcije:
neizmenični zatvor i proliv pored normalnih laboratorijskih nalaza kao i pored negativnih ultrazvučnih i endoskopskih nalaza; sindroma - Roemheld (snažna naduvenost ispod prečage); povećane vrednost hepatograma, koje ukazuju na neku bolest jetre; neobjašnjive fleke po koži; kurjaški glad u naletima, naročito velika neodoljiva želja za slatkišima; intolerancija prema alkoholu, neobjašnjive tegobe od strane zglobova; neobjašnjive niske vrednosti gvožđa, odnosno cinka; hronično nisko vrednost leukocita; aftozne promene u ustima; bakterijske urinarne infekcije; svrab u predelu čmara.
 
SVAKODNEVNI RAZLOZI
Uzimanje oralnih kontraceptivnih sredstava pogoduje razvoju Candida-gljivicama.I veštački zubi su odlična podloga  njihovom razvoju: ne samo između zuba nego i ispod i na samoj protezi mogu da se nakupljaju izazivači.
Kod izvesnih kožnih bolesti kao na pr. Psoriaza, neurodermatitis, seboroični ekcem u 90% slučajeva pridružuju se Candida gljivice u crevnom traktu. Antibiotska kao i hemo terapija , makar u obliku sprejova protiv astme. Prema tome ako upotrebljivamo ovakve lekove, povremeno je preporučljivo prokontrolisati, dali su se pojavile gljivice u našem organizmu.
Provokativni faktori mogu biti i materije koje nastaju prilikom raspada bakterija. Pri neadekvatnoj ishrani puno ugljenih hidrata unosimo u organizam malo vlaknastih materija, što pogoduje razvoju Candida-infekcije, kao i unos hrane spremljene od svežih cerealija ostavljene noću da stoje. Prema ispitivanjima izbegavanje ove hrane ili barem smanjen njihov unos u organizam uspešno proteruje gljivice iz organizma. Infekcije
Candidijaza često nastaje kod vegetarijanaca, koji opterećuju svoj probavni sistem sa puno unešenom sirovom hranom. Infekcija Candidom je uvek bolest već bolesnog organizma, i znak je slabog imunog sistema. Zato nije dovoljan samo lek protiv gljivice. Gljivice će se nastaniti uvek tamo gde postoje najbolji uslovi za njihov razvoj. Zato je neophodno potrebno sumirati sve inficirane teritorije. U najvećem broju slučajeva, borba se vodi na više nivoa i pravaca.


GDE SE NALAZE GLJIVICE?
   Najčešće ih možemo naći na zidu debelog creva u vidu kolonija micela. Dobro mesto je im i tanko crevo, gde prolaze još nepotpuno svarene hranljive materije.
U želucu, želudačna kiselina sprečava njihov razvoj. Međutim ova odbrana nije uvek zadovoljavajuća, s obzirom da puno ljudi nemaju dovoljnu količinu želudačne kiseline, kod drugih pak uzimanje sredstva protiv povećane količine želudačne kiseline stvara povoljne uslove. Izazivači mogu da se pojave i u usnoj duplji, kako smo već pomenuli, materijal za izradu proteza pruža im dobru podlugu za razvoj.
   
U vagini najčešće se pojavljuje Candida galabra, koja tu dospeva najverovatnije iz debelog creva. Ali i polni odnos može da bude put unošenja. Naime u puno slučajeva originalno gnezdo se nalazi u prostati muškarca.     U ovakvim slučajevima pomaže ciljano lečenje.   
 
SIMPTOMI I TERAPIJE

Candida simptomi mogu biti:
bijele naslage na jeziku i u usnoj supljini, nadrazaj na kasalj,
suvo kasljucanje, osjecaj knedle u zdrijelu, grebanje u zdrijelu, nadrazaj za iskasljavanje, otezano disanje, suvi bronhijalni kasalj, hronicno zapusen nos, hrkanje, kratkoca daha, hronicno kijanje ili kasljanje, stalne ponovljene prehlade i crvenilo grla,

nadutost, gubitak apetita, poremecaj rada crijeva, promjene stolice od tecne do tvrde, slabo varenje, smanjen apetit, pokidan jezik sa fisurama, proliv, sluzava stolica, analni svrab,

depresija, emotivna ranjivost, nervoza, zadrzavanje tecnosti, muka, glavobolja, neredovni ciklusi, gruba suva ili ispucala koza, hronicne i ceste gljivicne infekcije koze i noktiju, utrnulost, slaba memorija, vrtoglavica, nesanica, gubitak koncentracije, osecaj opijenosti, uznemirenost, psihoze, zvonjenje u usima, zapaljenje usiju, svrab u usima,
vaginalni svrab, svrab i upala vagine, cest prostatitis ili upala prostate, cest uretritis i cistitis,  iritiranost besike,
slabost misica, oticanje zglobova, misicni bol, poremecaj cula mirisa, ukusa, vida i sluha, slani ili metalni ukus u ustima,  zamagljen nejasan pogled.
Osobama koje pate od sistematske candidijaze smeta dim cigarete, miris gasa, farbe, izduvni gasovi, novi tepisi, rastvaraci.

Ova terapija je 100% efikasna kod razlicitih sojeva candide i to:

CANDIDA U ZDRIJELU 
CANDI SEPT kapi piti 3 x 15 kapi prije jela. Terapija za izlijecenje traje od 1-2 i po mjeseca. Radi brzeg lijecenja moze se uz kapi piti caj CANDIDA.

CANDIDA U BRONHIJAMA
CANDI SEPT kapi piti 3 x 15 kapi, caj CANDIDA piti od 0,5 do 1l dnevno. Terapija traje od 2 do 10 mjeseci u zavisnosti koliko je candida vremenski bila prisutna u bronhijama. U toku terapije vec poslije 10 do 15 dana nastupa proces zrelog kaslja sa izbacivanjem sekreta iz bronhija ili nastupa proces smanjenja nadrazaja na kasalj. Olaksano disanje. Svakim danom nastupa olaksanje. Ali terapiju koristiti dok nestanu svi siptomi candide i do sterilnog brisa sputuma. U slucaju imunoloskog pada organizma ukljuciti IMUNOENERGETIK 3 kafene kasicice prije jela da bi doslo do brzeg oporavka. Bitno je naglasiti da ova terapija odlicno utice na komplet organizam i njegovu prirodnu otpornost.

CANDIDA U CRIJEVIMA
CANDI SEPT kapi 3 x 15 kapi, CANDIDA caj od 0,5 do 1l.Terapija traje od 2-4 mjeseca. Prvo poboljsanje se manifestuje u boljem radu crijeva gubitku nadutosti i sredjivanju stolice, povratku apetita. Preventivno - ako ste prinudjeni da pijete antibiotike ili neke druge medikamente, uzimajte u toku terapije CANDI SEPT kapi 3 x 15 kapi da ne bi doslo do pojave CANDIDE. Ova prirodna terapija nije kontraindikovana nijednoj medikamentnoj terapiji i mogu je koristiti djeca od 1 godine pa nadalje i odrasli.

VAGINALNA CANDIDA  
Pored pica Candi Sept kapi 3x15, Candida caja i odgovarajuce ishrane, 2 puta sedmicno se isprati vaginalno irigatorom ili spricem, Candida cajem, a redovno se svako vece spolja isprati, mazati "Proposan" - propolisno biljna mast linije "EKO MONTENEGRO" .

CANDIDA NA NOKTIMA
pored pica Candi Sept kapi 3X15, Candida caja, svako vece potopiti u Candida caj (ruke ili noge u zavisnosti koji su nokti u pitanju) i redovno ujutru i uvece mazati "Proposan" - propolisno biljna mast linije "EKO MONTENEGRO"
ISHRANA KOJA UBRZAVA LIJECENJE CANDIDE - Uz ekoloske dijetetske preparate na bazi meda, polena, propolisa i ljekovitog bilja CANDI SEPT KAPI - CANDIDA CAJ - IMUNOENERGETIK
 

CANDIDA DIETA I SAVETI ZA ISHRANU

Gljivica Candida može biti prisutna:
u usnoj supljini, u ždrijelu, na jeziku, u nosu, u sputumu, u bronhijama, u plućima, u digestivnom traktu, u urinu, u ušima, vaginalno, spolja na koži, na noktima, u krvi, sistemska kandidijaza.
Ova ishrana važi za sve vrste Candide nezavisno gdje je sve prisutna u organizmu ili spolja na koži ili na noktima.
 
IZBACITI IZ ISHRANE
- Izbaciti tijesta i peciva od bijelog brašna
- Izbaciti sva gazirana pića (kisela voda, Coca Cola, Fanta, sumeće vitamine itd),
- ne koristiti pivski kvasac,
- izbaciti slatko mlijeko,
- ne koristiti B kompleks vitamina,
- izbaciti jako kisela jela (sa esencijama i vještačkim konzervansima),
- izbaciti ili drastično smanjiti u ishrani čokoladu, torte, kolače...
- Po mogučnosti izbaciti alkohol, nikotin i kafu, radi bržeg oporavka.
 

UMJESTO TOGA KORISTITI
- Koristiti integralni hleb i peciva,
- Mogu se koristiti samo prirodni sokovi (gusti ili bistri),
- Koristiti sto više bijeli luk, a ko ne može neka koristi perle bijelog luka,
- Može se koristiti jogurt i kiselo mlijeko (sa acdofilusom, probiotski),
- Mogu se koristiti prirodni multivitamini i minerali koji u sebi imaju dovoljno selena i C vitamina,
- Koristiti jabukovo sirće u ishrani,
- Koristiti prirodni med, džem bez konzervansa, mateks-ječmeni slad,
- Staviti u šolju jogurta izrendanu šargarepu, cimet kao začin, djumbir kao začin (po pola male kafene kašike) jedan ili dva čena bijelog luka i sve to jesti kao salatu jednom dnevno.
 
Od Severusa:
Zabranjeno: menta, pistaci, kikiriki, lesnik, orah, sve grickalice, zvake, bonbone

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 26, 2008 10:59 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:02 pm
Postovi: 70
Lokacija: ZG
Veliki pozdrav svima!
Da vam ispricam moje probleme. Prije skoro 4 meseci dobila sam grip i posle toga i dijareu, imala sam do 5 stolica na dan. Pila sam neke lekove i nista, a osecam bol na levoj strani stomaka a najvise kad treba da odem u WC. Otisla sam kod dkotora i uradio mi je gastroskopiju i tu su ustanovili da imam HELICOBACTER PYLORY I ne tako jaki gastritis. Pila sam tri vrste terapije za tu bakteriju ali jos uvek je tu. A sto se tice dijareje i boli na levoj strani stomaka jos uvek je tu samo ne toliko jaka kao prije do 2 stolice na dan. Uradila sam i koprokultutru i tu mi je nadjena jos jedna baktrija koja se zove AEROMONAS HYDROPHILA. Kad sa videla da imam jos jednu bakteriju zamalo niasm pala u nesvest. Skoro tri meseca pijem Lanzaprazol, a sada vec 5 dana CONTROLOC tablete. Ali bol na levoj strani stomaka ne prestaje, nekad je malo bolje ali da se izlecim ne. Doktor mi je rekao da uradim kolonoskopiju da vidimo o cemu se radi. Sta da radim sa ovim bakerijama? Kako da ih se resim?
Molivas pomozite mi jako se plasim nalaza kolonoskopije. Zanima me dali dijarea i bol na levoj strani stomaka moze da bude posledica kolitisa ili je nedaj Boze nesto gore? Dali i vi koji imate kolitis osecate bol, posebno na nekoj strani stomaka.
Pomozite mi molim vas!
Unapred hvala

_________________
Pomozite kome je potrebno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 20, 2008 5:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Zdravo Emiz. Ja u toku i posle praznjenja creva ponekad imam bolove. U svakom slucaju idi na kolonoskopiju obavezno i javi koja je dijagnoza.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 21, 2008 10:42 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:02 pm
Postovi: 70
Lokacija: ZG
Zdeavo.
Uradila sam kolonoskopiju i nalaz je bijoIritabilni kolon.Doktor mi je rekao da nije nista opasno samo mi je dao da pjem tablete RUDACOL i jos neke za smirenje, jer ova bolest se drgacije i zove nervozna creva. A sto se tice toga da imas bolove to moze da bude i od hemoroida ili imas neku malu upalu, nemoj se nista bojati.
Caoo

_________________
Pomozite kome je potrebno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jul 24, 2008 4:32 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Dobro je da su ti postavili dijagnozu, to je najvaznije, a moj ti je savet da se pored farmaceutskih lekova okrenes i zdravoj ishrani, cajevima i zdravom nacinu zivota.
Sve najbolje...

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 29, 2008 7:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 29, 2008 7:23 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima u grupi,
Ja sam se sada priljucio i ohrabljuje me cinjenica da ima ljudi koji su prikupili dosta materijala o UC.
Ja sam oboleo od UC pre 4 godine i za ovo vreme sam prosao kroz sve stadijume bolesti, od blage do teske.
Imam neki svoj sistem ishrane koji se negde razlikuje od ovog sto sam mogao da procitam kod drugih. Verovatno je sve individualna stvar.
Izbegavam stres i prija mi setnja (ne naporne sportske aktivnosti).
Ovih dana pokusavam da izbacim gluten iz ishrane. Ako je neko upoznat detaljnije sa njegovim dejstvom, neka pise.
Da li ste culi za terapiju sa pusenjem, naime nikotin pokrece neki imunoloski proces i to pozitivno utice na upaljenski proces u crevima.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 01, 2008 4:40 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Meni je jedan Dr. gastroenterolog (koji i sam ima problema sa UC) rekao da pušenje poboljšava stanje kod UC. Nije rekao kako, ali mi je pomenuo da u Americi postoje nikotinski flasteri pa ih oboleli od UC lepe na stomak. Takođe znam da pušači koji obole od UC ne smeju da naglo ostave pušenje.
Možda će ti cigare ublažiti UC ali pazi da ne upropastiš ostale organe - uzimaj Universalov Buffered vitamin C 1000mg pošto on ima smanjenu kiselost pa ne škodi nama sa UC, plus multivitamine.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 01, 2008 4:44 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Nego, zna li neko nešto o Koloidnoj Srebrnoj vodi i tahebo čaju - oni su odlični protiv kandide, ali ne znam kako bi se odrazilo na mene koji pored kandide (imam je velikom broju, trčim svaki čas u wc) imam i UC?
Zna li ko, dal smem da rizikujem?

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 23, 2008 10:51 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
E pa pošto niko nije znao ništa da mi napiše o Srebrnoj vodi, evo da ja, posle dvonedeljnog pijenja iste kažem nešto korisno.
Srebrna voda stvarno deluje protiv kandide. Onog dana kada sam počeo da je pijem počeo sam u svojoj ishrani da koristim začine ORIGANO i ĐUMBIR pa su verovatno i oni doprineli poboljšanju. Već sutradan mi je stolica bila normalna i takva je već dve nedelje.

http://www.srebrnavoda.com/

A što se tiče ishrane:
- Izbaciti hleb sa kvascem
- Izbaciti sva gazirana pića (kisela voda, Coca Cola, Fanta, sumeće vitamine itd),
- ne koristiti pivski kvasac, a naravno ni pivo
- izbaciti slatko i kiselo mleko,
- ne koristiti B kompleks vitamina iz kvasca,
- izbaciti kisela jela (sa esencijama i vještačkim konzervansima),
- izbaciti ili drastično smanjiti u ishrani čokoladu, torte, kolače...
- po mogućnosti izbaciti alkohol, nikotin i kafu, radi bržeg oporavka.
- Izbaciti mentu, pistaće, kikiriki, lesnik, orah, sve grickalice, žvake, bonbone

UMESTO TOGA KORISTITI
- Koristiti hleb bez kvasca,
- Mogu se koristiti samo prirodni sokovi (gusti ili bistri) bez dodatog šećera,
- Koristiti sto više bijeli luk, a ko ne može neka koristi perle bijelog luka,
- Može se koristiti jogurt (sa acdofilusom, probiotski),
- Mogu se koristiti prirodni multivitamini i minerali koji u sebi imaju dovoljno selena i C vitamina (najbolje buffered vit. C pošto ima smanjenu kiselost),
- U ishrani treba da preovladava meso, riba, jaja i salate (nikako kisele),
Ja od povrća koristim buraniju i sočivo ali tek sad kad mi je bolje.


_________________

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 11, 2008 12:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 13, 2007 4:29 pm
Postovi: 33
Interesuje me da li neko zna da odgovori sto iz licnog iskustva sto iz "teorije" sta znaci remisija kod UC-a. Da li je to potpuno odsustvo bilo kakvih simptoma ili je to prisustvo simptoma ali u krajnje ublazenom obliku?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 12, 2008 5:23 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:00 pm
Postovi: 309
Postoje skale kojima se vrsi procena aktivnosti bolesti, kroz niz subjektivnih i objektivnih pokazatelja. Izmedju ostalog: bol, broj stolica, opste stanje, odredjene komplikacije, analize krvi, temperatura. Naravno da i u remisiji mozes da imas neke tegobe, kao sto ih u ostalom i zdrava osoba moze imati. Individualno je.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: