Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Krv iz sinusa + dijareja od antibiotika - Molim za savet
PostPoslato: Ned Mar 11, 2018 8:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2018 7:37 pm
Postovi: 4
Potrebno mi je misljenje nekog lekara, sta da radim dalje.
Moja prica je malo komplikovanija.

Imam hronicni sinuzitis svih sinusa vec 10 godina, ali ne predstavlja mi vece probleme. Dodje i prodje. Do sada. Od januara imam slivanje guste sluzi niz grlo koja me iritira.
Imao sam neki problem sa zubom koji je zahvatao i parce maksilarnog sinusa i to sam operisao na maksiofacijalnoj hirurgiji pocetkom, sinus je zatvoren a zubg skracen i imao sam veci rez u ustima u vilici. Nisam imao bolove, a doktor je rekao da iako imam hronicni sinuzitis ne ocekuje probleme sa ranom. I nije bilo problema do sada (3 nedelje proslo).

E sad. Pre tacno nedelju dana, bio sam u apoteci da kupim infuzioni rastvor za ispiranje nosa kada mi je apotekarka preporucila enzim seropeptazu za sinuse + posto zna da sam operisao zub kaze to se cesto koristi u Nemackoj posle operacija zuba. Kaze, jako pomoze kod otoka, pa samim tim i otvori sinuse i olaksava njihovo lecenje + ima antiuplana svojstva. Po preporuci sa interneta prvi dan sam popio 1 kapsuiu ujutru, 1 uvece i sutradan u toku dana (i trebalo je tako nadalje). Tog drugog dana posle trece tablete osetio sam bol u ceonim sinusima i blagu temperaturu. Vec to vece sam imao temperaturu 39 (koju nikada nisam imao od sinusa do sada, ipek uspeo sam da je kontrolisem Brufenom) i jak bol u ceonim sinusima. Sutra ujutru na ORL su me pregledali i rekli da mi se pored sluzi spusta i sveza krv iz sinusa i da je to razlog temperature. Prepisan Citeral i receno da se javim za 2 dana ako nema promena. Tih dva dana kao da nisam pio antibiotik, sve je bilo isto. Inace, sedimentacija je skocila na 50, a CRP na 72!!

Posle 2 dana promenjeno u Hemomicin 250mg jednom dnevno. Pijem ga dva dana i bukvalno od prve tablete temperatura je spala, ali imam jako cudne simptome vezane za to. Temperatura krene da raste npr. do 37.5-37.7 i tada krece znojanje. Znojim se intenzivno par sati (bez preterivanja) i temperatura je opet 36 sa 5. I tako nekoliko puta dnevno kada se znoji sve (čelo, vrat, kosmati deo glave, trup, pazuh...) vec tri dana. Pijem po 3 litre tecnosti dnevno i opet sam dehidriran jer ne mogu da nadomestim toliko znojanja + 6 sati posle prve kapsule krece dijareja, pijem i bulardi i propiotik forte, ali izgleda ne pomazu. Od Citerala nisam imao ni proliv ni stomacne probleme.

Pa me zanima. Da li je moguće da su mi bukvalno 3 kapsule seropeptaze napravile ovaj pakao? Čitao sam po netu da čine čuda ljudima za sinuse, npr. na amazonu je kupci hvale kao odličnu za sinuse.

Šta bih mogao da dodam da smirim ovo znojanje? Da li je to jedan od neželjenih efekata Hemomicina ili se organizam još bori sa infekcijom?

Kako da zaustavim ovu dijareju? Pijem i Bulardi i Probiotik Forte i ne pomažu. Stolica je bukvalno voda. Hteo sam da kupim Loperamid u apoteci, ali su mi rekli da on ne sme da se koristi kod dijareja izazvanih antiboticima jer može da izazove vezana creva i nagomilavanje bakterija.

Znam da sam puno napisao i da je puno pitanja, hvala unapred svima koji odgovore.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Krv iz sinusa + dijareja od antibiotika - Molim za savet
PostPoslato: Sre Mar 14, 2018 11:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2018 7:37 pm
Postovi: 4
Bez obzira sto nemam visoku temperaturu (37.5) imam osecaj groznice i tresem se nekoliko puta dnevno i osecam se jako izmoreno. Da li je to normalno kod ovakvih infekcija?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 96 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: