Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: povracanje kod dece
PostPoslato: Ned Dec 05, 2010 6:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 05, 2010 4:38 pm
Postovi: 15
Најлепше хвала! :)


Одсад верни форумаши


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: povracanje kod dece
PostPoslato: Ned Nov 18, 2012 6:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2012 5:35 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima,
Kod naseg sina se od letos pojavilo povracanje koje najcesce bude posledica putovanja (ili smo bar mi s tim povezali). Predhodnih godina to nije bio problem ali od ovog leta, kad smo putovali na more i na planinu, to se prvi put pojavilo. Pripisali smo "krivudavom" putu i dugoj voznji ali se to ponovilo nekoliko puta na kracim relacijama (s jednog kraja grada na drugi). Generalno, ne spada u preterano jesnu decu pa natezanje oko hrane nam nije neobicno :( :( ! Ne znam da li tome treba pridavati paznju ili je to samo jedna od "faza" u razvoju? Inace ima 6,5 godina.
Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: povracanje kod dece
PostPoslato: Uto Nov 20, 2012 7:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2012 2:34 pm
Postovi: 6
Evo jednog delotvornog a jednostavnog saveta za zaustavljanje povracanja. Moj sin ( 5 godina) je pre neke dve nedelje u toku dana povratio nekih 10 puta, pred vece sam se uplasila da ne dehidrira, bio je vec strasno iscrpljen, a imao je nagon za povracanje iako vise nista nije bilo u zeludcu. Kidao se onako na prazno. Otisli smo u hitnu deciju ambulantu ( ovde u Nemackoj deciji lekar radi do 5 po podne, a za sve ostalo posle obraca se decijoj ambulanti u klinici). I zamislite terapije liza od grozdjanog secera. Doktor nam je objasnio da se zeludac grci zbog pokusaja da svari hranu, koje i nema jer organizam trazi, a posto se grozdjani secer apsorbuje preko sluzokoze usne duplje, organizam dobije potrebnu kolicinu energije, i samim tim se zeludac smiri i malo oporavi. Rekao je i da mu dajemo caj od kamilice na kascicu jer on dodatno smiruje zeludac. I stvarno povracanje je prestalo. Probajte.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: povracanje kod dece
PostPoslato: Uto Nov 27, 2012 12:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Postovani roditelji,
s obzirom da sam trenutno -penzionerka od pre dve godine-a radila sam kao vaspitac u vrticu,pa i dalje imam kontakte sa svojim koleginicama koje rade u vrticu,imama sledeca saznanja.:
-u vrticima,na jaslicama gde su deca od 1-do 3 godine kao i
-u vrtickim grupama gde su deca od 3-do 7 godina
prisutni u velikoj meri Stomacni virusi.Veliki broj dece u vrticima i u jaslicama je obuhvacen ovim virusom,tako da se broj dolazece dece OSETNO SMANJIO U VRTICIMA.Deciji domovi zdravlja su "krcati bolesne dece",koja dolaze zbog tog virusa kod svojih oridinarujucih lekara,a dovode ih njihovi roditelji.Ovi stomacni virusi prouzrokuju povracanje kod dece,temperature,cak i prolive.Deca se isto zale i na glavobolje.Ovaj virus se prenosi vazduhom,tj udisanjem.Bitno je da vasoj deci dajete cajeve,kako vam deca ne bi dehidrirala,da vasu decu izolujete na jedno vreme-koliko ste u mogucnosti,7-do 10 dana-,ukoliko pohadjaju vrtic,kako bi vasa deca povratila svoju snagu,te stekla vecu otpornost.Kao sto svaki savesni roditelji rade,vasoj decici obezbedite adekvatnu i strucnu lekarsku kontrolu,i terapiju striktno sprovodite.Ovaj virus je cesto "galopirajuci",posto kod dece izaziva vrlo cesto masovnu kolicinu,i cesti broj povracanja.Deca gube apetit,malaksala su,zato cesce i spavaju,pogotovu kad imaju visoku temperaturu,ja kazem " da temperatura obara",kod roditelja je prisutna zabrinutost,sto je sasvim normalna reakcija,kad je DETE u pitanju.Pozdravljam vas,i zelim vasoj decici STO BRZE ozdravljenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: povracanje kod dece
PostPoslato: Čet Sep 14, 2017 1:02 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Прилично је велика неинформисаност у питању (да се не изразим адекватније) када се код повраћања даје чај од нане или какве друге новотарије. Једино што помаже је незаслађен млак црни чај у дозама по кафену или супену кашику на пар минута.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 35 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: