Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: vakcine u Nemackoj
PostPoslato: Sub Apr 28, 2007 4:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 3:25 pm
Postovi: 121
evo kako je to u Nemackoj:
Tokom prve godine bebe dobiju kroz 4 doze (4 puta se vakcinisu) koktel vakcine sastavljen od 6 vakcina (difterija,tetanus,veliki kasalj,hepatitis B,dec.paraliza,hemofilija influenca tip B).revakcinacija (za tetanus,difteriju,veliki kasalj) je izmedju 5-6 godine,pa opet (protiv ove tri bolesti+decije paralize) izmedju 9-17 godina.
Protiv pneumokoka je vakcinacija 4 puta u toku prve godine.
Protiv zauski,malih boginja,rubeola i varicela se 2 puta vakcinise,tj.kroz 2 doze i to izmedju 11-14 meseca i izmedju 15-23 meseca.revakcinacija protiv varicela je izmedju 9-17 godina.
Protiv meningokoka se vakcinisu izmedju 1-2 godine.
Protiv hepatitisa B opet izmedju 9-17 godine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 09, 2007 11:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 2:06 am
Postovi: 13
Lokacija: Pancevo
Nataš@ je napisao:
Jedna zanimljivost Toni Bler je odbio da odgoori na pitanje da li je najmlađi član porodice vakcinisan. Zašto, ako su vakcine tako super? Buševa žena je takođe na fin način izbegla da odgovori na isto pitanje o njihovim ćerkama. Zašto!


Da li ste se ikad zapitali sta se jos stavlja u vakcine??? Koji je najbolji nacin da se unisti jedna nacija? Upravo trovanje obaveznim vakcinama.
Ne bih uopste da ulazim u raspravu o tome koji smo na listi omrazenih nacija(ili bolje reci naroda, jer nacija nikad necemo postati), i zasto. Zasto je baceno crno slovo na Torlakove vakcine(a pitanje je da li su zaista bile neispravne). Da bi nase trziste osvojile upavo strane vakcine.
Svi smo ucesnici globalnog medijskog rata i nikada i necemo saznati istinu.
Ne zelim nikoga uvredim samo hocu da napomenem da moramo biti veoma oprezni u ovo crno doba, kad je buducnost nase dece u rukama svetskih sila. Sto je najcrnje ne postoji nacin da izbegnemo ono sto nam se diktira sa zapada upravo zbog toga sto nikad ne znamo celu istinu.
Poznato je da u Americi ista farmaceutska kuca proizvodi 2 vrste vitamina koji su naizgled identicni, sa jednom razlikom(koja nije mala), u ceni. Jeftinija varijanta se prodaje u siromasnih delovima zemlje ili se salje na istocno trziste i prakticno sadrzi cist otrov. Ovo je proverena informacija(moja tetka je bila njihov akcionar, pa je tako saznala, a nije osoba koja izmislja price).
Isto tako se proizvode vakcine za zapadno i istocno trziste.
Inace, prim. dr. sc. Todor I. Jovanović(jedan od nasih najvecih strucnjaka, farmaceut http://www.torexin.co.yu/biografija.html) je rekao da stavljaju gene raka u vakcine namenjene odredjenim zemljama. On je radio u uglednim svetskim farmaceutskim ustanova i svasta je video.

Samo hocu da vam kazem da treba da sirom da otvorite oci i 1000x razmislite pre nego sto nesto uradite.
Znam sta cete reci da sam paranoik i da gledam previse SF filmova, ali ovo su rekli ljudi obrazovaniji i iskusniji od mene, a sta jednom dr Todoru Jovanovicu treba da ukalja svoje ime sireci neistinite glasine.

I to sto se o necemu ne slusa na svakom koraku ne znaci da ne postoji, samo se dobro krije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 14, 2007 2:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Aaauuuuuuuuuuu, izgleda da je nama zaista CRNO, da CRNJE biti ne moze!

Necu se mnogo zadrzavati na komentarisanju prethodno postavljenog posta, ali bih skrenula paznju na cinjenicu da ipak ne dva, nego pet puta razmislite pre nego sto nesto napisete. Ovo nikako nije zlurad komentar, vec iskljucivo dobronameran jer ako kao sto rekoste:

SanjaThe je napisao:
Jeftinija varijanta se prodaje u siromasnih delovima zemlje ili se salje na istocno trziste i prakticno sadrzi cist otrov.


znaci da je minimum 50% svetskog stanovnistva OTROVANO, a ubrzo ce svi oni pretpostavljam po Vasoj teoriji, usled dejstva otrova potraziti protivotvor, cime ce ''farmakomafiji'' staviti u dzep jos vise novca i sve tako u krug. Zaista fascinantna teorija zavere, mislim da je ni sam Spilberg ne bi bolje rezirao.

Doduse,uz duzno postovanje, jos fascinantnija je ona g-dina Todora, po kojoj su vakcine ''obogacene'' genima???!!! raka, a svodi se na teoriju od pre nekoliko decenija, ima na netu pa koga zanima neka sara.

Ako vec pominjete vakcine kao No. 1 OTROV, za globalno unistenje siromasnih slojeva stanovnistva, nacija, naroda, kako god ljudski rod Vi samoinicijativno kategorizujete, mozda bi ovoj teoriji mogli pridruziti ANTIBIOTIKE koji su No. 1 po ucestalosti koristenja u neonatalnom i dojenackom periodu, zatim nacin ishrane i poimanje pojma ''zdrave hrane'' u svesti pojedinih roditelja ... E, da i da ne zaboravim tu su cuvene injekcije PENICILINA i EXTENCILINA koje su ''harale'' Domovima zdravlja do samo pre nekoliko godina, a i danas u nedovoljno razvijenijim zdravstvenim krugovima kako naseg ''NARODA bez identita'' tako i drugih NACIJA.

Po ovim silnim teorijama ispada da su Amerikanci lansirali PREVENAR da bi potrovali pre svega svoju naciju, obzirom da u ISTOCNIM ZEMLJAMA, koje obicno ''truju'', ona nije dostupna zbog CENE, a i AVENTIS PASTEUR se verovatno potrudio da potamani muslimansko stanovnistvo iz Francuske i sire, pa proizvodi ''obogacene'' vakcine i distribuira ih sa vidno obelezenim nalepnicama sa MRTVACKOM GLAVOM, ili pak nasumicno pusta u opticaj vakcine iz svog ranga pod teoremom ''STO NAS NE UBIJE, OJACACE NAS''.

Bez uvrede, ali prethodno postavljen post je krajnje neozbiljan i banalizovan u odnosu na temu i jedino sto iz njega proistice je besplatna reklama doticnom gospodinu.


Pozdrav svima!

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 17, 2007 12:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 2:06 am
Postovi: 13
Lokacija: Pancevo
Nemam nameru da ulazim u raspravu, niti tvrdim da je ovo sto sam napisala 100% istina, ali hocu da kazem da se takve stvari postoje i dokle god ima "visih interesa" postojace. A ko ne zeli da otvori oci, ne mora. Dokle god vecina bude stvari posmatrala zatvorehih ociju, manjina mocnih ce upravljati njihovim zivotima.


"Stalnim delovanjem tableta namenjenim određenoj kategoriji ljudi, a tu valja ubrojiti i vakcine, razne druge lekove i slično, može se direktno delovati na ljudski mozak koji je u proseku težak do hiljadu četiri stotine grama. Njegova težina se može smanjiti na petsto grama i možete shvatiti kakve promene se događaju u njemu. Posmatrajte prosečnog Amerikanca. Svako može da primeti otupelost na licu, koja je u dobroj meri proizvod delovanja farmaceutske industrije. Takav čovek prihvata sve što mu se kaže. Koliko puta ste bili iznenađeni odgovorima prosečnog Amerikanca kojeg intervjuišu na ulici. Iznenađeni i izgledom i odgovorom. Totalna zatupljenost" (Vanja Bulić, "Fašizam se prenosi i špricom", Duga, maj 1999)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 17, 2007 12:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 2:06 am
Postovi: 13
Lokacija: Pancevo
Jos jedna stvar. Uopste ne propagiram misljenje da su vakcine generalno lose, samo ne volim cinjenicu da nam je nametnuto da moramo da koristimo iskljucivo strane vakcine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 17, 2007 1:32 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
U pravu ste, odustajem od rasprave. Zbunjuje me ovakavo poimanje farmaceutske industrije i medicine kao kompleksne nauke od strane nekoga ko studira visu medicinsku skolu, no dobro, ko zna zasto je to dobro za sve ljude ''zatvorenih ociju''.

Elem, kod nas strane vakcine nisu nametnute niti obavezne, tako da mi je duznost da Vas demantujem. U DZ u upotrebi su klasicna di-te-per+polio vakcina, domace proizvodnje i act hib i hep. B strane proizvodnje. Zasto su dve zadnje pomenute vakcine UVOZNE, valjda je potpuno jasno svima. Tehnicka opremljenost nam, izuzimajuci strucan kadar, onemogucava proizvodnju istih! Inace cesto pominjani PENTAXIM apsolutno nije OBAVEZAN, niti ga iko u DZ tako apostrofira.


Pozdrav,

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 23, 2007 1:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2007 1:35 pm
Postovi: 9
Moja beba sada ima 2,5 mjeseca, kada smo bili na kontroli sa 2 mjeseca u DZ Zvezdara , Dr nam je rekao za vakcinu Pentaxim i da cemo je primiti kda napunimo tri mjeseca. Sada me to zbunjuje, jer vi ovdje pisete da su vase bebice tu vakcinu dobile sa dva mjeseca. Sta da radim. Usput, da li neko zna prof. dr Brdara, radi u Tirsovoj i da li on ima privatnu praksu? Inace je on djeciji hirurg ortoped.
Hvala!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Kolras
PostPoslato: Sre Maj 23, 2007 1:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2007 1:35 pm
Postovi: 9
Molim vas da mi pomognete, Ovdje citam da su vase bebe sa dva mjeseca dobile vakcinu Pentaxim. Moja beba sada ima dva i po mjeseca i na kontroli (redovnoj) sa dva mjeseca Doktor u DZ Zvezdara nam je rekao da kupimo tu vakcinu i da cemo je dobiti kada navrsi tri mejseca. Da li je to neki njegov promasaj ili to nema veze da li sa dva ili tri se dobije? Jos bih vas zamolila ako neko od vas poznaje ili je cuo za Prof. dr Brdara u Tirsovoj, djeciji hirurg ortoped, da li ima privatnu praksu i gdje.
hvala vam puno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 23, 2007 1:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Dobar dan!

Ne gubite poverenje u svog pedijatra! Nikakav problem ne predstavlja ukoliko beba primi vakcinu sa tri, umesto sa dva meseca. Vas pedijatar sigurno ima objasnjenje za takvu dinamiku davanja vakcine, obzirom da dete vodi pretpostavljam od rodjenja. Dakle, nema razloga za brigu i sumnju!

Sto se tice dr. Brdara, on je jednom recju SJAJAN! Ja sam svog starijeg malisana vodila kod njega jos dok je radiou u DECEDRI. Sada ga mozete naci preko www.dr-zutic.com, obzirom da sa ovom klinikom saradjuje. Cini mi se da saradjuje i sa BEL MEDIC-om.


Pozdrav,


Natasa

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 23, 2007 1:55 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Dobar dan!

Ne gubite poverenje u svog pedijatra! Nikakav problem ne predstavlja ukoliko beba primi vakcinu sa tri, umesto sa dva meseca. Vas pedijatar sigurno ima objasnjenje za takvu dinamiku davanja vakcine, obzirom da dete vodi pretpostavljam od rodjenja. Dakle, nema razloga za brigu i sumnju!

Sto se tice dr. Brdara, on je jednom recju SJAJAN! Ja sam svog starijeg malisana vodila kod njega jos dok je radiou u DECEDRI. Sada ga mozete naci preko www.dr-zutic.com, obzirom da sa ovom klinikom saradjuje. Cini mi se da saradjuje i sa BEL MEDIC-om.


Pozdrav,


Natasa

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 23, 2007 4:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 2:50 pm
Postovi: 40
I mi smo primili Pentaxin tek sa tri meseca. Nama je receno da je to promenjeno od februara, tako da je normalno sto su ostali dobijali sa dva meseca.

Tako da je sve u redu :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 29, 2007 1:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 1:08 pm
Postovi: 1
Lokacija: Beograd
Nama je pedijatar u DZ rekao da dete ne treba da primi cetvrtu dozu Pentaxima (revakcina posle godinu dana) nego da moramo da joj damo njihovu vakcinu plus polio. Na moje pitanje zasto, odgovoreno mi je da tako mora i da eventualno dete primi pentaxim a oni ce joj dati dodatno polio! Zanima me da li je neko imao slicna iskustva? Meni to ne zvuci ok i zaista ne bih detetu davala duplu dozu polia!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: nisu pedijatri najgori...
PostPoslato: Sub Jun 30, 2007 4:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 9:10 pm
Postovi: 20
Lokacija: sosa u bosni
Kalendar vakcinacije dostavlja se zdravstvenim ustanovama,pocetkom svake godine od strane regionalnog Zavoda za zastitu zdravlja.Ja kao pedijatar u DZ mogu samo da sprovedem ono sto se od mene trazi.Vec 2 godine na svoj rizik deci kojoj je potrebno dajem Haemophylus influenzae vakcinu,ali nemojte misliti da je odluka laka.Ako bi nesto krenulo po zlu,snosila bih krivicnu odgovornost i ostala bez posla.Uz to,vakcinu nabavljam preko svojih u Srbiji i ne pitajte me koji je ritual transportovanja u frizideru...
Dakle,postoje odlicne kombinovane vakcine,ali jos nisu u sirokoj primeni na prostorima bivse Juge.
Kvalitet je relativna stvar,jer mi iskustvo govori da se nikome ne moze sa sigurnoscu verovati.
Bitno je da se deca vakcinisu po vazecem kalendaru vakcinacije,a da li to znaci 1 ili 3 bockice vise,baznacajno je kada se uzme u obzir korist od vakcine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: *THE ORIGIN OF AIDS* *Polio vaccines and the origin of AIDS*
PostPoslato: Pon Avg 25, 2008 10:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 10:23 pm
Postovi: 2
Lokacija: vakum
THE ORIGIN OF AIDS
http://www.youtube.com/watch?v=Ml7q6iMw ... re=related [url]

Polio vaccines and the origin of AIDS
http://www.youtube.com/watch?v=ulX3dayh7Dg&NR=1[/url]

:cry: :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 21, 2008 1:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 1:19 pm
Postovi: 1
Lokacija: Subotica
ne slazem se sa svima vama u potpunosti. Moja beba ima 3 meseca i bas 05.11.2008 trebamo da idemo na vakcinisanje. primio je 1. vakcinu PENTAXIM. I sada ne mogu nigde da je nadjem. A i u vezi onog komentara da je strasno kada roditelji kazu da nemaju 3000 dinara za vakcinu, nije strasno nego realno a sramota je sto placamo tu vakcinu i jos gore je sto se svi slazete sa tim i zvucite kao da to nije nista strasno, da ne pricam o porodjaju koji se isto placa bez pardona. Ja svoj nisam platila i nista mi nije falilo i ne volim svoje dete manje od onih sto babicu placaju po 100 eur a doktoru 500 da bi rodili potpuno zdravo i normalno dete bez ikakvih problema. Tako da malo bolje razmislite o tome sta i gde kazete.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: