Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: diprophos injekcije
PostPoslato: Sub Okt 10, 2009 10:55 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 10:32 am
Postovi: 1
Pozdrav svima,
par godina unazad kad ustanem osecam ukocenost u vratu i ramenom delu, ranije kad legnem na stomak osecam nekada jak bol u predelu donjeg dela kicme. Poceo sam pre par meseci da odjednom u glavi osecam neku zbunjenost kao da cu da se onesvestim i padnem i to traje par sekundi. Uradio sam rendgen vratnog dela kicme i doktor je ustanovio spondilozu i diskartrozu c5-6-7 i valjda unkartrozu. Poslat sam kod neurologa i on mi je reko da sam ja mlad (33 god) da bih imao ovakve promene na kicmi jer se one javljaju tek posle 40. i 50. godine. Prepisao mi je 1 injekciju flosterona, tablete Movalis (1. dnevno 7 dana, a onda po potrebi), tablete tanakan, relaks masazu i da promenim jastuk.
Ja vec 3 godine pijem tablete Presolol 1/4 dnevno zbog pritiska i malo ubrzanog rada srca. Pritisak bez Presolola ode najvise do 140/90 a otkucaji do 95. Sa Presololom se sve sredi (115/75 i 75 do 80 otkucaja). Mene sad zanima sledece, u vezi ovih lekova koji su mi prepisani.
Kako deluje injekcija flosteron, odnosno Diprpophos, jer nisu imali flosteron? Doktorka mi rekla da ce on malo da mi poveca pritisak ali da se ne plasim.
Kako deluju tablete Movalis? Procitao sam da one ne treba da se piju ukoliko neko ima pritisak, pija beta blokatore (a Presolol to jeste) i da ove tablete blago povecavaju rizik od infarkta miokarda.
Tanakan? Znam da je on na bazi bilja Ginko biloba, ali kad sam jednu popio onda mi neko vreme nije bilo dobro u glavi, tj. kao da sam bio blago osamucen, i onda ih vise nisam pio.

Hvala unapred

Bosko


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 83 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: