Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: herpes
PostPoslato: Sre Jan 23, 2008 5:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 4:12 pm
Postovi: 20
Cesto mi izlaze groznice na usnama.Bio sam kod lekara opste prakse i rekao mi je da treba da unosim sto vise vitamina c,da je to verovatno herpes.Poslusao sam lekara i dalje mi izlaze groznice,jel neko zna koja bi druga dijagnoza mogla biti(ako nije herpes)i sta da radim?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 23, 2008 5:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm
Postovi: 1468
Pa da li si siguran da je herpes u pitanju??Ako jeste kada osetis da ce ti izaci pocni terapiju aciklovirom lokalno/per os jer kada virus vec napravi stetu onda je besmisleno bilo sta uzimati jer su promene nakon toga reparatorne.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 23, 2008 6:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 4:12 pm
Postovi: 20
Imam osecaj jedan dan,mozda i manje pre nego sto ce izaci groznica,tada sam mazao aciklovirom i opet mi izadje,nakon toga sam koristio cinkovu pastu.Ali interesuje me jel postoji nesto da mi ne izlaze u opste?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 23, 2008 6:34 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm
Postovi: 424
Najbolje, intereferon ako mozes probati i crnu mast - amonij-sulfogirodalat. Ali ni to ni pasta za zube ni aciklovir ne pomazu....niti vitamini...ja to oduvek imam ali samo 1-3x godisnje. Neki to vezuju za los imunitet ali to nije potvrdjeno. kod mene sigurno nije...ispadnu kao opekotine 2 stepena. Ja ne koristim nista ali sto kaze severus reparacija...naime nekada je potrebno dugo da to zaceli, e pa evo formule: pustis da se razvije mazes dok se to ne desi jakim alkoholom ili hidrogenom, malo grize ali nema veze. Nakon potpunog ravoja mini-plikcice mozes probusiti sterilnom iglom. Kada se sasusi cesto mazati AloeVera Lips balzamom americke firme ForEver Living Products (ima i jojobu...) samo on pomaze. Neces verovati koliko brzo. Ja sam koristio za saniranje i nemacki Labelo ali slabo dejstvo a cena je isto oko 200din. Verovao ili ne nakon javljanja herpesa i "drenaze" plikova tako da ostane samo splasla kozica mazes to jedan dan i ono nestaje. Rane tako brzo zarastaju da se to ne moze opisati cak i duboke, mogu slobodno reci i za par sati kao i povidon jod koji sprecava krvarenje. Dakle ceo proces zalecenja traje max. 3 dana nasuprot nekih min. 7


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 23, 2008 6:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 4:12 pm
Postovi: 20
Hvala na savetima!pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 23, 2008 6:45 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Ehemmmm... :-? Odakle uopste taj mit da vitamin C moze da spreci upale, virusne infekcije ili, u ovom slucaju, ispoljavanje infekta koji neko vec od ranije nosi u sebi?

Bicu sklon da izrazim sumnju u bilo koji lek koji moze da zaustavi pojavljivanje herpesa... Bar na ovom stadijumu "narodne medicine" na kome se nalazimo.

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 26, 2008 6:00 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Postovi: 1484
Lokacija: VMA
Sve sto jaca imunitet pomaze u prevenciji "izbijanja" herpesa. Virus je tu, jednom se pojavi i uvek ce se pojavljivati kod svakog pada imunoloske odbrane. Crnu mast probajte slobodno. Viru Merz vam je bolji od Aciklovira. Interferon je fantasticna varijanta ali kada bi Herpes simplex labialis lecili davanjem Interferona, odavno bismo bankrotirali na drzavnom nivou! :roll:

_________________
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 11:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 11:12 pm
Postovi: 1
Molim Vas za pomoc!!!
Moj tata ima strasne bolove u predelu stomaka vec mesec dana. Kaze da ga pece koza, ali na kozi nema nikakvih promena.Njegov lekar ga leci od upale misica :D Negde sam cula da bi to mogao biti unutrasnji herpes. Raspitala sam se o tome i nasla labaratoriju koja radi testove za unutrasnji herpes. Interesuje me kako se strucno zove taj test i nesto vise o "unutrasnjem herpesu"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 27, 2008 12:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 5:03 pm
Postovi: 5
ja imam 'groznicu' od detinjstva ......i svesna sam da cu je imati ceo zivot ...
kad sam bila mladja .. toliko mi je cesto izlazila da sam stalno bila sugava :)
posto je lokalizovano oko usta i oko nosa i u nosu (srecom)
trenutno imam jednu zlocu na ustima i svasta sam jos od detinjstva probavala ali su mi iskustva sledeca:
- aciklovir, ako ga ne drzim na zadatoj temperaturi (tj ako tu kremicu nosakam u dzepu stalno samnom) ospem se i jos vise mi se prosiri groznica (probano vise puta)
- virumerz ODLICAN .. jos dok je prizren proizvorio (dok je to bio domaci proizvod .. medjutim cenim da sam postala 'otporna' i ne radi mi vise posao .... samo mi blago hladi groznicu ... da kazem da mi je pre expresno resavala istu
- NOQ sam juce kupila i potpuno sam odusevljena posto je skoro prosla ..

Posto imam dugogodisnje iskustvo sa ovim naucila sam da:
- pasta za zube je susta glupost (mozda smanjuje efekat bola ali mnogo vise boli kad pokusas da skines tu smesu posle sa lica)
- bakini lekovi ovde ne rade
- treba ipak pustiti da groznica izbije ... (svaki put kad sam je sasekla sam posle toga i odbolela svoje)

Svojevremeno, kad sam imala najgore mogu da nazovem napade, (napadali su me herpesi svaka 2 dana jedno leto npr 1994) .... na preporuku sam otisla kod jednog lekara (predratni pedijatar tada vec odavno u penziji) Dr. Salevic ... ili se tako nekako zvao..... koji je navodno imao vakcinu protiv herpesa ...
toliko sam bila ocajna da sam otisla .. izmazao me je svakojakim travkama ... bejah skjroz zuta ko limun po licu (usta/nos)...... i dao mi je neku injekcju i da priznam jedno par godina nisam imala niti jednu groznicu ... prva sledeca je bila 1999 i opet sam otisla kod njega ... i od tad mi i dalje izlazi ... ali samo jednom godisnje ... vise ne izlazi na suncu (kao sto je to pre bio slucaj) itd itd ...svakako mi je pomoglo ... a cula sam raznorazne price ljudi koji su imali mnogo ozbiljnije herpese od mene ... (ali redje)


mislim da ima smisla pojacavati imunitet ali sprecavati groznicu .. jock :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 04, 2008 11:02 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 1:49 am
Postovi: 120
Simptomi koje opisujete su simptomi herpesa. To je virus koji nosite u sebi, koji je za sad "neizleciv". Medjutim herpes se pojavljuje u periodima smanjenog imuniteta, mnogo stresa i umora. Znaci to sto vam je lekar preporucio vitamin c i nije tako besmisleno, zato sto utice na asteniju (umor), i manje vise ojacava organizam.
Kreme na bazi aciclovira mogu da budu efikasne, pre pojave bubuljice, znaci mozete da pocnete mazanje cim osetite prvo peckanje.
Osim toga postoji jedan homeopatski lek, koji moze da vam pomogne Vaccinotoxinum 30 CH, znaci cim osetite prve simptome, peckanje, uzmite 10 kuglica. I bubuljica verovatno nece ni izaci. Pokusajte.
Jos nesto, bubuljica koja izadje je vrlo zarazna, znaci u tom periodu ne koristite labelo stick, jer automatski prenosite virus i na kremu, i na ostale delove usne, i suzdrzite se da ljubite voljene osobe, jer uz vasu ljubav im prenosite i ovaj dozivotni virus.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 190 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: