Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Ceste upale usiju a i grla
PostPoslato: Pon Feb 25, 2008 7:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 2:37 pm
Postovi: 27
Lokacija: Pozarevac
Vec duze vreme tj. oko 7-8 meseci imam problem sa detetom. Naime, moja cerka ima sada 18 meseci i stalne upale usiju a i grla. Inace, vodimo racuna da napolje ne izlazi bez kape, ne boravi na promaji i ne ide jos uvek u vrtic. Naravno, kod prvih simptoma upale, odlazimo kod pedijatra, on prepise antibiotik na osnovu antibiograma - uglavnom su u pitanju stafilokoke( Cedax sirup, Gentokulin kapi...), posle par dana se upala povuce, detetu bude bolje ali za vec 20-30 dana eto problema ponovo i tako u krug. Da, smola ili kako se vec zove u uhu je tamna - braon boje i takva je skoro uvek, samo par dana posle terapije je normalne boje. Ima li mesta panici i da li je potrebno obratiti se ORL specijalisti? Sta bi mogao biti uzrok ovog problema? Hvala unapred!!!

_________________
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 25, 2008 8:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:56 am
Postovi: 65
Iako problem nije isti, preporucujem odlazak specijalisti. Moj Niksa je imao konjuktivitis, odveli smo ga kod pedijatra, koji mu je prepisao kapi za oci, terapija nije uspela, odveli smo ga kod drugog pedijatra, druge kapi, opet bezuspesno, pa kod treceg, sada nam je prepisana mast... Ovaj put smo zatrazili i uput kod ocnog. Kod ocnog smo dobili detaljno objasnjenje problema, dobili adekvatnu terapiju i najzad (posle 3 neuspele terapije i mesec i po dana), konjuktivitis je nestao za 5 dana.

Specijalista je resenje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 26, 2008 12:30 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm
Postovi: 123
Obavezno idite kod ORL specijaliste.Cesto se desava da je u pitanju treci krajnik.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 26, 2008 3:32 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
Moja Lana je imala ceste upale usiju, sigurno jednom mesecno, pocevsi od njenog 16-og meseca pa do dve godine i 4 meseca (sad ima dve i 9 meseci). Tada su prestale kao da ih nikad nije ni imala.
Mi smo je kad god se razboli direktno uvek vodili orl specijalisti jer smo znali o cemu se radi, ali evo vec par meseci nista, ume da joj procuri nosic i nista vise. Jedino sto mogu da Vam preporucim je specijalista kod kog smo mi isli (ako ste iz Beograda), ona nam je i rekla da sacekamo sa reakcijama vezanim za treci krajnik jer to ume da prodje, i eto proslo je.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 27, 2008 11:45 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 2:37 pm
Postovi: 27
Lokacija: Pozarevac
Isli smo koD ORL specijaliste i uzeo je bris uha, grla i nosa pa ce videti na osnovu toga. Inace, nista ne rece za treci krajnik, pitacu na kontroli? Ako nista ne uradim, ici cu na Institut za majku i dete, to mi jedino ostaje. Ipak, plasim se tih stvarno cestih upala. pozz

_________________
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ceste upale usiju a i grla
PostPoslato: Ned Mar 02, 2008 3:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2008 12:47 pm
Postovi: 7
neznam zbog cega niste odmah otisli kod orl?dali ste svesni posledica ceste upale usiju?moj sin je dva puta to imao,prvi put je primao inekcije i ujedno pio eritromicin,kazu hronicno oba uveta,drugi put malo slaboje,pio je samo sirup cefaleksin.probaj da kupis i kapi za usi,doktori to ne daju,neznam iz kog razloga ali u uputstvu pise da moze.i vodite dete ko specijaliste,nevalja ni taklo puno i cesto da pije antibiotike.on ce videti najbolje sta je posredi


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 02, 2008 4:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm
Postovi: 295
Moja sestra je sa svojom devojčicom imala sličan problem. Jedan doktor im je rekao da do toga dolazi zato što neki kanalići između ušiju i nosa nisu dobro razvijeni i kad god mala ima zapušen nos dobije i upalu jednog ili oba uveta. Njima je pomagalo da paze da nos uvek bude otpušen, stalno su joj čistili fiziološkim rastvorom, i naročito zimi pazili na vlažnost vazduha u stanu. Bilo je malo bolje, a negde sa 2.5 godine potpuno je prestala da dobija upale, valjda su se ti kanali razvili.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 21, 2008 1:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 11:44 am
Postovi: 31
Lokacija: Beograd
Dosta sam čitala o tome da deca koja imaju česte upale uha mogu vrlo lako da imaju i intoleranciju-senzitivnost na hranu. Ukoliko senzitivnost postoji , to dodatno prouzrokuje stvaranje sekreta i promoviše upale uha. Česte antibiotske terapije narušavaju crevnu floru pa samim tim i opšti imunitet. Onda dolazite u začaran krug. Ja bih vam preporučila da proverite da li dete ima senz. na hranu (to je najčešće mleko, gluten ili jaja). Možete uraditi test ili sami isključivati namirnice i pratiti šta se dešava. U laboratoriji orthomedicare ovaj test je dostupan i jeftiniji nego u Analizi. Takođe možete da date detetu kvalitetno riblje ulje. Eskimo kids ulje je veoma ukusno. Moje dete od kada pije ovaj preparat, nema više ekcem i mnogo ređe se razboljeva. Definitivno ima dobar učinak na imuni sistem.

srećno i pročitajte na internetu o intoleranciji na hranu i otitis media (zapaljenje srednjeg uha)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 17, 2008 4:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 11:44 am
Postovi: 31
Lokacija: Beograd
Proverite da li dete ima koja imaju imunolosku senzitivnost na neku od namirnica (to je najcesce mleko, jaja ili cak gluten) i to izaziva razne upale narocito srednjeg uha. Imunoloski odgovor je cesto pracen prekomernom proizvodnjom sekreta koji moze da provocira upalu. Takodje ceste terapije antibioticima usled takvih upala dovode dete u rizik da mu dalje opadne imunitet i prema tome bude podlozniji infekcijama. Zapamtite oko 80% imunog sistema je u crevnom traktu tako da svaka antibiotska terapija bi trebala da bude pracena probioticima i nakon terapije. Ja sam imala iskustva da vidim nekoliko decice oko mene sa koja su reagovala na namirnice koje svaki dan konzumiraju i izbacivanjem istih znatno su smanjene infekcije uha. Problem je jer ove senzitivnosti (IgG imunoloski odgovor) nisu ocigledne kao na primer klasicne alergije gde se dete osuje itd. Vredi proveriti !!!!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: