Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 17, 2008 10:54 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Hvala Ejmi. Sve sam završio, valjda neće biti naknadnih komplikacija.
E ovako, da vam ispričam šta me snašlo. Pre jedno mesec dana sam primetio neke čudne promene na polnom organu u vidu belih bradavica na donjoj unutrašnjoj strani kožice. Pošto je tada bila sezona gripa, a i ja to nisam shvatao ozbiljno, tek u petak odem kod urologa koji mi na moje zaprepašćenje reče da su to KONDILOMI. E jutros sam u operacionoj sali trebao da budem obrezan, pošto ih je bilo mnogo, ali je doktor ipak uspeo da ih uništi spaljivanjem. Srećom uz anesteziju. Sad sam kući, živ, zdrav i Bogu zahvalan što je sve dobro prošlo.

E a što ja ovo vama pričam, i kakve ovo veze ima sa UK. Ima i te kako. Na našem forumu ima dosta tema o ovoj polnoj bolesti, a ja ću vam ukratko reći ono što je za nas bitno:

- Kondilome izaziva Humani Papilom Virus (skraćeno HPV). Taj virus ima skoro svaka seksualno aktivna devojka (80-100%) i ogroman broj muškaraca. To je seksualno prenosivo obolenje, mada se može preneti i preko peškira na plaži, kao i sa kože na kožu, znači neseksualnim putem.
Takođe ni kondom nije neka zaštita, pošto se prenosi i sa kože na kožu. A moram da napomenem da kod osoba koje upražnjavaju oralni i analni seks kondilomi mogu da se nađu i u ustima i u anusu.Međutim, iako skoro svi imamo taj virus, ne razviju se kod svih kondilomi. Tačnije ZDRAV organizam ne dozvoli da dođe do toga nego čak vremenom uništi taj virus pa osoba nikada ne sazna da je bila zaražena.

A pošto se zna da se 60% imunog sistema nalazi u organima za varenje i da samim tim mi oboleli od UK ili Krona imamo loš imunitet odlična smo podloga da ovaj virus učini sve što može i dodatno nam zakomlikuje život.

Rešenje je samo u tome da se maksimalno podigne imunitet, pošto leka za taj virus nema a i teško se dijagnostikuje (postoje neka oprečna mišljenja na forumu, a i među lekarima o tome da li ga je uopšte i moguće dijagnostikovati).
Znači, ako primetite neku promenu na genitalijama, pravac kod urologa ili ginekologa. Jedna napomena za žene - kod žena kondilomi mogu biti NEVIDLJIVI, pa znači i ako ne primetite ništa u svakom slučaju idite kod ginekologa.
I pijte UNIVERSAL-ov BUFFERED VITAMIN C 1000mg. Specijalno je napravljen za nas sa osetljivim stomakom. I obavezno Pantenonsku kiselinu (vitamin B5) u dozi od 500 mg, nezamenjiva je za zarastanje rana.
Ehinaceu vam ne predlažem pošto izgleda ima loše dejstvo na stomak nas obolelih.
I trebalo bi posetiti lekara imunologa po hitno.
Ja inače planiram, ako Bog da, da se za neku godinu preselim na selo, pošto živim u bučnom i zagađenom delu grada.

Znači društvo, oprez, kontrole, vitamini i priroda.
Pozdrav

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 18, 2008 10:39 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 8:22 pm
Postovi: 107
Lokacija: Srbija
Pozdrav Ikar
Ti si jedini na ovom forumu pored mene koji kaze da ljudi sa UC i Kronom imaju slab imunitet.O tome sam pisao pre nekoliko meseci ali sam digao ruke,svi ostali su tvrdili da je prejak(svako ima pravo da misli kako hoce).Jeste osnova bolesti u snaznom i pogresno usmerenom imunom odgovoru ali samo na nivou gastrointestinalnog trakta.Na nivou celog organizma imunitet je slab.Bilo ko da ima virus pored mene,ja ga obavezno posle par sati dobijem..Zato je i nelogicno da se i ovako slab imunitet dodatno gusi imunosupresivima da bi se bolest zaustavila i uvela u remisiju.Ali je u praksi tako.Vaznija je pogresna usmerenost od jacine.
Treba biti oprezan sa stimulatorima imuniteta jer moze da dovede do pogorsanja kolitisa.Prosto nase telo je naviklo da mu je imunitet slab i svako podizanje bi moglo da ima negativne efekte po kolitis(samo po njega za ostale organe je dobro).Meni se desilo da kada sam koristio Echinaceu i kurkumu za dizanje imuniteta da mi se pogorsalo stanje sa kolitisom,pa sam odustao.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 18, 2008 12:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
A kako je onda kod mene? Ja sam bolestan par dana godisnje i to je to. Cak imam i herpes koji mi povremeno izadje na usni a vezuje se za one sa slabijim imunitetom. Od malena sam vrlo retko bolestan i to nista strasno. Dobro, tebe zakaci jer koliko mi se cini leukociti su ti na min. oko 5-6, verovatno usled sulfapiridina. Ali je stress ubedljivo najjaci gutac energije i sigurno vodi u bolest. Cini mi se da je povecana susceptibilnost na spoljne bolesti veca kod IBD pacijenata iz razloga sto su pod stressom onsovne bolesti koja je svakako opterecujuca i stalno se misli na nju, kako je kontrolisati a to guta baterije. Ne bi me cudilo da kada bi otisao na pregled i oni ti rekli da si se poptuno izlecio i da ce biti OK da bi ti se stanje poboljsalo bar 50% usled placeboa. Cuo sam od poznanika i jednog znam licno da je akupunktura dusu dala za ovo, ima jedan Rus kod Zvezdinog stadijuma koji leci ovim od pape do patrijarha, od predsednika do premijera...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 18, 2008 11:14 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Pa jeste Dux, i ja sam imao problem sa ehinaceom. Leči mi prehladu ali mi pogorša kolitis. Mada ja imam i dodatni problem što radim u hladnom, ili sam čas u hladnom, čas u toplom. Ove zime sam bio prehlađen bar 5-6 puta, sa sve temperaturom. I uvek mi prehlada izazove proliv, koliko god da sam u stabilnoj remisiji. Ne prvi dan, već od prilike treći dan od prvih simtoma prehlade praćene povišenom temperaturom. I nikad ne omane, uvek bude tako.
A možeš li mi reći nešto o toj teoriji da je UK autoimuna bolest. Ja kada sam ga dobio pre 8 god svi Dr. su uglas govorili da je od stresa.
Inače ja sam u vojsci celu zimu proveo u mokrim čizmama (puna 4 meseca), a zima Novosadska, stalno -10 -15. To je bilo tri godine pre nego što su počele muke sa stomakom. A sve ukupno zadnjih 16 zima se smrzavam, što u školi, što u vojsci, što na poslu.
A nije ni stres zanemarljiv, juče ujutro pred operaciju stomak me žestoko izmaltretira, a jutros radi kako treba.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 19, 2008 12:48 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
Pa stres ti je okidac, tu se gube serotonin i ostale supstance koje uticu na javljanje depresije i slabe organizam. Autoimunost znaci da je bolest usmerene protiv vlastitog organizma, u nasem slucaju protiv endotela sluznice creva ili pak neki tvrde protiv dobrih mikroorganizama koji naseljavaju iste pa ih tamane pogresno i prave inflamaciju


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 19, 2008 8:38 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:00 pm
Postovi: 309
Dux, nije Ikar jedini ko ne tvrdi da su IBD bolesti od kojih oboljevaju osobe jakog imuniteta. Mislim da svako o tome zakljucuje iz licnog primera, a oni se razlikuju. Dea smatra da ima prirodno jak imunitet, Kicha takodje, vas dvojica, ako sam razumela, smatrate da imate relativno losiji imunitet, a ja sam recimo srednje osetljiva. Dakle, statistika ovde kaze da se ovo desava i osobama sa jacim i osobama sa slabijim imunitetom. Ponovicu se, ali moj zakljucak je da nema veze jacina imuniteta, nego je on pogresno usmeren. Svako ima neki imunitet, kakav god da je. I slab i jak u autoimunim bolestima on se okrece na borbu protiv delova sopstvenog organizma. I ostrijim i tupljim nozem se moze naneti rana, pa i podjednako ozbiljna.

Sto se tice stresa, pa psiha i telo nisu odvojeni, mi smo celina i to ne treba zaboraviti. Ali, kada jednom bolest nastane, ona ima neku svoju logiku, i ne treba se zavaravati da bi nekakvim bezstresnim zivotom (koji u ostalom ne moze da postoji) ona mogla da se cudom izleci. I sama bolest je po sebi veliki izvor stresa.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 19, 2008 11:53 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Jedna stvar na ovom forumu mi se nikako ne sviđa i voleo bil da ADMINISTRATOR, ili ko već to nekako promeni. Reč je o tome da su postovi koji imaju veze sa kolitisom rasuti na mnogo tema. Ovo je jedna tema, juče nađem jednu sa odličnim postovima, zove se Sulfasalazine vs 5-ASA, pa onda tema za Duks-a, pa onda naletim na jednu gde je Ejmi postavila pitanje o BETA-1,3 GLUKAN-u... Kad u pretraživanje ukucam ulcerozni kolitis dobijem 91 temu u kojoj se on pominje. Pa kad je to sve da pregledam. Takođe mislim da bi teme trebalo da budu poređane na spisku uvek istim redom, pa da lepo ako sam večeras pregledao prvil 10, sutra ću sledećih deset, i tako dalje.

Ja bih izgleda trebao da dam otkaz na poslu, ostavim devojku, odjavim telefon pa da na miru jedno mesec dana pregledam sve teme vezane za UK. Zar to ne može da se nekako stavi u jednu temu, odnosno da svi pišemo u okviru jedne teme. Ja stvarno nemam vremena sve redom da pregledam.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 20, 2008 12:13 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
E sad da kažem i nešto korisno u vezi naše muke. Na jednoj temi pod nazivom "kako ne biti nikad vise bolestan..." jedan tip iz Kanade je iz jedne knjige prepisao neke smernice o tome kako treba zdravo živeti. Deluje malo idealistički i teško primenljivo ali je stvarno logično.

A posebno me je zaintrigiralo to što kaže da je FLUOR otrovan pa da zato treba koristiti paste za zube bez fluora. A u "Vitaminskoj Bibliji za 21 Vek" Erl Mindel uzgredno napominje da postoji povezanost između čestog pranja zuba i ulceroznog kolitisa. Kaže da nauka ne zna zašto, ali nešto ima.

Juče sam imao dijareju, pa povučen ovim razmišljanjem sinoć operem zube bez paste, i ne popijem sulfasalazin pošto Kicha kaže da on obara imunitet (a meni sad malo frka zbog kondiloma) . Danas mi stomak radi kao da nikada nisam imao kolitis.Mada sam od sinoć počeo da pijem Palitreks antibiotik zbog operacije, pa je možda on zaustavio dijareju, mada ne vidim kako. U svakom slučaju probajte par dana da perete zube bez paste. Malo deluje glupavo, ali neće škoditi. A što ne škodi može da koristi :lol:

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 20, 2008 1:09 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
E da još neke stvari su mu pametne (u zagradama su moji komentari):

- Da se izvade metalne plombe iz usta (a ja dodajem i živine, verovali ili ne i to se stavlja u zube)
- Da se ne pije voda sa česme (meni su Dr. rekli samo flaširanu, pošto hlor ne valja za UK)
- Ne konzumiraj nista sto je izaslo iz mikrotalasne pecnice (microwave oven)
- Izbaci Aspartame (vestacki secer) i MSG (monosodium glutamate)
- Izbaci sve vestacke zasladjivace hrane...
- Ne koristi teflonsko posudje (non-stick cookware). (U Politici sam pre par godina pročitao da teflon izaziva mutacije na genima. To su otkrili Nemci, pošto su primetili da u gradu u kojem se proizvodi to posuđe ima mnogo mutacija kod dece, mnogo više nego što je prosek u Nemačkoj. I šta mislite otkud toliko tog posuđa u Srbiji iz Nemačke, i to po malim cenama :evil:)
- Ne konzumiraj svinjetinu ( crveno meso pospešuje nastanak raka debelog creva, za razliku od piletine i ćuretine koja ga suzbija - iz pera Dr. Džin Karper)
- Ne konzumiraj beli secer
- Ne konzumiraj belo brasno
- Zapisuj ciljeve u zivotu
- Ne citaj novine
- Ne gledaj vesti (sekiracija zabranjena)
- Nabavi masinu koja smanjuje/neutralize elektro magnetne talase/energiju (kupite SERB http://neutralizator-serb.com/, ja ga imam, znam šta vam pričam)


I ono što mi se posebno svidelo:
- Igraj/plesi I pevaj
- Nadji svrhu svog zivota (čitajte ljudi Vladiku Nikolaja i slične njemu - BOLEST JE BOŽJA POSETA zapamtite. Ja sam tek kad sam se razboleo shvatio svrhu svog i svačijeg života)

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 20, 2008 1:46 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
Ja imam REN, sto je pandan SERBu, meni je malo lepsi, ali je to uglavnom placebo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 20, 2008 5:13 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Pa kao el.ing si stručniji od mene po pitanju elekromagnetnih zračenja, ali zašto misliš da je SERB placebo. Čovek koji ga je pronašao je dobio mnogo nagrada na domaćim i međunarodnim sajmovima pronalazaštva uključujući i najpoznatiji - Briselsku Eureku. Evo citata sa sajta:

- SERB je na najvećim svetskim izložbama pronalazaštva nagrađen sa 41 priznanjem, od toga 25 zlatnih medalja i 2 gran prija,a pronalazač Ordenom Krst viteza Kraljevine Belgije za pronalazak -

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 20, 2008 8:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:25 pm
Postovi: 13
ikar uredu je sve to ,ali nemozes da razmisljas bas tako. ako gledamo na sve ,pa i vazduh koi udisemo nije zdrav.tacno je da se treba obratiti paznja na neke stvari ,ali ne preokupirati se.znas i to moze da steti organizmu.ali kod UK to je malo i psihicki.moj sin ima 7 a toliko je odgovoran i zabrinut za sve i svasta . nego ja sam htela da te pitam koja je razlika izmedzu tvoih tableta i salofalka.posle koliko vremena od terapije mogu da ocekujem nesto.posto nama je dobro 7 dana pa posle1 dan proliv cesti sa primesima krvi pa opet zatisje.a pije 1750mg salofalka .ako napravi neku ekskurziju sa ishranom mnogo voli cokoladu i cips.kupujem mu cokoladu za kuhanje.ali ne znam mislila sam da ce lek dati veci rezultat pije ga vec 2 meseca.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 21, 2008 12:01 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Elza, što se tiče lekova ja sam isključivo pio sulfasalazin i to Švedske proizvodnje koji se zove Salazopyrin EN-tabs. A Salofalk sam koristio u vidu klizmi i jednom su me potpuno izlečile pa sam imao remisiju dugu dve i po godine. Na to pitanje će ti pre odgovoriti Kicha i Dux, stručniji su od mene. Pogledaj i teme
- Sulfasalazin vs 5 asa
- Za DUX-a

Mene uglavnom interesuje kako živeti u skladu sa prirodom i kako bolest pobediti prirodnim putem, pošto sam svoja akutna stanja uglavnom na taj način lečio, pa vam zato i prenosim neke misli o tome. A to što ti kažeš da se tvoj sin za svašta sekira i brine, to je odlika svih nas koji imamo UK. Jednostavno UK se lepi za ovakav psihološki profil, I ZATO OVAKVU LIČNOST TREBA MENJATI. Džaba svi lekovi ovoga sveta ako mi nastavimo da se trujemo nasiljem iz filmova, vestima u kojima možeš samo da čuješ ko je koga ubio, silovao, mučio, oteo, pretio, opljačkao...
Ako nastavimo da se trujemo zagađenim vazduhom, hlorisanom vodom, mesom životinja koje nikad ne ugledaju sunce, jajima kokošaka koje život provedu u toliko tesnom kavezu da ne mogu ni da se okrenu, a da ne pričam o duvanu. E tada nam ni Bog ne može pomoći.

Još jednom da napomenem da sam ja prvu stabilnu remisiju posle mučenja dugog 10 meseci upravo postigao menjanjem svog načina razmišljanja, i upotrebom sokova i čajeva. A moj novi način razmišljanja je bio da se posvetim menjanju sebe uz Božju pomoć.

Zapamti BOLEST JE BOŽJA POSETA

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 21, 2008 1:02 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
@Ikar Savo Sain Raodivic je najobicniji prevarant i sloser, nista vise. To se sve moze kupiti i REN i SERB imaju sve moguce nagrade za epohalnost i eureke alit o moze svako za 10-20 hiljada evra. Savo je jos i clan akademije izmutelja, sto je samo po sebi bruka. Jedan poznanik ga je nevidjeno isprozivao a na moja postavljena pitanja nije znao nista da odgovori i kaze da se obratim nekom od kondtruktor radnika, covek nije znao osnovne postulate samoindukcije i mehanickih oscilatornih kola - jednom recju bruka. Jedino sto Majdanpek stoji iza njega pa ide prodaja. On je to patentirao posle RENa. Kada sam njih pitao oni su nesto znali da odgovore i naracuio sam da bih imao lepi privezak. Ono sto se navodi za oba uredjaja ne rade ni 10%, ostalo je placebo efekat. Ja sam dobio felerican komad RENa i na reklamaciju (dir. Voja i prijatelj) su bili vrlo ljubazni, dosao je jedan vrlo fin covek kuci, zamenio i uradio radioesteziju soba, koliko god to imalo smisla. Dosta smo pricali, covek je na mestu. U svakom slucaju je potvrdio da je na mestu gde sedim Hartmann cvor, znao sam da je ukrstanje EM sila cudno jer bas na tom mestu imam smetnje na audio-video opremi dok drugde nemam ali nisma imao opremu za to, na faxu smo koristili mnogo sofisticiraniju opremu - na naucnoj bazi. Ispali su korektni. Oba proizvoda su vrlo slicna i rade to sto rade - manje/vise nista preterano.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 21, 2008 5:50 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
A reci mi Kicho koga zvati da bi se izvršilo merenje el. magnetnog zračenja, osim ljudi koji prodaju Ren. Ali na naučnoj osnovi, ne ove prevarante sa viskom. Pre pet - šest godina je bila emisija na TV o jednoj firmi iz Beograda koja se time bavi, ali se ne sećam kako se zovu. Da li ti možda znaš nekoga u BG ko to radi?

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: