Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Problemi,molim za brzu pomoc.
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 2:58 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 2:41 am
Postovi: 3
Trenutno se ne nalazim u situaciji gdje bih mogao u posjetu doktora,i to ce morati da saceka 6 dana,nadam se da ce te mi puno pomoci kako bih barem djelimicno dijagnosticirao trenutnu 'bolest',a situacija je sledeca:

U predjelu stidne kosti sa desne strane blize preponi mi se javlja oteklina prilikom hoda, ili fizickog djelovanja. U slucaju da legnem ona nestaje i sve tako...
Do prije desetak dana sumnjao sam da imam mokracni kamenac,kao ranije sta sam imao i u tom predjelu mi se javljao slican bol,koji u zadnje vrijeme nije dolazio. U zadnja 2 dana imam bolove u desnoj nozi prilikom hoda i zateze me ta strana prepone odma do otoka. Ti bolovi u nozi, kao neka struja koja ide do koljena i nazad. Nisam u situaciji poci kod doktora jer se nalazim na brodu koji uplovljava u luku u Singapuru oko 10 Septembra.
Bio bih vam zahvala ukoliko bi mi neko rekao nesto vise o ovome sta da radim, da li je upitanju oteklina koja se stvara od kamenca ili je moguce da je u pitanju bruh,kolko je to opasno,i brine me to zatezanje tog dijela,prepone i taj bol u desnoj nozi. Kao i mokraca koja je nesto jace zute boje i malo jaceg mirisa, i malo jedva primjetno mutna. Svremena na vrijeme mi se javi sekundarni bol u mokracnom kanalu.

zahvaljujem na brzom odgovoru i pomoci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 10:25 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Da su mokracni kanali u pitanju imao bi mnogo jake bolove i ne bi mogao da ih smirish samo mirovanjem!
Boja mokrace je verovatno promenjena zbog zapaljenje jedog od limfnih chvorova u ingvinlalnoj regiji! Mada se boja mokrace moze promeniti i od hrane koju jedesh, seti se da li si neshto drugachije posebno tokom dana i koliko je chesto mokrenje, da li je redovno ili redje i vece kolichine tokom dana!
Prosto je neverovatno da nema doktora na brodu, ali ok kad god da pristanete otidjite i verovatno ce vam dati antibiotike ako je to u pitanju!

Postavicu vam i sliku da vidite gde se oni nalaze!



Slika

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 1:31 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Svasta je moguce, promena po opisu lici na kilu (jer s elimfni cvorovi ne povlace pri lezanju) odnosno bruh, a sto s etice bolova oni mogu biti sasvim odvojena stvar koja se javila u isto vreme i mogu imati veze sa peskom u mokracovodima ili bubrezima, kao i sa upalom besike obzirom na urin koji opisujete. Javite s elekaru kad budete pristali (da, stvarno je glupo da na tolkom brodu nema doktora?!)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: a
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 2:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 2:41 am
Postovi: 3
Na brodu postoji bolnica koju drzi jedan od oficira kai i specijalne dezurne sluzbe na kopnu u slucaju hitnosti koji ce ti davati upustva.
U slucaju d aje kila, nije mi jasno jer ona izlazi priliko opiranja na desnu nogu a prilikom mirovanja ona se povlaci mada uvjek osjetim zatezanje toga dijela i dok mirujem.
So se mokrace tice ona je takva kao sto sam opisao vec dva mjeseca ali nisam davao paznje tome.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 11:33 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Kila predstavlja deo sadrzaja trbusne duplje (najcesce creva dakako) koja 'setaju' kroz otvor odnosno slabi deo na misicnom zidu. Zbog toga pri svakom naporu taj deo izlazi van i pri miru ili lezanju povlaci se unutra. Gledajte da obavezno posetite lekara pri uplovljavanju u luku.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 03, 2008 1:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 03, 2008 12:37 am
Postovi: 2
Molim za pomoc.
Imam problema sa stomakom, prosle godine sam radila gastroskopiju gde mi je ustanovljeno sledece: Gastritis chronica erythematosa et oedematosa, Hernia hiatalis axialis, Casacada ventriculi, Radila sam pasazu creva, nalaz je sledeci: Vijuge jejunuma i ileuma normalno polozene u abdomenu, uobicajene sirine lumena, glatkih kontura, pravilnog rasporeda i debljine nabora bez znakova alteracije sluzokoze. Na distalnom tankom crevu znakovi mukozne iritacije u vidu flokulacije kontrasta, dilucije i sekvestracije kontrasta. Nalaz govori za hipoperistalticku aktivnost tankog creva. Vijuge jejunuma i ileuma nisu alterisane. Na distalom tankom crevu blago izrazeni znaci mukozne iritacije. Pila sam i gorku so tu je bilo sve u redu, uradila sam i T3, T4, TSH, urin na 24-satne pirfirine, DALA, porfobilinogen u urinu sve je bilo dobro. Kao i kompletnu krvnu sliku i stolicu. Uradila sam i ginekoloske preglede sa ultrazvukom takodje je sve u redu. Koristila sam terapiju koju mi je gastroenterolog prepisao, Cisap, Loseprazol, Reglan a long, Spasmex, Controloc, Baralgin. Terapije sam se pridrzavala kako je odredjena (nisam sve lekove pila zajedno, doktor je menjao terapiju) nazalost nista mi nije pomogla. Imam sledece simptome koje me onemogucavaju u normalnim aktivnostima: Strasno mi se nadima stomak, ujutru se probudim sa normalnim stomakom da bi se posle pola sata naduvao da dobijem gusenje i nemam vazduha, u toku dana imam vrtoglavicu i jako lupanje srca, ekg je bio u redu, pritisak mi je 120/80, ali sam anemicna, bleda i javljaju mi se crni podocnjaci, pila sam terapiju koju mi je doktor prepisao, ali se anemija brzo povrati. Posle svakog obroka javlja mi se bol u predelu zeludca i lupanje srca, nisam gojazna, obroci su mi mali i nejedem tesku hranu. Imam 30 god. Bolovi, nadimanje , gusenje su mi svakodnevni problemi. Molim vas preporucite mi sta da radim. Hvala :roll:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 92 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: