Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: [b]GOJAZNOST KOD DECE[/b]
PostPoslato: Uto Jul 18, 2006 3:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 18, 2006 3:04 pm
Postovi: 2
:oops: Imam problem sa svojom cerkom. Ima devet godina i viska oko 10 kilograma. Uporno vodimo racuna o ishrani, pridrzavamo se saveta nutricioniste, ali skidanje kilograma ide mnogo sporo. Ocigledno da nesto neradim kako valja.Ide u skolu od 08 do 1600. casova. Ne doruckuje kod kuce, yatim ima uzinu u pola deset, pa rucak u 1200 (ja sam joj uvela voce u to vreme), rucak kada dodje kuci, i za veceru ponekad vocku, aponekad mali sendvicic ili crni hleb i jogurt.Stvarno mi je dete postalo yeljno i slatkisa i sladoleda i svega onoga u cemu druga deca uzivaju, jer stalno ..nesme.. to da jede. Pocela je od pre dva meseca da ide i redovno na plivanje. Mogu reci da se polako nayiru rezultati ali to tako ide tesko.
Recite mi sta da radim_ Da li smo na pravom putu ili negde gresimo_
Verujem da i drugi roditelji imaju ovakvih ili slicnih problema ali se o tome malo pse (barem ja nisam imala priliku nigde da o tome citam)
Hvala :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 19, 2006 7:12 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 3:35 pm
Postovi: 72
Mislim da je doručak obavezan i da bez njega ne bi trebalo da ide od kuće, zatim dete treba da ima tri obroka i dve užine, bolje je češće a manje, ovako samo usporavaš metabolizam koji prelazi u stanje grčevitog čuvanja kalorija (ako sam dobro shvatila ima samo tri obroka, od toga jednom do dva puta voće?) Slatkiše možeš da joj praviš i bez šećera, neke kuvane integralne žitarice pomešane sa voćem, npr. za užinu, ne mora da dijeta obavezno znači apstinenciju od svega ukusnog :).

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jul 20, 2006 12:55 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Ja bih ovako razmišljala... Ocena da dete ima višak od xy kilograma je relativna. Ako su u pitanju masne naslage vidljive npr. na stomaku onda je dobro da roditelji odreaguju. Međutim staviti dete od 9 godina (ili bilo koga, da budem preciznija) na dijetu je nezgodno. Promeniti način ishrane CELE porodice je već nešto drugo. Hraniti se i pre svega živeti zdravo bi morao da bude cilj svih nas. Ako je cilj skinuti kilograme zato da bi posle mogli da se jedu slatkiši, ne vidim razloga da se uopšte počinje s dijetom.

Briga za zdravlje dece je na mestu, po tome bih ja zaključila da ste na pravom putu. Jedino što mi u celoj priči nedostaje je AKTIVNOST. Nigde ne piše da li se dete nečim bavi. Bez fizičke aktivnosti, a koja je opet sastavni deo zdravog načina života, kilogrami će odlaziti jaaaakooooo sporo (ako uopšte).


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: