Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Molim za pomoć!
PostPoslato: Čet Nov 10, 2011 4:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 3:10 pm
Postovi: 16
Poštovani, od pre nekih godinu i po dana javio mi se jako neprijatan problem. Probacu hronoloski da objasnim kako mi se sve to razvijalo, a ponizno vas molim da mi odgovorite, jer vec dugo tragam za odgovorima i savetima i nikako da resim problem.
Naime radim stresan posao, po prirodi sam malo nervčik priznajem... Pre otprilike godinu i po dana dok sam sedeo u kancelariji i radio primetio sam da mi se nervoza manisfestuje u predelu stomaka u vidu grčenja mišića. Od tada je sve počelo, kao da sam stvorio problem sa želudcom, svaki put kada mi se to desi izazove mi veliku nadutost u gornjem delu stomaka, podigne mi dijafragmu pa samim tim krene otežano disanje i jave se aritmije. Paralelno sa tim dešava mi se da usled nepravilnog disanja u toj situaciji krene i osecaj nesigurnosti, paranoje, anksioznost i depresija. Mislim da je u pitanju hiperventilacija. Kum mi je doktor hirurg i odmah sam mu se pozalio. Zaista nisam smeo da idem da gutam sondu. Isao sam na ultra zvuk i doktorka je rekla da svi organi izgledaju u redu, ali da sam unutra pun vazduha toliko da svakog časa mogu da poletim. Želim da napomenem da sam zadnje dve godine postao jako statičan i da sam radno i slobodno vreme provodio uglavnom sedeci na računaru. Svi misle da glavni uzrok leži na nervnoj bazi, ali ja iz svog objektivnog aspekta ne bih mogao u potpunosti da se složim sa tim. Slažem se da to moze biti jedan od uzroka ali mislim da ima i drugih uzroka.
Napominjem da nikada nisam imao nikakvih bolova u predelu stomaka, ali da su velike nadutosti jako često prisutne i tada imam osecaj kao da mi se zeludac podigne maksimalno gore i da je bas čvrst. Ono sto me buni jeste cinjenica da hrana nekada utice na nadimanja, a nekada uopste ne. Jutros sam se probudio i odmah sam znao da cu danas ceo dan imati problem jer sam osecao nelagodnost u zeludcu, a nisam uzimao hranu. Za rucak sam jeo lagano povrce i jedva sam pretekao, uvece me bilo strah da zaspim jer je osecaj bio jako neugodan i. Imam stalno osecaj da kao da dodje do nekog zacepljenja u zeludcu i dok ne prodju sati u jednom trenutku osetim kao da dodje do otcepljenja i bude mi lakse.
Najgore mi je kada mi se desi hiperventilacija, ranije se desavala cesto, sada manje zahvaljujuci tome sto obracam paznju na disanje. Edukujem se sam preko interneta i tu dolazim do raznih bolestina teskih (sepsa na plucima, aspiracija zeludcanog sadrzaja u disajnim putevima...) ciji su simptomi hiperventilacija i onda postanem hipohondrican.
Molim vas za savet, jako mi je neophodan, kvalitet zivota mi se drasticno promenio, cigarete sam ostavio i znatno mi je lakse cini mi se, ali simptomi se i dalje pojavljuju.
Kome da se obratim, kako da se obratim? Bilo koji savet mi dajte molim vas. Da li mozda bi trebalo da snimim pluca? Cesto ne mogu doci do daha. Dok sedim nekada mi bude sve uredu, ali kad ustanem i uspravim telo jave se tegobe.
U nadi da cu sto skorije dobiti odgovor, srdacno vas pozdravljam.
Vladimir


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Pet Nov 11, 2011 2:35 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
MOJE ISKUSTVO TI SAVETUJE-obavezno kod lekara i nemoj odugovlaciti-bice ti sve gore i gore veruj mi---
TO NIJE ZA GOOGLANJE PO NETU!!!!!!!
VERUJEM DA JE PROBLEM SAMO NERVNOG SISTEMA--i ne cekaj da dodjes u fazu da ni lekovi ne pomazu i nemoj ocekivati brzo poboljsanje--ja vec godinu dana imam slican problem--hvala Bogu sada vec manji, a navike u zivotu i shvatanje problema je veoma bitno al nije dovoljno---vidis i sam da ne uspevas izaci na kraj sa tim problemom---zato moras naci strucnjaka a kretanje je 50 % resenje problema,,,nadam se da to jos mozes/ne cekaj da dodjes u to stanje da ti se i ne izlazi nigde i nista ne radi a da vidis da tones sve dublje i dublje.....
Ove rane ne zarastaju kao posekotina ili sl. mnogo vise vremena i truda treba uloziti da bi samo krenulo na bolje nego kad se pogorsava stanje...
srecno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Pon Nov 14, 2011 12:50 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 12:17 am
Postovi: 2
...to bi mogla biti zeludacna kila...pracena anksioznoscu...mislim da ti veci problem pravi ta anksioznost...nego sam zeludac..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Uto Sep 17, 2013 8:48 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 3:10 pm
Postovi: 16
Evo, dve godine kako je prošlo, a ja imam iste muke... Ni najmanji pomak ka poboljšanju. Ukupnu 3 godine bez poboljšanja, a problemi svakodnevni, stomak kao da je zgrčen, vazduha mnogo ima nikako da ga se otarasim... snimao pluća, UZ srca, 3 puta EKG, kompletna krvna slika, uzorak stolice na sve moguće.....i sve je uvek bilo ok. Na UZ abdomena je sve u redu samo što imam vazduha u nenormalnoj količini. Gastroskopiju sam radio, blaga erozija na jednjaku, gastrodudenitis chronikal erosive, mala klizajuća hiatus hernia....kaže doktor ništa opasno i kulira me neće više ni da priča sa mnom. Celu ovu 2013. samo pijem neke terapije i ništa da pomogne. Sad počeli da pričaju da je psihički, ali ja stvarno to odbijam da prihvatim, jer znam da nije psihički.

Da li neko ima ovakvih problema ili je imao, pa da me posavetuje šta da radim?

Primetio sam da kad dišem dišem plitko, stomak kao da mi je blokiran, uopšte se ne pomera. Da li je moguće da je možda dijafragma u pitanju? Stomak ne mogu da uvučem milimetar unutra. I sve to u stojećem položaju. Kad ustanem zategnu mi se i grudi (pa teško dišem), i stomak (mučnina u želudcu), nadutost u celom stomaku...

Pomagajte, šta bi ovo moglo da bude. Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Uto Sep 17, 2013 9:27 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:38 pm
Postovi: 3083
Citiraj:
...ali ja stvarno to odbijam da prihvatim...

sve dok ne prihvatite, i ne odete kod psihijatra - nece vam biti bolje. "mlaticete praznu slamu" godinama...

_________________
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOKZJ3l4XBTjpRaYrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-doktor-1034611066561672/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Sre Sep 18, 2013 8:09 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 3:10 pm
Postovi: 16
drbgd je napisao:
Citiraj:
sve dok ne prihvatite, i ne odete kod psihijatra - nece vam biti bolje. "mlaticete praznu slamu" godinama...


Doktore, nemojte da mislite da nisam bio...bijem bitku i na tom polju, krenuo sam na psihoterapiju kod psihologa, bio sam kod 2 neuropsihijatra, jedan je protiv uzimanja lekova, drugi mi prepisao odmah citolex, eglonil i ksalol... Gastroentorolog smatra da je previše da ovaj problem lečim antidepresivima, jer kako on kaže ja nisam depresivan, samo malo nervozan. Njegovo mišljenje je da bih trebalo da probam sa blagim anksioliticima tipa ksalol i sad trenutno uzimam ksalol od 0.25, meterospasmyl 2x1, iberogast i flobion, mesec dana...
Nije meni problem ni da krenem sa tim antidepresivima, ne plašim se ja toga, ali vi dobro znate da to podrazumeva malo duži tok korišćenja.....ali ja zaista depresivan nisam.
Probam sve živo, ali slabo pomaže, prokleta nadutost ne jenjava.... Da bar samo ponekad na bar 1 dan preskoči i da se odmorim ko čovek. :( pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Pon Sep 23, 2013 10:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 2:47 pm
Postovi: 119
Pazi koga ćeš da slušaš. Onaj drbgd me mnogo nasekirao svojim dijagnozama, a specijalista kod koga sam bio još malo pa mi se nasmejao u lice kada sam mu rekao zbog čega sam došao. Samo pogledaj ovo i biće ti jasno: oftalmologija/gledanje-kao-kroz-vodu-t47930.html

Imaš ovde koga da pitaš ali pazi koga ćeš da poslušaš. Lekari ne odgovaraju ni za šta i baš ih briga šta će biti sa tobom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Čet Sep 26, 2013 3:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 3:10 pm
Postovi: 16
Hvala na sugestiji. Objektivno procenjujem komentare. Činjenica je da ovde ima svakakvih ljudi. Iskreno, ovde sam se lično registrovao misleći da ću dobiti neki dobar savet ili sresti ljude sa istim problemom, pa njihove eventualne sugestije kako su se izlečili... Ipak treba verovati svojim lekarima, to je moj stav... Mada zaista ima i ovakvih i onakvih.... Nisam pametan. Kad te muka natera, padaš u očaj i pribegavaš svačijem mišljenju sve u nadi da ćeš rešiti problem. Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Pet Sep 27, 2013 11:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm
Postovi: 38
Probaj sa BIO konpljinim uljem da središ celokupno stanje organizma... Čitaj po forumima iskustva ljudi... Na osnovu toga bih ti ga toplo preporučila.
Ja sam ga počela koristiti za smanjenje predmenstrualnih problema, koji su sa sobom vukli mnoge druge i koristim ga već dugo i mnogo mi je pomoglo i pomaže još uvek :-)

Srećno i pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Pet Sep 27, 2013 5:19 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 2:47 pm
Postovi: 119
Selasie, ne treba nikome da veruješ. Sve moraš dobro da proveriš. Ne znam da li ima neke profesije kao što je lekarska gde oni sami lupaju takve gluposti i ne slažu se oko trivijalnosti. Jedan lekar ti kaže jedno, a drugi treće. A treći ti kaže da su obojica u pravu. Ma idi, begaj.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Ned Sep 29, 2013 2:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 3:10 pm
Postovi: 16
Nemam pojma, ali zaista se brinem. :-? Tegobe su skroz nespecificne. Jeo ili ne jeo, pio terapiju ili ne pio, uvek ista stvar. Mnogi koji imaju problem sa gastroentoroloske prirode smeta im kada posle klope legnu, a meni je obrnuto. Uvek kada stojim tegobe su mi izrazene znatno. Kad legnem zeludac i creva mi prorade, krenu vetrovi, olaksanje... Kad recimo hocu duboko da disem, stomak se uopste ne pomera, osetim zatezanjeu gornjem abdomenu, a kolon sa strane toliko se ispupci da samo sto ne pukne (sa obe strane stomaka). I tako svaki dan, vec 3 godine nadutost neka nenormalna, cesto pracena mucninom u zeludcu i neka cudna nelagodnost u grudima sa leve strane zbog koje otezano disem. Bojim se da me doktori ne shvataju za ozbiljno ili da im ja te simptome ne mogu lepo da objasnim. Jednostavno imam osecaj kao da su mi i creva i zeludac se nekako uvili i pomerili ka gore. Da li neko zna neki savet sta da radim? Da snimim i RTG da vidim da nije neka kila ozbiljna? Uhhh, strasno, bre :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Sre Okt 30, 2013 11:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 5:42 pm
Postovi: 5
js imsm slicne tegobe vec godinama al se ove godine to pogorsalo posto me boli vec dva mjeseca,,,idem po doktorima al uvjek ista stvar,,,evo sad dok pisem boli me stomak,,,i ja stvarno ne znam sta vise da radim :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Sre Okt 30, 2013 4:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 3:10 pm
Postovi: 16
ako bi mogao da opises svoje tegobe, pa eventualno da sugerisem ukoliko sam kompententa?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Čet Okt 31, 2013 12:21 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
Samo strpljivo selasije--treba vremena da se organizam navikne na te lekove--biće ti sigurno bolje --ne brini


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Molim za pomoć!
PostPoslato: Sub Nov 02, 2013 8:44 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 2:47 pm
Postovi: 119
Na forumu ima nazovi lekara koji očigledno ne haju za potrebe forumaša. Ne shvatam zbog čega su pravili forum. Valjda da bi sebi navukli pacijente pa da ih onda pljačkaju. Uspeli su i Acu da oteraju sa foruma koji se bar trudio da pomogne. Probajte da ga nađete preko emaila koji je ostavio. Korisničko ime mu je bilo aa_aca.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot], larsfloris i 94 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: