Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 19, 2004 10:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2004 2:00 am
Postovi: 4
Vec nekoliko godina imam konstantne nesvestice, ali jasan uzrok nije otkriven. Na pocetku su mislili da je to posttraumatski stresni sindrom zato sto bih se ja svaki put jako uplasila kad bi nesvestica krenula i srce mi je jace lupalo. Na kraju sam se navikla na to stanje i vise se ne plasim, tako da je postalo jasno da nesvestice nisu rezultat panike. Radila sam i psihotest na kraju i on je u redu. EKG je uradu, UZ srca takodje, EEG je ok, krvna slika je ok, dopler krvnih sudova vrata je dva puta radjen i oba puta je bio u redu. Na rentgenskom snimku vrata je pronadjeno da je pocelo okostavanje/spondiloza i da imam na prvom prsljenu foramen arquate atlantis. Jedan neurolog smatra da posto je okostavanje tek na pocetku ono ne moze biti uzrok tolikih nesvestica, dok drugi smatra da moze. Pusila sam 15 godina (sada imam 30), prestala sam pre 6 meseci. Od tada su se nesvestice smanjile, ali nisu nestale. Ranije su bile svakodnevna pojava, sada mi se desava trnjenje ruku i glave kada se menja vreme, a nesvestice su sigurne ako sam u prostoriji gde nema dovoljno kiseonika. Tada mi se sve zamagli pred ocima i jako tesko razmisljam, tesko mi je da se setim nekih reci, ne vidim najbolje, cini mi se da se gubim. Na treningu aerobika mi se takodje magli pred ocima, dok se posle treninga na spravama u teretani cesto ne osecam dobro nekoliko sati posle tako da u teretanu vise ne idem. Ne znam sta jos da uradim i kome da se obratim, ali ovo je nepodnosljivo. Da li bi trebalo da uradim magnetnu rezonancu mozga?
Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 26, 2004 11:50 pm 
OffLine (!) Multi Level Trgovac (!) Multi Level Trgovac
Pridružio se: Sub Jan 17, 2004 2:00 am
Postovi: 93
"konstantne nesvestice" - mozete li mozda malo da pojasnite koliko ceste su te nesvestice i kojeg su intenziteta? Dali menstrualni ciklus ima neke veze sa pojavom tih nesvestica? (PMS-sindrom),?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 27, 2004 4:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2004 2:00 am
Postovi: 4
ne nesvestice neamju nikakve veze sa menstrualnim ciklusom. sada sam dobila rezultate kriv, masnoce su u redu, hemoglobin je nesto snizen - 117, ali moj lekar smatra da to ne moze biti uzrok. Da li je u pravu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 27, 2004 4:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2004 2:00 am
Postovi: 4
Da, pitali ste i koliko su ceste i kog su intenziteta. Skoro svaki dan ili svaki drugi, od kad sam prestala da pusim. Sto se intenziteta tice, znaju da budu blaze, ali i jace, na primer da mi se zaljuljaju noge i da moram da izadjem na vazduh ili da legnem. To zna da traje i po nekoliko sati. Najgore mi je u prostorijama u kojima nema dovoljno kiseonika u kojima drugi ljudi jednostavno kazu da je "malo zagusljivo". Tada imam osecaj da cu pasti u nesvest.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 27, 2004 5:13 pm 
OffLine (!) Multi Level Trgovac (!) Multi Level Trgovac
Pridružio se: Sub Jan 17, 2004 2:00 am
Postovi: 93
Hemoglobin sigurno nije smanjen toliko da bi on bio uzrok vasim nesvesticama, kao nutricionista mogu vam pomoci jedino savetima vezanim za vasu ishranu, vi mozete da poslusate savete, pozeljno je da se pre primene bilo cega konsultujete i sa svojim lekarom, a mozemo i mi da vam resimo lekerski pregled i konsultacije sa doktorom-nutricionistom, mislim da se vas problem moze resiti putem ishrane i koriscenjem prirodnih dodataka ishrani. Da ne bih pravila ovde reklamu za neke proizvode ako ste zainteresovani javite se na e-mail koji sam ostavila u svom profilu. Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: larsfloris i 88 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: