Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 07, 2005 5:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 3:39 am
Postovi: 106
Hvala svima na odgovorima. Vremenom sam dosla do Larisinog zakljucka da zaista oni nisu u stanju voljno da kontrolisu besiku, tako da sam prestala da ga navodim na nosu. Pronasli smo neki fazon da par puta u toku dana obavi piskenje tako sto stane u kadu. Ili ga drzim iznad solje. Definitivno mu je WC solja daleko bliza, nego nosa, tako da sam preskocila nosu, a kada potpuno ovlada svojim fiz. potrebama, onda cu kasnije i nosu da mu poturim. Zaista je svako dete, vidim bas iz svih ovih komentara, prica za sebe. Shvatila sam da negde mi njih ne ucimo kada i kako bi trebalo da koriste nosu, vec poceinjemo da bivamo robovi njihovih navika u smislu da "lovimo" momenat kada znamo otprilike da ce nesto obaviti i jurimo ih sa nosom. Tako mi postajemo "trenirani", a ne oni. Dakle, moramo da nadjemo caku kako bi im to priblizili. Hvala vam jos jednom svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 16, 2005 1:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2005 11:34 pm
Postovi: 16
Ne znam kojeg je uzrasta dete,ali definitivno lazu svi koji kazu da im je beba naucila da sama sedi na nosi sa 7 meseci! Ajde budite malo iskreni ,lako je staviti na nosu kad vidite da ce beba `to` da uradi ali to nije to. Dete tek sa 2 najranije 2 ipo godine potpuno shvata i razume sta treba da uradi,najkasnije do 3 godine ,mada ima i onih koji kasnije to shvate i sazreju. Znaci pre 2 -ge godine ne vredi ni pricati o tome,a posle ce sve samo doci na svoje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 21, 2006 4:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 4:47 pm
Postovi: 1
Ne znam koliko drugi roditelji imaju energije da se bave ovim problemima, ali ja sam počela da radim kada je moje dete imalo samo šest meseci starosti i praktično od tada pa do danas zajednosmo u najboljem slučaju od pola šest posle podne pa do nekih deset uveče kada ide da spava i naravno vikendom. Kako dakle da provedem ceo dan loveći mog mališana u nameri da piški ili kaki. Nošu odbija, neće ni da je vidi. A on će uskoro da napuni tri godine. I tako, Pampers 6. Pokušaću ovih dana, ali verujte, u principu, možda baš zbog toga što muž i ja zbog posla veći deo dana nismo sa njim, sve što bi trebalo da uradi on unapred odbija. Neće da se kupa, neće da se presvuče, neće da jede, itd. Teško je započeti nešto što može kasnije da se negativno odrazi na psihički razvoj deteta a da pri tome za to nemate dovoljno vremena i energije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Sre Feb 22, 2006 3:49 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 4:51 pm
Postovi: 54
Svako dete je individua za sebe, ja sam psiholog i dobro znam kako je moje dete odreagovalo.Nema prisiljavanja, vazno je da detetu prvo stavite nosu da je posmatra neko vreme!Zatim, da mu pricate o tome koja je njena uloga, da stavite kasnije dete obucenog na nosu...cisto da oseti da nosa nije bauk! NIKAKO NEMOJTE nuditi deci nose sviralice...zbunjujete dete...pa to nije igracka...Sve u svemu polako...ako se uplasi, odbija ili negoduje....jedno vreme ga ostavite na miru...ono ce Vam samo reci...mama, a nosa....Tako je moj malisa prihvatio nosu bez prisile.Tako je izbacio pelene nocu, bez prisile...DETETU TREBA PRICATI, PRICATI...I S V A K A K O I Z B E G A V A T I BA T I N E !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Kako da gacice ne budu ukakane?
PostPoslato: Pon Maj 28, 2007 10:47 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm
Postovi: 123
Moja devojcica ima dve godine i dva meseca.Ukapirala je potpuno da trazi nosu kad joj se piski,ali se zato cesto ukaki u gacice.Da napomenem,to mi je mladje dete,starija devojcica je za tri dana sve ukapirala.Sedi na nosi po petnaest minuta ,i ustane,pa se onda ukaki u gace.Pelene sam joj skinula zato sto je bila suva ujutro,i zato sto je uvek javljala cim se ukaki.Ako bi ostala ukakana duze od deset minuta guza bi je pekla,i sama bi plakala i odbijala pelenu,i trazila gacice.Ne shvatam,kako je shvatila za malu nuzdu,a za veliku nije,kad je to uglavnom obrnuto.Da li mozda ima veze sto je izgleda levoruka,jer olovku u levoj ruci drzi kao skolarac,a desnom ne ume.Mozda je u njenom mozgu to obrnuto.Ili mozda nece za inat u nosu,zato sto je grdimo?Inace je vrlo tvrdoglava. :roll: [/img]


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 42 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: