Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: bolovi u butinama
PostPoslato: Sre Avg 27, 2008 12:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 12:13 pm
Postovi: 3
Ovako ..imam 20 godina i pre godinu dana imao sam sportsku povredu. naime istegnute mišiće u obe noge. Mislio sam da je ništa pošto u početku nije bilo neke posebno velike boli već sam to pokušao da rešim prebolevanjem(nastavljanjem s treningom bez obzira na bol). Međutim nakon nekoliko meseci bol se počela da povećava i menja iz jedne butine u drugu, nekad i u obe istovremeno. Prestao sam s treningom. Tako je i do danas. Išao sam doktoruu opće prakse i on je sumnjao da imam išijas.
Snimio sam kičmu (donji dio). Rezultati su bilii negativni. Ustvari snimak je pokazao samo blagu dektrokonveksnu skoliozu,što je normano za moje godine, više ništa. Terapija je voltaren retard koji pijem i danas, i pomaže. To mi je isto i prepisao neurolog.
Naime, zbog bolova (osim kad "sam pod voltarenom retard") ne mogu da trčim niti dugo hodam ili sedim. Bolje isključivo u dilelu butine i to u dubini.
Još nešto kada se smejem ili kišem i kašljem isti bolovi se javljaju.


Moja pitanja: Da li je neko imao nešto slično kao ja i kako je se rešio bola ako uopće jest? Neke vežbe? Da li je moguće da zbog istezanja mišića imam ovako jake i duge bolove?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 27, 2008 12:45 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Najbolja potvrda lumboishijalgije jeste upravo to da se bolovi javljaju i pojachavaju pri kijanju i kashljanju. Lumboishialgija!

Predlozila bih da uradite magnetnu rezonancu lumbalnog dela kichme poshto bez obzira shto je taj nalaz posle snimanja navodno negativan, shta god to doktoru znachilo, ipak pokazuje odredjen stepen dekstrokonveksne skolioze, tj krivljenja kichme, shto bi znachilo da vam je desno rame podignutije, a trnci usu i levoj nozi i to je ponekad sasvim dovoljan razlog za sumnju na lumboishijalgiju.

Po snimanju savetujem odlazak fizijatru kako bi dobili terapije, shto fizikalnu ali najbitnije je da vam se KINEZITERAPIJOM pokaze kao cete izbeci dalja povredjivanja i kako cete ojachati mishice.

Internet je put vezbi i vezbica ali nemojte se lechiti (da i kad radite odredjene vezbe ozete da se lechite) sami na svoju ruku, bez struchne pomoci poshto to obichno zna da se zavrshi onako kako ne treba, dolazi do josh vecih i ozbiljnijih povreda a 20 godina je jako malo za ovako ozbiljnu dijagnozu.

Pre svega, zaboravi na dizanje tegova tj na dizanje bilo chega tezeg od 1 kg sve dok ne budesh 100% siguran posle MR shta je u pitanju.

Teretanisanje i treninzi koji nisu dobro dozirani su pakao za mishice a posebno za kichmu i verovatno se o tome i radi, o sindromu predoziranosti tezinama uz neadekvatne zashtitne pocetne polozaje.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 27, 2008 1:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 12:13 pm
Postovi: 3
ok hvala na predlozima. Zbunjuje me to što sam bio i kod neurologa koji me nije nigde dalje preporučio znači ni na magnetnu rezonancu ni ništa ostalo. Ako on ne zna o nervima, ko zna?

Stvar je u tome što ja apsolutno nisam imao niti imam bolove u bilo kojem delu leđa tako da sve testove koje je neurolog sproveo sam uradio s lakoćomi bez bola a to su: savijanje ka prstima, stajanje na prstima i na petama....sve bez bola, zatim razne poicije itd. Meni se bol jedino javlja pri dugom hodanju i sedenju, trčanju.

Inače trenirao sam karate i povreda nije nastala nikakvim dizanjem teškog tereta.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 238 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: