Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: zyban-odvikavanje od pusenja, pomoc!
PostPoslato: Pet Sep 19, 2008 5:09 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm
Postovi: 330
Slusala sam nedavno dr Petra Borovica iz Instituta za zastitu zdravlja, preporucuje lek ziban za odvikavanje od pusenja. Kakva su vasa iskustva sa tim lekom, da li je zaista istina da posle odredjenog vremena cigarete pocnu da vam se gade i da nema kriziranja? :roll:
Do sada sam ostavljala cigarete dva puta bez ikakvih preparata, zadnji put 2003. Kasnije sam pokusavala, ali nije mi islo, osecala sam se kao zombi-mrak pred ocima, nemogucnost da bilo sta uradim. :( Po onome sto je dr Borovic pricao, vecina njegovih pacijenata poslednjih godina prolazi kroz slicnu krizu, s obzirom da duvan prskaju amonijakom. Ranije nije tako bilo, pa su sada potrebne samo 2s da nikotinski otrov dopre do receptora u mozgu. On tvrdi, da odmah posle heroinske zavisnosti ide nikotinska!!! :evil:
Zaista bih zelela da se oslobodim ove posasti! Pomagajte!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 19, 2008 6:12 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Iskustvo jednog mog druga nije bilo pozitivno, zato sto je imao maltene sve nezeljene efekte navedene u uputstvu. Nije mogao da spava, da se koncentrise na bilo sta, postao je totalno hiperaktivan. Ali znam da je taj lek pomogao mnogima, najbolje da probas i da vidis kako ga tvoj organizam podnosi!

Ali najvaznije je da kada prestanes da ga koristis, rascistis sama sa sobom sto se tice ponovnog pocinjanja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 19, 2008 8:13 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm
Postovi: 330
Hvala Donka, podrazumeva se! Da li je taj tvoj drug prestao da pusi? Mnogi gledaju na pusenje kao na porok, a ne kao bolest zavisnosti. Toliko je pocelo sve to da mi smeta-smrad svuda oko mene!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 20, 2008 12:27 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 546
Moja mama je pila Ziban pre par godina. Nije imala nikakva nezeljena dejstva i nije pusila 6 meseci.
Nazalosti, ponovo je propusila. Naravno, Ziban nije mogao da joj pomogne kod psihicke zavisnosti. . . . :(
Samo ako imas jaku volju i zelju, nikakve tabletice ti nece biti potrebne. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 22, 2008 3:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm
Postovi: 330
Oni koji ne puse, nazalost, ne razumeju krizu koja se javlja kada ostavite duvan. I ja sam protivnik "hemije", ali nisam mazohista, a treba mi i raditi... Zato sam i postavila ovu temu. S tim u vezi, volja se podrazumeva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:zyban
PostPoslato: Uto Sep 23, 2008 3:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 3:00 pm
Postovi: 0
Ziban je ok probao sam ga i zaista mozete da ostavite cigarete,ALI na 3 meseca kada dejstvo leka prestaje.Sta je problem pusaca? Psihicka zavist zapamtite ova fizicka nestaje za 4 dana intezivne potraznje do 2 nedelje potpune.
Zasto sam ja ostavio pusenje (ima vec 12 godina) ?
Zdravlje,novac,ruzna navika jok jer to nije upalilo kod mene pa nece ni kod vas a kod koga to pali vec je ostavio.
Najvece zablude koje covek ima kod ostavljanja ne necu da kazem ostavljanja jer to implicira na odricanje a vi se NE odricete nicega,verujte,su 1.treba mi jaka volja 2.potrebna mi je strucna pomoc (u ovom slucaju priznajem samo psihologa ili hipno terapeuta) 3.pomaze mi da se opustim 4.ne mogu da vidim sebe u buducnosti bez cigarete to je deo moje licnosti 5.STRAH da necu sutra da zapalim nijednu,da necu nikada u zivotu da zapalim nijednu (boze moj pa vi ne sahranjujete sebe) 6.imacu krize -- e ta je omiljena KRIZE! ako mi verujete to su najslabije krize koje mogu da postoje.Zasto se ne budimo nocu da zapalimo cigaretu ako su tako jake?To je oko 8 sati a nikotin trazi na svakih 2-3?To je zato sto te krize nisu jake da bi te probudile ali ono najvaznije od svega tvoja PODsavest odmara.
Dok tvoja savest govori -to je stetno,nisu mi potrebne,nisam se rodio sa njima,nijedna druga vrsta ih ne koristi itd... tvoja pod savest kaze drugacije -moram da se smirim,moram da ubijem dosadu,ja volim miris dima...Kao prvo otkuda nam ovakvo misljenje? Kada smo probali te eksperimentalne cigare nismo hteli da u buducnosti budemo pusaci vec samo da zapalimo koju da vidimo kako izgleda.Ja volim bioskop ali ne planiram da ceo zivot provedem u njemu :wink: To je ispiranje mozga npr. sta je rekao dusko dugousko kada ga izveli na streljanje?Upali mi cigaretu.Oni ratni filmovi sta prvo daju ranjeniku?Cigaretu! Slucajno? Mislim da ne.Vi jednostavno treba da pobedite STRAH ne treba snaga volje to ce samo da vam poveca strah.PRAVE ZAVISNOSTI NEMA ili je toliko slaba da se jedva primecuje upamtite to.Zapalite jednu cigaretu sada kada ste procitali i cestitajte sebi jer ste na dobrom putu cim ste posetili forum a moz\da cak i vec probali da ostavite.Ne ocajavaj te jednom kada zaista budete shvatili da cigarete nisu nista vise od predmeta upotrebe,kao zvake,neki sok,kafa...a da je ono sto vas tera vasa podsavest jer se plasite da verujete drugacije,mocice te bez bilo kakvog leka ili volje da zauvek pobegnete od duvana.Ako imate neke sumnje ili zelite dodatnu pomoc kontaktirajte me na pm-u.Ne zaboravite dan kada sam ostavio cigarete bio sam najsrecniji covek na svetu.Bilo je to kao MAGIJA. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: s
PostPoslato: Sre Sep 24, 2008 11:27 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
Nazalost---mislim da kod pusaca najmanje postoji VOLJE i na tome treba da porade vise pa bi im svaki lek, a i bez leka, pomogao.
Promeniti navike nije bas lako i koje nisu vezane za zavisnost pa treba dobro i mnogo poraditi na sebi-karakteru i shvatanju sebe i drugih u sredini u kojoj zivis pa tek onda mozes preduzeti ZAVRSNI UDARAC.SAMO DOVOLJNO JAKE OSOBE MOGU USPETI.
SRECNO


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 229 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: