Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 05, 2008 5:46 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Gospodjo ili gospodjice Ana,

Ja Vam savim kulturno nudim da izadjete iz mraka anonimnosti i da prestanete da se ponasate na nacin na koji se ponasate - da se lepo predstavite imenom i prezimenom, da kazete gde radite, sta radite, kakvo imate iskustvo i slicno - a meni nece biti problem da sa par telefonskih poziva proverim koliko je sve sto kazete tacno i gde se zapravo nalazite na lestivici kolegijalnog postovanja i uvazavanja.

Godinama sam na raznim forumima posvecenim nekim drugim temama zapazao "osobe" kao sto ste Vi: bez imena, bez profila, bez sposobnosti da diskutuju argumentovano i konzistentno, sa "ad hominem" nastupom kojim pokusavaju da rese sve sukobe misljenja. Na kraju sam vecinu foruma i napustio, a ovaj ovde i ne shvatam kao mesto za diskusiju, vec kao mesto za savete pacijentima. U tom kontekstu, ja cu pacijentima savetovati, sa pozicija onoga sto znam i u sta verujem, ono sto mislim da je najbolje u njihovom interesu, a Vi i Vama slicni savetujte suprotno, ako mislite da su drugi u krivu. Pa neka ljudi sami odaberu kome ce vise verovati i koga ce pre poslusati - anonimne svadjalice ili ljude koji iza svega sto kazu staju imenom i prezimenom, adresom, celom karijerom i licnim profesionalnim ugledom... Uostalom, ne bi mi bio veliki problem ni da napustim forum, ako (ponovo, kao sto se vec jednom desilo, pa sam se predomislio) shvatim da me administrator, moderatori i ostali "nadlezni" ne stite i da dozvoljavaju da se me suptilno vredja i profesionalno proziva svako ko se juce uclanio na forum.

O stimulacija, a i svim ostalim, toboze, "pitanjima" koja postavljate - obzirom da i sami verovatno znate kolike su stimulacije i ko ih dobija, izvolite pisati o tome licno. I tako ne citate nista od onoga sto ja pisem, ili citate veoma povrsno, a uvredama i klasifikacijama se gadjate jos od prve poruke. Uspeli ste da napisete desetak poruka na ovom forumu, i da u vecini njih Vasa glavna tema bude moje znanje i ono sto ja tu radim. Zaista me impresionira to sto ste tako preokupirani mojim aktivnostima i mojim profilom, koji ste, vidim proucavali i sa drugih sajtova. Ne morate se muciti, kao sto rekoh, mozete pozvati ZZZZ radnika Zeleznica Srbije i pitati o meni ljude iz sluzbe opste medicine, mozete pozvati Zdravstveni Centar u Pozarevcu, Centralnu apoteku u Pozarevcu, vecinu privatnih apoteka u Pozarevcu, pozovite i SLD u Pozarevcu ako zelite, ili konacno - mozete procitati ovih "dogmatskih" (?!) 2.600 i jos malo vise poruka, zbog kojih svakod dana dobijam pozive pacijenata sa svih strana sveta, kao i email poruke i privatne poruke u toj meri da je to Vama verovatno neshvatljivo.

Pozdravljam Vas ui Zelim Vam svako dobro.

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 05, 2008 6:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
Dr Ivice, nemojte vise trositi reci na osobu koja ocigledno nema sta pametnije da radi osim sto proziva lekare. Ostavite joj da se virtuelno "dokazuje", mozda je to nacin da nadomesti neispunjen zivot, i mozda leci tugu sto i sama nije lekar. Zgrozena sam njenim postovima, toliko je mrznje u njima. A Vi, Ana, ako zelite da date ozbiljnost svojim postovima, i ako odgovorno stojite iza svega sto ste rekli, prestanite da se krijete iza nicka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 06, 2008 1:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 11:23 pm
Postovi: 18
Lokacija: sremska mitrovica
Ma samo ostavite coveka na miru. :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 06, 2008 1:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 11:23 pm
Postovi: 18
Lokacija: sremska mitrovica
Dr.Ivice sto se nastavljate sa tom......kaze vi rasturate medicinu kao ja gramatiku i pravopis.Nadam se da nisam pogresila u gramatici i prvopisu gospodjo Ana. :evil:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 06, 2008 2:04 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 11:23 pm
Postovi: 18
Lokacija: sremska mitrovica
Zasto bi Vi dr.Ivice napustali forum,zbog tamo neke.......Evo ja nepismena kako rece doticna rasturam gramatiku i pravopis,kao vi medicinu isti smo zamislite. :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 06, 2008 6:12 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 3:34 am
Postovi: 57
Bojim se da svoje komplekse inferiornosti pokusava da leci onaj ko sebe karakterise sa

"provincijalnog kvaziintelektualca koji neznanje prikriva titulicama i govorljivoscu" i

"ja sam za Vas, pritom, obicni prizemni glupan". To je dr Ivica rekao sam o sebi, ja ga tako nikad nisam imenovala, niti ga za isto smatram - smatram ga samo previse konzervativnim u tumacenju metodologije lecenja.

Ja se zaista zovem Ana, to mi je ime, a ne nick - a da li se Vi, Iksa, zaista zovete Iksa??

I ne, nisam nesrecna sto nisam lekar jer bih sada, izmedju ostalog, neuspesno cekala na zaposlenje ili volontirala do iznemoglosti u nekoj ustanovi, u nadi da ce se nekad smilovati da mi daju specijalizaciju. Ovako radim u struci u Beogradu i mogu sebi da priustim poslediplomsko skolovanje iz komplementarnih metoda medicine i da idem na kongrese farmaceuta u zemlji i u inostranstvu. I mogu argumentovano da kritikujem upotrebu i zloupotrebu lekova jer imam dovoljno teorijskog znanja i iskustva u praksi da znam kakve sve nedopustive greske mogu da nacine lekari.

I nema potrebe da se citava svita vas okupi da odbrani "sirotog ugrozenog" dr Ivicu od mene same koja sam se usudila da se upustim u debatu s njim i s njegovom ogromnom kolicinom slobodnog vremena (na kome mu, iskrena sam, pozavidim) da pise ovoliku gomilu postova. Ionako sam vec rekla da necu vise diskutovati sa njim na ovu temu dok ne bude raspolagao bar priblizno slicnom kolicinom znanja iz farmakologije, a, naravno, i predznanjem iz komplementarnih metoda.

A dotad ce proci dosta vremena..

Dotad vas sve pozdravljam i zelim puno zdravlja!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 06, 2008 5:43 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Citiraj:
necu vise diskutovati sa njim na ovu temu dok ne bude raspolagao bar priblizno slicnom kolicinom znanja iz farmakologije


Kojim to znanjima iz farmakoligije Vi branite homeopatiju? Koji su homeopatski principi u skladu sa farmakoloskim i opste naucnim principima? Skrenuli ste najpre temu na napadanje mene kao kriticara koji osporava nesto cime se i Vi verovatno bavite. Posle svega, verujem da ste Vi zapravo veoma aktivni u homeopatskom "lecenju" - jer je Vasa reakcija vise nego licna - sasvim nalik reakciji osobe kojoj su ugrozeni licni interesi.

Izvolite, neka Vasa bude poslednja, poducite nas kako se homeopatska "fizika" poklapa sa modernom fizikom, u kakvom je odnosu homepatska "hemija" sa modernom hemijom, kako se farmakologija snalazi u pogledu objasnjena farmakokinetike i farmakodinamike homeopatskih "lekova", gde u fiziologiji (onako kako je prihvata ceo moderni svet) nalazite objasnjenje za homeopatske postulate koje je izneo njen tvorac...

Slobodno me pozovite na sledeci homeopatski "susret' koji imate sa Vasim "kolegama" - bice mi veoma drago da licem u lice sa svima vama prodiskutujem naucnost, racionalnost i smislenost homeopatije. Ukoliko se, naravno, ne bojite da ce jedan pridruzeni clan CSICOP-a izneti tvrdnje i cinjenice koje ce vas ostaviti bez ikakvih validnih argumenata.

Sve najbolje.

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 07, 2008 12:05 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Postovi: 1329
Lokacija: BEOGRAD
Mrph Ana ,ja nemam nameru da stajem ni na čiju stranu ,ali mislim da ako se već javljate na medicinski forum,, pametnije bi i korisnije bilo (osim ako niste zbog nečeg drugog ovde ,ali ne bih rekla) da posavetujete nekog kome treba pomoć! Glupo je prepucavati se i jako ružno ,ne ide to uz ljude koji su akademski građani ,valjda ne ide ,mada......

Pa samo toliko ,vidim da ste jedino ovde aktivni ,al ne bih rekla da je to zbog manjka slobodnog vremena ,jer ako ga imate i trošite ga ovde onda ipak mislim da bi bilo humanije i pametnije upotrebiti ga negde gde je potrebnije .A ko veruje u homeopatiju ili već u šta li to je pravo ili ne svakog čoveka i glupo je ubeđivati se ,a ovde se definitivno radi o argumentima koje iznosite i Vi i Dr.Ivica ,i ostavite narod da proceni kako će da se leči !
Ja lično ne verujem ui ne bih imala poverenja da se lečim na te načine ,ali to je MOJE pravoi niko me ne bi mogao u suprotno ubediti dok sama ne odlučim!
Mislim da je ova tema stvarno otišla i može da ode u nedogled ,bez veze!

Pozdrav !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 14, 2008 3:46 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 3:34 am
Postovi: 57
Ne bavim se homeopatijom, jer smatram da je za tako ozbiljnu disciplinu potrebna visegodisnja edukacija i praksa, koje ja jos uvek nemam. Licno i preko pacijenata sa kojima dolazim u kontakt imam pozitivna iskustva sa ovom metodom, a evo i jos nekih iskustava:

http://ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

http://ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t=5399

Posto je pocetno pitanje, cini mi se, bilo o ordinaciji homeopatije u Beogradu, mislim da zainteresovani mogu da saznaju potrebne adrese od ljudi koji su ispricali svoja iskustva na ovom drugom forumu. Primeticete da na njemu i ima mnogo manje ostrascenosti jer ljudi nisu iz medicinske struke, vec samo iznose svoja (pozitivna) iskustva.
Drugi link je o akupunkturi, te rizikujem da mi se sada spocita da se - kao farmaceut! - bavim i akupunkturologijom.

Uzgred, ovaj forum sam pronasla tragajuci upravo za iskustvima pacijenata sa komplementarnom medicinom i mislila sam da cu na njemu pronaci najrelevantnije informacije, a ne gorljivu odbranu farmaceutske industrije. Inace, da se razumemo, apoteke i farmaceuti zive od te iste industrije, te mi, da samo gledam svoje licne interese, propagiranje jeftine homeopatije bas ne bi islo u prilog.

Drugih tema na ovom forumu sam se dotakla koliko mi je vreme dopustalo, ali sam rada da odgovorim na ono za sta smatram sebe dovoljno kompetentnom, kao sto sam i dosad odgovarala na privatne mejlove.

Poslediplomska edukacija iz homeopatije, koju pohadjaju najvise lekari i nekolicina farmaceuta, izvodi se pri Medicinskom fakultetu u Beogradu kod profesora hirurgije dr Milosa Popovica. Ako dr Ivica i dalje jednako zeli da diskutuje o teoretskim postavkama (ali i efikasnosti!) i homeopatije i alopatije, I hirurska klinika je adresa za vas.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 14, 2008 8:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:04 am
Postovi: 134
Lokacija: Kanada
Evo da se i ja ukljucim u diskusiju i dam svoj skroman doprinos ovoj temi.

Prvo da kazem da ja nisam doktor medicine po profesiji. Ali to ne smatram hendikepom nego upravo suprotno, mogu da mislim svojom glavom i otvoreniji sam prema idejama van “zvanicne medicine’ (mainstream healthcare).

U Srbiji jos to verovatno nije toliko ocigledno, ali na zapadu su doktori i zdravstvena zastita potpuno pod kontrolom farmaceutske industrije. I to stanje se naravno odrazava i kod nas.

Verovatno svi doktori pocnu studije medicine sa zeljom da lece ljude. Medjutim, kad jednom pocnu da rade, pre ili kasnije shvate da oni ne lece ljude metodama kojima su ih ucili u skoli: lekovima ili operacijama. Oni samo tretiraju simptome, i to lekovima kojima ih snabdeva farmaceutska industrija. Oni shvate na kraju da su u stvari samo zakonom zasticeni dileri droga (lekova).

Ljudski organizam ima urodjenu sposobnost da se sam izleci ako mu dozvolimo, ako prestanemo da ga trujemo i unistavamo (bilo hranom, stresom, hemikalijama, fizickom neaktivnoscu itd). Znaci, organizam je toliko jak da, i pored toga sto ga trujemo “lekovima” prepisanim od doktora, on u najvecem broju slucajeva uspe da se izbori i sa originalnom bolescu i sa dodatnim otrovima (lekovima). A zasluga se pripisuje doktorima. A ti lekovi i jesu otrovi. Ako nisu, zasto se ne preporucuju zdravima? Zasto imaju toliko nus-reakcija (side effects)?

U Izraelu su 1973 doktori strajkovali mesec dana. Stopa smrtnosti za to vreme je opala 50%. U Bogoti (Kolumbija), doktori su 1976 strajkovali 52 dana, i stopa smrtnosti je pala 35%.

Doktori su u poslednjih sto godina, uprkos konstantnim promasajima i greskama kod lecenja, uspeli da kreiraju famu da su njihove usluge neophodne. Danas se najboljim doktorima smatraju pojedinci koji mogu odmah prepoznati simptome bolesti (od 20,000 tak hiljada bolesti) i dati tacnu dijagnozu. Ali kod izlecenja zataje. Jer nekome prodje svrab na kozi, ali se posle izvesnog vremena pojavi gori oblik bolesti (razni oblici raka, secer, hepatitis itd). Organizam se mora posmatrati kao celina. Izlecen cir danas je neka druga bolest sutra.

Da li ste znali da se nekada u Kini doktor placao dok ste bili zdravi? Danas, zdrav covek je najveci neprijatelj farmaceutskoj industriji i hiljadama kojekakvih udruzenja za borbu protiv bolesti, kao i istrazivackim ustanovama.

Preporucujem:

http://www.ivonazivkovic.net/RAJF%20KANCER.htm

http://www.ivonazivkovic.net/istina%20o%20vakcinama.htm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 7:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 7:12 pm
Postovi: 2
cikatoma je napisao:
Danas, zdrav covek je najveci neprijatelj farmaceutskoj industriji i hiljadama kojekakvih udruzenja za borbu protiv bolesti, kao i istrazivackim ustanovama.


Upravo tako! ne znam samo da li lekari to nece ili ne mogu da uvide.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 20, 2008 7:03 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:04 am
Postovi: 134
Lokacija: Kanada
http://www.youtube.com/watch?v=MiFV5PDmyQE


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 20, 2008 6:17 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 3:34 am
Postovi: 57
Odlicna zapazanja i sjajan filmic, Cikatoma!
I na pocetku ovog sajta postoji slican tekst:

http://www.doktor.rs/view.php?IDteksta=131

Coca-Cola je, recimo, odlican primer kako od ekstremno nezdravog proizvoda zaradjuju svi - multinacionalna kompanija koja je proizvodi, mediji koji na racun ogromne razlike izmedju proizvodne i prodajne cene naplacuju enormne sume za reklame i, konacno, farmaceutska industrija koja za metabolicke promene, gojaznost, oboljenja jetre i kancer koji mogu nastati posle dugogodisnjeg konzumiranja, ima na raspolaganju paletu,da cuda, najskupljih lekova. Pritom se u javnom mnjenju stice pogresan utisak da je "lite" varijanta nesto zdravija jer se precutkuje cinjenica da umesto velike kolicine rafinisane saharoze, medjutim, sadrzi vestacke zasladjivace (aspartam, acesulfam itd) koji su kancerogeni! I nigde se takodje ne pominje opasnost od nastanka zavisnosti (!!) na koka-kolu koja dovodi do ostecenja jetre mnogo drasticnijeg od konzumiranja iste dnevne kolicine piva!
U ovom lancu zaradjuju svi, osim, naravno, "obicnih" ljudi koji placaju i svojim parama i svojim zdravljem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 22, 2008 11:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 5:36 pm
Postovi: 145
MrPh Ana-imate super znanje i dinamicnost.Cool. :D Uvek direktna!Samo napred. :D :D :D 8)

_________________
Salux ae grotti,prima lex esto!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Avg 12, 2008 4:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 4:19 pm
Postovi: 1
dr ivica je napisao:


Evo par linkova o ljudima koji drze ove sajtove i kakva im je doktorska istorija u struci i koliko duguju po pitanju sudskih presuda.

http://www.bolenreport.net/feature_articles/feature_article060.htm

http://www.iahf.com/antiquackbusters/20020105a.html

http://www.thenhf.com/articles_01.htm

A veliki ste pa potrazite sami na gugletu pod imenom Stephen Barrett, M.D.
i kako ga finasira takozvana velika Farmaceutska Petorka iz USA ;)

P.S. Dr Ivice postujem i cenim Vase znanje i zelju da pomognete ljudima ali ne mozete da negirate nesto sto je u svetu prihvaceno i od strane Ministarstava zdravlja i WHO, a i sami znate da je u istoriji mnogo toga bilo tacno iako nauka u to vreme nije mogla dokazati. Recimo samo bakterije dok nije napravljen bolji i jaci mikroskop nisu se radile dezinfekcije pre operacija ... a po nalasku jesu. A bakteriju si bile i pre nego sto je nauka napravila mikroskop i posle, samo je negirano njihovo postojanje, a posle toga prihvaceno ;) Tako je i sa ovim. Buducnost medicine lezi u kvantnoj i bio fizici i to je to. Samo je pitanje ko ce biti jaci nauka (ona iskrena) ili farmaceutske kuce.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 105 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: