Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Molim za misljenje i savet
PostPoslato: Pon Sep 15, 2008 7:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 7:18 pm
Postovi: 4
Obracam Vam se radi problema koje moja mama ima sa zdravljem vec duzi niz godina. Ona sada ima 51 godinu i vec je zaista umorna i iscrpljena od bolova i stagnacije.
Pocelo je sve sa protezama i zubima, mostovi i krune su joj menjani 4 puta, sve je to prebruseno, desni su ispovredjivane, ukupno su joj napravili 12 proteza u nekoliko godina, medjutim nijedna ne odgovara, sa desne strane desni su joj sasusene, pravi zagrizaj joj ne mogu uzeti bez bola, jednostavno, nijedna proteza ne odgovara, a napominjem da je isla kod 'vrsnih' strucnjaka i savetovala se i sa profesorima sa med. fakulteta. Uglavnom, njoj su desni stalno upaljene i oseca stalno prisutni grc i kocenje u donjem uglu desni, iznad gornje 4. i 5., celoj polovini glave, pogotovo iza uha i na odredjenim tackama na glavi koje su bolne. Zatim, vrlo cesto ima izrazito iritantan osecaj neprestanog "skakljikanja" po kosi na toj istoj strani glave, koji ne prolazi ni nakon "masaze" tog dela.
Stegnute su joj i vratne zile, pogotovo oko 3. i 4. prsljena. Zestok grc oseti desno oko struka, koji seze do debelog mesa, prepone, natkolenice i lista, ne moze se "rastegnuti" niti opustiti, tako da gubi dah, ne moze udahnuti kako treba od te stegnutosti u ledjima. Prsljenovi se izmestaju, pretpostavlja da je zbog tog grca. Ne moze hodati duze od 15min zbog bolova, tako da je prakticno sprecena u svemu, inace se pre bavila sportom pa joj jako tesko pada to sve. Svako jutro oseca da je prolazi jeza, koja nestaje nakon sto uzme laksi sedativ i ostane u krevetu jos malo da se utopli. To je narocito izrazeno na promenu temperature.
Prethodnih godina je isla u Banju Koviljacu, Apatin, Bezdan i Trepcu, bez nekih rezultata. Ove godine je bila u banji Vrdnik 20 dana, isla kod kiroprakticara, ispostovala sve njegove savete o redovnom vezbanju ( pre toga je isla na jogu, ali bez nekog pomaka), zatim je imala 15 tretmana akupunkture.
Sve je to rezultiralo depresijom i tugom, nezainteresovanoscu i jakom bezvoljnoscu. Neki neurolozi i neuropsihijatri su joj dijagnosticirali depresiju, neki kazu da nije depresija, od lekova su joj prepisivali Rivotril ( za opustanje tog grca,medjutim nista), Trittico, Zoloft (suicidalne misli, pa ga je prekinula uzimati nakon par meseci), Remeron, Koaksil i Bromazepame i Bensedine. Uzima i magnezijum i kalcijum kao dodatke ishrani. Zaista vise ne znamo kome da se obrati. Cenila bih Vase misljenje i savet, i naravno, ako neko ima slicne neuroloske ili eke druge simptome, neka se javi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 15, 2008 9:59 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm
Postovi: 108
dosta zdravstvenih problema potice takodje od psiholoskih faktora. to sto kazes da je svasta probala me nateralo da pomislim na to. ja bih posle takvih tretmana bila ko nova :D
elem, nas mozak ima jak utticaj na to kako nase telo radi. i moze da pogorsa ili poboljsa zdravlje samo ako ti negativno ili pozitivno razmisljas o tome. cesto je to podsvesno, i mogu biti neke druge misli usmerene na durge stvari. tuga, problemi, osecaj bezvdrednosti ili nemastine, znaci bilosta...

pomeni to tvojoj majci i neka proba da vedrije gleda na stvari. mi jako cesto razmisljamo o stvarima negativno a da toga nismo ni svesni. neka proba da par dana samo-posmatra sebe i svesno prati svoje misli. i nek tezi da prekine svaku negativnu misao.

eto mozes to probati, nece da skodi u svakom slucaju. moze samo da pomogne.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 88 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: