Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Smanjena menstruacija u 22. godine
PostPoslato: Sub Maj 03, 2008 1:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Dec 08, 2006 9:37 pm
Postovi: 4
Moja devojka ima problem sa menstruacijom ali ne zeli da ode kod ginekologa jer joj je glupo, pa sam ja resio da postavim pitanje vama ako mozete da nam nekako pomognete! Ciklus joj traje 5 dana (retko kad udje u 6-i) s tim sto joj 3. dan najvise luci! Prosli mesec joj se ciklus iz nekog nepoznatog razloga poremetio i trajao je isto 5 dana ali je samo prva dva dana bilo ucestalo lucenje a ostala tri jedva nesto malo! Mislio sam da je to cisto nesto onako ali se njoj to ponavlja i ovog meseca s tim sto je prvi dan imala normalno, drugi manje nego normalno a treci joj je vec prestalo ili ima nesto sasvim malo! Jos uvek nije proslo 5 dana tj. danas je taj treci dan pa je pocelo da nas to malo zabrinjava! Da li slucajno ne znate sta moze da prouzrokuje ovo i da li je nesto ozbiljno i sta treba da radimo povodom toga!

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 03, 2008 3:20 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Postovi: 108
Trebalo bi da ode kod ginekologa, ne samo zbog toga, vec uopste da se iskontrolise. I meni je bilo strasno glupo da odem na pregled, a imam isto 22 god. i pre mesec dana sam bila i videla da nije nista strasno, koliko sam ja panicila.
A sto se tice krvarenja, to sve zavisi od devojke, neka ga ima 5 dana, neka 7 itd. Da li je mozda bila pod stresom?
Jer to moze da bude uzrok smanjenja menstruacije.
Mislim da to nije nista zabrinjavajuce, ali neka obavezno poseti ginekologa, a i ti bi mogao sa njom, da je ohrabris :) :) :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 03, 2008 3:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
Te izjave "glupo mi je da idem kod ginekologa"nikada necu razumeti,zar ne bi bilo logicnije razmisljati:"jaoj ,bas bi bilo GLUPO da imam neki poremecaj a da ne znam??"KUCNIM VASPITANJEM,na zalost danasnjim devojkama nije glupo mnogo toga da ne nabrajam,ali ginekoloski pregled jeste.
Ajde da kazemo da si ti kao musko bar preduzeo nesto pitajuci na ovakom sajtu.ja ti savetujem da je odvedes kod ginekologa,jer svaka zena aktivnog seksualnog zivota treba redovno da se pregleda,da kasnije ne bi lupala glavom o zid (ne daj Boze)
sretno

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 03, 2008 3:45 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm
Postovi: 149
Svima je nama bilo tesko prvi put otici kod ginekologa..S vremenom to postane stvar rutine.Uvjek je bolje otici na pregled barem znas na cemu si!E sad taj poremecaj ciklusa ne mora nista da znaci,moze biti od stresa,upale itd.Ali uvije postoji ono ali!Zato stisni zube i pravac ginekologu! :oops: Bolje je otici na pregled nego se uvaliti u neke probleme pa onda govoriti STO NISAM!Sve najbolje i reci devojci da savlada sram.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 06, 2008 8:48 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 2:47 pm
Postovi: 223
Lokacija: VaLtUr
Prvi put sam dobila sa 13 godina, sada imam 26. U pocetku mi je bilo-dobijem pa traje po 10 dana, pa ne dobijem naredna 2 meseca...i sve tako do 18e. Odem kod ginekologa i on kaze da je to normalno, mada se meni nije cinilo da je tako. Od 19e ciklusi su postali redovni i trajalo je po 6 dana. Od 25e, ciklusi traju po 3 dana, prvi dan obilno, drugi po malo, treci dan svoro nista. Uradim kolposkopiju i PAPA i nadju mi jedva vidljivu ranicu na grlicu materice koja je vec sama pocela da se ljusti, sto je i normalno jer u ovim godinama ona se sama i brze oporavlja nego u kasnijem dobu. Sada je nemam vise, a sto se ciklusa tice neznam jer sam trudna pa i ne dobijem. Mislim da su se njoj ustvari samo unormalili ciklusi i da je to ok. Ali stvarno bi bilo dobro da ode kod doktora da uradi kolposkopiju, PAPA i UZ, nije bolno, nije sramota, ako joj je lakse neka ide kod zene, eto meni je tako bilo lakse. Skoro sam, kada sam otisla na kontrolu, prisustvovala razgovoru moje doktrorke i devoje koja ima 26 godina. Ima veliku i duboku ranu na grlicu materice i sekret joj je VI grupa. A to sve jer blagovremeno nije otisla i sada je proces lecenja mnogo duzi i naporniji. Smatram da PAPA test treba da se radi od kada devojka prvi put stupi u odnose, ne zato sto sa tobom nesto nije u redu pa da se proverava, vec zato sto ona postaje osetljivija na sve. Znaci svake godine u isto vreme ga raditi i sto kazu "mirna Backa". Ranica moze da se stvori i od nelecenih infekcija i ko zna cega sve, jer to je zenin najosetljiviji organ. Nadam se da ce Vam ovaj moj iscrpni komentar pomoci, a devojku ne treba osudjivati vec je ohrabriti!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 74 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: