Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 12:01 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Vec duze osecam bol u lopatici cak i na duboh udisaj.Moze li to biti od fibroznih cvorica ili je nesto drugo?Imam problem sa spondilozom inace.
Osecam pucketanje i treperenje(kao otkucaji srca) u jednom uhu prilikom pojacane buke ili kad je lezim na njemu.Sta to moze biti?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 1:37 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 1:10 am
Postovi: 60
Fibrozne cvorice koje spominjes,mogu biti oko i ispod lopatice,radi se o vrsti vanzglobnog reumatizma(miofibrozitis).A spomenuo si da bolujes od spondiloze,i sasvim je normalna pojava zujanje u usima.Ako ti to pretstavlja velik problem,najbolje se obrati lekaru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 3:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Mislim da sam Spondilozu "stavila"pod kontrolu ,koliko se to moze a ne trnu mi ruke,to je kazu jedan od onih zabrinjavajucih simptoma.Ali eto,imam problem s bolom u lopaticama i to ostrim.Kad lezim,sedim,pomeram rame u krug...osetim jak i ostar bol,cak nekad i kad udahnem boli i naped oko kljucne kosti i oko lopatice.
Sto se tice ovoga sa uhom,nije klasicno zujanje,to vec imam.Ovo je nesto drugo,vise kao vibriranje,pulsiranje pri jakim sumovima ,govoru itd.Kao da unutra treperi neka membrana koja mi zapusi uho i kao da kucka.Kao da se cuju otkucaji srca ali nepravilno...Ne umem bolje da objasnim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 3:23 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Probleme sa bolom u lopaticama cete reshiti vezbanjem, ojachavanjem mishica ramenog pojasa, povecanja elastichnosti mishica ramenog pojasa i kichmenog stuba! Poshto imate spondilozu onda ste verovatno nauchili vezbe kojima jachate mishice vrata i ramena, sada se samo obratite terapeutima da vam s epokazu vezbe za kichmeni stub, poshto svaka degenerativna promene kichmenog stuba retko kad ostane na jednom mestu, obichno se proshiri, tako da ne bibilo loshe da odete i na pregled, da se izmeri obim pokreta i snaga mishica pa posle toga da se obuchite vezbama!

A problem koji imate sa sluhom reshite kod lekara, moze biti banalno nesto a opet i ne! To ce ipak lekar specijalista znati bolje da vam kaze posle pregleda!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 4:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Na vratu je diskushernija.U pravu ste s vremenom se bolovi sire.Ja radim Miselove vezbe za vrat a i za lumbalni deo.Nikad mi nisu izmerili obim pokreta ,kako kazete.Uvek je bilo odokativno i na osnovu snimka.A kad okrecem rame u krug oseca se i cuje pucketanje u zglobu.
Sto se tice uha,plasi me.To bi trebalo ORL da vidi za pocetak ili mozda neurolog.Nasla sam na forumu temu na ORL kao sum u usima.Koliko sam procitala mozda se radi o mastikatornom misicu.(iskreno ne znam puno o tome pa cu se malo informisali).Jedino mi je drago da postoji to kod jos nekog i da ja ne "umisljam"jer su me sve ove godine cudno gledali kad opisujem promene pucketanja u usima kad je tisina u sobi ,da to izgleda kao otkucaji pulsa ali nisu jer nisu pravilni vec prate ritam postojeceg zvuka koji isprovocira to.Kao da se javlja eho u uhu koji potice od nekog suma u sobi.Ili jak govor,ili necije disanje u sobi dok lezim na toj strani glave.
Rekli su davno da je tu neki krvni sud pa ja osecam puls ili pritisak krvi u krvnom sudu.Ali,to ne prati puls ritmicno vec te druge pratece zvukove.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 7:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 1:10 am
Postovi: 60
Sto se tice diskus hernije,moj decko koji je profesionalni sportista ima problem sa istim,ali u lumbalnom delu.Naime,u Srbiji nije nasao adekvatno resenje,i nije bilo veceg poboljsanja,dok nije otisao u Pulu kod dr Peharca.Naime,rec je o lekaru koji vrlo uspesno leci diskus herniju godinama,i to kod vrlo poznatih sportista,ali naravno i kod obicnih ljudi.Sistem koji on primenjuje se odavno primenjuje u Americi i Svedskoj.Svakom se individualn odredjuju vezbe za jacanje misica kicmenog stuba i gluteusa.ili tkzv "midera".Na snimcima magnetne rezonance pacijenata pre i posle terapije,se jasno vidi da se hernija povuce.Cak su i najnovija naucna istrazivanja pokazala da se fizikalna terapija bolje pokazala od opracije kod diskus hernije.Dakle,diskus hernija nije bolest vec stanje,i zahteva zdrav nacin zivota,i naravno pridrzavanje vezbi koje vam odreti terapeut celog zivota.Poenta jacanja unutrasnjih misica jeste da prilikom napora misici preuzmu pritisak,a ne diskusi,laicki govoreci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Pon Apr 12, 2010 12:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Povremeni bol u lopatici pri pokretima kulminirali su pre par dana kad je odjednom bez pokreta,u stanju mirovanja pocelo tako da me probada u predelu izmedju lopatice i kicme da nisam mogla ni da udahnem.Takav bol nisam nikad osetila.Znam da ukoci vrat ili lumbalni deo(kocio me pre dva meseca)ali u lopatici nika.Nisam uopste mogla da dublje udahnem vec sam samo plitko disala.Da je bilo na levoj strani vec bih pomislila da je infarkt.
Otisla sam do dr da me poslusa,nije nista cuo ali me za svaki slucaj poslao na snimanje pluca.Snimila sam grudni kos i snimak je uredan a bol je samo malo slabiji posle Brufena.Dr nije imao dalje objasnjenja i rekao je da su mozda ovojnice i toliko.
Sta to moze biti?
Sto se tice lupanja u usima uradila sam sva snimanja na ORL i poslata neurologu koji je uradio i carotide i vertebralne arterije na vratu i to je u redu.Nije predlozio MR glave mada ORL misli da mozda treba.To lupkanje i trepeenje(kao da nesto unutra vibrira) i dalje traje(nije sum ni zujanje)i to pri jacim zvucima,vikanju,lupkanju predmetima,govoru telefonom itd.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u lopatici i sum u uhu
PostPoslato: Pon Maj 10, 2010 10:42 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
Vrlo slicne probleme imam i ja vec godinama i ne uspevam da ih resim mada sam bas uporan i sa vezbama a dodatni problem je zeludac i gasovi koji, imam osecaj da pritiskaju pojedine delove unutra i da me boli jer kad podrignem ili pustim gasove" lakse mi bude.Ti bolovi se premestaju--nekad u vratnom delu nekad ispod lopatice nekad u grudima, ramenima itd-takodje mi smetaju pri udahu i pokretima.Cesto masiram stomak da bih isterao gasove pa cak i rebra pritiskam i tad dodje do oaksanja kad vzduh izadje..
Imam spondilozu vratnog dela i bol u repnom delu i koroz noge koji je definisan kao isijas al meni se cini da je iznutra negde pa kao da zateze taj deo okorepnog dela kicme.Prostatitis imam vec godinama i postoji sumnja da je od toga.???????
havala


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 101 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: