Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Zaključan forum Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: pomozite sta mi je
PostPoslato: Uto Avg 02, 2005 5:07 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm
Postovi: 97
Molila bih nekog ko mozda ima iste simptome da mi pomogne nekim savjetom.Ja sam cesto na ovon sajtu sa raznim pitanjima i podpitanjima i do sada sa se uvjek neko nasao da mi pomogne savjetom.Nadam se da ce tako biti i ovaj put.Ali prvo da pozdravim divnu Danku koja je za sve nas uvjek tu.
Moj problem je sto me sve boli isla sam raznim dr i sve ju uglavnom tu i tamo ok.U zadnje vrijeme mi se javi neki cudan osjecaj krene iz zeldca i ko da u sekundi ostanem bez zraka poslije imam osjecaj kao da mi nesto pritisce grudi neku tezinu i naravno onda dodje panika da cu se ugusiti ,pocne me boliti u grudima to mi se zna desiti i po noci odjednom skocim ostanem za sekundu bez zraka i ponovo zaspim.
Snimala sam pluca prije mjesec ,EKG radila nekoliko puta mislim 4 puta za 3 mjeseca i bila su ok isla kod kardiologa radila ultrazvuk i on je ok samo imam puno otkucaja u sekundi cak mi je pritisak bio150 -90 a inace mi je nizi .On mi je dao betablokator tablete ali kad sam dosla kod svog kucnog dr on je recept pocjepao i rekao da mi je srce u redu da je to bilo od straha (inace se bojim dr kad got moram da idem ne spavam cjelu noc). .Da se opustim idem kod psihologa i naravno fitnes .
Moje pitanje je da li neko ima isti problem sa tim u grudima, mene inace muce kiseline i imam upalu zeldca i jednjaka ali pijem ranitidin 2 puta vec skoro 2 mjeseca i po potrebi diazepan od 5 mg. Bas sam danas popila tabletu i mislila sa sad ce biti bolje i bilo je par sati i odjednom nesto ko da me zagusi sekundu i prodje ali ostane ta tezina i bol u grudima naravo sa puno straha pricala sam sa svojim dr ali on kaze da se opustim da su to zivci.
Molim vas da li je to moguce ja sam strasiva po prirodi i sad se bojim sta ako ponovo dodje .Da li da opet idem dr i da li jos neke pretrage treba da uradim.
AKO JE NEKO IMAO SLICAN PROBLEM NEK MI SE JAVI NEK MI DA SAVJET UNAPRIJED ZAHVALNA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Nije pomoc ali..
PostPoslato: Uto Avg 02, 2005 8:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2005 11:30 pm
Postovi: 7
Lokacija: Beograd
Gospodjice ili gospodjo,zao mi je sto Vam ne mogu konkretno pomoci!Naime ja sam se takodje raspitivao na forumu zbog skoro identicnih simptoma.Na zalost nisam jos dobio odgovor.Nadam se da ce te Vi biti bolje srece!Moje nestrucno misljenje je da se radi o nekoj vrsti anksioznog poremecaja.Desava se da i u toku sna doje do napada anksioznosti.Ja sam se lecio i ponovo lecim od agorafobije F40.00.Lekar mi je prepisao FLUXILAN 20 mg. i RIVOTRIL 1mg. dnevno.Gotovo sam uveren da nije nista ozbiljno,da ce te dobiti strucan odgovor!Nema te razloga za brigu,znam tacno koliko je neugodno,ali bice sve u redu.

_________________
ARS


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: pomozite sta mi je
PostPoslato: Sre Avg 03, 2005 9:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 08, 2004 2:14 pm
Postovi: 16
annamaria je napisao:
U zadnje vrijeme mi se javi neki cudan osjecaj krene iz zeldca i ko da u sekundi ostanem bez zraka poslije imam osjecaj kao da mi nesto pritisce grudi neku tezinu i naravno onda dodje panika

Ista stvar kod mene. Nikad nisam dobio neki konkretan odogovor. Mislim da se radi o spletu nerava koji se bas tu nalaze i koji u saradnji sa podignutom dijafragmom izazivaju taj neprijatan osecaj grcenja i stezanja sto odmah popusti. Opet, ovo je laicka teorija.
Agorafobija je kod mene popustila, ne pijem lekove i osecam se sve bolje. Naravno, moj sredjeni zivot uticao je na to. Bavim se sportom, rekreativno. Simptomi fobije slabe, pa nestaju.

_________________
Live Like A Man


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: gdje je izlaz
PostPoslato: Sre Avg 03, 2005 7:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm
Postovi: 97
Hvala na odgovorima ali gdje je izlaz kako da to prestane i da bar znam zasto je tako.Ovako se uzasno uplasim.Pokusavam sama da otkrijem .Pamtim sta jedem da nije mozda stomak ili je stres ali nekako kad got pojedem nesto sto mi ne godi onda obicno imam i stres i tako ne mogu da odgonetnem.
Samo jedno znam postala sam osjetljivija i neki ljudi u mojoj okolini su to primjetili i mjesto da mi pomognu oni su to zloupotrebili Pocela su ogovaranja za koja prije ovoga nebi ni marila ali sad me sve to pogadja pa mi taj dodatni stres samo skodi.
AKO JE NEKO IMAO SLICAN PROBLEM I USPIO DA GA PREVAZIDJE NE
KA MI SE JA VI HVALA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 04, 2005 3:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 08, 2004 12:10 am
Postovi: 210
sve sto te nije ubilo samo te je ojacalo tako da znas da neces umreti svi smo mi to prosli i prolazimo tipisci simptomi ansioznosti tako da ti treba strucna pomoc pre svih psihijatra on ce te posavetovati dati adekvatnu terapiju i uz njegovu podrsku a i nas sa foruma mozes se stabilizovati dijazepami u ovakvim slucajevima slabo deluju tako da ti je najbolje ali napominjem uz strucnu pomoc poceti da uzimas xanax ili rivotril pozdrav pa se javi ali posle pregleda kod psihijatra i ne obracaj paznju na okolinu


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: