Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Stalna nesnosna glavobolja - trazim pomoc
PostPoslato: Pon Okt 13, 2008 9:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 13, 2008 8:45 pm
Postovi: 1
Ovo mi je prvi post na ovom forumu. Razlog je jednostavan i bolan - glavobolja. Ne secam se da me je ikada bolela glava do pre neke 2 godine. Tada sam bio vec pri kraju studija i bol sam pripisao naprezanju ociju i tela zbog sedeceg polozaja prilikom ucenja. Kako nemam obicaj da idem kod lekara izbegavao sam, ali sam se tada ipak odlucio da odem jer vise nisam mogao da izdrzim. Inace moram napomenuti da nikad ne pijem lekove kad me nesto boli, pa i kad me boli glava, uvek se nadam da ce prestati. Tada sam snimao sinuse, proverio vid, sve je bilo ok i lekar je pretpostavio da je uzrok zamor zbog ucenja. Nastavio sam ziveti sa glavoboljom.

Danas 2 godine posle i dalje imam glavobolje uglavnom svakodnevne, traju tokom celog dana, intezitet bola je promenjiv. Imam 26 godina i pre pola godine sam se zaposlio. Posao mi je takav da 8 sati sedim pred kompjuterom i to me ubija. Stradaju oci, ledja.. a kod mene izgleda i glava. Najveci mi je problem sto kad me boli glava ne mogu se skoncentrisati, produktivnost mi je losa, ne mogu normalno funkcionisati vec sa jedno 50%. Zbog bolova u ledjima koji je inace tipican za ovakvu vrstu posla radim fizicke vezbe, rekreativno se bavim sportom..

Da bi mi neko mogao konkretno odgovoriti iznecu promene zdravlja i slicno koje su novijeg doba, a koje su mozda u vezi sa glavoboljom. Pre oko godinu dana pa do sada me strasno muci slajm, bio sam zbog toga kod doktora, ispostavilo se kao da mi se sekret skuplja u grlu iz ko zna kojeg razloga i ja svaki dan iskasljem dosta slajma. Isao sam tad na inhalacije, pio neke sumece tablete i nista. Inace ne pusim. U poslednje vreme jedno 5-10 puta mi se desava da mi trne mali prst na levoj ruci, ne znam uzrok. U poslednje vreme osecam da sam prilicno malaksao. Inace konacno sam kupio fen za kosu koji nikad pre nisam koristio, pa mi se znalo desiti da mi kosa ne bude skroz suva a ja izadjem vani kad je hladno. Glavobolja je stalna uglavnom, u lezecem polozaju glava me brzo prodje. Npr ujutru kad se budim ne osecam glavobolju, al dok ustanem vec me pocne blago boleti. Bol mi se prostire celom duzinom glave od cela do potiljka, uglavnom cela glava tj mesta prekrivena kosom. Inace nisam po prirodi nervozan i napet, pre sam dosta flegmatican tip.

Znam da je mogucnost da ovo neko procita do kraja verovatno mala :) ali bio bih izuzetno zahvalan na predlogu, konstataciji i sl. Znam takodje da se ovakva teskobe moraju dublje resavati, nekim promenama u zivotu, ziveti zdravije, ja se trudim da slusam svoje telo, al moje telo ima takav posao kakav je i ja ga ne mogu menjati, ali moram biti svaki dan na poslu i funkcionisati ne samo na poslu nego uopste ceo dan. Unapred hvala na svakom odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 14, 2008 12:32 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm
Postovi: 154
Moglo bi biti zbog loseg drzanja tela. Jednostavno, ne stize dovoljno krvi do glave... Radi neke vezbe za taj vratni deo kicme, razgibaj vrat (postoje vezbe za to), podigni monitor tako da bude u visini ociju, trudi se da ti glava sto manje vremena bude povijena napred. To sto trne mali prst, moglo bi biti zbog polozaja ruku dok su na tastaturi, pokusaj da, kad radis, podignes dlanove, tako da samo prstima dodirujes tastaturu... Eto...
I naravno, da se ode kod lekara!
pozz!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: s
PostPoslato: Uto Okt 14, 2008 11:53 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
pokusaj uraditi nekoliko masaza celog tela-posebno kicme i vrata i da ti pokaze vezbe koje treba da radis


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Okt 15, 2008 12:50 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm
Postovi: 112
Lokacija: Beograd
Probaj da zakazes pregled kod mr sci. med. Mirjane Jovanović, neuropsihijatra, koja je rukovodilac Centra za glavobolje Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu (Palmoticeva).
Nazalost, ne znam vise detalja, npr. br telefona, koji bi ti mogao pomoci.
Ako zivis u Beogradu jednostavno odi do "Palmoticeve" i zakazi pregled.
Srecno :wink:
Edit :
Pokusala sam da nadjem sajt "Palmoticeve", ali nadjoh ovo :
http://www.kbczvezdara.com/Centri/Default.aspx?ID=33

Nadam se da ce ti pomoci ili jedni ili drugi :D .
pozdrav

_________________
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 83 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: