Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: POMOC, SAVET, MOLIM VAS
PostPoslato: Pet Nov 27, 2009 10:14 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 10:47 pm
Postovi: 75
Poz mame,

Radi se o tome da je moja mama sinoc cuvala mog sina dok sam otisla u prodavnicu, i dete je dok je ona otisla u wc videlo lavor gde sam ja stavila malo asepsola i oko dva litra vode da bih oribala kucu.Uzeo je serpicu sa mlekom sipao u lavor i brkao po istom.Mama kaze da ga je zatekla kako brka serpicom, presipa , igra se, nije sigurna da je pio.Otela mu je doamh, ali nije sigurna da je pio.Poludela sam,mislim svakome moze ad se desi trenutak nepaznje, sta da radim.Dete nije povracalo, da jeste, vodila bih ga u hitnu odmah, dobro je sto je sipao mleko jer sam procitala na asepsolu da malo smanjuje mu dejstvo.Tako da , procitavsi to, dala sam mu mleko,s koro punu flasicu od 250 ml.je popio.Recite mi molim vas, bio je razredjen asepsol, da mu je nedaj boze nesto, verovatno bi povracao?Ako je pio uopste, razpolozen je, ne znam da li da ga samo zbog toga vodim lekaru.Pomoc, molim vas, i dalje sam ocajna, iako je to bilo sinoc, lepo je spavao.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: POMOC, SAVET, MOLIM VAS
PostPoslato: Pet Nov 27, 2009 12:54 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Koliko je to malo asepsola u te dve litre vode? Ako ne pravite rastvore kako treba onda mozda i sam asepsol koristite kako ne treba, tj nece imati dezinfekciono dejstvo. ( npr. za dezinfekciju i chiscenje radnih povrina, podova, zidova, pokucstva, pribora, uredjaja, hladnjaka, zamrzivacha i sl. treba napraviti 5% rastvor, tj u razmeri 1:20, ili 50 ml u 950 ml vode i ostaviti da odstoj15 minuta )

Asepsol samo direktno kada ima kontakt sa kozom i sluzokozama moze napraviti problem, a rastvoren 5% ili 2% retko kad moze da napravi neku vecu zbrku! Njime neki ljudi peru i pribor za jelo, samo je dovoljno dobro ga isprati vodom.

A ako je bebac u redu onda nema shta da brinete, i sledeci put takve stvari sklanjati od njega, za svaki sluchaj, a chisto sumnjam da je pio tu vodu, znaju oni i tako mali shta je za pice a shta nije :)

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: POMOC, SAVET, MOLIM VAS
PostPoslato: Pet Nov 27, 2009 1:04 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 10:47 pm
Postovi: 75
Hvala Tamara,

Pa, stavila sam otprilike dva cepica u 2 l vode, ne merim iskreno, kada krenem da ribam da bih sve brzo zavrsila, na brzinu samo sipam malo asepsola, vode oko 2l.Otprike, stavim 40ml na 2l vode, nije to bas prava mera, ali ja sam mislila da ipak ima dezinf.dejstvo.No, nije to sad bitno, dete je i dalje razpolozeno,pa, ga nisam vodila lekaru.Sklanjacu u buduce obavezno, uzas, toliko sam se sinoc bila potresla da sam tu tekucinu sama liznula, jer u serpici koju je drzao kada je mama naisla bilo je belo, pa sam pomislila da je mleko, i ako jeste, dobro je, mleko je pio.Tako da sam onako sludjena liznula da vidim i bio je asepsol razredjen sa mlekom i verujte mi, bolje da ne pricam kakva je ukus :roll: Tako da, dete mi je pametno pa, razmisljam i ako je liznuo, nije daleko otisao.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: