Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2443 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 163  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Mar 24, 2020 9:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 23, 2020 10:33 pm
Postovi: 3
Evo ovako, pozdrav svima. Ne znam od kuda da počnem. Naime, prošle godine u 10. mjesecu saznala sam da sam pozitivna na hepatitis B tijekom redovne kontrole u trudnoći u osmom mjesecu trudnoće. Ovo su nalazi: HBsAg +, HBeAg +, Anti-HBe -, Anti-HBc-IgM -, Anti-HBc +, Anti-HBs <3.1.
Dalje, 5.11. radim Hbv-DNA i rezultat je 348 000 000 IU/ml (što je 2.025.360.000 kopija virusa, ako se ne varam), ALT 28, AST 31. Stavljaju me na Tenofovir jer kao to ne šteti bebi. Uzv uredan, jetra u najboljem redu. Malo je reći da sam bila u šoku od svega.
20.11. opet radim HBV-DNA i rezultat je 3 020 000 IU/ml (17.576.400 kopija virusa). Kaže mi doktorica daje to super, jer virusi padaju.
Nakon poroda, 06.12. radim opet HBV-DNA i rezultat 1 250 000 IU/ml (7.275.000 kopija virusa), ALT 47, AST 35, malo veći jer se kao hormoni vraćaju u normalu.
27.02.2020. radim HBV-DNA 34 000 IU/ml (197.880 kopija virusa).
Kontrola za 6 mjeseci.
Ovo je moja situacija. Uglavnom, pratim vas od prošle godine i jako mi je drago kad vidim da ima vas koji ste se izliječili, znam da ima nade i za nas.
Situacija, super za tebe, drago mi je čuti da ima slučajeva kao tvoj sa tako dobrim krajnjim ishodom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Mar 24, 2020 11:32 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2018 8:17 am
Postovi: 80
Pozdrav svima, Hvala ti puno draga Kristina, kao i svima ovde na cestitkama, pre svega ovo je velika stvar ne samo kao subjektivni osecaj vec za sve ljude na forumu, kao i one koji ce tek doci i citati postove, tako sam i ja sam dolazio i citao bas svaku stranicu ovde i svacije iskustvo, ne mogu da vam opisem osecaj, od jako puno forumasa na jedini slucaj na koji sam naisao a da je slican meni bio je HepDecko81 nekoliko godina unazad koji je isto uspeo da razvije zastitu pomocu Pegasys-a ali je on uzimao i + Zeffix uz to...@Sudbina555 znam kako se osecas, nalazi su ti fakticki isti kao sto su bili i moji, astronomski visok PCR s tim sto sam ja imao visoke nivoe ALT i AST , isli su i preko 200 .
Fibroscan mi je pre Pegasysa bio F1 - blaga fibroza, a sada je sigurno stigao do F2-F3 jer toliko visoka viremija ne moze da prodje bez posldica, ali sada se bolje osecam jer znam da je sve pre F4 potencijalno reverzibilno tj. oporavak je zadovoljavajuc, a ja vise ne posedujem index virusa koji ostecuje hepatocite, ja iskreno nikada nisam vodio racuna o ishrani, ono sto sam izbacio bio ,to je gazirano, ne bas extremno masno i NE alkohol...slatkise sam jeo kao nenormalan, o kafi i cigaretama da ne govorim, kao da sam ih tada bas najvise konzumirao, fast food, zacine-bez toga ne mogu. Ali ima jedna stvar....Verovao sam , zvucace vam smesno , ali moj sliucaj je zaobilazio svaki medicinski protokol , ali ja sam i dalje verovao , od prvog momenta kada sam saznao da sam se zarazio poceo sam da planiram svoj zivot nakon dobijenog negativnog rezultata, i to me je drzalo, zamisljao sam sta cu reci , kako cu se osecati , sta cu obuci taj dan, pa cak i sta cu ovde vama napisati kada mi stigne negativan rezultat na Hbs , iako je to bilo prakticno nemoguce. Ubedjivali su me da se ne nadam da se ne bih razocarao kasnije. Cak mi je jedna doktorka otvoreno rekla da ne lupetam i da se to nece dogoditi, i cekam da ova cela guzva oko Korone prodje , da joj odnesem nalaz i pokazem koliko je pogresila, i koliko grese sto ne motivisu pacijente i ne daju im nadu. Mogu slobodno i odgovorno da napisem, jedino ko je od strucnjaka verovao, motivisao me i dao mi satisfakciju bila je Ksenija Bojovic, ta zena je mozak i buducnost infektivne hepatologije, strast koju ta zena poseduje u svojoj bransi bas se i ne sretne cesto , ulazi u srz stanja , obuhvata celokupnu klinicku sliku, prati i ceka idealnu priliku da puca u virus u tvojem telu. Razviti antiHBS nakon hronicnog HBV-a je ravno Dzek Pot-u u kazinu, ali eto svedoci smo da je i to moguce. Naravno, vecina vas ovde ste majke, supruge i ostvarene zene i iskreno i nije vam taj HBV neki problem, meni jeste - od toga mi je zavisila karije, drustveni, socijalni, ljubavni i profesionalni status i prosto mi nije bilo svejedno, da mi se to dogodilo u nekim zrelijim godinama, verovatno bih pristao na opciju B , jedna tableta Tenofovira dnevno kao za krvni pritisak i problem resen. Zelim vam svima sve najbolje u ovom zivotu, cuvajte se, cuvajte svoje zdravlje. Budite pozitivni a HBS negativni :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Čet Apr 02, 2020 3:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2018 10:47 am
Postovi: 59
Situacija
ma bravo bravo bravo.
Ovo su divne veste
Isto se bas radujem na dobre rezultate svih ostali ALI ovo je bas DZek pot. Mada mislim da mogucnost dobijes dzek pot u kazini je veca nego ovo.
Bas e iskreno radujem
ALi kao sto si verovao u dobar epilog, molim te pripazi na sebe i ishrani u budnocnost. Bas i ne moras vegetirati....ali nemoj too much alcohol ili masno i slatkoce i gazirano pice. Umereno.
Ja nisma bila na kontrole od octobar. Tada je bio i moj zadnji negativan PCR. A nisam radila ni KKS. Bilo mi je u planu u mart/april, kao kvartalni check da uradim....ali sada ne idem nigde po laboratorii ili ambulanti....no way

Bas sam se i ja pitala dali smo i mi nesto vise zagrozeni sa Koronom???

Zelim svim vama sve nabojle
i Situacija, stvarno si mi uslepsal dan, :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Sub Maj 09, 2020 11:14 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Društvo kako ste? Jesmo li svi izbegli koronu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Jun 16, 2020 9:06 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2018 10:47 am
Postovi: 59
Kristina11 je napisao:
Društvo kako ste? Jesmo li svi izbegli koronu?


Za sada da, ali u Makedonii ova Korona ima puno jaci come back. NAdam se da ce dobro sve zavrsiti. Nisam pametna da idem u lokalnoj bolnici i uradim analizi, a nikako u SKopje na klinici za bas kompletan pregled i analize.

NAdam se da smo svi dobri.

Jedno pitanje
Tko od vas, iskreno konzumira alkohol i koliko cesto i kolicinski?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pon Jun 29, 2020 11:49 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 4:50 pm
Postovi: 72
Cao društvo,

Za sad se korona izbegava, nema je medju najbližima. Htedoh vas pitati da li znate gde je naše lečenje prebačeno sada? Ja sam bila početkom juna, gore na odeljenju je pretvoreno u covid bolnicu, a dole u ambulanti renoviraju i neće biti više za hepatitis nego neki rendgen. Nisu znali nikakav info da mi daju gde smo mi sada.
Filia ja popijem jednom u dve-tri nedelje ukupno jednu čašu vina i po jedan somersby, ne više. Gazirana bezalkoholna pica ni kap već 5 godina.
Nadam se da ste svi dobro, puno poljubaca. Javljate se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Ned Jul 05, 2020 4:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Postovi: 364
Lokacija: beograd
Nadam se da ste svi dobro. Ja u panici oko ove korone, bas mi se smucilo :roll:

Elem, ja polovinom avgusta treba da radim fibro sken na infektivnoj, bas me zanima sta ce biti sa tim. Nisam sigurna ni da li cu imati pregled uopste? Poslednji put sam isla po izvestaj na odeljenje, nedelju dana pre prve korone, pa su mi samo doturili papir kroz vrata. Tamo se em renovira, em ludilo. Valjda neko negde radi sa nama? Da li je neko bio skoro tamo?
Fila, ja ne pijem alkohol nikakav nikad, ne volem sto bi rekli.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Jul 21, 2020 10:12 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
E drustvo, i ja izbegavam koronu za sada, ali oko mene dosta ljudi ima i kolega.. U mom gradu bas dosta. Ja pijem ekomer i silne vitamine, cuvam se.. Odstojanje, maska.. Pa videcemo. Povremeno u panici povremeno kazem sta je tu je, i u krug. Ja trebam polovinom avgusta na kontrolu. Kad sam zvala pre 3 nedelje cist da vidim situaciju, receno mi je da je ambulanta kovid, al da prilikom kontrole javim se pa cemo videti sta i kako telefonski, posto pijem lek. Ja cu videti laboratoriju i ultrazvuk privatno da uradim pa da se javim, ako treba izvestaj da mi puste na mejl. Ne verujem da cu moci da odem na kontrolu. Al videcu jos do avgusta. Sad da zovem.. Mislim da su u ludilu sad. Sto se tice alkohola ne pijem ga. Al sam za novu godinu popila casu piva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Sub Avg 08, 2020 10:23 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Eej gde ste, kako ste? Sudbina tvoj post sam sa zakasnjenjem procitala, kako si sad, pijes li jos tenofovir? Ja pijem tenofovir 2 i po godine. I posle 3 meseca mi je pcr bio negativan. I naredna 2 puta i dalje negativan, mada mi nikad nije bio toliko veliki kao tebi. Ja sam hbe -, anti hbe +. Koliki ti je pcr sada i kako ti je beba? Ej Milice ja sam zvala kliniku i rekli ambulantu ne mogu dobiti i prebacili me na neko 11.to odeljenje. Gde mi se neko javio i rekla sam da pijem lek i da trebam kontrolu, oni su mi rekli da nastavim lek, al ako mi je lose, uputice me gde mogu kontrolu, dal u neki drugi grad, jer tu ne moze, sve je kovid, a i u mom gradu ima 2 infektologa i pretvoreno je u kovid bolnicu. Ja sam rekla da mi je dobro. Rekla je da uradim nalaze kks, transaminaze, i Uz i da se javim ako nesto nije dobro, pa da vidimo. Ako je sve dobro, kad ovo prodje da se javim na kontrolu. Ja sam otisla i privatno uradila. Ali apsolutno je sve uredno, kis, transaminaze niske, Uz uredan, pa se dalje nisam ni javljala. Tako je prosla moja redovna kontrola u avgustu :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Sre Avg 12, 2020 11:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 23, 2020 10:33 pm
Postovi: 3
Ej. Kristina, evo dobro smo i ja i beba. Još uvijek pijem Tenofovir, počela sam u 11. mjesecu prošle godine. Sad bi trebala opet imati kontrolu pa da vidim koliki je pcr i kakvo je stanje općenito. Alkohol uopće ne pijem, tu i tamo gazirano. Što se tiče korone, zaobišla nas je, nadam se da će tako i ostati. Sad sam trenutno na godišnjem, pa kad se vratim idem na kontrolu i javim se sa novim nalazima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Sre Avg 26, 2020 12:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Postovi: 364
Lokacija: beograd
I ja sam imala telefonsku kontrolu, tacnije nista. Mene nervira sto pijem ovaj Zeffix pa bi verovatno morala da radim pcr, al od toga nista.
Kristina koliko dugo si ti pila Zeffix?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Sre Sep 09, 2020 10:46 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 4:50 pm
Postovi: 72
Pozdrav drustvo,
A na koji telefon ste zvale za kontrolu, jel onaj što smo zvali i ranije dok je bilo redovno stanje ili neki drugi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Sep 15, 2020 2:13 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Postovi: 364
Lokacija: beograd
Ja zovem na 2683 366 pa trazim 11 odeljenje.
Javi sta su ti rekli, ja sam u nekoj nervozi sto nemamo gde na kontrolu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pet Sep 18, 2020 10:34 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Ej Milice, ne brini. Ja sam 2 godine pila Zefix. Tad je virus postao rezistentan na Zefix i skocio mi je broj kopija. A prvi pcr sam radila posle godinu dana, nesto tad je bilo nestasica pcr, tako nesto. I smanjio mi je sa pocetnih skoro 10 000,pcr na dvocifren 44.I to je bilo sjajno. Ali nikad ni pcr nije bio negativan. Ponovo posle godinu(na 2 godine uradila pcr) i bio je 60 000.Gde je odreagovao i Alt blago povisen, ne secam se tacno koliko. Konstatovana rezistencija i uveden viread(tenofovir) koji je posle samo 3 meseca mi pcr negativan. I posle naredna 2 puta. Ako ne gresim, ti Zefix pijes tek 6 meseci. Nista ne moze lose da se desi u tih 6 meseci, moze samo da ti smanji kopije virusa. Kad se desava ta rezistencija obavezno Alt skace. Dakle izvadi samo privatno transaminaze i ako su niske, sve je ok.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pet Sep 18, 2020 10:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Takodje mislim da ti svakako ne bi ni radili pcr, jer kod zefixa proveravaju pcr na godinu dana. On je blag i dugorocniji, duze se i pije, sem sto mu je mana ta rezistentnost. Ali ona ne moze da se desi pre godinu dana. Meni se desila posle 2.Nekome posle 5.Zefix se ne pije kratkorocno


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2443 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 163  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 97 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: