Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: bubuljice i fleke
PostPoslato: Ned Jun 08, 2008 10:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:15 pm
Postovi: 16
Lokacija: Beograd
Molim za pomoc ili savet sta da radim sa problemom koji je nastao pojavom bubuljica i fleka. U poslednjih par meseci gotovo svakodnevno mi se pojavljuju male sitne crvene bubuljice koje pri pojavi svrbe i to uglavnom po rukama i ramenom delu tela. Nekad se desi da se ne pojave i po nekoliko dana i taman kada se opustim eto ih ponovo. Pored njih pojavljuju mi se i fleke koje budu hrapave. Nakon pojave bubuljice prestaju da svrbe i nestaju nakon nekoliko dana, dok fleke nestanu nakon duzeg vremena, ali se stalno pojavljuju nove.
Ne znam da li to ima neke veze sa pojavom da kad god odem na more ja se sav ospem istim takvim bubuljicama koje jako svrbe i koje po povratku sa mora nestanu, a njihov svrab pokusavam da ublazim nekom kremom (obicno na bazi kamilice).
Ah, da, mozda ce pomoci i cinjenica da sam pre dve godine u kratkom periodu imao dve alergije (urtikarije) i da sam na VMA vrsio alergo-test na prasinu i polen raznih biljaka ali je sve bilo u redu, te je ostala pretpostavka da sam postao alergican na penicilin, imajuci da sam pri pojavi urtikarije pio pentrexil i u knjizicu mi je upisano Cave penicilini.
Kada sam svom dermatologu rekao da mi se pojavljuju bubuljice i da svrbe dobio sam odgovor da to nije nista i da nema veze sto izlaze, ali posto meni predstavljaju problem, pogotovu sto uskoro idem na more kada cu opet da se ospem, molim nekoga za savet sta da radim i da li bi bilo korisno recimo da pijem PRESING koji sam uzimao i kod urtikarije ili neki drugi anti-alergen. Unapred se zahvaljujem svima koji mi mogu na bilo koji nacin pomoci.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 204 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: